Oekraïense minister zegt dat zijn land lid wil worden van de EU: "Wij zijn een aanwinst voor Europa"

Geen categoriefeb 04 2018, 18:00
Maar in de referendum-campagne werden wij van eurokritisch rechts weggezet als samenzweringstheoretici toen we hiervoor waarschuwden.
Kun jij je de campagne voor het Oekraïne-referendum nog heugen? Het nee-kamp werd toen continu weggezet door het ja-kamp als samenzweringstheoretici; als paranoïde gekken. Want zij (wij) zeiden dat het Associatieverdrag de opmaat was voor een toekomstig lidmaatschap van de EU voor Oekraïne.
Dat was flauwekul. Het zou nooit gebeuren! Echt niet! Oekraïne in de EU? Haha! Lachwekkend! Túúrlijk niet joh, het ging gewoon om een onschuldig handelsverdragje.
Nou, we zijn een jaar verder en raad eens wat Oekraïne nu wil?

"Onze toekomst is een Europese toekomst", zegt minister Klimkin tegen RTL Nieuws-verslaggever Fons Lambie. "Wij worden lid van de Europese Unie. Of het nog een paar jaar duurt of nog langer, is een andere kwestie. Maar onze bestemming is Europa."

Wat het Associatieverdrag betreft, dat is volgens hem nadrukkelijk wél de eerste stap op weg naar volwaardig lidmaatschap. Natuurlijk zei Rutte nog in 2016 dat "dit associatieverdrag [...] geen opstapje [kan] zijn naar lidmaatschap van de EU," maar Klimkin weet dat dit een leugen was.
"Wij willen volledig lid worden," aldus de Oekraïense bewindspersoon. "Wat nodig is van ons, is onze toewijding en politieke wil."
Oh ja, en meneer heeft ook nog een boodschap voor ónze premier en ons volk:

"Wat nu nodig is van jullie kant, is steun. Niet voor het lidmaatschap of andere gevoelige kwesties, maar echt voor onze toekomst."

Zo, die kunnen we in onze zak steken. Of we Oekraïne vanaf nu even willen steunen. Want lid worden van de EU wil dat land ten koste van alles... en dat gaat dan natuurlijk ook gebeuren. Want als de EU érgens door gedreven wordt dan is het door een ongekende expansiedrift. Zelfs de oude Romeinen waren daar niet zó door geobsedeerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten