De #metoo discussie bereikt nu ook het Midden-Oosten: twittertrend in Mekka

Seksuele intimidatie en seksueel misbruik komt overal voor. In elk land en in elke cultuur. Dat vergeten derdegolffeministen nog wel eens, maar nu is er ook een goed voorbeeld in de praktijk. De arabieren hebben nu ook de #metoo discussie meegekregen en door het internet en social media wordt het daar in Arabië ook een stuk moeilijker voor mannen om met seksuele intimidatie weg te komen.

Moslimvrouwen gebruiken de hashtag #MosqueMeToo op Twitter om hun ervaringen te delen met seksuele intimidatie op religieuze plekken, zoals in moskeeën. Zij willen laten zien dat aanranding en ongewenste intimiteiten ook plaatsvinden op plaatsen die voor moslims heilig zijn.

Het blijkt maar weer eens dat we te maken hebben met mensen die overal ter wereld feilbaar zijn. Menselijke deugden en menselijke zonden. Het is bijna universeel te verklaren. Enfin, het toont aan dat ook in het Midden-Oosten het hele emancipatie principe eindelijk grond begint te krijgen. De arabieren lopen nog heel erg ver achter. In het Westen kunnen we nu ook zeggen dat er veel problemen in de Arabische wereld zijn met betrekking tot de positie van vrouwen. Misschien wordt het nu politiek geaccepteerd voor progressieve feministen om te strijden voor vrouwenrechten in islamitische landen.

Ook in de Arabische wereld vond die discussie afgelopen jaar plaats, maar niet eerder werd het seksuele geweld dat vrouwen ondergaan op de heiligste plaatsen van de islam zo openlijk besproken. Het taboe daarop is groot onder moslims.

“Ik was bang om dit te delen omdat het misschien afbreuk zou doen aan jouw religieuze gevoelens”, schrijft Sabica Khan dan ook niet voor niets boven haar Facebookpost.

Hup hup, vrouwen in het Midden-Oosten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. eRik2017

  ik wist niet dat Wim ook in Mekka was

  1. Pit

   Een oud islamitisch gezegde luidt: “De ontwimming begint in Mekka”

   1. eRik2017

    Wooeoeoehahahahahaahaa….
    Hou op…. woahahaha ik heb pijn in mijn buik!

   2. eRik2017

    Maar nu ff serieus he @Pit
    Ik zeg hierbij: Mannen moeten gewoon hun handen thuis houden en een aanraking is toegestaan als je gewoon van beide kanten weet dat het gewaardeerd wordt.
    Dat begint al met binnen dezelfde leeftijdscategorie, en zonder dat 1 van d 2 op welke maniert dan ook een machtspositie heeft.

    Ik ga ervanuit dat iedereen hier zich wel bij wil aansluiten.
    Zou Wim zich hier nou ook gewoon bij willen aansluiten? Of heeft ie er toch iets tegen?

    1. Pit

     @Erik: Als jij voor bent is hij tegen, zo zijn trollen.

     #ontwimmen

     1. eRik2017

      @Pit
      Waar ik mij het meeste zorgen om maak is dat hij op dit uur van de dag voor Beukman aan het spelen is.
      Jeweetwel…..

 2. Archetype01

  Mekkaraars?

 3. eRik2017

  Prachtig dat het internet deze vrouwen de kans geeft om hun verhaal te doen!
  Kracht aan alle moslimvrouwen die de moed hebben hun verhaal te doen. Ontkrachting aan al die mannen en tröllen die niets anders voor ogen hebben om eigen beweegruimte te verdedigen, al gaat dat ten koste van anderen, zoals hun vrouwen.

  1. Pit

   @Erik: Ontlasting aan al die mannen en tröllen?

   1. Ernst Quispel

    Ontlasting en natte scheten.

    De heren tobben met anale thematiek. Best wel zielig.

    1. eRik2017

     Alleen een Ernst-Wim weet een bericht met positieve intentie te bevuilen met zijn natte scheten. Zie zijn eigen inbreng.
     Het is jammer dat @Ernst-Wim kakt op moedige moslimvrouwen die met gevaar voor eigen gezondheid en leven moeite nemen op te komen voor hun vrouwenrechten.
     Het is opvallend dat @Ernst-Wim ook kakt op Nederlanders met een oranjetrots.
     Het lijkt duidelijk wat de intenties zijn van Ernst-Wim: Tröllen voor anderen die niets met verworven vrijheden hebben.

     dag Wim!

     1. Pit

      @Erik: Trollen, ze kwijlen, zuigen, irriteren, en als je ze geen eten geeft dan geven ze ook geen pootjes. Na verloop van tijd gaan ze zelfs dood. Is dat goed nieuws of is dat goed nieuws?

      #ontwimmen

     2. eRik2017

      Dat lijkt mij op zich goed nieuws. eerst blijven ze als bloedzuigers aan je hangen. Maar ze zijn inderdaad heel erg vies. Ze stinken, kwijlen, roggelen,enz. Wim keek net even opzij, en zag inderdaad dat hij een dikke roggel op de vloer had achtergelaten en dat er een remspoor in zijn onderslip zit. Als hij nou gewoon aardig zou zijn dan zou de zuster wat meer helpen. maarja, da’s Wim he?

    2. Knopper

     Wat een explosie in woorden gevormd door een natte scheet fenomenanaal gebruik gemaakt van het simpele “ABN ” nou ik sidder bij elk taalfoutje met zulke hooggeletterde eenzaamheid welke jij beheerst , lamlul met je thematieke zielige ontlasting

  2. Pit

   @Erik: En als je die ontlasting loslaat komen de strontvliegen… 😉

 4. denk eens na

  Het is een ME/TOO discussie die eindigt om allebei in een gelijk te komen, Water bij de wijn doen (islamiseren)

 5. Duke

  In die gebieden denk ik al snel aan een eindejaarsfeest in Keulen, maar dan in het groot. Goed dus dat ze dat daar die metoo nu ook hebben.

 6. Rosasolis

  Momenteel lees je dagelijks hoe vrouwen in de Islamitische wereld verzetten tegen hun vreselijke onderdrukking. Jarenlang heb ik vele boeken hierover gelezen. Ook de best-seller, De Duivels Verzen van Salman Rushdie, die nu ergens in de UK woont onder strenge politie bewaking. Rushdie vertelde o.a. over de zeer corrupte handel in kinder-bruidjes tijdens de Hadj. En daarom moest hij vluchten uit Pakistaan naar de UK. Maar nu gaat de vrouwen over de hele Midden-Oosten in opstand tegen alle onrecht tegen hen! Zij hebben geen enkele tolerantie meer om door het leven te gaan als 2de ranks burger, en afgeleverd te zijn aan de vaak zeer wrede wetten van hun mannen maatschappij!
  Er komt nu eindelijk een Grote Vrouwen Revolutie door het hele Midden-Oosten. Zowel door de She-ieten in Iran, en de Soenieten in Saudi-Arabie. In het heilige land van de fanatieke Ayatollahs, Iran, gooien vele vrouwen hun zware wollen Chadors af,
  in het publiek, en hun mannen hangen ze aan bomen, of verbranden ze voor een grote publiek. Daarna durven de vrouwen rond te lopen in gewone westerse klederen. En hun aanhang wordt binnenkort steeds groter. Zij willen alweer Perzie gaan heten.
  En Saudi-Arabie mogen vrouwen binnenkort gaan rijden. Zij doen nu rij examens en nu worden er duizenden rij bewijzen afgeleverd, geldig in juni. Ik denk dat wanneer binnenkort de temperaturen boven 40 graden rijzen dat deze Saudi vrouwen uit hun
  burkas zullen stappen. Ik denk dat de Islam — zowel vrouwelijk als mannelijk genoeg hebben gehad van onderdrukking van vrouwen en meisjes. Internet heeft veel kunnen doorgeven waarom dit onderdrukking niet langer kan doorgaan. Vele berichten
  gaan over onderwijs, en mogelijkheden om een goede baan te vinden. Omdat iedereen
  naar internet dagelijks kijkt, zowel mannen als vrouwen…zien de mensen in het Midden-Oosten, dat wij leven in het 21ste eeuw, wij Moeten kijken naar de toekomst van ons planeet en nog verder, als wij ons menselijk bestand kunnen redden en doorzetten. Ik denk dat er binnenkort een zeer grote VROUWEN OPSTANDING komt
  binnen de She-ietisch gemeenschap van Iran (Persie), en dat dit ook gaat gebeuren binnen de vele Soenitische landen. Kijk nu goed uit jullie moslim mannelijke klootz.
  wij vrouwen tolereren jullie niet meer. Wij hebben jullie klz. niet nodig. Wij vrouwen beslissen hoe wij willen door gaan met ons leven, en wij hebben jullie klz. niet nodig om voor ons leven te gaan regelen via de moskees. LEVE DE VRIJE VROUWEN
  BEWEGINGEN binnen de hele Midden-Oosten! Misschien is het aan jullie te zorgen dat er eindelijk een gewone man-vrouw maatschaapij komt , met gelijke waarden en wetten voor mannen en vrouwen komt in het Midden-Oosten. Ik hoop het voordat het te laat is.

 7. Parestado4

  Mekka gebouwd op zeven heuvels.De zeven bergen zijn zeven torens.

 8. Babaji538

  Deze hype is godzijdank gaan liggen.
  Het kan ook niet anders, als dat deze zwaar beladen
  onderwerpen niet via de sociale media en zeker niet
  via een zgn. hashtag op de juiste plek zullen vallen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.