Calais wordt langzaam een oorlogsgebied: gewapende migranten terroriseren de omgeving

Wie had ooit gedacht dat een grote groep migranten zonder uitzicht op een mooie toekomst een groot probleem zou gaan vormen als ze gecentreerd is op een plek? Ja, iedereen natuurlijk. Dat ondervindt Frankrijk nu ook, aangezien in Calais grote groepen gewapende migranten in aanraking kwamen met de politie.

Volgens lokale autoriteiten ontstonden de gevechten toen grote groepen Afghaanse en Eritrese asielzoekers met elkaar op de vuist gingen – naar verluid over een overtocht naar het Verenigd Koninkrijk. Gewapend met metalen stangen en stenen gingen de groepen elkaar zeker twee uur lang te lijf, meldt het Franse persbureau AFP.

Door het hele land worden ordetroepen ingezet om dit soort problemen op te lossen. Het migrantenkamp in Calais was eerst duizenden mensen groot, nu zijn er nog maar 600 migranten over. Toch blijven deze migranten moeilijkheden veroorzaken. Ze willen naar de overkant, naar het Verenigd Koninkrijk, maar de twee landen hebben afspraken gemaakt om dit soort taferelen juist te voorkomen.

Veel mensen spreken van schande en president Macron van Frankrijk had toegezegd om een zero-tolerance beleid te hanteren aangaande migrantenkampen. Parijs staat vol met tenten en in Calais is er nauwelijks nog iets opgelost. De Fransen komen er achter dat het ruimhartige beleid dat ze gehanteerd hebben niet werkt en juist tot meer problemen leidt.

In Duitsland zijn de problemen minder erg, maar daar wordt het op de lange termijn geschoven, aangezien een ongelooflijk groot deel van de asielzoekers aan een uitkering zit en de criminaliteitscijfers er niet om liegen.

In Zweden zijn de problemen nog groter, door het grote aantal verkrachtingen door migranten en het aantal no-go zones dat groter is geworden. Zo ziet men dat in heel Europa de problemen aangaande migratie steeds groter worden met als enig fundament achter het beleid: goede bedoelingen.

Vroeg of laat worden de problemen groter en groter en dan zullen de geweldsdelicten en de agressie vanuit deze groeperingen alleen maar toenemen. Is dat een angstbeeld? Niet zozeer, het is de menselijke natuur. Deze migranten zijn veelal om economische redenen naar Europa gemigreerd en als ze hier niets krijgen, dan hebben ze niets te verliezen. Dan wordt het pas echt link.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Peter Selie

  Moslim jurist: de bezetting van het Westen zal geschieden zonder oorlog maar zal rustig stapje voor stapje voortschrijden, door politieke infiltratie en subversie.

  https://youtu.be/EOznoFtkBOg

  1. Kodi

   Weet u wat Muammar al-Gaddafi, de voormalige dictator van Libië, jaren geleden zei?: ”Allah zal de islam doen overwinnen in Europa; zonder zwaarden, zonder kanonnen, zonder strijd. De miljoenen moslims in Europa zullen het continent binnen enkele tientallen jaren islamitisch maken.”

   EUROPA, WORDT WAKKER ! ! !

   1. Zout

    Klopt wel redelijk Kodi!

    1. corfo

     @ Kodi/Zout.

     EUROPA, WORDT WAKKER ! ! ! ?
     Onze “zéér bekwame bestuurders” verkeren in een diepe coma en worden kunstmatig in leven gehouden, hopelijk worden de stekkers er héél snel uitgetrokken !

     1. Marija

      Het heel erge is Kodi, dat zij het dondersgoed weten.
      Ze zijn echt niet ZO DOM, dat zij niet zien wat er aan de hand is.
      Zij werken er gewoon aan mee.
      Geloof mij nu eens, de vuilakken spelen het gore spelletje gewoon mee.

     2. Marija

      in dit geval bedoel ik Corfo (4

   2. Marija

    Kon hij makkelijk zeggen, want de Resulutie van Straatsburg 1975, waarin dat alles is afgesproken en vastgelegd lag er al vanaf dat jaar.
    Langzame omvorming van Europa tot een moslimland, in ruil voor olie.

 2. DolleDries

  Het gerenommeerde Duitse blad Die Zeit komt met een bericht dat niet wordt overgenomen door de Nederlandse media: de CIA voorspelt dat in Duitsland vóór 2020 een burgeroorlog zal uitbreken.
  Die Zeit onderschrijft het CIA-verhaal dat Duitsland op de rand van een burgeroorlog staat en onbestuurbaar zal worden met parallelle samenlevingen die niet uitwisselbaar zijn. Die Zeit meldt vervolgens dat 2020 erg optimistisch is. Ik deel die analyse met Die Zeit en waar Die Zeit zich richt op Duitsland richt ik mij liever op Europa, daar door de oligarchen in Brussel dit een Europees probleem geworden is.
  Optimistisch dus van de CIA om 2020 te noemen, daar de Europese intifada reeds op grote schaal woedt.
  Lees verder:
  http://verenoflood.nu/cia-analyse-2020-burgeroorlog-duitsland-botsende-beschavinge

  1. denk eens na

   Het is ook de bedoeling dat er een burgeroorlog uit breekt , dan komt de eu met een oplossing ,een eu leger .Probleem creeren en vervolgens met een oplossing komen.

   1. denk eens na

    Regeren is vooruit zien

 3. Peter Selie

  Oorlogs gebied? Kijk wat er met Londen is gebeurd sinds de islamitische burgemeester Sadiq Khan aantrad

  Misschien moet iemand hem zeggen dat deze statistieken voor criminaliteit niet opwegen tegen een veiliger en meer beveiligd Londen. Misschien moet iemand hem vertellen om de meer dan 900 politiefunctionarissen die hij heeft afgevaardigd terug te brengen naar de vrijwel onbestaande anti-islamitische haatmisdrijven eenheid.

  https://youtu.be/6M_jZC0pg5I

  1. Steve Van der Vekens

   Je moet het inderdaad niet ver gaan zoeken, en wie een islamiet tot burgemeester van een Westers land bombardeert, is stapelgek. En zich dan maar afvragen waar die terreur vandaan komt…

 4. Kodi

  Weet u wat Muammar al-Gaddafi, de voormalige dictator van Libië, jaren geleden zei?: ”Allah zal de islam doen overwinnen in Europa; zonder zwaarden, zonder kanonnen, zonder strijd. De miljoenen moslims in Europa zullen het continent binnen enkele tientallen jaren islamitisch maken.”… Tot de Tweede Wereldoorlog waren er nauwelijks moslims en moskeeën in West-Europa te vinden. Vandaag zijn het er al meer dan 30 miljoen moslims en hun aantal neemt nog steeds toe. Van alle immigratiestromen die de wereld ooit gekend heeft, is de huidige islamitische in Europa de meest verwende geweest…

  Door de massa-immigratie in West-Europa bevinden zich er nu al honderden islamitische no-go zones waar de autoriteiten niet of nauwelijks meer controle over hebben. In Frankrijk staat op de officiële website van de regering een lijst van 751 “Gevoelige Urbane Zones”, te beschouwen als islamitische enclaves, no-go zones. Londen en andere steden in Groot-Brittannië hangen vol stickers met de waarschuwing “U betreedt een sharia gecontroleerde zone“. In deze steden worden de niet-moslims serieel lastiggevallen, worden vrouwen bedreigd (en erger) die geen sluier dragen, en bezoeken van ambtenaren, zoals oud-minister van Binnenlandse Zaken Jon Reid, worden geïnterrumpeerd: “Hoe durf je naar een moslimgebied te komen?”… Ook andere West-Europese landen kennen zulke getto’s… “In elk van onze steden”, schreef de Italiaanse journaliste Oriana Fallaci kort voor haar dood in 2006, “is er een tweede stad, een staat in de staat, een regering binnen de regering. Een moslimstad, een stad die wordt beheerst door de koran”…

 5. Ernst Quispel

  Het zijn inderdaad wanhopige mensen zonder toekomstperspectief die we in het beschaafde Europa laten barsten om ons er vervolgens over te verbazen dat ze zich daartegen gaan verzetten.

  1. Holland

   Kwispel wil graag de hele ‘wanhopige’ wereld binnen halen in Europa en Nederland en denkt dat dat zonder gevaren en gevolgen gaat. De verblinde idioot. Laten die ‘wanhopige mensen zonder toekomstperspectief’ hun eigen toekomst scheppen in hun eigen land. Oppakken, interneren en uitzetten. En vooral alle grenzen potdicht.

   1. Peter Selie

    Man man man, @Holland geef hem toch geen podium met je Pavlov reacties.

   2. van Urk

    Onze westerse overheid en verschillende organisaties hebben aan miljarden voor ontwikkelingshulp deze gelukszoekers behoorlijk laten barsten. Tsjonge ,tsjonge Kwispel. U weet zelf ook dat het handophoudende tuig is die hun zin gewoon niet krijgen omdat de wet anders bepaalt.

    1. Ernst Quispel

     Christenen en barmhartigheid, het blijft een zeldzame combinatie.

     1. Ego non solus

      Quispel en provoceren, het blijft een bijzondere combinatie.

     2. Zout

      Dag Wim!

     3. Feit

      KErnst en de dood.

      Prachtcombinatie!

   3. Original NL

    Kwispel is een naïve sukkel.

  2. DolleDries

   Het is ook dom om uit een veilig land te vluchten naar een land zonder toekomst.

  3. Nederlandse_Patriot

   Doe jezelf een lol en verwijder je account. Eigen volk eerst, eigen land eerst. Het Midden Oosten mag van mij barsten.

   1. Kodi

    Ze ontvluchten niet de shit hole. Ze brengen hier shit hole.

    1. Mart

     Niet lang meer,en kan ik nederiglandje aan de lijst van shithole landjes toevoegen….niet mijn schuld ,nooit gestemd daar.WORD NOU EENS WAKKER!

  4. eRik2017

   De beste stuurlui staan aan wal.
   Al eens gedacht aan vrijwilligerswerk Wim? Er een paar in huis nemen?

   Dag Wim!

  5. swetsnek

   Ernst moet zich ernstig zorgen gaan maken steek lekker je kop weer in het zand
   We halen je wel op als het spel is begonnen .

  6. swetsnek

   daaaaaaaaaaaaaaaaaaaag wim

  7. Kodi

   Natuurlijk hebben ze geen toekomstperspectief, want ze hebben ons niets te bieden. In hun herkomstlanden maakten ze er ook alleen maar een shit hole van. Derhalve horen ze hier ook niet te zijn. Ze hadden hier al niet eens binnen mogen komen. Dus als de wiedeweerga hen uit Europa verwijderen.

   1. Kodi

    De Islam is bezig Europa te onthoofden
    https://t.co/6Vf3cUkIlG

    Elimineer de Islam voordat de Moslims ons zullen gaan uitroeien!

   2. van Urk

    Kodi@ 39.000 Somaliers in Nederland waarvan 70% in de bijstand zit, zegt al genoeg.

    1. Zout

     @Urk: Sinds 2002 zijn er inmiddels zo’n 300.000 in ons land aangekomen. Reken maar uit wat dat kost.

     1. denk eens na

      300.000 x 28.000 euro per jaar per asielzoeker is 84.000.000.000 euro en natuurlijk nog de voorgaande jaren meegeteld zal tegen 500 miljard aanlopen en wat ons nog te wachten staat. Maar we hebben nog wel voedsel banken.

   3. rafi

    Dat is juist gezien. De landen zijn zoals hun bevolkingen zijn. Hoe meer van zulke kanslozen die niks presteren (door hun verderfelijke geloof) hier, hoe meer ‘hier’ op ‘daar’ gaat lijken. Net zoals bij het titreren in de scheikunde: op eeen gegeven krityisch omslagpunt kan er niet meer gebufferd worden en verschiet de oplossing van kleur. Het is allemaal demografie. Ook zou autochtone emigratie op alle mogelijke manieren ontmoedigd moeten worden, bv. door het NL paspoort onomkeerbaar in te nemen, en zou er een belasting op gewilde bewuste kinderloosheid moeten komen en abortus strafbaar moeten worden gesteld. Nederland moet kinderland worden! Dus denk niet steeds aan het geld en de tijd en energie die kinderen kosten maar krijg ze voor je land. Zoals Engelse vrouwen zeggen: ‘Close your eyes and think of England’. DAAR doe je het voor. De oorlog met de islam wordt uitgevochten en beslist in de slaapkamer.

    1. rafi

     Overigens: dat ideetje van die belasting op gewilde kinderloosheid heb ik van een HEIDENS persoon: de Romeinse keizer Augustus had die ingevoerd.

  8. tomygun

   Stop even met je Quispel te speelen , ik zoek de tekst van
   wees welkom nou die moet jij wel hebben .
   die tekst hebben ze nodig om te kunnen zeggen wat het kost
   om dit op m,n honkbal knuppel te laten graveren .

  9. Zout

   Dag Wim!

  10. Roughwood

   De vijfde colonne is weer gearriveerd…

  11. Steve Van der Vekens

   Wat een loser.

 6. EllyD18

  Wat hebben wij toch voor debiele poltici in Europa ?

  1. Marija

   Nee hoor EllyD18, (42) die zijn zo verschrikkelijk slim dat ze ons gewoon opofferen.

 7. Zout

  Kijk hoe zulks eruit ziet, je waant jezelf in een Afrikaans land.

  https://i.imgur.com/O3c6Lsb.jpg

  1. van Urk

   Zout@ Zulke beelden zie je vaak in Afrikaanse landen als Sierra Leone of Liberia. Daar heb je ook van die dagen dat ze opeens gewapend met stokken en machetes beginnen te muiten en zelfs een regering omverwerpen. Maar goed..Onze Kwispelstaart vindt dit soort mensen een stel lieverds die benaderbaar zijn voor een gezellig gesprek.

   1. Zout

    @Urk: Ja wat Wim er van vindt is mij bekend. Voortdurend smeken om meer ‘vluchtelingen’ en als het uit de hand loopt komt dat omdat wij de lieverds verkeerd bejegenen.

    Tegen zoveel opzettelijke domheid is geen enkel kruid gewassen. Zeg met mij: Dag Wim!

    1. van Urk

     Maar hij is er zelf met zijn grote mond niet in Calais om deze “vluchtelingen” een warme hart toe te dragen. Net als die andere vele zogenaamde Linkse barmhartige Samaritanen die vanaf een afstand hebben geroepen om meer hulp en opvang aan vluchtelingen maar zelf geen bijdrage willen gaan doen. Van dichtbij zijn het inderdaad toch enge mensen die jonge zwarte Afrikanen die je normaal in Afrika in een donker steegje ook uit de buurt wilt gaan blijven.

  2. Steve Van der Vekens

   Je moet eens goed zien hoe die hun gezicht proberen te bedekken. En links wil die IS-crapullen opvangen.

 8. Tinneke

  Ik hoop maar dat die gewonden een goede zorgverzekering hebben?

 9. George van de linden

  Simpele vraag: Waar zijn die duizenden mensen dan gebleven ?

 10. Kodi

  Als je dit plaatje ziet, moet u dan ook aan shit hole denken?

  Dit is het straatbeeld van de jungle van Calais.

  https://images2.persgroep.net/rcs/56SkbO6oRF8O-EetaJaimAiHfxU/diocontent/118142609/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

 11. poldi

  Niet te geloven dit. Hebben wij geen echte mannen (en vrouwen) meer in Europa die hiertegen optreden en zeggen “en nu wegwezen hier, dit land is van ons”.
  Oh nee, dat vergeet ik bijna. Dat mag niet meer. Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen. Mijn land is jouw land, mijn huis is jouw huis, mijn voedsel is jouw voedsel, mijn vrouw is jouw vrouw (en dat laatste wordt inmiddels al door veel migranten in de praktijk gebracht, zie Zweden en Duitsland).

  Klinkt absurd misschien, maar daar komt dit hele verhaal in de kern toch op neer?.

  1. corfo

   @ poldi.
   De door u, en zéér vele anderen (w.o ik) zo fel begeerde mannen die hiertegen optreden en zeggen : “Nu wegwezen, dit land is van ons”, die bestaan echt nog wel hoor.
   De Hongaarse premier Orbán en de Tsjechische premier Zeman zijn twee van die mannen mét ruggengraat !
   Zij zeggen tegen de EU-Zuipschuit Juncker en z’n kwijlende trawanten : “Val dood met je “vluchtelingen”, vang ze maar op in je achtertuin, ruimte zat, en anders ook maar bij je tweede huisje in zuid Frankrijk.”
   In óns landje zijn er maar een paar mét zo’n ruggengraat, de anderen behoren tot de “kwijlende meerderheid”. Wangedrochten, die alleen aan zichzelf denken en zich ook aldus gedragen : ikke ikke en de rest stikken.

   1. corfo

    @ poldi.
    Ter aanvulling : mijn vrouw is NIET jouw vrouw, jouw vrouw loopt ginds, dat menselijk figuur in een vuilniszak gehuld.(Dit geldt uiteraard niet voor mevr. Poldi.)
    Wat van mij is, is van mij en daar blijft iedereen met z’n klauwen af, geldt zéker voor één of andere hoog opgeleide parasiet.

 12. poldi

  Plagiaat
  ————
  Laat het Franse leger alle mensen uit de jungle oppakken en in vrachtwagens afvoeren naar een Franse haven waar het vreemdelingenlegioen de bewaking overneemt. Dan op verplicht transport naar Eritrea of welk Afrikaans land dan ook. Geef nu eens een duidelijk signaal af richting die economische vluchtelingen. Niemand wil ze hebben.

 13. poldi

  Echt mensen, dit wordt never niet opgelost door de Macrons, Ruttes of Merkels. Dit soort ernstige problemen kunnen niet in een democratie opgelost worden, hoe goed die ook is. Er zijn in een democratie teveel tegenstrijdige belangen, waardoor geen echte oplossingen komen. Parlementen houden geen rekening met het volk, houden alleen rekening met de elitaire kring gelijkgestemden.
  Wat is het verschil met een dictatuur? Eén keer per vier jaar iets kiezen, dat daarna een geheel andere kant op moet ivm. het compromis? Een bestuursvorm die nergens toe leidt.

  Hoog tijd dat NL tijdelijk een verlichte dictatuur krijgt en deze problemen keihard aanpakt en al dat gelukzoekers gespuis terugschopt naar hun land ven herkomst.

  1. corfo

   @ poldi.
   Verschil tussen Nederlandse “democratie” én een dictatuur is er bijna niet, het enige verschil met een dictatuur is = de hier heersende dictatuur geldt alleen voor de Nederlanders.

 14. Steve Van der Vekens

  Wie had dat nu ooit gedacht?
  Ik hoop dat de verantwoordelijke politici opgeknoopt worden.

  1. corfo

   @ Steve v.d. V.
   Ik hoop het mét u, maar ik ben bang dat er geen touw genoeg is.

   1. Original NL

    Wordt tijd voor een staatsgreep!
    Maar ja..daar heb je een leger voor nodig…..

    1. corfo

     @ Original NL
     Nu wordt pas duidelijk waaróm er in NL géén leger meer bestaat.
     De smeerlappen hebben ons troepenareaal volledig ontmanteld zodat ze dáár geen last van zouden krijgen. “Regeren” is vooruit zien !!!

     1. Steve Van der Vekens

      Natuurlijk, waarom denk je dat ze de douanes afgeschaft hebben?

     2. Marija

      @Corfo (62)
      Zo is dat +++++
      ook toen leken we al geregeerd te worden door een stel ratten.

 15. Steve Van der Vekens

  En Frankrijk roept nu op om niet meer naar Calais te komen.
  Ja, ze zullen nogal luisteren. “Het is onaanvaardbaar!”
  Maai ze gewoon neer met machinegeweren, zoals het een trotse natie die zijn land beschermt betaamt.
  Ze zullen het dan wel begrijpen. Wat een poesjesregering.

 16. Gerlos

  Kom maar binnen kom maar binnen kom maar binnen want jullie hebben recht op een beter leven, jullie zullen de normen en waarden respecteren en uiteraard netjes gedragen. Geweldig de open grenzen, ga zo door en Europa gaat naar de Kloten.

 17. P.Sisterons

  In oorlogstijd moet je niet bij de Fransen zijn. En zolang als dat er een eurofiele gehaktbal met een oedipus complex zich “president” mag noemen, ziet het er bijzonder slecht voor de Franse bevolking uit. Maar ja, om de schulden terug te betalen aan de Qatari, zal het nog wel 500 jaar duren voordat ze op eigen benen kunnen staan.

 18. fusilier

  Corfo Iets wat geen leiding krijgt, neemt op den duur zelf de leiding onderschat ons leger niet.Kijk maar terug naar Desi Bouterse opgeleid in de zeventiger jaren in Havelte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.