Trieste rellers belagen en bespugen opnieuw dapper Zaans raadslid Juliëtte Rot

Geen categoriefeb 24 2018, 13:00
Opnieuw is Juliëtte Rot, het raadslid dat in opspraak kwam omdat ze in de Zaanse probleemwijk Poelenburg de confrontatie aanging met treitervlogger Ismail Ilgun, aangevallen door reljeugd. En wederom in Poelenburg, waar enkelen "al vloekend en al spugend" de dame kwamen vertellen wat ze van haar vonden.
Voor de tweede keer binnen enkele jaren is Juliëtte Rot aangevallen op straat. Het raadslid van de Zaanse lokale partij Democratisch Zaanstad kreeg te maken met tuig van de richel dat nog niet helemaal snapt hoe democratie werkt. Onbeschaamd werd ze uitgescholden en bespuugd door mensen die denken dat intimidatie iets is om bijzonder trots op te zijn:

"Het raadslid voor Democratisch Zaanstad werd gisteren door WNL geïnterviewd vlakbij de Vomar, die in 2016 het toneel was voor hangjongerenproblemen en 'treitervlogger' Ismail Ilgun. "Ik werd wederom begroet door mensen die al vloekend en al spugend hun standpunt kenbaar wilde maken, dat was even vervelend", vertelt Rot aan NH Nieuws.

Rot probeert profesioneel te blijven in de situatie: "Ik probeer het te negeren, maar op dat moment kook je wel een beetje van woede". Het raadslid wil zich nu vooral focussen op de aankomende verkiezingen. "Ik probeer me te richten op de taak die mij gegeven is, in ieder geval tot aan de verkiezingen en hopelijk daarna weer."

Hulde voor Juliëtte Rot, die zich niet klein laat krijgen door dreigend en plunderend tuigvolk. Menig raadslis staat namelijk niet zo stevig in de schoenen als zij en zou er al lang geleden het bijltje bij neer hebben gegooid. Dat Rot zich echter niet schaamt voor haar bezigheden en gewoon doorgaat met Zaanstad - op haar manier - een betere stad maken is haar zeer te prijzen.
Dus hup Juliëtte, en opzouten mensen die denken met intimidatie en roggelen onze democratie te gijzelen. Dat soort boevenpraktijken pas je maar lekker toe in Moskou of Kiev, maar niet hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten