Geert Wilders na eurokritische (schokkend!) reportage Telegraaf: Nexit!

De PVV is helemaal klaar met de Europese Unie.

De Telegraaf heeft vandaag een artikel gepubliceerd dat — en dit is ronduit schokkend — zowaar kritisch is over het functioneren van de EU. Aangezien het huisblad van de VVD dat niet zo vaak doet is dit feit alleen al nieuwswaardig.

Maar eindigt het verhaal niet. In het artikel worden namelijk een paar belangrijke feiten vermeld over het wangedrag van de Brusselse bureaucraten, die geld uitgeven als dronken zeemannen mét een gat in de hand. Ja, dat is dubbelop, maar zo erg is het nou eenmaal.

Eén voorbeeld is “het op- en neerreiscircus tussen Brussel en Straatsburg door het Europees Parlement.” Deze waanzin kost de Europese belastingbetaler elk jaar opnieuw 114 miljoen euro. Ja, dat lees je goed. We zijn meer dan 100 miljoen euro per jaar kwijt aan verhuis-gekkigheid.

Mark Rutte kon daar vorig jaar iets aan doen, maar weigerde dat. Om dit te veranderen moest het Verdrag van Lissabon namelijk open worden gebroken, en volgens hem zou dat de deur openzetten voor wensenlijstjes van andere lidstaten. Onzin, Nederland kan dat gewoon blokkeren en heeft daar als nettobetaler ook alle recht toe, maar helaas, Rutte wilde de andere Europese leiders niet tegen zich in het harnas jagen — want daar ging het hem natuurlijk écht om.

En zo zijn er veel meer manieren waarop ons geld over de balk gesmeten wordt:

Is de betekenis van het gereis naar Straatsburg vooral symbolisch, de echte bulk van het geld wordt uitgegeven aan twee dingen: landbouw en de zogeheten cohesiefondsen. Die laatste pot geld is bedoeld voor regionale ontwikkeling en daar zijn vooral de armere lidstaten mee geholpen. Zo’n 35 procent van het meerjarenbudget, 370 miljard euro, zal aan ’cohesie’ worden uitgegeven in een volgende periode van zeven jaar als er niks verandert. Landbouw hapt 400 miljard euro uit het EU-budget, goed voor 37 procent.

De vraag is hoe nuttig de besteding van die berg geld is. Voorbeelden van misbruik zijn er te over.

Met name Oost-Europese landen staan erom bekend dat ze hier flink misbruik van maken. Dat zijn dezelfde landen die erop staan dat ze hun nationale soevereiniteit behouden en dat de EU zich nergens mee bemoeit. Dat laatste is hun goed recht, maar dan West-Europa daar wel voorwaarden aan verbinden: minder geld. Als neveneffect daarvan zal de EU minder machtig worden, wat natuurlijk bijzonder goed nieuws.

Want, zoals Geert Wilders laat weten op Twitter, het enige echt antwoord voor deze problematiek is een Nexit. Dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Ritter

  En toch blijven veel kiezers stemmen op partijen (zoals b.v. D66) die de EU meer macht willen geven. Zolang dat niet veranderd zal er dus niet veel veranderen.

  1. Pit

   @Ritter: D66 zou verboden moeten worden!

   #nexit

   1. eRik2017

    #ontd66en

  2. Ernst Quispel

   Dat ziet Ritter juist: de meerderheid van de Nederlanders is pro-EU en ondersteunt een versterking ervan.

   Dat is een democratisch feit dat alleen door een minderheid wordt bekreund.

   1. Chris Schoneveld

    Wat is het niveau van de discussie op dit forum bedroevend laag.
    Wat is in godsnaam een “democratisch feit”. Zijn er ook ondemocratische feiten of fascistische feiten? Ernst, ga alsjeblieft je onzin ergens anders spuien.

    1. Ni28

     Het is trollenlogica die begrijpen verstandige mensen niet. Altijd mond vol democratie maar autocratisch tot en met.

    2. Ernst Quispel

     Het democratische feit is in deze context dat er in Nederland een duidelijke meerderheid bestaat voor het lidmaatschap van de EU.
     Is dat zo lastig te begrijpen?

     1. eRik2017

      #Ernst-Wim
      Jij vraagt: “Is dat zo lastig te begrijpen?”
      Eeeehhh ja! voor meerderen hier.

    3. Pit

     @Chris: Puntig en scherp!

     +1

    4. swetsnek

     Ernst niet teveel aandacht geven daar geilt ie op, vooral niet op in gaan

   2. Mart

    En een triest feit Kwispel….een volk dat in hun domheid zich overgeeft aan een overheersende macht is voor mij afgedaan.Maar tja de hersenspoeling is al vele decades ingezet om dit te bereiken door slimme lieden op scholen en universiteiten.Ik ben er aan ontsnapt.Laag opgeleid weet je,maar genoeg onbeschadigde hersencellen om de realiteit te blijven herkennen.Groet uit een opwarmend Brasil,waar we de vrijheid nog waarderen.

  3. Fortiori

   Wat ook niet verandert is misbruik van d, t en dt

   1. eRik2017

    @Forti-Wim
    Sciphol?

    1. Pit

     @Erik: Wim=taalneuqertje

  4. wheelboy

   Niet alleen D666 Ritter GL VVD CDA CU PVDA zijn eurofiel .

 2. Meester Kong

  2013
  PVV stemt vóór behoud Straatsburg als tweede EU-vergaderlocatie.

  Uit de EU Wilders, haal dan om te beginnen die 4 opvreters van de PVV eerst maar eens uit EP.

  1. Pit

   #nexitnu

   1. Meester Kong

    De Europese Unie is een samenwerkingsverband van nationale lidstaten. Dat is een goede zaak en kan op de steun van de SP rekenen. De Raad van Ministers en de Europese Commissie zijn er om dat samenwerkingsverband zo goed mogelijk te laten functioneren, ten behoeve van de inwoners van de lidstaten. Pogingen om de Europese Unie te doen uitgroeien tot een superstaat, wijzen we echter af. Een Europese superstaat wordt niet gewenst door de inwoners van de Unie en dient hun belangen ook niet, maar veeleer die van de grote bedrijven.

    De SP is groot voorstander van Europese samenwerking, maar wijst de huidige ondemocratische EU af. We willen geen Europese Superstaat en geen Europese regering. In plaats van een dominante, initiatief nemende en ideologisch sturende Commissie willen wij een orgaan dat zich beperkt tot het uitvoeren van door lidstaten genomen besluiten. De Commissie dient politiek aangestuurd te worden door de nationale lidstaten, door hun regeringen en parlementen, en door het Europees Parlement. Een bescheiden Commissie met minder macht en minder taken zal ook zorgen voor een drastische vermindering van de Brusselse bureaucratie. Zolang dat nog niet gebeurd is, maken we ons er sterk voor dat het Europees Parlement individuele Commissieleden naar huis kan sturen.

    De ingewikkelde en trage besluitvorming in Brussel maakt het proces vaak ondoorzichtig en moeilijk te beïnvloeden voor nationale parlementariërs. De SP is er dan ook niet voor bevoegdheden in Brussel neer te leggen, als dit niet strikt noodzakelijk is. Wij zijn er juist voorstander van om zaken zo dicht mogelijk bij de mensen te regelen: op wijk-, lokaal of landelijk niveau als het kan en alleen voor grensoverschrijdende zaken Europees.

    Tegelijkertijd maakt de SP gebruik van alle mogelijkheden die er zijn om het beleid in Brussel democratisch te beïnvloeden: via onze Tweede Kamer fractie controleren we de inbreng van de Nederlandse regering. In het Europees Parlement controleert de eurofractie de inbreng van de Europese Commissie en van de Raad (de lidstaten samen). Daarnaast werken we samen met organisaties zoals de vakbonden en ngo’s en proberen we op beslissende momenten de bevolking te mobiliseren. Zo was de SP in 2005 de drijvende kracht in het verzet tegen de Europese Grondwet, en voerden we een succesvolle campagne tegen het associatieakkoord met Oekraïne. Ook zetten we de strijd tegen handelsverdragen als CETA en TTIP voort.

  2. Bon-vivant

   Inderdaad, ik lees het ook op de joop-site.
   Wat een stelletje hypocrieten, daar bij de PVV!

   1. Ernst Quispel

    De PVV was ook voor de verhoging van de AOW-leeftijd en loopt er nu tegen te fulmineren.

    Het is een leugenachtig clubje.

    1. wheelboy

     Klopt Ernst .Dat hebben ze opgegeven tijdens de onderhandelingen met VVD en CDA PVV was tegen een verhoging van de AOW . Maar je vergeet er 2 dingen bij te zeggen .Later heeft Wilders toegegeven dat dat niet verstandig was .De 2e kamer fractie heeft destijds voor verhoging AOW gestemd .Alleen de 1e kamer fractie stemde tegen de verhoging .Toen schoten D66 klein gristenlijk en GL het kabinet te hulp .Waarom stemde PVV in 1e kamer tegen .Omdat toen de gedoogsteun voorbij was . Dus leugenachtig zet ik even vraagtekens bij .Slim om toe te geven on de onderhandelingen de AOW leeftijd te verhogen terwijl je vlak ervoor zij dit gaan we niet doen . Zet ook ik mijn vraagtekens bij .

   2. eRik2017

    nee maar! de club van Wim zit ook op Joop.nl Wie had dat ooit gedacht! Mwooehahahhaha

    #debonner #ontwimmen

    1. Guus Geluk

     DFTT.

     1. eRik2017

      #untGuußen

     2. Holland

      Don’t feed the slijmbal.

     3. Guus Geluk

      DFTT.

     4. eRik2017

      Kijk aan het beestje kan praten!
      @Guusje. Zeg eens DFTT

     5. eRik2017

      @Guuuusss Guus Guus Guussss, kom dan!
      Hoe spreekt ie dan? Hoe spreekt ie dan? Zeg es DFTT

 3. corfo

  De EU is een dictatuur met een Zuipschuit als hoofd-dictator.
  De eurofielen vinden één en ander kennelijk práchtig, want ze willen geen Nexit; daarmede aangevend dat zij pro dictatuur zijn.
  Tot op heden heeft de EU héél veel geld gekost, opgebracht door de werkenden, de “EU-elite” verrijkt zich schaamteloos. De voordelen van de EU zijn niet terechtgekomen bij de vele werkende inwoners maar bij de “elites” in de diverse EU-landen.
  Nexit, z.s.m. !!!!!

  1. Pit

   @Corfo: Nexit, z.s.m. !!!!!

   #nexitnu

   1. corfo

    @ Pit.
    # nexitnu !!!!!
    “Wij willen NEXIT” !!

    1. Meester Kong

     Ok, zorg voor een bindend referendum. 🙂
     Eh, denk niet dat de meerderheid van de bevolking kiest voor een NEXIT..

     1. Ernst Quispel

      Nee, Kong, de Nexit wordt alleen gewenst door een kleine minderheid. De meerderheid der Nederlanders is niet gek.

     2. van Urk

      39% wil in de EU blijven, 23% wil uit de EU stappen en lid worden van de EVA, 27% zou het liefst zien dat Nederland de EU verlaat en een vrijhandelsovereenkomst sluit met landen naar keuze en de overige 11% wist niet wat ze moesten kiezen. https://wnl.tv/2017/03/03/peiling-helft-nederlanders-nexit/

     3. wheelboy

      Dat weet ik zo net nog niet Kong . Ik zeg niet dat de meerderheid voor een uittreding is . Maar denk dat de gemiddelde NL het een zorg zal zijn .Zij verdiepen zich niet in de materie .Zelf denk ik dat als de gemiddelde NL alle feiten onder hun neus geduwd kregen ze snel de EU zouden willen verlaten .Zelf ben ik altijd Pro EU geweest .En sterker nog ik zou zelfs voor een Vereenigde staten van Europa zijn .Maar niet zoals het nu gaat . Geld pompen in een land dat zich niet aan de EU afspraken houd . Dan grenzen open voor allerlei geluk zoekers . EU parlementariers die tekenen en wegwezen en miljoenen verbrassen dat kan nooit de bedoeling zijn .Zo ook die maandelijkse verhuizing tussen Brussel en Straatsburg die miljoenen kost . Ik denk dat de gehele EU zoals hij nu is op de schop moet .

   2. loes530

    nexit nu

 4. Bon-vivant

  “Eurokritische (schokkend!) reportage Telegraaf” ???
  Het zijn gewoon bekende openbare gegevens. Het eerste de beste huis-aan-huis-blad had dit ook kunnen publiceren.

  1. Fortiori

   Het is een verdraaid verontrustende reportage

 5. Ni28

  Oud nieuws. Het is al lang bekend dat de minder bedeelde landen gek op de EU zijn en dat voor het geld(EU) en veiligheid(NAVO). Die zullen dan met de meeste dingen altijd instemmen zolang het geld opbrengt. Dat het geld vaak niet zijn doel bereikt is net zolang bekend als zij in de EU zitten. En dat kan allemaal want Brussel zegt: Weet je wat dat kost om het te controleren”? Makkelijker kan het niet. Op een paar projecten na wordt niets gecontroleerd. Griekenland is een verhaal apart want een echte bodemloze put. De enorme gat in het begroting van Italië kan de volgende bom zijn die gaat binnenkort uitbarsten. En Frankrijk waar vele kleinschalige bedrijven zijn die nooit rond kunnen komen strijkt een hoop geld om dit in stand te houden. Mooi maar niet van deze tijd. En Frankrijk mag die verhuizingen naar Straatsburg zelf betalen als zij mee willen tellen. De enige landen die functioneren, de noordelijke landen mogen dit allemaal betalen en vooral dankzij de euro, de prachtige Franse uitvinding om de waardeloze frank in te ruilen voor iets beters. En de EU vindt dat prima dat het zo gaat. En omdat het steeds meer geld kost moeten de mensen steeds meer geld afdragen om deze landen te spekken. In een land als Tsjechië heb ik vernomen gaat de pensioen steeds meer omhoog terwijl hier omlaag. Nu kunt je zeggen dat de pensioenen daar lager zijn maar dat is voor een deel schijn. Dat inkomen is belastingvrij en als bejaarde betaal je geen inkomsten belasting meer tenzij je nog een bedrijf hebt. Tot bepaalde hoogte is de gezondheidszorg gratis. Het verschil in inkomen vergeleken met onze bejaarden is ineens een heel stuk kleiner. Het is vooralsnog geen arme land. In Polen en Hongarije is het vergelijkbaar maar iets minder. Ik zal het niet eens over de corruptie hebben. En openlijk wordt daar door de regering gezegd dat zij niet aan de euro doen om andere landen te spekken. Zo kan een unie nooit goed werken en het werkt ook niet. Er zal net zolang geld van het Noorden naar het Zuiden en Oosten stromen totdat het op is. Niet de Bulgaar zal het niveau van een Nederlander halen maar andersom als het zo doorgaat. De EU heeft in verloop van tijd een communistische insteek gekregen en zo zal het ook aflopen als er niets veranderd. De EU verkeert in een grote identiteitscrisis. Er moet veel veranderen wil je de tij keren. En de huidige politici zijn daar niet in staat. Dus geef geen schuld aan Wilders, die is een vrucht van deze ellende.

 6. Rosasolis

  Wij hoeven niet uit de EU te stoppen! Omdat Wilders dat wil. Wilders is een Kampioen aan het uitstappen en veroorzaken van uitstappen van PVV partij leden. Na zijn jaren in de VVD, is hij eruit gestapt en kort daarna zijn PVV sociëteit opgericht, die geen leden heeft, behalve G. Wilder. Na de oprichting van zijn sociëteit ruim 11 jaar geleden, zijn er vele van zijn vriendjes uit de PVV gestapt. Er was een tijd dat er geen maand voorbij ging dat wij horden op de radio dat alweer iemand uit de PVV stapte. En nu wil dit kampioen in UITSTAPPEN, zowel voor zichzelf, als voor anderen in de PVV…dat ons land nu gaat uit de EU stappen! Dit gaat niet gebeuren, omdat Gorgeous Geert dat wil! De vertegenwoordigers van de EU Lid-Landen moeten de
  problemen bespreken, en oplossen. Eerder vandaag heb ik prachtige mandarijnen
  uit Spanje gekocht, die in de reclame waren bij mijn supermarkt. En af en toe krijgen wij prachtige kas-tomaten van onze Poolse buren, die vlakbij werken. En ik hou van al die fijne EU import import producten…Af en toe een beetje luxe wijn. Na al die jaren van opbouw van eerst de E.E.G. en daarna de Europese Unie, zou ik het Ramp beschouwen, als ons EU zou worden afgeschaft…ik heb een fantastische roos struik in mijn collectie oude, geurende rozen, een sterke Gallische roos die Charlemagne heet.
  Karel de Groot, was misschien ver voor zijn tijd, maar hij deed zijn best om Europa te
  verenigen tegen de dreigingen van de opkomst van de Islamietische terroristen. Ver
  van onze tijd…maar nog steeds zeer actueel, helaas. Behalve de zoveel onderdelen van de EU, is misschien de samenwerking van Europol harder dan ooit van tevoren nodig om te voorkomen dat de ex IS leden–mannen en vrouwen–terugkeren naar Europa. Dit is een van de hoofd problemen voor de EU. Niet alleen voor Nederland.

 7. Gerlos

  Het gedrocht EU moet nodig hervormd worden in woorden en daden, er gaat veel te veel geld rond in deze organisatie die niet te verantwoorden zijn, vooral de subsidieregeling in de landbouw het idiote bedrag voor telkens te verhuizen en ga zo maar door.
  Dus het moet minder minder en nog eens minder.

  1. Pit

   #nexitnu

  2. wheelboy

   Helemaal met je eens Gerlos . Niet eruit wel rigoureus hervormen .

 8. Florissa

  Lulletje rozenwater Rutte ,knabbelt er misschien wat euro’s vanaf ,maar gaat straks gewoon meebetalen [met ons belastinggeld ]aan de opgelegde verhoging door Dikke Frans en dronken Juncker . Wat Geert zegt is gewoon de waarheid ,Nexit ,en voor Merkel het lazerus .Rutte ,als je leeggezogen wil worden zijn daar andere clubs voor .Daar heb je die boeven in Brussel niet voor nodig .

 9. Duckday

  DDR 66 weg er mee Nl exit

 10. rafi

  Het is heel belangrijk dat dit Gezond Boeren Verstand-geluid van Wilders gehoord blijft worden. Ook de repliek op wat die waardeloze Rutte zei aangaande het openbreken van het Verdrag van Lissabon in het artikel is heel waardevol. Geen speld tussen te krijgen. Hopelijk kan deze schadelijke beleidskeuze aangaande de EP-zetel van Rutte uit de tijd dat Nederland nog voorzitter was, door de voorzitter van een land dat binnenkort aan de beurt is, en het met Nederland eens is, nu eindelijk eens gecorrigeerd worden. Rutte is zulk een beswchamend laf type: hij is bang de andere regeringsleiders voor het hofd te stoten. Ik voel wel zo’n plaatsvervangende schaamte voor zoveel verachtelijke lafheid.
  Voor het overige: z.s.m. NEXIT a.u.b..

 11. Frits Jansen

  De eentonigheid van Wilders z’n gezeur begint meelijkwekkend te worden. Hij beseft dat hij een tandje moet bijzetten in de concurrentiestrijd tegen Baudet, en komt dan opnieuw met de Nexit aanzetten, net nu het zelfs de grootste Europa-haters duidelijk moet worden dat de Brexit op een ramp uitloopt.

  Ja, het verhuis-circus is belachelijk, maar het is een politiek compromis dat voorkomt uit het respecteren van de wensen van met name Frankrijk. Een lastige consequentie van democratie dus, en een bewijs dat de EU geen dingen kan doordrukken tegen de wil van lidstaten – iets wat de Eurofoben de EU juist verwijten.

  Wilders geeft voor de zoveelste keer blijk slechts een rol als stoorzender te ambiëren. Wil hij Nederland ontwrichten? Dat streven is toch wel als mislukt te beschouwen, na al die jaren. Echte politieke partijen zoeken meerderheden om dingen voor elkaar te krijgen, Wilders staat alleen maar te krijsen langs de zijlijn. Als hij “minder Marokkanen” wil dan mag hij daarvoor een initiatief-wetsontwerp indienen. In de Kamer is hij onschendbaar. Maar hij beseft dat dit volkomen kansloos is – en beperkt zich dus tot haatzaaien in een kroeg (die al lang failliet is, want werd gemeden als de pest).

  1. Ernst Quispel

   Je hebt gelijk, Frits, Wilders beoogt geen serieuze politiek. Zijn enige politiek is die van het vandalisme.

 12. P.Sisterons

  De Europese Unie is niks anders dan het Duitse Vierde Rijk. Dat moeten we echt niet willen.

 13. Ruud562

  Wilders heeft en krijgt continue, ja continue het gelijk aan zijn zijde! Wellicht vervelend voor de hier aanwezige trollen, maar het is nu eenmaal een onomstotelijk vastgesteld feit! Nexit dus!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.