Pragmatische politiek (en daarmee D66) vormt het nieuwe gevaar voor onze mensenrechten

De huidige regering is wars van vergezichten en idealisme. Het is een typisch Paarse coalitie: consensus en pragmatisch gericht. Het gaat om het vinden van praktische oplossingen voor politieke fundamentele problemen. Mensenrechten zijn in dit opzicht een obstakel die uit de weg geruimd moet worden voor de pragmatische politiek.

De Donorwet, de Sleepnetwet, het afschaffen van de Referendumwet. Dit zijn maar een aantal recente voorbeelden voor hetgeen waar ik het over heb. Voor de regering is er een problem, daar moet een praktische oplossing voor gevonden worden en dan maar implementeren.

De Donorwet gaat tegen het Zelfbeschikkingsrecht in. Dat maakt de regering niet uit, want ze verdedigt het voorstel met praktische voorbeelden en argumenten met een pragmatische basis. Het lijkt allemaal zo lekker goed bedoeld, want als het werkt, dan maakt het toch niet uit? ‘Een persoon moet maar eens de moeite nemen om een keuze te maken en als die dat niet wil of kan, dan heeft die ook geen recht op organen!’ Argumentatie puur bekeken vanuit de consequentie, maar of het moreel is, dat maakt niet zo veel uit. Het heeft een ‘goed doel’ en dan heiligt het doel de middelen.

De Sleepnetwet helpt de Inlichtingendiensten om beter gevaar op te sporen en onze veiligheid te waarborgen tegen terroristen en buitenlandse dreigingen. Tenminste, dat is de argumentatie. Weer een pragmatische insteek waarbij ons recht op privacy altijd het onderspit delft. In dit voorbeeld lijkt het recht op privacy louter een simpele drempel waar niet zo moeilijk over gedaan moet worden. ‘Er is toch geen privacy meer, kijk maar naar Facebook.’ Met deze nihilistische houding wordt elk argument aangaande een fundamenteel mensenrecht overboord gegooid. Alsof het om niets bijzonders gaat.

Op deze manier vormt het pragmatisme een reëel gevaar voor onze zuurverdiende mensenrechten. Bevochten met bloed en mensenlevens. Dat vergeten we allemaal weleens, wat het ons allemaal gekost heeft en hoe bijzonder het eigenlijk is. Neen, we zijn er aan gewend geraakt en onze nihilistische materialistische houding draagt er aan bij dat we niet meer kijken naar idealen en moraliteit, maar naar het pragmatisch oplossen van problemen.

We moeten niet alleen als samenleving kijken naar hoe problemen opgelost worden, maar ook of de oplossingen moreel te verantwoorden zijn. Kijk naar de wereld en ons verleden, want dan zie je dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Vanuit pragmatisme kunnen we onze mensenrechten, zonder er veel bij na te denken, zomaar weggooien voor een ‘goed doel’. Onze geschiedenis leert dat mensenrechten, eenmaal weggegeven, niet zo makkelijk meer terugkomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

109 reacties

 1. DolleDries

  De vaderlandslievende Urkers willen een signaal afgeven door een straat naar deze zeeheld te vernoemen, berichtten wij drie dagen geleden:
  URK – De gemeenteraad van Urk heeft unaniem een motie van de lokale partij Hart voor Urk aangenomen om straten in de nieuwe wijk Schokkerhoek te vernoemen naar ,,helden van weleer” als Michiel de Ruyter en Jan Pieterszoon Coen. ,,Wij vinden het belangrijk om de zeehelden te blijven eren”, zegt wethouder Gerrit Post van Hart voor Urk.
  Nu willen de anti-Nederlandse fascisten Urk aanklagen:
  Het voornemen van de gemeenteraad van Urk om straatnamen te noemen naar zeehelden, krijgt scherpe kritiek van de bond van antifascisten AFVN.
  De bond hekelt vooral het plan een straat te noemen naar Jan Pieterszoon Coen, gouverneur-generaal in Nederlands-Indië. In een open brief stelt de AFVN dat er geen enkele reden meer is om trots te zijn op zeehelden van weleer, omdat hun optreden niet deugde. Omroep Flevoland >>

  1. Ernst Quispel

   Moeten we het doorgesnoven cokedorp Urk nu als maatstaf nemen?

   1. eRik2017

    We kunnen ook jouw Kruger kliniek ook als maatstaf nemen Wim!
    Met de Michiel de Ruyterzaal waar jullie Bingo spelen, alle me-too affaires in jullie paradijs dat wellicht ook van Albrecht is. Dus daar staan dealers onder toeziend oog van kliniekbestuur ook aan de deur coke te verkopen.

   2. Feit

    Ernst is goed om hele dorpen te demoniseren, zolang de dorpen maar Nederlands zijn.

    De arme man ziet liever hele steden islamiseren.

    1. eRik2017

     Het valt mij zelf op dat Wim zo erg de route naar de gordijnen probeert te wijzen, dat je af en toe inderdaad bijna dingen zegt waarvan je 1 minuut na plaatsen al zal weten dat het niet de bedoeling is om te zeggen wat je zei.
     Ik weet mij gelukkig altijd in te houden, maar ik kan mij ook voorstellen dat Wim eens voorzichtiger zou moeten worden.

    2. swetsnek

     Ik zou zeggen geef Urk het adres van dit misselijk makend mannetje

   3. van Urk

    Stigmatiseren van een bevolkingsgroep is kennelijk niet voorbehoud aan populisten en PVV stemmers. Onze Kwispel kan er ook wat van.

    1. Feit

     Daar is de kleine Ernst idd een ware kampioen in 😉

    2. Ernst Quispel

     Waarmee en passent ook door van Urk is vastgesteld dat populisten en PVV-stemmers bevolkingsgroepen stigmatiseren.

     1. nogmaals

      Onze taalnazi gebruikt graag “moeilijke” woorden die boven zijn eigen groep 5 nivo liggen. Meestal lukt hem dit dankzij het automatische tekstcorrectie-programma op zijn computer. Helaas voor hem ditmaal niet!

     2. van Urk

      Quispel@ Ik heb het over uw eigen vaststelling omdat u graag tegen populisten en PVV stemmers in wil gaan vanwege hun vooroordelen tegenover moslims maar dat u kennelijk zelf ook niet vies van bent om vooroordelen te hebben over bepaalde burgers in dit land.

     3. Pit

      @Nogmaals: Ja taalneuqertje Wim en zijn rugdekkers nemen anderen graag de maat, om maar niet te spreken van passent…

     4. Ernst Quispel

      Ik sluit niet uit dat er ook wel goede Urkers zijn hoor, van Urk, maar het dorp staat er toch niet lekker op, dat zult u toch niet ontkennen.

     5. eRik2017

      @Ernst-Wim
      Je bent niets anders dan een parasiet van de samenleving. Wel lekker een visje willen eten, maar de Urkers tot in het graf veroordelen naar voorbeeld van jouw eigen parasiterende famillie die bestond uit niets anders dan parasiterende cokesnuivers en incestplegers.
      Ik heb geen idee wat jouw eerste woorden waren. Waarschijnlijk: Hallo Oom Wim, of Woef!
      Je voelt jezelf de kakkerlak in de speelruimte van de kinderopvang, en de rat in de noordzeedijk.
      Je bent alleen niets meer dan het muisje in de wolfabriek, waar je niets kan aanrichten, alleen kunt profiteren van de warmte die jouw omgeving voor jou heeft gefaciliteerd.

      #Woef #ontwimmen #vanincestkomtwim

     6. van Urk

      Quispel@ Hoezo niet lekker op? Ik hoor en lees meestal positiviteit over mijn dorp dan andersom. De negativiteit komt meestal uit de hoek van Nederlanders die gewoon strontjaloers zijn op zo,n uniek dorp als Urk dat in de top 5 staat van bijzonderste gemeente van Nederland en nog steeds de grootste banengroei heeft van Flevoland. En zo zijn er nog meer positieve zaken over Urk te belichten vooral als het om zorg voor ouderen of veiligheid gaat of de gastvrijheid en de gulle hand geeft aan verschillende humane projecten of organisaties. Urk is wat Nederland zou moeten zijn!

     7. eRik2017

      @Ernst-Wim
      Doet het je ddan helemaal niets dat je uitgekotst wordt? Als je ervoor wordt betaald, en je kan werk en prive scheiden als Penthouse Pechtold, dan kan ik me er nog iets bij voorstellen. Even onafhanklijk wat mijn mening daarover zou zijn.

     8. van Urk

      Quispel@ Die paar Urkers op een bevolkingsgroep van twintig duizend inwoners met tienduizend betaalde banen? Moet ik daar treurig om worden? Hoeveel criminelen lopen er niet rond in uw gemeente met de grootste werkloosheid?

     9. eRik2017

      @Van Urk
      Jij komt echt van Urk he?
      Zoals bijna iedereen weet hier is @Ernst-Wim een trol en is jou de gordijnen injagen voor hem puur masturberen.
      Als je niet op hem reageert dan likt hij en trappelt hij zijn acht trolhoefjes.

      #ontwimmen

     10. eRik2017

      @Ernst-Wim is fapper.
      Overdag belt hij discriminatiemeldpunten en hijgt hij bij het fappen.
      In de avond zit hij op DDS en fapt op treitereien..
      En als de lampjes uitgaan en de zuster is weg……. dan fapt hij op…… dat willen we allemaal beter niet weten!

     11. eRik2017

      @vanUrk
      Please laat je niet door deze opruier de gordijnen injagen. Hij is al in beeld bij de veiligheidsdiensten vanwege zijn opruiende activiteiten.

     12. Ernst Quispel

      ..

     13. eRik2017

      Ernst toont de witte vlag

     14. George van de linden

      Weet u,er bestaan ook goede Ernst Quispels maar die hangen wij dan ook apart.

     15. Pit

      @Urk: Urker veiling: Opbrengst Kistje Meischol voor Mercy Ships

      http://www.christelijknieuws.nl/news/9711/Urker-veiling:-Opbrengst-Kistje-Meischol-voor-Mercy-Ships

  2. Beukman

   In Amsterdam is zojuist besloten, geïnspireerd door het potige visserdorp Urk, om de Vrijheidslaan weer terug te vernoemen naar J. Stalin, een grote Russische held uit de 20e eeuw.

   De Vrijheidslaan heette de Stalinlaan van 1945 tot 1956. In dat laatste jaar viel de dappere Sovjet Unie echter het weerspannige Hongarije binnen, wat voor de extreem-linkse gemeenteraad een voorwendsel vormde om deze fraaie laan om te dopen tot Vrijheidslaan.

   Die fout wordt nu, na meer dan zestig jaar, rechtgezet.

   1. eRik2017

    Je maakt echt een grapje nu Beukman????

    1. eRik2017

     Dat is die straat achter jou of misschien wel waar je woont.

     Ben je het wel eens dat de naamsverandering in 1956 een vele malen met directe referentie had met actuele zaken op dat moment en de invloed van WOII?
     De Vrijheidslaan, daar kwamen de geallieerden binnenrijden!
     en daar werd de bevrijding gevierd. Overal daar bij jou in de buurt Beukman, liggen keitjes voor de deur, als herinnering dat er mensen hun huizen uit werden gesleept. mensen waarvan een nog levende generatie het kan navertellen wat ze zagen, en die mensen die hun huis uit werd gesleept
     werkelijk kenden of zelfs liefhadden, die het niet meer kunnen navertellen.

     Haal dingen niet door elkaar wat het perspectief was in de 20e eeuw, de 16e eeuw of zelfs vroeger.

     1. Beukman

      @Rik
      De laan genaamd Amstellaan werd juist tot Stalinlaan omgedoopt kort nadat Amsterdam bevrijd was (1945). Daar hebben de struikelsteentjes die jij erbij sleept niks mee te maken; die representeren nu juist joden die op dat moment allerminst waren bevrijd maar in tegendeel vermoord, en niet door Stalin. Over dingen door elkaar halen gepraat.

      Maar begrijp ik goed dat men volgens jou eerst een paar eeuwen moet wachten alvorens een straat te vernoemen naar een misdadiger, dus Coenlaan prima, maar Stalinlaan: beter nog even wachten tot pak weg 2380?

     2. eRik2017

      Er is wat tijd overheen gegaan voordat er straten en faciliteiten naar Coen en de Ruyter werden vernoemd.
      Verder heb ik niet echt de behoefte over de rug van gedeporteerde joden een punt te gaan maken. Ik vind dat respectloos.
      Plaast en bediscussieer wat je wil Beukman maar respecteer mij ook dat ik hier even niet aan mee wil doen.

     3. Beukman

      @Rik
      Mag ik je er even aan herinneren dat jij het was die over struikelsteentjes begon en aldus de vermoorde joden de discussie insleepte?

      Verder stel je terecht dat het enige tijd duurde voor men straten naar Coen en De Ruyter ging noemen. Wat mij betreft hoeft dat ook niet te worden veranderd. Ik vind het mooi dat we aan onze straatnamen onze voortdurend veranderende kijk op ons verleden kunnen aflezen.

      Maar als men op Urk nu besluit om anno 2018 een straat te noemen naar de boef en massamoordenaar Coen (check zijn CV en let op, ik hou De Ruyter erbuiten en niet voor niets), waarom zouden we dan over een eeuw niet alsnog de Vrijheidslaan omdopen in de Stalinlaan?

   2. Holland

    Wat ben je toch een onnozele hals, Beukman. Heb je zelf echt niet in de smiezen dat dit domme voorbeeld aan alle kanten rammelt?

    1. Beukman

     Jan Pieterszn Coen heeft maar 15000 onschuldige mensen uitgeroeid @Holland, Stalin een veelvoud daarvan. Wat is het nou voor politiek correcte onzin om een der grootste slagers uit de wereldgeschiedenis een laan te onthouden?

     1. Holland

      Alle Europese landen hadden kolonien waar ze huishielden. Wat dat betreft was Coen niet beter of slechter. Verbied dan ook gelijk de hele VOC. Nog beter: verbied geschiedenis. Nog beter: herschrijf gewoon de geschiedenis, dan ben je in een keer van het hele gezeur af. Ignorance is strength, war is peace enz. 1984 past je perfect.

      We hoeven niet trots te zijn op Coen. Maar hem verketteren inzake een gebeurtenis die zich 400 jaar terug in de tijd afspeelde en die vervolgens veroordelen langs de meetlat van nu, dat is ridicuul. En jou dus helemaal toevertrouwd.

     2. Ernst Quispel

      Holland meent dat er geen reden is om trots te zijn op Coen.

      Dat noem ik nou voortschrijdend inzicht!

     3. swetsnek

      Dat zo’n pedo feldwebel hier zo maar van alles neer mag kalken

     4. van Urk

      Na er en der gesleep met het standbeeld van Lenin door heel het land is de buste van Stalin volgens mij nog altijd te bezichtigen in het Haagse gemeentemuseum.

     5. Feit

      Een Merkellaan zou ook niet moeten kunnen. Dat mens heeft 15000 dobbernegers vermoord.

     6. Beukman

      Tuurlijk @Holland, en ook Stalin hield flink huis, zowel in zijn koloniën als in eigen land. Maar wat deden we vervolgens? We pakten hem een straatnaam af.

      Ik als cultuurrelativist ben met je eens dat we moeten oppassen het verleden te beoordelen aan de hand van de maatstaven van nu. Ik ben er dan ook geen voorstander van om straatnamen aan te passen. Zelfs de Coentunnel mag van mij Coentunnel blijven heten, al was het maar omdat we, inderdaad, de geschiedenis niet willen of kunnen uitwissen.

      Een nieuwe straat noemen naar een uiterst twijfelachtige figuur uit het verleden vind ik echter een brug te ver. Had je het CV van Coen al bekeken? Het is een aaneenschakeling van moord, roof en slavenhandel. In zijn tijd vonden ze hem al niet fris achter de oren. Op dat CV staan weinig dingen die de vernoeming van een nieuwe straat rechtvaardigen.

     7. Holland

      Beuk, het benoemen van die straten op Urk gebeurt uit pure balorigheid en recalcitrantie tegen het eindeloze gutmenschen-gezeik uit de Randstad en met name het gesjochten Islamsterdam. Ik vind het een geweldige reactie die mijn volle instemming en goedkeuring heeft. De grachtengordel heeft -naar ze denken- allesbepalend veel in de melk te brokkelen en acht datgene wat zij goeddunken geldig voor het hele land. En zo zit het dus niet in elkaar.

      Ik ben Amsterdammer van geboorte. Jij woont in Amsterdam. we weten allebei dat de vermeende superioriteit van de Mokumers vaak de spuigaten uitloopt. Zoals nu, met dat eindeloze ge-emmer over Coen, Zwarte Piet en andere onzin. Fuck Amsterdam!

     8. eRik2017

      @Beukman ik heb je de afgelopen dagen een beetje leren waarderen als reaguurder en in de discussie, maar je begint nu weer een onderwerp naar boven te halen dat al tot in den treure is besproken.
      Maak jouw punt niet tot hoofddoekjesdiscussie bij de Politie, en zeker niet op DDS. Dat was toen en nu is nu.

     9. Feit

      We moeten meer helden van het heden gebruiken.

      Trumpboulevard zou wel terecht zijn, lijkt me.

     10. eRik2017

      @Feit
      Waar denk jke verder aan dan?
      Erdogan Airport, Putin Parking, Rutte Recreatieplas?

     11. Guus Geluk

      Pechtolds Penthouses.

     12. eRik2017

      Goeie @Guus!
      Bij Pechtold’s Penthouses gaan de nieuwe Oxfam seksfeestjes plaatsvinden?

     13. Beukman

      @Holland
      Op zich heeft wat ze op Urk doen mijn zegen, want ook ik moet niets hebben van het aanpassen van straatnamen zoals in Amsterdam gebeurt. Ik als cultuurrelativist vind het nl goed om aan de hand van onze straatnamen te zien hoe onze kijk op onze eigen geschiedenis voortdurend verandert; wat we eens goed vonden, vinden we nu vaak slecht.

      Maar Jezus, hebben die Urkers dan helemaal geen onderscheidingsvermogen? M. de Ruyter was een held, zij het niet geheel onomstreden, van mij mag er best een Urker straatje naar hem worden genoemd.
      Coen echter is een ander verhaal. Dat was een ordinaire boef, zoveel weten we inmiddels van hem; check zijn CV. Aldus blameert Urk zich door misschien wel honderden Urkers op te zadelen met een straat genoemd naar een man waarvan het meest positieve dat er over hem te melden valt is dat hij een avonturier was.
      Maar dat was Willem Holleeder ook. Naar hem dan ook maar een plein vernoemen, wellicht het Marie Heinekenplein?

     14. Holland

      Beukman, ik heb de CV van Coen gelezen. Nogmaals: in die tijd geplaatst gebeurden er door andere ‘helden’ even kwalijke zaken. Trouwens, als je even verder kijkt kun je op die manier wel aan de gang blijven. Nelson Mandela was bijvoorbeeld ook een terrorist met aanslagen en doden op zijn geweten. Ghandi heeft duizenden Hindi opgeofferd voor de ‘goede zaak’. De geallieerden hebben Dresden uit wraak gebombardeerd. De Amerikanen hebben een schoft als Werner von Braun gelauwerd en onder geld bedolven. De linkse held Che Guevara was een psychopaat die moordde uit lust. En die lieve Moeder Theresia bleek een sekreet dat over lijken ging.

      Kortom, wie verdient nog een straatnaam?

     15. Beukman

      @Holland
      Ik begrijp dat ook jij weinig tot niets op het CV van Coen hebt kunnen vinden dat een straat met zijn naam rechtvaardigt.

      Dat ligt echter anders bij Gandhi, Mandela en zelf Guevara (is er in Nederland al een straat genoemd naar Werner von Braun?).

      De hamvraag, jij stelt hem, is: wie verdient nog een straatnaam? Dat is niet eenvoudig te beantwoorden zoals we hebben gemerkt.
      We kunnen volgens mij wél redelijk makkelijk vaststellen wie er *niet* een verdient. Coen en Stalin horen wmb op die lijst te staan. In het geval van Coen komt daar nog bij dat er legio zeehelden hebben bestaan die geschikter zijn.

      Tot slot zijn we het geloof ik wel eens dat straatnamen beter niet worden veranderd aan de hand van de tijdgeest. Ik vind dat dit ook geldt voor de Stalinlaan. Sterker nog: wees dan consequent en had ook Churchill, Roosevelt en Kennedy, drie heren van alles behalve onbesproken gedrag, hun lanen afgepakt.

     16. Ernst Quispel

      Ik sprak me nog niet eerder over dit onderwerp uit, om de simpele reden dat ik geen antwoord op het dilemma had. Alles overziende ben ik het wel eens met Beukman en Holland dat je zeer terughoudend moet zijn om historische straatnamen moet verwijderen omdat je met de blik van deze tijd tot een andere beoordeling komt van de naamgever en bovendien verzeild raakt in een eindeloze discussie waarin over bijna elke historische figuur wel vraagtekens kunt plaatsen. Het blijft echter een kwestie van beoordeling: niemand zou het accepteren als we straten naar Mussert of Rost van Tonningen zouden noemen. Er blijft een discussieruimte bestaan waarin sommige straatnamen (en standbeelden) zoveel onbehagen oproepen dat je er vanaf moet.

    2. van Urk

     Beste Beuk. Ik weet niet of de heer Coenen ook een plaatsje verdient in de nieuwe Wijk Zeeheldenbuurt dat in eerste instantie de Wijk Schokkerhoek zou gaan heten. Wij Urkers kunnen heus wel onderscheid maken tussen echte en dubieuze helden. Maar in dit land vinden sommigen Michiel de Ruyter al dubieus.

     1. Beukman

      Allereerst gefeliciteerd met jullie plan, beste @Urk! Hier in Amsterdam hebben wij ook een zeeheldenbuurt, en ik kan je verzekeren dat die uit heel wat straten bestaat, zoals die genoemd naar Bontekoe, Barentsz, Roggeveen, Tasman, Houtman, Plancius en Van Neck. Mijn zegen hebben jullie kortom. Keus genoeg!

      De naam Coen (niet Coenen, dat was iemand anders) is recentelijk echter wel degelijk gevallen: “Urk wil J.P. Coenstraat: ‘Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen'”.
      Er is inderdaad geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan. Het blazoen van Coen bevat echter amper iets anders dan vlekken. Het zou een blamage zijn voor de nieuwe zeeheldenbuurt als deze schurk een straat kreeg.

     2. van Urk

      Holland@ Vergeet niet dat er drie onschuldige leden van de brede raad en 46 bemanningsleden door diezelfde Bandanezen op een gruwelijke wijze werden vermoord. Dit was ook de ware reden van het verhaal dat er bij de heer Coen als ooggetuige van deze slachting wat begon te knappen in zijn hoofd. Ik vind het allemaal wel te gemakkelijk om over iemand te gaan oordelen terwijl iedereen getraumatiseerd kan worden en wraakneigingen kan hebben.

     3. van Urk

      Ik bedoel inderdaad de heer Coen. De heer Coenen komt uit een familie van onze plaatselijke schildersbedrijf! 🙂

     4. Beukman

      @Urk
      Ach, wat leuk. Coenen was een componist, vrijwel vergeten weliswaar. Coen daarentegen loopt kans op de bijnaam “de Plurk van Urk”.
      Laat het niet zover komen!

   3. Ernst Quispel

    🙂

    1. eRik2017

     En daar komt dat groene draakje met die spleettanden met natte scheten en die vreselijk stinkt. @ Trol Wim. Om olie op het vuur te gooien.

     [_] geschikt
     [X] ongeschikt

     Dag Wim

     1. Pit

      @Erik: Juist en tevens correct. Nu nog doodzwijgen!

      #doodzwijgen

   4. Dollaert

    Ja, dan graag weer graag het Gerardus Mooijmanplein in Wassenaar i.p.v. Burchtplein!
    Die fout wordt dan ook weer rechtgezet na 73 jaar!

   5. Rechtsaf

    @Beukman blijkbaar heb je als zéér zéér, zéér warme pleitbezorger van islam ook nog sympathie voor Stalin over de ruggen van de Urkers.
    Maar over ruggen gaan klinkt jou wel bekend in je oren natuurlijk..

    1. Beukman

     Ik heb inderdaad graag een stapeltje ruggen in mijn achterzak, @Rechtsaf, dat heb je juist gezien.

     Met de islam heb ik verder niks, maar als iemand die 15000 onschuldige kinderen, vrouwen en mannen op beestachtige wijze afslachtte een straatje op Urk verdient, dan is Stalin toch wel op zijn minst waard dat het Damrak naar hem wordt vernoemd, niet?

  3. van Urk

   Beste DolleDries, Vanwege het kritiek van dit soort aandacht schreeuwende luie flikkers die wel op het succes van de VOC teren doordat zij hier hun hand op kunnen houden in een van de welvarendste landen op deze planeet, vinden wij het genoodzaakt om deze plan juist door te zetten. De zeehelden zijn niet voor niets op een voetstuk geplaatst dus laten wij dat zo houden ook!

   1. DolleDries

    Ernst is Beukman.
    Ernst zit Kong na te apen die had ook al een keer zo opmerking.

    1. eRik2017

     @Ernst-Wim is gewoon eng. Die zit zich te fappen op het treiteren. Die meiden van meldpunt discriminatie worden helemaal gek van Wim! de hele dag belt hij en zit hij te hijgen aan de telefoon.

     #telewimmen #telefappen

    2. Holland

     Nee Dolle Dries, Ernst is Beukman niet. Beuk is wel een dolgedraaide linkse l*l die behoort tot de entourage van de Grote Kutten (met een H), maar hij is echt een ander personage.

     1. DolleDries

      Ik zit hier al zo jaar of 3 a 4 hij is het wel.

     2. Holland

      Dolle, ik zit hier al bijna vanaf de oprichting van DDS in 2009 (uiteraard onder andere nicks), kreeg nog van Joshua Livestra op mijn donder vanwege te veel ad hominems en weet zeker dat Ernst niet Beukman is. Zijn stijl is heel anders en hij heeft zelden de bedoeling om reaguurders te kwetsen. Ernst-Wim woont in Den Haag en Beuk in Amsterdam.

     3. eRik2017

      Dank voor de toevoeging @Holland
      Inmiddels ben ik over de in dit brug om dat te geloven.

      Ik acht de kans echt heel klein dat ik zo fanatiek hier zal zijn als Beukman of Ernst-Wim. Laat Wim ook plz lekker daar blijven. Misschien zijn het twee mannen die elkaar eens moeten opzoeken. In den haag, of Amsterdam, beide mooie steden. Er is zoveel te doen! De hele dag op DDS zitten is ook zonde. dan zit je de hele dag in de lucht van je eigen natte scheten. 😉

      dag @Wim dag @Beuk Spreek eens lekker met elkaar af.
      Moet je morgen meerijden?

     4. Ernst Quispel

      Ad hominem zijn voor Holland nog steeds een makke, hij vindt de woonplaats van zijn opponenten in de discussie zeer relevant.

     5. Beukman

      @Holland, @Dries, @Rik

      Misschien tijd voor jullie om een congres te beleggen om een heel weekend te bespreken wie wie is, met name betreffende de heren Geluk, Quispel en Beukman.

      O wacht even. Dries kan niet komen, want Dries is een typetje dat ik erbij doe.

     6. Ernst Quispel

      En als ze de privé-identiteit van de opponenten hebben vastgesteld is er misschien nog tijd over om de vraag te beantwoorden waarom ze dat zo relevant vinden.

 2. Pit

  Onze geschiedenis leert dat mensenrechten, eenmaal weggegeven, niet zo makkelijk meer terugkomen.

  1. eRik2017

   Mooi gezegd @Pit!

   1. Guus Geluk

    Hij heeft de tekst, zonder bronvermelding, van het artikel gehaald, Erik.

    1. eRik2017

     Foei @Pit
     En wat vind je van de tekst @Guus?

     1. Pit

      @Erik: De brontekst van het artikel herhalen is een goed idee, zo blijkt. Guus de Rugdekker is niet thuis.

  2. Feit

   Spijker op de kop, Pit!

   1. Henk-Jansen

    Nogmaals, dit is niet zijn tekst.

    1. eRik2017

     Wat slap @wank-wim, dat was al bekend. Dus?

    2. Holland

     Daar heb je Guus weer!

 3. Ritter

  Wat is er toch gebeurt met D66? Vroeger heb ik nog op deze partij gestemd. Nu is deze partij veranderd in een soort “DDR66”.

 4. Ernst Quispel

  DDS pleit voor een moreel reveil. Ik neem aan dat men doelt op zaken als terugdringing van discriminatie op de arbeidsmarkt, het terugdringen van inkomens- en vermogensongelijkheid, het verruimen van de mogelijkheden voor een humane opvang van vluchtelingen en het terugdringen van racisme en discriminatie.

  Ik vind dat een goed initiatief.

  1. Feit

   Begin bij jezelf zou ik zeggen, kleine man…

  2. Holland

   Wim is dus voor complete inkomens- en vermogensnivellering, een grotere instroom van goudzoekers en een verplichte quotering voor bedrijven van allochtone werknemers.

   Wie had iets anders verwacht van Wim?

   1. Feit

    Wat een engnek die kleine man genaamd Ernst idd.

    Aandoenlijk, deze kleine man met 1001 issues…

    1. eRik2017

     Voor @Wim is treiteren een vorm van masturbatie.
     De zuster vroeg zich al af waarom Wim een meldpunt discriminatie belt i.p.v.een seks lijn bij het fappen.

     #ontwimmen #geilebeer

     1. Feit

      Die indruk is niemand ontgaan, eRik.

     2. DolleDries

      Ernst Beukman is een beet chagrijnig hij zit te kijken naar The Voice Kids en kan er niet aan komen.

  3. eRik2017

   Is er discriminatie op de arbeidsmarkt Wim?

 5. Ali Yas

  “Er is toch geen privacy meer, kijk maar naar Facebook.”

  Als ik van de Staat af kan zoals ik van Facebook af kan, dan is dit een sterk argument.

 6. Babaji538

  Hoe diep kun je zinken?
  De reputatie is eenmaal gebroken.
  Het vlak is hellend.

  Petra Hermans

 7. Lex

  Tja de enige manier om de politiek te beïnvloeden is anders te gaan stemmen dat is de boodschap die politiek geeft. Het referendum dat is dus afgeschaft dus tussentijds bijsturen kan dus niet.

  Het is nu dus meer dan duidelijk dat u niet op de coalitie partijen VVD, CDA, D66 en CU moet gaan stemmen.

  Wat blijft er dan nog over De PVV, Forum Voor Democratie.

  De grootste eurofielen partij D66 zal grote invloed hebben op dit kabinet wat een ramp is voor ons land. Rutte gaat binnenkort in Brussel gewoon bij het kruisje tekenen weer meer bevoegdheden en nog meer geld naar het geld slokkend monster.

  Ik hoop dat dit kabinet snel gaat vallen en er een collatie gaat komen van FVD,PVV en VVD en aanvullende partijen indien nodig. Ik hoop dat FVD de grootste partij gaat worden met als 2e partij de PVV.

  De aangekondigde milieu maatregelen “milieu gekheid” gaat ons nog zuur opbreken. De rekening van al die idealistische milieu plannen, maatregelen komt natuurlijk bij de burger te liggen.

  Die kan ondanks zijn goed geïsoleerde woning zich blauw gaan betalen aan energie. De vervuilende houtkachel zal nog meer in populariteit gaan stijgen “Vooral pelletkachels”

  Met andere woorden enorme investeringen in groene energie en aan andere kant een enorme stijging van het aantal huishoudens dat op hout gaat stoken.

  Zal me niet verbazen dat er een verbod komt op houtkachels.

  Slimme jongens in Denhaag.

 8. david1veenstra

  Weet u nog dat indertijd en nog VVD en CDA ontzettend boos waren op de PVV omdat ze ‘er uit waren gestapt’?
  Nu zitten deze partijen aan tafel met regenten clubje D66 waarvan hun Führer naar de Bilderberg conferentie mocht om geïndoctrineerd te worden. ‘Je doet het zoals wij willen, anders is het afgelopen met je baantje’!
  Deze D66 partij ondergraaft in rap tempo het laatste restant weerstand dat nog in dit land leeft. Niemand van VVD of CDA schijnt hier moeite mee te hebben.
  Het hele scenario is één op één gelijk aan hoe de nazi’s in de jaren dertig opereerden.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Discrimineren’66 is een demofobe partij dat zo uit Fahrenheit 451 gelopen kan zijn. Deze inteeltclub van zorgvuldig geselecteerde Judassen staan een totalitaire oligarchie voor waar het tongloos stemvee de voet van hun pyramide kust terwijl de volgevreeten pharao’s ver verheven tegen hun EUSSR Zonnegod oreren dat ze deugen.
  En daar durven ze best alle lammeren van het tongloos stemvee voor te offeren
  Op het altaar van het Eeuwige Deugen.
  En elke heraut van de Staatsmedia, de gretige trawanten van de Pharao’s, riep dat het goed was.
  En mocht er toch nog ergens een kind -ergens in een uithoek- een eigen mening zien te ontwikkelen dan stuurt de Ollongren-Brigade er de Gedanken Gestapo op af.

  24-02-2018
  Boris van der Ham
  Nog steeds lid van de antihumanisten van Demofoben’66

 10. J.C.

  Bij het afschaffen in februari 2018 van het laatste restje democratie door links liberaal is, ondanks de waarschuwingen van FvD, de Nederlandse Grondwet met voeten getreden door de links liberale Rutte III en haar partijtjes in de Tweede Kamer (maar als de overheid zich uit pragmatische overwegingen niet aan de wet hoeft, hoe kan diezelfde overheid dan verwachten dat…….?).

  Heel pragmatisch gezien moet de autochtone Nederlandse bevolking nu de politiek links laten liggen, afscheid nemen van de door het partijkartel opgelegde slavenstatus en massaal vreedzaam en geweldloos in verzet komen tegen de overdracht en uitholling van Nederland 1.nul. Hetgeen betekent: het verzet positief organiseren. Ofwel krachten bundelen en Nederland 1.0 weer van ons. Niks alles overheersende multiculturaliteit, niks alles verstikkende diversiteit, niks weg met de door autochtonen opgebouwde Nederlandse cultuur en geschiedenis.

  Krachten bundelen door uit de anonimiteit te treden, met elkaar ergens in Nederland kennis te maken en met elkaar in gesprek te gaan…………

 11. Ni28

  Pragmatisme verloochend principes en schakelt deze uit. Pragmatisme staat haaks op partijen beloftes voor de verkiezingen. Op moment is D66 sterk in en levert met haar ministers en partijleden alle drievoudige ellende van nu. En Rutte kijkt en is tevreden want principes heeft ie niet en voor visie moet je naar de oogarts.

  1. Frits Jansen

   verloochenT

   Star vasthouden aan principes is ook geen oplossing.

  2. Pit

   @Ni28: Aan taalneuqertjes geen gebrek, zo blijkt hierboven.

   @wimfrits

   1. eRik2017

    #taalneuqen #untFritzen

 12. Ni28

  De staatstrollen in offensief, lijkt het.

 13. Frits Jansen

  Mensenrechten (eigenlijk: grondrechten) zijn juridisch ingewikkelde materie, die totaal geen recht wordt gedaan door de borreltafel van DDS.
  Tenminste sinds het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (1950) wordt onderkend dat grondrechten kunnen botsen, en dus niet absoluut kunnen zijn. Nee, dat is geen pragmatisme, dat is realiteitszin. Niemand heeft iets aan struisvogelrecht.

  De “sleepwet” betekent wel een inbreuk op onze privacy, maar beoogt onze vrijheid te vergroten.

  De donorwet tast het recht op lichamelijke integriteit van, eh, lijken aan, om zwaar zieke mensen (nierpatiënten) toch een iets menswaardiger bestaan te geven.

  De afschaffing van de referendumwet gaat helemaal niet tegen een grondrecht aan. Gek genoeg staat een recht op democratie niet eens met zoveel woorden in onze grondwet – wel in art. 1 van het Duitse Grundgesetz. Maar dan is nog open of er een directe of een vertegenwoordigende democratie moet zijn. Boekenkasten zijn volgeschreven over de merites van directe democratie (referenda). En inmiddels hebben we praktijkervaring met twee referenda: dat van de EU en dat van het associatieverdrag met Oekraïne. Referenda blijken vooral gereedschap van dwarsliggers. Hadden ze het voor het zeggen, dan zou er geen besluit meer worden genomen. En dat is precies wat onze Russische vijanden willen. Ons land verlammen zonder oorlog. Ik hoop Nederland bijtijds te verlaten vóór de Nexit. Van enige afstand zal ik dan moeten toezien hoe Nederland een museum wordt. Een doods kijkspel.

 14. Frits Jansen

  DDS loopt niet over van nuance, maar dat is precies wat we nodig hebben als het om mensenrechten (beter: grondrechten) gaat. De reden is simpel: grondrechten willen nog wel eens botsen. Onze stokoude grondwet heeft daaraan geen boodschap, maar die is dan ook niet bindend (voor nationale politici). Internationaal slaan we daar een pleefiguur mee, maar de Thorbecke wilde met de grondwet de macht van de Koning beperken ten gunste van het Parlement – en daarmee schoot hij door.

  Referenda vallen trouwens onder geen enkel grondrecht – anders dan in de Duitse Grondwet waarin art. 1 meteen over democratie gaat.

  Bij de “sleepwet” moet het grondrecht om met rust gelaten te worden afgewogen tegen de plicht van de overheid onze veiligheid te bevorderen.

  En de donorwet gaat helemaal over het recht van nierpatiënten op een menswaardig leven. Zelfbeschikking? We hebben het wel over lijken.

  Misschien ziet DDS geen plaats voor dit soort nuances, maar dan riskeren ze voor dom te worden uitgemaakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.