Nog een PvdA'er in de fout: senator Marleen Barth vroeg om verlaging huur van villa

Geen categoriefeb 02 2018, 8:00
De PvdA heeft nog nooit zo weinig zetels gehad en de partij blijft verliezen incasseren. Toch blijft de PvdA nog een bestuurderspartij en dat zie je aan de wanpraktijken en corruptie. Voor de zoveelste keer is een PvdA'er in de fout gegaan en moet diegene door het stof bij het partijbestuur.
We weten al van oud-burgemeester Jan Hoekema in Wassenaar die op een illegale wijze zijn wachtgeld weer naar het volledige bedrag terug bracht en zo meer geld kon incasseren. Nu blijkt dat zijn vrouw, Marleen Barth, er ook wel een handje van af weet. Dit keer niet met betrekking tot wachtgeld, maar het huis waar ze in woonden: de burgemeestershuis.

Ook haalde de krant boven tafel dat Hoekema's vrouw Marleen Barth probeerde om korting op de huur van de ambtswoning te krijgen voor de periode dat de burgemeester geen werk meer had.

Barth en Hoekema huurden de woning in Wassenaar, met een geschatte waarde van twee miljoen euro, voor 1400 euro per maand. Daar probeerde Barth middels enkele e-mails nog een paar honderd euro vanaf te krijgen.

Het partijbestuur spreekt over een 'onhandige situatie'. Dit is nogal eufemistisch gesteld. Als partijbestuur moet je hier heel hard in zijn en de grenzen duidelijk aangeven. Barth is ook nog eens de fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer. Dan moet je een duidelijk en goed voorbeeld zijn voor hoe het juist wel moet. Het partijbestuur van de sociaal-democraten heeft hier duidelijk gefaald om te laten zien dat de PvdA inderdaad veranderd is. Het gaat om dit soort keuzes die wat zeggen over een partij. Helaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten