Conservatieve denkers spreken zich uit tegen D66: “Dat hele zelfsbeschikkingsrecht van D66 is bespottelijk, niet meer dan een fopspeen”

D66 wil het heel gemakkelijk maken voor mensen om euthanasie te (laten) plegen. Want daar zouden we zelf over moeten kunnen beslissen. Ondertussen zijn we wel te dom om onze mening te geven over politieke onderwerpen via een referendum.

Wat is het een zegening voor ons land dat Wierd Duk tegenwoordig voor De Telegraaf werkt. Er zijn niet veel kranten die de tijd nemen om te praten met conservatieve denkers, en al helemaal niet over een sociaal-liberaal onderwerp als euthanasie.

Gelukkig heeft Duk dat wél gedaan. Hij vroeg Esther van Fenema, Amanda Kluveld én Tom Zwitser over dit onderwerp — en over andere plannen van D66. De dames en heer rekenen vervolgens op heerlijke wijze af met de flauwekul-argumenten van meest kwaadaardige partij van Nederland.

“D66 stelt dat wij de ‘auteurs zijn van ons eigen leven’,” aldus Kluveld. “Dat beangstigt mij. In de tekst rond de Wet Voltooid Leven beweren zij, dat als jij op zeker moment niet meer tevreden bent met jouw leven, jij het recht moet hebben er een einde aan te maken. Zonder medische noodzaak. Maar hoe bestendig en beargumenteerd is die keuze? Misschien denk je nu dat je er een einde aan wilt maken en denk je morgen weer heel anders.”

Psychiater Van Fenema is het daarmee eens. “Die mantra dat je regisseur zou zijn van je eigen leven is gewoon niet waar. Sociale cohesie bepaalt in hoge mate onze identiteit, ons toekomstperspectief, en het idee van zingeving. Je ziet bij de aanvragen voor euthanasie, waar steeds meer jonge mensen onder zitten, dat die grotendeels voortkomen uit de gedachte van deze mensen dat zij geen belasting willen vormen voor hun omgeving.”

Zwitser legt op heldere wijze uit waar het probleem écht zit:

“Het is decadent. We zijn kennelijk niet meer in staat om onze naasten voor de dood te behoeden. Het hele begrip van opoffering is verdwenen.”

Daar voegt hij aan toe dat D66 ongelooflijk hypocriet is:

“Volgens D66 hebben burgers te weinig verstand van zaken om over bepaalde kwesties hun stem uit te brengen – daarom willen zij af van het raadgevend referendum. Maar tegelijkertijd kunnen wij kennelijk wel de allerbelangrijkste vraag van het leven beantwoorden, namelijk de vraag wanneer iemand aan zijn of haar einde toe is. Dat hele zelfbeschikkingsbegrip van D66 is bespottelijk. Het is niet meer dan een fopspeen.”

Misschien. Maar misschien is er ook iets anders aan de hand. Het progressivisme van D66 is veel kwaadaardiger dan “hypocriet.” Het is een doodscultus. Alles moet dood van D66: onze cultuur en indien mogelijk ook zoveel mogelijk ‘ongewenste’ mensen. Het is een ziekelijke ideologie die op één lijn gezet kan worden met andere kwaadaardige ideologieën — ideologieën die al aan tientallen en zelfs honderden miljoenen mensen het leven hebben gekost.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Farn

  Doet dds nu Ook al aan censuur.?

  1. B. Pascal

   D66 houd ervan om de dood als oplossing te gebruiken. Daarnaast verhogen ze het individu boven de gemeenschap. Je hebt dan geen samenleving of gemeenschap meer, maar een massa individuen.
   Het individu kun je los behandelen, het individu in de ogen van D66 staat geheel los van zijn milieu. Wanneer het individu een wil heeft, mag hij die inwilligen ondanks de gemeenschap of samenleving.
   Een bijzonder arrogante manier van leven, een manier die niet te handhaven is.

   Waar onze samenleving aan toe is, is gemeenschap. Een gemeenschap die tegenslagen aanvaard en op een waardige manier omgaat met tegenslagen. Bv. Een ziek leven is geen afgewaardeerd leven, ook binnen ziekte is leven niet minder leven. Ziekte is het aanvaarden van een ander facet van het leven. Daarbij horen ook mooie zaken die we zonder een ziekbed nooit zouden meemaken. De dood is geen oplossing! Hoog moraal is niet het mijden van ziekte of tegenslagen. Het is het dragen van de ziekte of tegenslagen in liefde en gemeenschap. Wanneer een ongewenst kind toch opgroeit en andere ouders tot vreugde kan zijn, waar is abortus dan nog voor nodig?

   1. Ernst Quispel

    “D66 houd ervan om de dood als oplossing te gebruiken’

    Gore laster met taalfouten.

    1. rafi

     D’66 is DE nazi-partij bij uitstek. Ze zou Mengele als erelid moeten benoemen, met haar gebruik van de dood als oplossing. Gore Godslasterlijke partij dat het is.

    2. B. Pascal

     Ernst, waarom wroet D66 dan zo graag in:
     – de dood – qua euthanasie verruiming ( in alle situatie’s )
     – de dood – qua abortus verruiming ( in alle situatie’s )
     – de dood – qua orgaan donatie, als plicht voor alle Nederlanders

     Waar rook, is vuur. Aan de bomen erkend men de vrucht.
     Aan de geur, ruiken we de dood.

     De kille dood stralen ze uit! Geen liefde tot gemeenschap!
     Geen liefde om zaken binnen de gemeenschap te dragen en te verdragen!

     1. hans-e-pans

      Ze staan ook aan de doodskist van Nederland.

     2. swetsnek

      B,pascal hij staat je wel belachelijk te maken he niet voeren die trol hij is het niet waard

     3. B. Pascal

      het ging hem om de ’t 🙂

      doodt met ‘dt

   2. Pit

    @B. Pascal: Fijne bijdrage, puntig en scherp!

    #Dood66

 2. Farn

  Nog een keer proberen. Dat weet een veilingmeester natuurlijk wel.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Elsevier heeft Syp Wynia, Afshin Ellian en Geert Waling
  De Volkskrant heeft alleen Martin Sommers
  Het islamitisch huisblad Trouw heeft alleen Silvain Ephimenco.
  De Telegraaf Wierd en Nausica
  Het EUSSR-toiletpapier de NRC heeft net als de Staatsmedia niemand.

  Enfin
  Ga het even lezen want Wierd is altijd lezenswaardig.
  Hij staat links van het midden maar laat alle kanten aan het woord; uniek. Dit zul je niet aantreffen bij het 1984-Staatsjournaille.

  Sinds D’66 alle kroonjuwelen heeft verkocht aan de Kalief, de Antidemocraat en de Gedanken-Gestapo is het enige wat haar onderscheid nog euthanasie en de omarming van Armeense genocide ontkenners.
  Ik vind dat nogal magertjes
  Maar gezien de peilingen zijn er veel NL’s het met me oneens.
  Wat me niet verrast daar ik geen hoge pet op heb van de Kaaskop.
  ‘Virtue Signalling über alles’, zullen we maar zeggen.

 4. Henk-Jansen

  De overheid heeft niets te maken met hoe ik sterf, deze wet is dan ook fantastisch!

  1. rafi

   Maar alles met je organen. Lekker consequent! Nee, het is hypocriet, inderdaad.

   1. Farn

    Hoezo hypocriet, hypocriet is als je verplicht wordt om te sterven op de manier die d66 erdoor wilt drukken.

   2. Rosasolis

    @rafi en Henk-Jansen. Hoewel ik niet echt geloof in mirakelen, hoop ik dat alle partijen niet de dwang-wetten van Pia en Pechtold zullen accepteren. Er zijn behalve
    de ethische vragen, ook genoeg bewijzen van een zeer onverzorgde studie, van zowel Pia als PECHtold. Die 2 zeer onverzorgde wet aanvragen van D66 laten zien, dat zij niets bijzonders hebben te bieden, zodat het moet nu doorgaan op hun donor/euthanasie wetten! Even kijken naar een gewone D66 partijlid…die geen
    minister noch staatsecretaris is: Pia Dijkstra begon haar haar carriere als gewone nieuwslezer op de NOS avondnieuws. Zij is geen arts, en is ook geen verpleegkundige, en ook geen wetenschapper. Zij heeft helemaal niets te maken met het medische of met het wetenschap vakken! Beste Senatoren van ons Eerste kamer: wij hebben deze mensen niet nodig. D66 veroorzaakt alleen heel veel problemen. Geen fijne of hoopvolle boodschappen! Beste vrienden, niemand leeft voor altijd. Mensen sterven dagelijks, die krant is altijd vol met berichten over geweldige mensen die heen zijn gegaan. Wie zijn WIJ te beslissen dat een
    regering moet beslissen over de lot ons lichaam? Je bent gelovig of niet, maar
    WELKE RECHT heeft ons regering te beslissen wat gaat gebeuren, als je ziek ben of een ongeluk heb gehad? Wat gaat gebeuren met mensen, die alleen zijn en geen familie meer hebben?

  2. sjun

   Tuurlijk, ze laten je wel even wat langer aan je lot over met extra pyjamadagen. Sterf je vanzelf.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Kop, spijker, raak !

  “Als er niet meer verzet komt tegen dit soort plannen, waarschuwt Amanda Kluveld, eindigen we in een samenleving als die uit Brave new world, de toekomstroman van Aldous Huxley. „Iedereen is er gelukkig, of denkt dit te zijn. Puur omdat zij geen weet meer hebben van een alternatief. En van wat het is om vrij te zijn.”

  That’s it
  Dat is het doel van de Inquisiteurs van de referenda hatende (anti-)D’66 en haar Russenjagende opperhoofd Kasja ‘afwijkende meningen worden niet geduld’ Ollongren.

  Jarenlang was er nauwelijks alternatief. Je had over de hele linie de PC ideologen terwijl de enige krant aan de andere kant de Telegraaf van tot zool tot kruin in de aars van de VVD zetelt en zetelde. Zie ondermeer hun misselijkmakende opstelling jegens de dappere Pim Fortuyn.

  Enfin

  Toen kwam Internet en kaboemmmmmm daar ging de monopolie positie van het D’66/VVD/GL/CU/PvdA/MSM Kartel-Gedachtegoed .
  Alhoewel gedachtegoed.
  Ik heb bij mijn weten nog nooit een boek gelezen van dat vunzig veilingmeestertje, de altijd hysterische held van de Staatsmedia. Intellectueel zo dor als prairiegras in de hoogzomer.
  Geen wonder dat Pia zonder moeite kon overstappen van nieuwslezeres van het ideologisch StaatsDoofpotjournaal naar de club van de Kroonjuwelenpissers.

  1. Pit

   @Two Ravens Black Kettle: Opnieuw ijzersterk!

   Internet is inderdaad de splinter in de voet van de oude politicus. Met lede ogen zien zij aan dat Baudet, Wilders, Bosma en de andere vertegenwoordigers van de nieuwe politiek meebewegen op de golven van het internet, daar waar de Staat (tot nu toe) geen invloed heeft. Niet voor niets groeit FVD als kool en is dit voor Dood66 een nachtmerrie.

   Dood66 is alvast begonnen met demoniseren, dat is stap één. De tweede stap is de sleepnet en de derde stap is het staatsmerk voor nieuwsfeiten. Tja… ik lees alleen wat ik zelf wil, daar heb ik Karin niet voor nodig.

 6. rafi

  Hier ben ik het 100% mee eens. Goed getroffen. Maar dit is tegelijkertijd wel de meest succesvolle politieke partij als het gaat om het erdoor drukken van standpunten. Ze koppelen hun visie namelijk aan een religieus fanatisme en gedrevenheid waar zelfs de SGP nog een puntje aan kan zuigen. En de andere partijen laten zich steeds weer overhalen. Ze zijn er zelf bij, alleen kan deze partij niets. Er is wel eens een Nobelprijs gegaan, niet naar een persoon maar naar een club: Human Rights Watch. Ik zou het niet raar vinden als dit jaar, gezien haar prestaties de afgelopen jaren, de Nederlandse prijs voor politicus van het jaar toegekend zou worden, niet aan een persoon, maar aan deze organisatie, deze partij D’66. Ze heeft het geestelijke tij mee, en weet daar het maximale uit te peuren. Zoals de Fransen binnen de E.U., zo zijn zij binnen Nederland de baas.

  1. Pit

   @Rafi: Religieus fanatisme inderdaad!

   #Dood66

 7. Ernst Quispel

  Dit lijkt me een conservatief achterhoedegevecht. De wet zal, met zorgvuldige waarborgen omgeven, volgende week worden aangenomen.

  1. B. Pascal

   # nog een stap naar de ondergang!

   1. Pit

    @B: Je weet toch waarom Wim dit soort reacties plaatst?

    De trol zaait opzettelijk onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Een trol geeft zijn mening op een (politiek) forum en die mening conflicteert voortdurend met de mening van de meerderheid van de gebruikers.

 8. Julian

  Weird Duk? De Poetin vriend. Een zogenaamd objectief journalist maar in werkelijkheid een spreekbuis van de PVV en FvD. Volgende patient

  1. Two Ravens Black Kettle

   …en brave Julian krijgt een schouderklopje van Kasja Ollongren.

   ‘Op naar de volgende lobotomie patient’ denkt Kasja tevreden terwijl ze met een brede grijns door de myriade gangen van het Policor Lunatic Asylum huppelt.

  2. Ernst Quispel

   Wierd Duk is inderdaad bepaald geen objectief person meer te noemen.

   1. HW

    Die van jouw kwaliteitskranten zeker wel?
    Ze zijn allemaal het lezen niet waard.

   2. Roughwood

    Dat kunnen we van u ook bepaald niet zeggen…

 9. Babaji538

  Een draak die alleen vuurspuwt, ondergaat
  de eigen vlam als een ondergang.
  Een draak die gedreven is en wordt door gevoel
  van en met tijd, slaat op het allerlaatst met haar staart,
  in de doeltreffende onfeilbare graad van IPPON!
  Petra Cecilia Maria Hermans

 10. corfo

  Heel D(ictatuur)66 is een fopspeen !!!
  Een clubje van clowns, Piassen en Penthousje P.
  Bovendien huizen in dat clubje homo-hatende, echter “zéér bekwame bestuurders”, van Islamitische huize.
  “Doe er je voordeel mee”, zei m’n oma altijd !

 11. Rosasolis

  D66 is een partij van pseudo-intellectuelen geworden, die proberen hun wensen op de coalitie partijen te dwingen. Daarom moeten de andere partijen uitkijken dat Pia en Pechtold nooit zomaar hun zin krijgen. Volgens recente berichten van de conservatieve partijen zijn er veel onduidelijkheden in zowel D66’s “Donor Wet”, als in hun “Euthanasie Wet”. Behalve de ethisch bezwaren ziet de CDA dat deze wetten zeer onstabiel zijn.
  Persoonlijk denk ik Pia wil die 2 “wetten” aan elkaar vastbinden. Kan je je voorstellen:
  iemand krijgt een dodelijke injectie, en dan zodra hij dood is verklaard, gaat de orgaan oogst door! Dit ellende gebeurt nog steeds in gevangenissen in China. Rijke mensen
  uit verschillende landen kunnen een orgaan bestellen in China. Er is een echte orgaan handel aan de gang. Een gevangene krijgt een pil of injectie, en wordt wakker met pijn en een grote litteken op z’n buik…of hij leeft niet meer. Een van de CDA senators heeft over dit handel vorige week in Trouw geschreven. Laten wij hopen dat onze Eerste Kamer nee stemt volgende week. Anders komt Brave New World steeds dichter bij! Er moet veel meer geld en steun beschikbaar komen voor wetenschappers
  die onderzoek doen met kunst organen. Als er zoveel hartpatiënten zijn met Pacemakers (uit kunststof), naast hun hart, dan moet er oplossingen gevonden worden
  voor patienten met andere zwakwerkende organen.

  1. Professor Zonnebloem

   “Als er zoveel hartpatiënten zijn met Pacemakers (uit kunststof), naast hun hart, dan moet er oplossingen gevonden worden voor patienten met andere zwakwerkende organen.”

   Die zijn er ook wel, maar daar gaan de conservatieven of religieuzen ook al van steigeren; stamceltechnieken. Als een orgaan het niet meer doet, heb je feitelijk 2 opties: óf je haalt een orgaan uit een ander lichaam van een ander mens, óf je maakt een nieuwe. Dat laatste kan nog niet helemaal, maar dit type onderzoek wordt zelden gesteund door de politieke partijen (zij het financieel of moreel) die hier op DDS hun aanhang vinden.

  2. Frits Jansen

   Uh? Ik dacht dat Baudet de allereerste politicus is met intellectuele pretenties.

   1. eRik2017

    dag Wim!

    1. Pit

     @Erik: Wim-Frits heh? Het is er weer ‘eentje’ 😉

 12. penis aqua di rosa

  D66 ofwel D 666, des duivels, want al hun voorstellen zijn des duivels voor personen die door omstandigheden zwak in hun schoenen blijken te staan. Wanneer geeft heel D66 het voorbeeld?
  Opgeruimd staat netjes en indien mogelijk (niet als zij gif zullen nemen) hun organen afstaan aan de wachtenden. Ik kijk er naar uit of ze zo sterk in hun schoenen blijken te staan. Bye bye geestelijk onvermogenden.

 13. Frits Jansen

  Niet te geloven! DDS heeft zo’n hekel aan D66 dat ze die partij nu bestrijden met puur gristelijke argumenten.

  Wreed is het wel. Want het dwingt mensen die echt geen perspectief meer hebben om de beker van het leven tot de laatste druppel leeg te drinken.

  Natuurlijk is het allereerste wat gecontroleerd wordt of iemand met een doodswens misschien alleen maar dood wil om zijn omgeving niet tot last te zijn.

  De mens heeft normaal een natuurlijk overlevingsinstinct, net als dieren. We zijn biologische zo geprogrammeerd dat we willen blijven leven. Een diersoort zonder zo’n instinct zal vanzelf verdwijnen.

  Alleen zijn er sommige mensen die dat instinct missen, en mensen die er zo vreselijk aan toe zijn dat ze echt niet verder willen.

  Ik heb een topadvocaat gekend, een succesvol man uit een familie met veel traditie. Maar hij leed aan zware, erfelijke depressies, en op een gegeven moment wilde bij niet verder. Hoewel je zou denken dat een advocaat wel de weg weet kwam het er toch op uit dat deze man zich voor de trein wierp. Afschuwelijk voor de machinist, en voor de mensen die de resten later van de rails moeten krabben. Alleen omdat er halve gare gristenen rondlopen die menen dat het leven door god gegeven is en je daar dus niet zelf over mag beslissen. En bij deze gristenen sluiten zich nu destructieve DDS-ers aan die D66 haten tot elke prijs. Bah!

  1. eRik2017

   Frits-Wim is van de Raad van Wim. ze zijn allemaal buiten zinnen na een potje scrabble. Nou ja, 1 dan he? Eentje die wel iets van 6 aliassen vertegenwoordigd. Sinds ca. 10 minuten zijn ze allemaal actief!

   1. Pit

    @Erik: Scherp, als altijd!

 14. Ernst Quispel

  “Het is een doodscultus. Alles moet dood van D66: onze cultuur en indien mogelijk ook zoveel mogelijk ‘ongewenste’ mensen. Het is een ziekelijke ideologie die op één lijn gezet kan worden met andere kwaadaardige ideologieën — ideologieën die al aan tientallen en zelfs honderden miljoenen mensen het leven hebben gekost.”

  Is er nog iemand hier die nog kan zien dat dit krankzinnige laster is?

  1. eRik2017

   Als je ergens krankzinnige laster ziet Ernst-Wim dan heb je ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om aanfifte te doen.
   Kunnen wij jouw aangifte ergens publiek inzien?

   1. Pit

    @Erik: Vind jij ook dat D66 vooral een partij van de dood is?

    #Dood66

  2. Holland

   “…Is er nog iemand hier die nog kan zien dat dit krankzinnige laster is?…”
   ————————————————————————————
   Geconcludeerd moet worden dat Ernst-Wim de enige is. De anderen zien het als een tekst met een hoog waarheidsgehalte.

   Geeft niet hoor Wim. Je staat toch altijd al alleen, dat ben je wel gewend.

   1. Ernst Quispel

    Het verbaast niet dat u deze waanzin hoogacht, Holland, ik heb inmiddels een indruk van het niveau van uw bijdragen.

   2. Pit

    @Holland: Je staat toch altijd al alleen, dat ben je wel gewend…

    Mooi gezegd Holland, alle waardering!

   3. eRik2017

    @Holland: Je staat toch altijd al alleen, dat ben je wel gewend…

    Zie je @Ernst-Wim….. je bent zo aan het opruien geweest dat mensen zich actief tegen je beginnen af te zetten.
    Alsof een heel dorp bij je aan de deur staat en je vraagt om te verhuizen, want je verpest de sfeer in het dorp.

    1. Ernst Quispel

     Maak er geen obsessie van, eRik. Je moet vannacht nog de slaap vatten.

    2. Pit

     @Erik: Scherp en puntig, duidelijk en rechtstreeks, zonder omhaal en direct!

     Klasse kerel, je bent geschikt!

 15. Roughwood

  Partijnaam Democraten 66 kunnen we vanaf heden wel vervangen door:

  Dood 66
  Dedain 66
  Drammen 66
  Deugen 66
  Demoniseren 66
  Doordrijven 66
  Debatduiken 66
  Debacle 66
  Decadent 66
  Draaikonten 66
  Diversiteitopdringers 66
  Diskwalificeren 66
  Donorschapverplichters 66

  Lijstje mag natuurlijk aangevuld, graag zelfs! Wat is uw voorkeur?

  1. Pit

   #Dood66

 16. P.Sisterons

  Pia wil een Elsje doen.

 17. jan_nijhof

  Ik ga over mijn leven. Als ik het recht heb om te leven heb ik ook het recht om er mee te stoppen. Beide zijn uitkomsten van een recht, beide keuzes verdienen het gerespecteerd te worden. Wat een onzin dus om te stellen dat “alles dood moet”.
  NL is lang gebukt geweest onder een Christelijk juk dat haar normen aan anderen oplegde. Dat laatste, daar draait het om. Iedere ware liberaal komt daartegen in opstand.
  Ik ben geen lid maar D66 wordt ook verkeerd uitgebeeld rond het referendum. Nota bene de partij die bijna haar bestaansrecht aan ontleende, samen met de gekozen burgermeester. Het raadgevende was een compromis, moeizaam bereikt. Remember de ‘nacht van Wiegel’. Die Raadgevende variant was nooit het doel, blijkt democratisch gezien een misbaksel en je hebt er onderpen voor nodig die een binaire afweging mogelijk maken. Dat nieuwe voorstel gaat er vast wel komen maar zelfs DDS kan bedenken dat met de huidige partners daarover geen afspraken voor het regeerakkoord te maken waren.

 18. sjun

  Plaatsmaken voor het vervangende volk, het oude moet eerst op en wordt met een appèl op schuldgevoel gedrongen het eigen leven te offeren voor de multiculturele Europese heilstaat die D66 nastreeft. Komt er ook weer kapitaal vrij van belasting op erfeniseen en besparing op zorgkosten. Zo onderhand kan de partij met soylent green geassocieerd worden. Mocht het anders zijn dan doet D66 maar eens zijn best om dat zeer duidelijk uit te leggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.