Britten schieten in eigen voet met de Brexit: overgangsperiode wordt geblokkeerd door Europese Unie

De Britten willen een overgangsperiode voordat ze de Europese Unie verlaten en dat leken ze voor elkaar gekregen te hebben. Nog niet zo lang geleden was de afspraak rond, maar nu lijken er alweer problemen te komen voor deze regeling. De Europese Unie blokkeren een overgangsperiode als de Britten niet kunnen garanderen dat in die periode de Europese regels worden gevolgd.

Londen vindt dat ‘niet hoffelijk’, zo merkte Brits toponderhandelaar David Davis op. Barnier vindt ook die opmerking onterecht. ,,Er is geen spoortje van een gebrek aan hoffelijkheid, en ook niet van de wil om te straffen. Dat is volledig contrair aan de geest waarin ik werk. Maar als de Britten in die overgangsperiode in onze interne markt en douane-unie willen blijven, moeten ze ook onze regels aanvaarden. Het wordt tijd dat het Verenigd Koninkrijk de gevolgen aanvaardt van zijn zelfgekozen vertrek.”

De kant van het Verenigd Koninkrijk is volledig te begrijpen. Volgend jaar verliezen ze al hun onderhandelingskracht binnen de Europese Unie. Dat betekent dat ze niets kunnen zeggen over toekomstige regels en afspraken, terwijl ze wel moeten voldoen aan de vereisten. Als je ergens niet over kan meepraten, dan is het immoreel om te verwachten dat je ze ook moet nakomen. Toch is dit de constructie die voor de Britten ligt. De Europese Unie wil het Verenigd Koninkrijk direct kunnen straffen als ze het laat om de regels te volgen.

De Britten willen daarentegen graag meedoen met hun Europese partners en toegang hebben tot de gemeenschappelijke markt. Dit zorgt ervoor dat ze in het hoekje gedreven worden door hun Europese ambtsgenoten van het Europese vasteland. Wat te doen? Is de Europese economische gemeenschap alles waard? Heiligt het doel de middelen? Dan zullen de Britten al hun principes overboord gooien en de uitslag van het Brexit-referendum beschamen. Doen ze het tegenovergestelde, dan zijn de economische gevolgen niet te overzien.

Deze Britten hadden het al door in elk geval:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ernst Quispel

  De Britten beginnen deerniswekkend te worden.

  1. sjun

   Steeds duidelijker wordt voor Europese ingezetenen dat de Britten het uitstekend gezien hebben om weer politici te kunnen aanspreken op ingevoerde wetten en besteding van publiek geld. Daarnaast hebben de Britten evenals de Polen, Hongaren en Tsjechen groot gelijk zich niet te laten quoteren met cumulerende problematiek veroorzaakt door lieden die onder de valse vlag van asielzoeker trachten binnen te komen. NExit zal een kwestie van tijd zijn om ook in Nederland de werkloosheid en de woningnood met succes te kunnen bestrijden, de economie daadwerkelijk te laten groeien zonder dat deze vanuit Brussel wordt afgeroomd terwijl de geldwaarde afneemt door draaiende geldpersen in Zuid-Europa. Met een kom af van Brussel wordt het weer mogelijk het vrij besteedbare inkomen in Nederland te vergroten.

   1. tomygun

    Slun ,
    +++++

    1. tomygun

     Sorry Sjun voor de typo j

   2. Ernst Quispel

    Het heeft, na de ramp van de Brexit, altijd iets ontroerends mensen stug te horen volhouden dat een Nexit ons veel heil zal brengen.

    Het zijn meestal dezelfde mensen die menen dat Nederland in rap tempo transformeert in een islamitisch kalifaat.

    Vergis je niet, deze rechts-populistische folklore is heel hardnekkig in kleine maar fanatieke geloofsgroepen.

    1. lanex

     Ah, maar de links populistische folklore die jij hier tentoonstelt is pure humor. Je bent best amusant!

     1. eRik2017

      Er is eigenlijk niemand die Ernst-Wim leuk vindt lanex. Hij wilde vroeger een rood fietsje, maar kreeg een blauw fietsje. Toen is het begonnen.

  2. lanex

   Naar jou maatstaven wel ja.

  3. eRik2017

   Allemaal he? @Ernst-Wim
   Alle Britten!

 2. DolleDries

  Denk dat de Britten steeds standvastiger worden met die EU dictatuur.

 3. DolleDries

  erwijl met name de Nederlandse media jubelend berichten over het feit dat Duitsland een nieuwe regering krijgt, immers de coalitie onderhandelingen zijn afgesloten en met een “nieuwe “oude regering in Berlijn kunnen Rutte c.s. weer opgelucht adem halen en zien wat Mutti goed vindt voor ons land, is het in Duitsland aanmerkelijk minder rustig.

  Maar nog meer geldt dit voor Brussel, waar men met spanning naar Berlijn zit te kijken, want indien de partijleden van de Duitse SPD begin maart toch tegen een deelname aan de “Groko “zouden stemmen, en die kans zit er in, dan is een van de pijlers waarop de EU steunt behoorlijk door rot aangetast .
  Dus wat doet een goede politicus, waarbij het woord goed niet op de intenties van de man of vrouw slaat, maar op de radeloze misleidende wijze waarop politici menen zich te moeten manifesteren. Hij ontkent doodeenvoudig de huidige problematiek, die er dan volgens het handboek “Ik de politicus ” opeens ook niet meer zijn en vlucht naar voren, naar een volgend project om daarmee de aandacht af te leiden van de chaos die hij achterlaat.
  En met “die vlucht naar voren ” gaat het om het jaar 2025 , een soort magisch getal, dat veel van de nu in Brussel aanwezige politici zelf niet meer zullen meemaken. Tegen die tijd zijn zij met pensioen zijn en genieten van het door hen geroofde geld.
  In 2025 moet namelijk volgens de EU de deur open staan voor Servië, Monte Negro, Bosnië, Herzegovina, Albanië Macedonië en Kosovo om hun intrede te doen in de EU. Dat hierdoor het uitgavenbudget van Brussel dramatisch zal stijgen met tientallen miljarden en de kosten verhaald zullen worden op met name de belastingbetalers van de in de ogen van de EU “rijke “landen zoals Nederland, dat is slechts een detail.
  Het is op zich zelf al belachelijk, dat terwijl er een groot aantal en groeiende problemen zijn met andere voormalige Oostblok landen zoals Polen, Hongarije , Tsjechië en Slowakije , de buitengrenzen van de EU niet afdoende kunnen worden bewaakt om een continue stroom van gelukszoekers af te remmen en er opnieuw om nog meer problemen gevraagd wordt, terwijl die er nu al volop zijn. Nu al zijn er vragen of het verstandig was Roemenië en Bulgarije in de EU op te nemen, en dan mogen wij toch wel spreken over een zeer misplaatste grap om nu al weer over een uitbreiding te praten met landen, die wij toch als schurken staten mogen betitelen.
  Trouwens hoe zit het nu eigenlijk ook alweer met Oekraïne die gelden uit de EU pot ontvangt en waar niemand meer over spreekt?
  Maar de EU wil daadkracht uitstralen, laten zien dat het tot handelen bereid is, alleen vergeet men opzettelijk dat het moment wel zeer verkeerd gekozen is. De EU wil met een soort rookgordijn trachten de burgers te misleiden, want met de Brexit, een Franse president Macron die schoorvoetend Corsica “un petit peu ” meer zelfstandigheid heeft beloofd om de rust in zijn land te bewaren ( hoe lang nog ? ) worden de aanvankelijke haarscheuren in het EU gebouw steeds duidelijker zichtbaar .
  En u weet, dan kun je wel met een potje “rot vuller ” komen, maar echt helpen doet dat niet.
  Bron Geen Nieuws

 4. Holland

  De EU drijft Great Britain met vooropgezette bedoeling over de rooie zodat zij de deur met een klap achter zich dichtslaan.

  Slecht voor de Britten. Maar nog slechter voor Europa. De incompetente dwazen in Brussel spelen met vuur en dat dringt maar niet tot ze door.

  1. DolleDries

   Ieder geval grote economisch klappen voor Nederland.

   1. denk eens na

    Als je gewoon met Rusland en China zaken doet , de poort opent naar het westen wordt je ruimschoots beloont

    1. denk eens na

     Oke, de eu is niet er van gediend , en wat wil de eu er aan doen? de eu is zwak ziek en misselijk .

    2. Henk-Jansen

     Zo makkelijk gaat dat niet niet, denk eens na. Het blijkt maar weer dat jij van macro-economische vraagstukken geen kaas gegeten hebt.

     1. tomygun

      Zij of hij Jans , ja ik weet het maar ff .
      Vraagstukken en kaas hebben niets gemeen !
      Een vraagstuk is iets wat men niet weet ! .
      Maar kaas kan heerlijk zijn .

     2. eRik2017

      @Tomy, dat is Wank-Wim!
      Zijn broer Frits is Freak-Wim

 5. tomygun

  Lars ,
  Het enigste wat ik gelezen heb vandaag is uit de duitse nieuws bladen
  de eu druk bezig was om de engelsen een hak te zetten .
  De eu wil het hun zo moeilijk mogelijk maken waar hebben wij dit
  meer gezien iedere keer weer o ja bij linkse mafklappers .
  Niemand hier weet wie ik ben en wat ik doe maar de Engelsen
  krijgen mijn steun zelfs voor Nederland ,oops het gas is op en nu ?

 6. Ni28

  Quispel de trol schreef nog onlangs. Als je het niet leuk vindt in de EU dan ga je weg. Zo simpel is het. Het blijkt bijna onmogelijk alsof je een maffia familie verlaat. Je komt er verticaal in maar gaat horizontaal uit. Hier je handtekening of je hersens. en eerst nog al je geld.

  1. tomygun

   Ni28 ,
   Yep en betaal eerst voor je de pijp uitgaat of we roven ieder deel
   van je zo dat je in een sigaren doos past .

  2. Ernst Quispel

   Als de meerderheid van de Nederlandse bevolking uit de EU wil gaan we uit de EU.

   Waarom is dat volgens Ni28 niet waar?

 7. Frits Jansen

  Het verbaast me dat in het Verenigd Koninkrijk geen protesten rijzen dat er nu toch weel allerlei samenwerkingsverbanden met de EU worden bedacht, terwijl de bevolking toch duidelijk NEE heeft gezegd. Ze zouden – om te voorkomen dat de Brexit navolging krijgt – de Britten radicaal aan hun lot moeten overlaten. Met uiteraard een visumplicht voor de Britten die naar Nederland willen komen, en dan zo’n harde visumplicht als ze in Rusland en omstreken hebben: dat je alleen een visum krijgt als je bent uitgenodigd.
  Dat dit niet gebeurt heeft er ook mee te maken dat wij zelf ook nadeel hebben van een al te harde Brexit, maar dan moeten we maar even door de zure appel heen bijten, want bijv. de Nederlandse landbouwproducten zijn de beste ter wereld, dus daar vinden we zo andere afnemers voor.

  Wie zo gesteld is op zijn zelfstandigheid moet aanvaarden dat hij heel eenzaam wordt.

  EU dictatuur? de EU wordt in de praktijk bestuurd door de Raad van Regeringsleiders. Ja, dis komen soms inde verleiding om plannetjes die ze er “thuis” niet door krijgen via Brussel toch aan hun eigen land op te leggen.

 8. Duckday

  De EU dictatuur zal het straks wel merken Als het ploft Nl exit

 9. denk eens na

  Schieten in den voet, 19 miljard naar phyliepios , naar de eu 6 miljard , iedere asiel zoeker kost 28.000 euro per jaar, keer 30.000 euro, en nog zijn er mensen die eten van de voedsel bank . Slaap zacht

  1. denk eens na

   euro is afrikaan

   1. tomygun

    Oke denk eens na ,
    Als ieder land op dit moment op zijn waarde zou gemeten
    worden in een EU munt en niet zoals wij besodemieterd zijn
    om er in tegaan .
    Dan heb je enkeld Duitsland en Nederland en luxenburg
    en belgie zij moeten die EU trekken .
    Alle andere landen daar heeft de EU het geld naartoe
    gebracht met de aankoop van bonds .
    Deze 4 landen zouden in waarde 50 % hoger staan
    maar nu ff niet de EU zegen en de import zegen je staat
    met je poten in een bak zuur wat je weg vreet .
    Maar rubber duck blijft laggen .
    Bolle Kees uw geld komt terug met rente , de mafklapper
    Stap er uit u gaat er anders gestrekt uit na een paar jaar .

 10. Het rechte schaap

  Ook bij GB uit de EU geldt: je moet de hand niet bijten, die je voedt.

  1. Ernst Quispel

   En is duidelijk dat de EU de hand is die voedt.

 11. Babaji538

  Als de geest faalt in waarachtig inzicht,
  zal het handelen geen vrucht dragen.
  Een mentaliteit die in Nederland alom,
  aanwezig schijnt te zijn.

  Petra Hermans

 12. napels

  Duitsland probeerd engeland weer te veroveren,zij moeten engeland straffen,is er nu ook nog genoeg ruggegraat voor het beroemde we,ll never surrender??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.