Jean-Marie Le Pen bewijst voor de zoveelste keer een extreemrechtse mafketel te zijn. Maar Baudet? Die kan hij zich niet herinneren

En als je iets over hem kunt zeggen dan is het dat hij oprecht vertelt wat hij denkt. Ook als dat voor controverses zorgt.

Dat Jean-Marie Le Pen een vreselijke man met een verderfelijk gedachtegoed is wisten we al langer, maar het is toch heel aardig van hem dat hij dat zelf even onderstreept in een walgelijk interview in de Volkskrant. Ik citeer:

Franse media hebben uittreksels uit Fils de la nation gepubliceerd. Schokkende onthullingen doet Le Pen niet. Hij beschrijft zijn jeugd als zoon van een Bretonse visser en verdedigt andermaal maarschalk Pétain, die een ‘legale en legitieme’ keuze zou hebben gemaakt door een wapenstilstand met Hitler te sluiten. Hij ontkent de beschuldigingen dat hij als militair in Algerije gevangenen zou hebben gemarteld. Er zouden slechts ‘gespierde ondervragingen’ hebben plaatsgevonden, maar niet door hemzelf.

Dan was dit citaat er ook nog:

Le Pen: ‘Het was mijn doel alle Franse nationalisten te verenigen, ongeacht hun verleden. Als het patriotten waren die van Frankrijk hielden en het dodelijke gevaar van de demografische overstroming erkenden, waren ze welkom. Soms hoor ik dat deze of gene zeventig jaar geleden bij de Waffen-SS is geweest. De Waffen-SS, nou en? Waarom wordt er nooit gesproken over mensen die dertig jaar geleden bolsjewiek zijn geweest? Er is een selectief antitotalitarisme.’

En zo gaat meneer nog even stug door. Het is echt de Jean-Marie Le Pen die we allemaal kennen: racistisch, bevooroordeeld, antisemitisch… en ongelooflijk koppig. Want hij weigert nog steeds ook maar een beetje toe te geven dat sommige uitspraken van hem wellicht toch wat problematisch zijn geweest. Allemaal flauwekul, wat Le Pen betreft. Mensen moeten niet zeuren! Hij wil “Frankrijk verdedigen” en zorgen dat het “blank blijft.” Nou en?!

Je moet er bijna van overgeven.

Maar goed, het is in ieder geval wel aardig van Jean-Marie dat hij even luid en duidelijk bevestigt dat zijn dochter Marine Le Pen volledig gelijk heeft dat ze hem binnenkort zijn erevoorzitterschap ontneemt, net zoals ze hem eerder al lid-af maakte.

Hoe dan ook, tussen neus en lippen door neemt Le Pen het op buitengewoon ironische wijze op voor Thierry Baudet. Die werd er door de Correspondent van beschuldigd dat hij Le Pen enkele jaren geleden opzocht en meerdere malen met hem sprak. Le Pen kan zich dat niet herinneren (wat natuurlijk buitengewoon positief is voor Baudet):

Baudet bezocht Le Pen in 2009 en 2012, berichtte De Correspondent vorige week. Le Pen kan het zich niet herinneren, zegt hij: ‘Baudet, zegt u? Hoe spel je dat? B-A-U-D-E-T? Het is de eerste keer dat ik die naam hoor. Wilders ken ik wel.’

Kunnen we dat verhaal dan ook ten grave dragen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ernst Quispel

  Dat Baudet Le Pen enkele malen sprak en hem zijn proefschrift aanbood wordt ook door Baudet niet ontkend.

  1. Top

   Blablabla! Blaaskaak!+luis.

 2. Uiterst Links

  De zelfde bruine riool ideologie zien we terug bij onze “vaderlanders” Wilders en Baudet

 3. buitenbeentje

  Werkelijk?
  De man wordt dit jaar 90, als hij het haalt.

 4. corfo

  Jan Marie le Pen ?
  Leeft hij nog steeds, zo ja, dan zal hij wel ernstig dement zijn.
  Het linkse gajes vindt zijn uitlatingen natuurlijk prachtig, begrijpelijk, dat soort vindt elke uitlating van een dementerende, gewèldig !

  1. Ernst Quispel

   Dat zal dan ook wel verklaren waarom hij zich van de gesprekken met Baudet niets kan herinneren.

   1. corfo

    @Kwispel.

    Hè hè, ons aller @Kwispeltje heeft het licht gezien.

   2. Top

    Blablabla! Blaaskaak!

    1. Uiterst Links

     DFTT

 5. Ni28

  Waffen SS of Bolsjewieken waren beide tuig. Het is waar, je hoort vaker over de Waffen SS dan de Bolsjewieken maar Russische geschiedenis raakt het Westen minder direct. In de voormalige Oostblok is het verschil een stuk kleiner.

 6. denk eens na

  En? ik onze koning willem pils een biertje met Poetin zien drinken en bij de koppen snellende Saoedies zien eten en slapen .

  1. Ni28

   Dan heet het zaken doen natuurlijk net als onze minister in Iran met een theedoek op de kop.

 7. Floris

  De vuile laster van het linkse roddelblaadje De Correspondent genadeloos gefileerd:

  https://saltmines.nl/2018/02/21/de-baudet-le-pen-connectie-verzinsels-van-een-links-roddelblogje/

  1. Ernst Quispel

   Het rechtse blogje saltmines ontkent niet dat Baudet wel degelijk meerdere malen met Le Pen sprak en hem ook zijn proefschrift aanbood: ” Oké, een interessant begin. Baudet heeft twee keer met Le Pen gesproken dus, één keer zelfs om hem zijn proefschrift aan te bieden.”

   Saltmines probeert de betekenis ervan weg te brallen zoals het het urenlange gesprek met Taylor probeert weg te spinnen: Baudet zocht contact meet deze bruine lieden en er was lang contact maar dat betekent helegaar niet dat hij het met hen eens was.

   Wie het gelooft krijgt een vliegtuig.

   Typisch geval van wrijven in de zelfgemaakte vlek, Floris, daar ben je nog steeds heel goed in.

   🙂

  2. Floris

   Citaat: “Dit zegt dus helemaal niets over eventuele overeenkomsten tussen Baudet en Le Pen. Waarschijnlijk hoopt Kruk dat het luie Correspondent-publiek van zijn eindeloze verhaal alleen de koppen leest, die een veel spectaculairder beeld geven van deze hele affaire dan de tekst onder deze koppen.”

   Wim H is ook zo’n luie Correspondentlezer. Vooringenomener en simpeler van geest als Wim zie je ze zelden.

 8. Floris

  Citaat:

  “Het goedgelovige, braaflinkse Correspondent-publiek zal ongetwijfeld bezorgd knikken op dit punt, maar kritisch denkende mensen weten wel beter. Dit is geen reeks feiten, maar een reeks politieke frames om Baudet te demoniseren. De methode is als volgt:

  Stap 1. Neem gebeurtenissen uit het verleden en verdraai ze, overdrijf ze of verzin er dingen bij.
  Stap 2. Gebruik deze vervormde gebeurtenissen als “feitelijke context” om aan de hand daarvan weer andere gebeurtenissen te interpreteren, zodat ook die gebeurtenissen ernstiger lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

  Op deze manier bouwen demoniserende rioolmedia als de Correspondent, steentje voor steentje, verder aan het valse narratief dat Baudet een fascist/racist zou zijn, waarbij de verschillende verdraaiingen, frames en leugens op elkaar steunen om gezamenlijk dit ideologische luchtkasteel overeind te houden.”

  Ook de lasterlijke trol Wim gaat op deze wijze te werk.

  1. Marija

   Wie nog in de politiek wil moet welhaast een masochist zijn, een normaal denkend mens zou er gek van worden, niets dan list en bedrog.

  2. lanex

   Juist!

 9. Frits Jansen

  Jean-Marie LePen wordt in juni negentig. Reden temeer om de man niet meer serieus te nemen.

  1. eRik2017

   Fritz, jij zit toch ook ergens rond die leeftijd?

  2. Rosasolis

   @Frits Jansen, hoewel dit vreselijke man J.M. Le Pen binnenkort negentig wordt, is geen reden om te zeggen: omdat hij 90 wordt , dat je hem niet meer serieus moet nemen. Welke Soort mensen hebben hem ooit serieus genomen? In mijn vaak als musicus weet ik dat er momenteel veel artisten op hoge leeftijd nog steeds heel actief zijn. Vorige week heeft de 88 jarige B. Haitink een mooie uitvoering van de Deutsche
   Requiem van Brahms gedirigeerd, in het Concertgebouw, en ook voor radio 4. En er
   zijn vele solisten op hoge leeftijd die nog steeds optreden. Dementie kan voorkomen op alle leeftijden, en niet alleen op bejaarden. Sommige grote componisten hebben hun grootste werken op zeer hoge leeftijd geschreven: Handel, Messiah, Verdi zijn
   Requiem. Na WW 1 hebben zoveel oude muziek meesters die vanuit dit tijdperk zoveel hebben geschreven tegen de opkomst van racistische onderdrukking.
   De CDA wil geen racistische gedoe! Je moet een mens waarderen volgens hun inzetting
   voor onze trouwe samenwerking. Als er problemen zijn, dan hebben wij wel de politie nodig.

 10. lanex

  Michael van der Galien, man man get a life, deze opsomming heeft nul en gener waarde. Wat zou het dat Baudet met deze man heeft gesproken, hij heeft in ieder geval geen last van die achterlijke racisme, discriminatie bull… waar je mee schermt, de man is waarschijnlijk beter geïnformeerd dan al jullie journalisten die hem de maat nemen, maar over voldoende kennis niet eens beschikken.

 11. Rosasolis

  Ik vraag me af wanneer het grote proces komt voor Marine le Pen, om haar enorme geld schulden? In ieder geval was er eerder vandaag het proces van Thierry Baudet, tegen
  minister Ollengren, wegens haar beschuldigingen naar de FvD wegens racisme, en vernederingen van mensen van kleur. Die volgens de FvD een lager IQ zouden hebben!
  De rechter en alle rechtbank leden hebben de uitspraken van Ollengren verdedigd zodat zij dit proces heeft gewonnen. Blanke mensen kunnen begaafd zijn, of niet…
  net als kleurlingen. Wij zijn allemaal gewoon mensen, niet waar?

 12. Babaji538

  Hier te Tilburg, donkerste en zwartste stad
  in het universum, hebben de mensen, of beesten
  kan ook, zuipschuiten, variatie in de vorm is mogelijk,
  geen gevoel.
  Het ontbrak, er allemaal nog maar net aan.
  Da’s te moeijlijk, conform de visie van de VVD.

  Ik loop inmiddels niet meer in park of bos,
  door aanwezigheid van lijken.
  Het valt mee dat er nog geen gasovens staan.

  Mijn vader pakt dat soort dingen, anders aan.
  Hij stookt alles op via houtkachels; want zo bewees
  hij me reeds, dat hij tenminste van wanten weet!

  Je had het over, mafketels, Michael.
  Ik heb het over dubbele mafklappers.
  Het gaat sneller.

  Er is een onderscheid tussen snappen, begrijpen
  en verstaan.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonologen, conform de visie van de VVD.

   1. eRik2017

    Ze worden steeds langer ;P

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.