Drama in Duitse politiek: achterbannen van SPD en CDU gaan los, Martin Schulz is weg, Angela Merkel weggezet als leugenaar

De GroKo kon zowel de SPD als het CDU kapotmaken. En dat hebben kiezers te danken aan Angela Merkel en Martin Schulz, die nu allebei de wind van voren krijgen. Van hun eigen achterban, welteverstaan. 

Het gaat niet helemaal je van het in Duitsland. Sterker nog, de pleuris is daar totaal uitgebroken. Zowel CDU’ers als SPD’ers hebben namelijk totaal geen fiducie in de GroKo, de Grote Coalitie, tussen hun partijen. CDU’ers vinden dat Merkel zichzelf en haar partij met huid en haar heeft uitgeleverd aan de SPD, terwijl SPD’ers het volstrekt onacceptabel vinden dat hun partij Merkel in het zadel houdt.

CDU’ers zijn met name woedend omdat Merkel de ministeries van Financiën én Buitenlandse Zaken aan de SPD heeft gegeven. Dat zijn de twee belangrijkste ministerposten. Zoals Jens Spahn, die op dit moment nog steeds viceschatkistbewaarder van Duitsland is, zei:

“Wij willen niet dat bij de Grieken de Sekt-flessen ontkurkt worden omdat de sociaaldemocraten het departement van Financiën krijgen.”

Krant Bild noemt Merkel “aan het pluche klevend” en, oh ja, “leugenachtig.” Geheel terecht natuurlijk, maar het is desalniettemin een enorme klap voor Merkel die hoopte dat ze met een GroKo nog rustig een paar jaar kon regeren. Nou, misschien dat ze inderdaad langer mag regeren, maar ‘rustig’ worden die jaren in ieder geval niet.

En Merkel is niet de enige die eraan moet geloven. Martin Schulz werd enkele dagen geleden al omver geworpen. Hij is niet langer de leider van de SPD en, oh ja, heeft zich ook nog eens teruggetrokken als (mogelijke) minister (van Buitenlandse Zaken).

Kortom, het is al einde oefening voor Schulz… en het einde van Merkel lijkt er óók aan te komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. hans-e-pans

  Je krijgt niet altijd wat je graag wilt.

 2. Michel69

  Het gaat de goede kant op laat het horror kabinet Merkel maar knallen en dan gaat Rutte met dank aan Alex en Halbe er keihard achteraan!

 3. buitenbeentje

  Schulz heeft zich terug MOETEN trekken als minbuza, hij deed een Halbe en niemand hield hem de hand boven het hoofd.

  Zijn ex, ik bedoel ex SPD voorzitter (die plaats moest maken voor capo Schulz toen hij van de EU kwam) en bijna ex minbuza Gabriel, heeft hem er minzaam (nou ja, minzaam) op gewezen dat hij in september luidkeels beweerde nooit met Merkel in een kabinet te gaan zitten. Schulz af. Nu Merkel nog, misschien is er toch nog hoop. Die Hoffnung stirbt zuletzt.

  1. eRik2017

   Hij deed een een (sc)H(w)albe

 4. Bloem

  Het is te hopen dat er in Duitsland nieuwe verkiezingen worden gehouden waarbij de AFD hoge ogen zal gooien door het verraad van zowel Merkel als Schulz. Er zal dan een andere wind gaan waaien in de EU

 5. Ben Zine

  Dingen kunnen in een stroomversnelling geraken. Als Duitsers eindelijk beseffen dat ze voor een labiele megalomane narcist als leider hebben gekozen, zal Merkel, op z’n Duits (dus “gründlich”) worden uitgekotst. Dat kan best wel eens sneller gebeuren dan men zou verwachten. De positie van die mentaal gemankeerde doos wordt steeds onhoudbaarder.

 6. corfo

  Nét als in Nederland is de “politiek” in Duitsland ongelooflijk smerig, ongeloofwaardig en doorweven van “macht” én pluche-plakkerij.
  Wat mij betreft de hele kliek in NL én Duitsland naar de Filistijnen helpen en échte volksvertegenwoordigers kiezen i.p.v. de huidige rotzooi.
  Sinds het rechtsdenkende deel van de EU-bevolking zich luider laat horen wordt het NIET-denkende deel steeds nerveuzer én bloeddorstiger. Bleek in NL bij de formatie en nu óók in Duitsland.
  Het gaat de goede kant op !!!

 7. Florissa

  ARD en ZDF, haar politieke steunzenders kunnen de mensen ook niet meer voor de gek houden, het is ze jarenlang gelukt, maar je kiezers zo openlijk belazeren , daar trappen zelfs die stomme Duitsers niet in .

 8. Tinneke

  Selber Schulz…….

 9. Babaji538

  Ik ben geen scheidsrechter.
  Petra Hermans

 10. swetsnek

  geen linkse roeptoeters ??of zijn die nu hun wonden aan het likken

  1. Florissa

   Zelfs met die hand voor zijn bakkes is het nog een griezel .

   1. Pit

    Hij heeft een trollengezichtje…

 11. Steve Van der Vekens

  Merkel is via fraude herkozen.

 12. rujoleki

  Ach net als in Nederland houden de Duitsers van de islam en de vluchtelingen. Europa is verloren. Onze kleinkinderen zullen zwaar de dupe zijn van het wegkijken van opa en oma. Niemand behalve de PVV en FvD nemen het voor Nederland op. Helaas blijven de meeste Nederlanders liever wegkijken en ontkennen.

 13. Pjotter

  Is Europa eindelijk aan het ontwaken ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.