Nog een PvdA’er in de fout: senator Marleen Barth vroeg om verlaging huur van villa

De PvdA heeft nog nooit zo weinig zetels gehad en de partij blijft verliezen incasseren. Toch blijft de PvdA nog een bestuurderspartij en dat zie je aan de wanpraktijken en corruptie. Voor de zoveelste keer is een PvdA’er in de fout gegaan en moet diegene door het stof bij het partijbestuur.

We weten al van oud-burgemeester Jan Hoekema in Wassenaar die op een illegale wijze zijn wachtgeld weer naar het volledige bedrag terug bracht en zo meer geld kon incasseren. Nu blijkt dat zijn vrouw, Marleen Barth, er ook wel een handje van af weet. Dit keer niet met betrekking tot wachtgeld, maar het huis waar ze in woonden: de burgemeestershuis.

Ook haalde de krant boven tafel dat Hoekema’s vrouw Marleen Barth probeerde om korting op de huur van de ambtswoning te krijgen voor de periode dat de burgemeester geen werk meer had.

Barth en Hoekema huurden de woning in Wassenaar, met een geschatte waarde van twee miljoen euro, voor 1400 euro per maand. Daar probeerde Barth middels enkele e-mails nog een paar honderd euro vanaf te krijgen.

Het partijbestuur spreekt over een ‘onhandige situatie’. Dit is nogal eufemistisch gesteld. Als partijbestuur moet je hier heel hard in zijn en de grenzen duidelijk aangeven. Barth is ook nog eens de fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer. Dan moet je een duidelijk en goed voorbeeld zijn voor hoe het juist wel moet. Het partijbestuur van de sociaal-democraten heeft hier duidelijk gefaald om te laten zien dat de PvdA inderdaad veranderd is. Het gaat om dit soort keuzes die wat zeggen over een partij. Helaas.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ni28

  De PvdA is er voor de gewone arbeider dat is nu weer bewezen. Armen voor de armen, toch?

  1. corfo

   @ Ni28.
   De PvdA WÁS er voor de gewone arbeider, maar dat is al lange tijd geleden.
   Ze bestaat nu nog bij de gratie van een enkele domme figuur, verblind door fraaie praat en loze beloftes.

 2. B. Pascal

  Als het gaat om geld, als het gaat om vrouwen (ook genderneutrale plank-vrouwen)! Wie kan je dan vertrouwen!

 3. corfo

  Ik hoorde dat deze “mevrouw” heeft gezegd : “Dat was niet zo handig van mij.”
  Niet zo hándig ???
  Mens, gebruik het weinige verstand dat je nog hebt eens waarvoor je ’t nodig hebt !
  Stelletje graaiers ! Maak je maar druk om bijv. gepensioneerden die deze maand wéér minder pensioen ontvingen !
  Je zou toch mogen verwachten dat dat soort enige integriteit zou bezitten, niets is minder waar !
  En dan roept dat PvdA-zooitje, dat ze hun “uiterste best zullen doen om ’t vertrouwen van de mensen te heroveren.”
  Wát een geboefte !!

  1. Abri079

   De enige integriteit die dit stel heeft, net zoals nagenoeg iedere andere politicus, is de eigen integriteit. Dat houdt in dat er zo lang mogelijk geroofd en gestolen wordt als maar kan.
   Beetje als de roofridders in de middeleeuwen.

  2. HW

   Ik hoorde dat deze “mevrouw” heeft gezegd : “Dat was niet zo handig van mij.”
   Niet zo hándig ???
   Barth is ook nog eens de fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer.
   Dat brengt met het 100% salaris van de ex-burgermeester zeker niet teveel op.
   Samen zijn ze denk ik goed voor € 200.000,00/+ inkomen per jaar.

   De grootste schande is, dat dit wijf ook nog eens nieuwe wetgeving in de Eerste Kamer moet goed- of afkeuren.
   Ze is niet eens op de hoogte van de bestaande wetgeving en doet zich voor als armoedzaaier door een huurverlaging van € 400 te vragen, omdat haar man geen werk heeft, maar wel een uitkering van 100%, ondanks het eigen verzoek om ontslag.
   De doorsnee Nederlander krijgt dan gewoon helemaal niets.
   Er zijn in Nederland heel veel mensen, die een huurverlaging kunnen gebruiken, maar die komen er niet voor in aanmerking, ondanks het feit, dat hun inkomen wel sterk verlaagd is.

   Ik weet niet hoe anderen het vergaat, maar als ik dit lees, stijgt het bloed mij naar het hoofd, want deze zogenaamde elite zijn gewoon criminelen, die net als de maffia uit zijn op het vullen van de eigen zakken.
   Wanneer komt ons OM eens in actie tegen deze politieke corruptie en waarom worden deze criminelen niet aan de schandpaal geplakt.
   Het vertrouwen is weg en komt nooit meer terug.
   Stront komt altijd boven drijven en het blijft tuig van de laagste richel.

   1. corfo

    @ HW.
    Goed verwoord !
    ’t Is gajes van de ergste soort; ongeacht hun “positie”.

  3. DolleDries

   Het was juist heel handig om het te proberen.

 4. rafi

  Ik zou het niet ‘in de fout’ willen noemen, noch ‘een onhandige situatie’, wat het partijbestuur deed. Dit soort van schandalige practijken moet keihard door justitie aangepakt worden. Al dat bedrog! Al die geldzucht die erachter ligt! Het zegt veel over het verrotte hart dat er huist in menig PvdA-regent. Dat geldt ook voor Dhimmie ’66, zo blijkt nu maar weer eens, want Hoekema is van die verderfelijke partij. Schamen die links lullen rechts zakken vullen misbaksels zich niet? Beseffen ze wel hoe GOED ze het financieel wel niet hebben? En hoe slecht menig ander, die nauwelijks kan rondkomen en naar voedselbanken moet gaan? Ik WALG van zulke lui!

 5. Ernst Quispel

  Wat is er precies corrupt aan het verzoek de huurprijs lager te stellen?

  1. Ego-non-solus

   Beste EQ
   Je gaat volledig voorbij aan waar het hier over gaat. Wat mij betreft wéér een mislukte poging een discussie af te buigen.

   1. Ernst Quispel

    Het is een open vraag waar nog geen antwoord op kwam.

    1. Zout

     Ik heb een open antwoord voor je:

     Dag Wim!

     1. Ernst Quispel

      Ik zie dat een inhoudelijk antwoord niet lukt.

      Q.e.d.

     2. eRik2017

      Twee domme vragen in 1 topic. Ook weer een record voor jou Wim.

      Dag Wim!

    2. Ego-non-solus

     EQ, neen, een antwoord gaat niet komen ook. U had ook kunt vragen want er mis is met dat zij haar verzoek afsloot met ‘hartje Marleen’. Irrelevante vragen krijgen geen inhoudelijk antwoord. Nog een paar van zulke vragen en u loopt het risico zelf te vervallen tot een niveau van irrelevantie?

     Hoewel sommige anderen daar mogelijk hun eigen gedachten al over hebben.

  2. sjun

   Dubbele inkomens, fors wachtgeld en dan nog jammeren over een huurprijs, het geeft iets aan over de inhalige inborst van zulke mensen, vooral als je het afzet tegen de wijze waarop minima de financiële duimschroeven steeds verder krijgen aangedraaid.

  3. HW

   Een inhoudelijk antwoord heb ik wel paraat.
   Je positie misbruiken om op kosten van de gemeenschap met leugens iets af te dwingen.
   Dat is wat dit wijf gedaan heeft.

   Gelukkig waren er een paar verstandig hier niet aan toe te geven.

 6. Duckday

  Wie volgt Nu ineens komt ze met een bericht Opstappen mevrouw hou de eer is die nog bestaat bij de PVDA aan U zelf Neem de verantwoording Maar D66 PVDA huurverlaging (en de rest) D66 huis gekregen Bestaat er nog in Nederland onbesproken gedrag Men is steeds bezig met eigen gewin niet meer voor het volk of land

 7. Ego-non-solus

  Om in de eerdere percentages van @Zout te blijven, er was 0,000000001% kans dat mevrouw Barth die 400 euro aan de plaatselijke voedselbank zou willen schenken. Dat was voor de PvdA dan mogelijk voldoende reden tot twijfel aan haar slechte bedoelingen en tevens grond tot afwijzing van een afwijzing. En ja, zeg maar dat het niet waar is.

  1. Zout

   @Ego: Om in de eerdere percentages van @Zout te blijven…

   😉

   1. Ego-non-solus

    @Zout, u doet dat wel een stuk beter dan ik want u geeft er een onderbouwing bij. Ik niet. Het kan dus zomaar zijn dat ik een nulletje te weinig achter de komma heb geplaatst. 😉

 8. sjun

  In de grondlijn blijkt Kleptocratie gekoppeld aan Fatsoenspopulisme een politieke stroming te zijn. We leven in opmerkelijke tijden. Straks kost de PvdA partijkaart organisatieadviseurs en inte(r)rimmers nog vervolgopdrachten.

  1. Zout

   @Sjun; Een goed verstaander snapt het al… 😉

 9. Kodi

  Er zijn hier van die linkse blog stalkers die de PvdA en D’66 fatsoenlijke partijen noemen…

  Dit bewijst wel weer hoezeer de linkse blog stalkers hier op DDS aan de verkeerde kant staan.

  Zij zijn net zo schuldig als hen die ze apolegeren.

  Ze mogen van mij getrapt en geslagen worden.

 10. DolleDries

  Zeg maar te vergelijken met iemand die wil wonen in een riant penthouse voor een prikje en in dit geval op kosten van de belastingbetaler

 11. Bibi-Isa

  Het gedrag van Jan Hoekema en zijn wederhelft Marleen Barth bevestigt wederom het beeld dat men heeft van politici. De arrogantie, corruptie, zelfgenoegzaamheid, zelfverrijking, non stop onwaarheden en newspeak debiteren,verzwijgen, manipuleren en chanteren zijn vaardigheden die een garantie bieden op een carrière als politicus. Minervianen (Leiden) zoals Jan Hoekema excelleren in deze vaardigheden en zijn empathieloos. Strafrechtelijk worden zij meestal niet vervolgd en wanen zich daardoor boven de wet. Volgens Hillary Clinton zijn wetten slechts bedoeld voor de kleine man. Hoekema en Barth gaven een interview aan de Volkskrant. Over bv de verbouwing van het burgemeestershuis voor het kleine bedrag van € €680.000 zei Barth: “‘Wassenaar verplicht de burgemeester in dat huis te gaan wonen. Wij kunnen zelf zo’n huis helemaal niet betalen, wij zijn echt de arme sloebers van de straat. Jan is er quo inkomen op achteruit gegaan hier. We hebben het goedkoopste parket, de goedkoopste gordijnen. Alles om de kosten te bewaken. We genieten van het huis, maar we baden niet in luxe. Iedereen mag komen kijken naar de gouden kranen die we niet hebben!” aldus een bozige zich sociaal-democraat noemende politica.
  Volgens Hoekema is zijn gedrag hem niet aan te rekenen maar: “Het komt allemaal door de jaloezie- en haatcultuur die internet heeft gebracht. Dat dag en nacht anoniem publiceren, daar verbaas ik me over.” Tja de collega-politici dekken alles toe, maar de burger kan dit gedrag slechts aan de kaak stellen op het internet.
  Het enige instrument wat de boven-ons-gestelden nu nog kunnen hanteren is censuur met een Ministerie van Waarheid met als inquisiteur jonkvrouwe Ollongren.

  http://www.quotenet.nl/Nieuws/Seks-drank-en-beveiligingsplaatjes-worden-burgemeester-Wassenaar-fataal-188548

 12. Babaji538

  Er valt niks te relateren in wakker Nederland.
  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   “Helder en rein zal
   zal Barth’s geweten zijn “.
   Ruud Johan Hermans
   (wil niks meer te maken hebben met z’n zusje Petra Hermans)

  2. Ego-non-solus

   Te relativeren daarentegen des te meer. Rare reactie bijvoorbeeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.