Nu ook weer een rel rond de Haagse PVV: raadslid woont in Rijswijk en niet in Den Haag

Een rel, een rel, en nog een rel. De PVV blijft ze maar verzamelen. Het is de vraag hoe zo een partij in zo korte tijd toch zo veel praatjes en rellen rondom zich heen kan verzamelen. Het is natuurlijk verkiezingstijd, maar dit is wel echt een gekkenwerk. Bij DDS zijn we rechtvaardig, doch kritisch op partijen als de PVV en Forum voor Democratie. Dit wordt voor mij ook een beetje te veel van het goede.

PVV-raadslid Dille – nu ook op plek 2 van de kieslijst – heeft een huis in Den Haag, maar verblijft vooral in Rijswijk, zo blijkt uit diverse verklaringen, onder meer van haarzelf. In een artikel op de website van een lokale krant wordt Dille – herkenbaar op de foto – geciteerd over haar zorgwoning: ,,Zo zijn we hier in Rijswijk neergestreken (…) We leven samen met onze gasten.’’ Op de website van de zorgkoepel staat: ,,Willie woont in een mooi ruim huis in Rijswijk.’’

Op dit soort processen wordt vaak met gepaste strengheid beantwoord, maar daar lijkt nu nog geen sprake van te zijn. Er wordt natuurlijk eerst nog gerelativeerd in deze campagnetijd en men hoopt dat dit overwaait. Nou laten we voor de PVV hopen dat het niet zo een vaart loopt, want de partij moet in deze hectische tijden laten zien wat voor discipline en principes het heeft.

De PVV heeft altijd een grote mond over frauduleuze praktijken bij de VVD, CDA, PvdA, en D66. Als het puntje bij paaltje komt, moet de PVV sterk zijn en dit soort excessen beantwoorden met grenzen en strengheid. Dit soort gedrag mag niet getolereerd worden, ook niet als het per ongeluk is, of uit onwetendheid. Iemand moet verantwoordelijk zijn voor dit soort zaken, anders is het einde zoek.

Forum voor Democratie moet kijken naar dit soort zaken bij de PVV. Baudet heeft veel ambitie met zijn partij en wil binnen een aantal jaar een kracht zijn om rekening mee te houden. Dan moet FvD niet dezelfde fouten gaan maken als de PVV, want dit zijn LPF-toestanden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. sonar

  Dat huis in Den Haag is in ieder geval niet gekregen van een Canadese diplomaat,ze staatber in ieder geval ingeschreven,dus wat is het probleem Lars de boel opfokken je bent gewoon een misselijk figuur.

  1. Henk-Jansen

   ‘en hullie dan’ is geen goed argument, Sonar.

   1. sonar

    Jij brengt argumenten met jouw geneuzel en opmerkingen van iemand van 6 Jansje

  2. Zout

   Perte Penthouse Pechtold

 2. sonar

  Dat huis in Den Haag is in ieder geval niet gekregen van een Canadese diplomaat,ze staat er in ieder geval ingeschreven,dus wat is het probleem Lars de boel opfokken je bent gewoon een misselijk figuur.

 3. DolleDries

  Als zij ingeschreven is in Den Haag met tweede huis is er niets aan de hand.
  Lars ga eens iets nuttigs doen in plaats met je mede redacteuren spijkers op laag water te zoek om de PVV onderuit te halen.
  Het begint een zielige vertoning te worden. Het lijkt wel of de DDS aangesloten is bij het partijkartel.
  Dit zijn helemaal geen LPF toestanden je klets uit je nek.

 4. Ritter

  Er is geen schandaal. Het is alleen maar een “schandaal” als de media er een schandaal van maken.

  “Dille ontkent dat ze sjoemelt: ,,Als er logés zijn, woon ik in Rijswijk. Maar mijn feitelijke woonhuis is in Den Haag.’’ Toen het andere gezin nog in haar huis in Ypenburg verbleef, sliep Dille daar ‘op de bank’: ,,Zij woonden een poos bij me in, soms sliep ik op de bank. Maar ze zijn nu weg. Ik woon daar gewoon’’, verklaart de voormalig verpleegkundige. Dat de Haagse buren haar weinig hebben gezien, kan kloppen: ,,Het laatste halfjaar ben ik er wat minder geweest.’’ Volgens de PVV-politica bood ze het gezin onderdak omdat de man, vrouw en kinderen anders op straat zouden komen: ,,Ik vond het zo zielig. Maar ze zijn eindelijk weg, nu gaan we het opknappen.’’

  Maar ja, DDS praat kennelijk gewoon het AD na.

  1. DolleDries

   Zo te lezen een hele sociale vrouw.Maar het programma van PVV is ook sociaal

 5. Ernst Quispel

  Klinkt als de storm in een glas water die hier meestal alleen wordt ontketend als het politici van linkse partijen aangaat.

  DDS lijkt dit hetzerige arsenaal nu ook tegen de PVV te willen inzetten.

  1. Zout

   @Wim: Eigenlijk klinkt het als een storm in een glas water die hier meestal alleen wordt ontketend als het politici van linkse partijen aangaat? DDS lijkt dit hetzerige arsenaal nu ook tegen de PVV te willen inzetten?

   Dag Wim!

 6. Vit

  Rijswijk is net als Voorburg aan Den Haag vastgeplakt, wat zeuren ze nou?

  1. Ernst Quispel

   Zo is het vit, dit gaat nergens over.

   1. Meester Kong

    Waren ze allemaal maar zo als vit 🙂

    1. eRik2017

     Wim is geswitched van Ernst naar Kong mode.

     Dag Wim!

     1. Meester Kong

      Je moet maar niet gaan solliciteren als rechercheur, dat wordt niks.

     2. eRik2017

      Heel Nederland mag hopen dat jij al met pensioen bent

     3. Meester Kong

      Al drie jaar, dus de vlag kan uit 🙂

  2. Vit

   Net als Scheveningen btw waar een zeker iemand een penthouse heeft gekregen.

   1. Meester Kong

    Klopt, Pechie heeft een penthouse in de Gemeente Rijswijk.

    1. Vit

     Met uitzicht op zee. 🙂

   2. Meester Kong

    Statenlid Tineke Poortinga is uit de Gelderse PVV-fractie gestapt. Poortinga nam dat besluit, zegt zij maandag, wegens een vertrouwensbreuk met de Gelderse PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber, tevens senator voor die partij.

    “Ze noemde me niet-loyaal, dat ging me te ver”, aldus Poortinga maandag.

    1. Meester Kong

     PVV kandidaat-raadslid in de gemeente Rucphen Marie-Louise Kelderman werd van de lijst verwijderd. Zij noemde premier Rutte op Facebook “een vuile viezerik, een rotte leugenaar, een hufter en een gek” die zij wilde “opknopen”.

     Horen we dagelijks op dit forum, ze had dus gewoon kandidaat kunnen blijven

     1. eRik2017

      Ga eens kijken op jullie DENK Facebookpagina wat daar allemaal wordt gezegd, en kom dan nog eens met een verhaal.
      Ik heb nog meer respect voor iemand die iets recht voor zijn raap zegt (al neem ik afstand van de inhoud) dan iemand die alleen loopt te trollen en anderen uit te tent proberen te lokken.

     2. Meester Kong

      Wat moet ik als SP’r op een DENK facebook.
      Heb jij iets verkeerds gegeten?

     3. Vit

      Het is niet netjes om te zeggen, maar ze heeft wel gelijk.

     4. eRik2017

      @Kong
      Je bent binnen 5 minuten 2 x ergens open en eerlijk over. Dan kan je inderdaad Wim niet zijn!
      Op mijn knieen voor vergiffenis;)

    2. Meester Kong

     Het Friese oud-Statenlid Pieter Buisman (PVV) moet de provincie bijna 18.000 euro terugbetalen. Dat heeft de Raad van State vandaag geoordeeld.
     Het Statenlid kreeg de financiële bijdrage toen hij in maart 2014 uit de PVV-fractie stapte en als eenmansfractie verder ging. Toen hij zich afsplitste, was er nog een jaar te gaan tot de provinciale verkiezingen. In 2015 kwam hij niet meer terug
     Het was de bedoeling dat hij met die 18.000 euro per jaar een fractiemedewerker zou betalen, maar hij boekte het geld over naar een privérekening.
     Buisman betaalde zichzelf 175 euro per uur uit. Hij werd daarmee zijn eigen fractiemedewerker en dat mag niet, zegt de Raad van State.
     Zowel in 2014 als 2015 ontving hij het geld ten onrechte. De schuld van dat laatste jaar betaalt Buisman, al in delen terug. De schuld uit 2014 staat nog open.
     Volgens de PVV’er was het – omdat er nog maar een jaar te gaan was – niet meer mogelijk om een fractiemedewerker te vinden en in te werken.

     Het gemiddelde uurtarief van de fractieondersteuners voor de fracties in Provinciale Staten bedraagt 19,18 bruto, meldde de provincie eerder. Friesland deed aangifte van verduistering en vorderde het geld terug.

     1. Meester Kong

      Bron- omroep Friesland

     2. Meester Kong

      @DD -Petra Kramer, slapeloze nachten en nachtmerries

     3. DolleDries

      Ik was net aan google op SP raadsleden. Man die stappen met bosjes op uit onvrede. LPF toestanden zeg.

     4. DolleDries

      @Kong-Petra Kramer, tomatensoep zonder balletjes.

 7. rosmalen53

  Ja joh?

  Wat boeit mij dat nou

 8. J.C.

  Lars (van DDS) gaat hier net zo Ter Kuile als Saskia van D66.

  Gaat niet lukken Lars en Saskia!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.