Wie had dat gedacht: verlichte Anne Fleur Dekker ontpopt zich tot groot antisemitismebestrijdster

De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Ik zal maar meteen eerlijk zijn: een jaar geleden had ik nooit verwacht ooit nog eens wat bijzonder positiefs te kunnen berichten over Anne Fleur Dekker. Het moge geen geheim zijn dat ik, en met mij mijn collega’s bij De Dagelijkse Standaard, bepaald geen groot fan was voor de dame die regelmatig in extreem-links gezelschap te vinden was. Eerlijke journalistiek kan echter slechts bestaan als het dat ook is: ‘eerlijk’. En eerlijk is eerlijk: Anne Fleur Dekker lijkt een bijzonder positieve transformatie door te gaan, en dat mag óók wel eens benoemd worden!

De voormalige lieveling van links maakte eerder deze maand al bekend te breken met extreem-links en geen ‘sektarisch bestaan’ meer te willen leven, wat zoveel betekent als dat ze open is gaan staan voor andere ideeën. En dat werd haar allemaal niet bepaald in dank afgenomen: het Comite 21 Maart, dat volgende maand een ‘anti-racistische en antifascistische’ (lees: anti-Forum voor Democratie)- demonstratie organiseert, heeft haar uit die kliek gegooid. Het is goed om te weten wie écht je vrienden zijn, hè?

Maar het gaat nóg verder in de goede richting. Anne Fleur een antisemiet te noemen ging te ver, maar een grote vriendin van Israël was ze nooit. Zo boycotte ze vorig jaar de film Wonder Woman omdat de hoofdrol gespeeld werd door een actrice die in de IDF – het Israëlische leger – had gezeten. Dat er zowel voor mannen als vrouwen een dienstplicht bestaat in Israël en deze dame dus geen keuze had, maakte destijds weinig uit. Oh, en dan hebben we het nog niet eens over de niet al te slimme opmerking waarbij Anne Fleur zich afvroeg wat het CIDI (Centrum Informatie & Documentatie Israël) toch in hemelsnaam met Dodenherdenking te maken had. Tsja.

Hoe anders gaat het bij AFD-anno 2018. Ze tweette over de illegale bijeenkomst op de VU van gisteravond, waar Rasmea Odeh – een veroordeelde Palestijnse terroriste die 1969 twee Israëli’s opblies bij een aanslag – te gast was:

Dat leverde haar – zachtjes gezegd – niet al te vriendelijke reacties op. Haar oude linkse kameraden namen het niet in dank af dat ze zich opeens tussen hen en joden opstelde. Of, nog erger, dat ze zowaar het bestaansrecht van Israël leek te verdedigen:

In totaal stuurde Anne Fleur hierover gisteravond maar liefst 11 tweets en retweets de wereld in. De mooiste tweet kwam echter vandaag pas:

Wow. Anne Fleur: niemand verwacht van je dat je je morgen aanmeldt als kandidaatsraadslid voor de PVV of in een restaurant gezien wordt met Thierry Baudet, maar het is goed te zien dat je dit soort kleinere stappen richting de redelijkheid hebt durven nemen. Het is goed te zien dat je je – ongetwijfeld ondanks de druk van je oude kameraden – open hebt gesteld voor andere, minder linkse, ideeën en sommige daarvan ook hebt omarmd.

Ik kan dan ook niet anders dan je dit meegeven: mijn complimenten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Ritter

  Er is niets veranderlijker dan een mens.

 2. Ernst Quispel

  Anne Fleur maakte zich nooit schuldig aan antisemitisme en ik zie ook geen spanning tussen deze uitspraken en eerdere die ze deed.

  1. corfo

   @Kwispel.
   Je bent een enge glibber, Kwispel !

   1. bifbof

    niet eens dat , hij is vacuum

   1. Ernst Quispel

    Hoe kan uit dit bericht in hemelsnaam antisemitisme van Anne Fleur worden afgeleid?

  2. Top

   Blablabla! Blaaskaak!

   1. Ernst Quispel

    DFTT .

 3. denk eens na

  Een rode pil geslikt! Zie je nu ook ,alles is niet wat op het vwo verteld wordt.

 4. Abraham50

  Mooie ketting

 5. Babaji538

  Humberto Tan had een ‘vermeende’ affaire.
  Ik mag zeggen, dat goedkoop wangedrag de misleiding
  kent, tot een mens die zich gráág laat misleiden.

  Je geeft voor de overleden grootvader, aan longkanker,
  gewoon € 500,- ter compensatie, richting Henry Keizer.

  In het licht van de beste, goede, tijdelijke bedoelingen.
  Het levert misschien nog wat op …

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonologen, het levert misschien nog wat op…

 6. Yato

  Kijk eens aan, mevrouw heeft misschien toch de potentie om wat rechtser te worden. Heel goed!

  Hmm… nu ik er toch over denk, we zijn van dezelfde leeftijd, misschien moet ik haar eens vragen of ze samen wat wil gaan drinken. Dan kunnen we haar voorgoed in het rechtse kamp inlijven.

  (Tip: Zoek maar op youtube naar hans teeuwen over linkse meisjes ;))

 7. Two Ravens Black Kettle

  Prima ontwikkeling.
  Ik ontwaakte later
  (zo rond het begin van het Internet tijdperk met het Pim Fortuyn Forum)

  Ik kwam er pas laat achter dat mijn waarden zoals scheiding kerk/staat, vrijheid van meningsuiting, gelijkheid man/vrouw, homo/hetero, zwart/wit, behouden verworvenheden Joods-christelijk-Humanistisch-Klassieke erfenis, fel tegen de overbevolking die NL en de Aarde vernietigd, directe democratie, helpen echte zwakkeren, hard optreden tegen daders, niet politieke rechtspraak, onafhankelijke pers, je niet inlaten met religieuze dwingelanden, vrije partnerkeuze, echte vooruitgang, neutrale scholen waar kennis (en niet hersenspoeling) centraal staat, daadwerkelijk diverse open universiteiten met ruimte voor iedereen (ipv de van kelder tot nok gezuiverde eenheidsworstfabrieken van nu) etc cetera zijn verraden door progressief links en nu alleen nog te vinden zijn bij de zogenaamde (en de door de bovenonsgestelde zo verafschuwde) ‘populisten’.

 8. Two Ravens Black Kettle

  O ja voor de goede orde en om geen verwarring te wekken.
  Nep ‘rechts’ (VVD, CDA etc cetera) is natuurlijk net zo moreel failliet als nep ‘links’.

  Er zit geen liter oceaan tussen D’66, VVD, CDA, PvdA, CU en GL.
  Ze dansen allemaal op precies dezelfde speldenknop.
  Eén volgevreten decadente naar de middeleeuwen razende Kartel-Juggernaut waar de volgevreten senatoren elkaar op het dek de baantjes toespelen en de ‘journalist-met-de-blinde-ogen-en-vrijwillig-dichtgenaaide-mond’ vlijtig de overvolle doofpotten over de reling kiept.

 9. Wim Vreeswijk

  Dat heet voortschrijdend inzicht bij Anne Fleur Dekker. Bij de een duurt het wat langer als bij de ander. Kwestie van I.Q vrees ik.

 10. Gerlos

  Verstand komt met de jaren, je bent op de goede weg Fleur, ga zo door.

 11. DennisEijs

  Dat ik niet pro Israel ben, heeft niets met anti semitisme te maken. Ik vind de gedachrngang wat vreemd bij de inlijving van het gebied. Ze zijn er al erg lang weg, en op religieuze basis claimen gaat me ook wat ver.
  Als morgen Amerikaanse Nederlanders wederkeren na homderden jaren en bijv. Zuid Holland claimen en mij mijn huis uit gooien, zou ik ook zeggen, lazer eens lekker op zeg.
  Maar ze ziet nu hoe het is om maar even buiten de lijntjes te denken bij die clubjes, dan is het meteen verbanning en verkettering. En dat is inderdaad een goede maar een harde les.

 12. eRik2017

  Ik heb altijd al gezegd: Anne Fleur is best een leuke meid! gestudeerd, opgegroeid in Blaricum en zet zich in haar jonge jaren een beetje af, net als de neutronenbommenstickerplakkers destijds.
  Ze wordt ouder en wijzer. En nu blijkt ze gewoon ook het lef te hebben om haar eigen standpunt in te nemen tegenover een hele community die haar eerst als een soort leider zag.

  Mooi toch? Zo kan het ook.
  Ik mag Anne Fleur wel

 13. Steve Van der Vekens

  Draait met de wind als ik met de vorkheftruck, weinig betrouwbaar. 😉

 14. Generalist

  Beter laat als nooit..
  Nog wat anders wat mij opvalt.. er komt op deze site een bericht. Vaak enigszins wat “rechts” georiënteerd. Dan kijk ik bij de reacties.. eerst redelijk normale reacties.. dan komt er een reactie van een guus, een quispe, een svetlana, en weet ik veel wie. Gemiddeld genomen zijn die reacties dan uiteraard enifgzins “links” georiënteerd. iedereen valt er vervolgens overheen!.. zuigtrol etc etc..
  als je vervolgens naar Joop gaat.. zie je het tegenovergestelde.. Eerst een “linkse” reactie. wellicht een paar. Dan post iemand met een “rechtse” voorkeur een bericht en iedereen is overstuur.
  Aangezien mijn oriëntatie meer rechts licht is het wellicht een idee om in ieder geval op deze site bepaalde “linkse” opruiers volledig te negeren? iederee n weet toch wat ze komen doen?
  Voor neutrale bezoekers komen de reacties zo in ieder geval een stuk “volwassener” over.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.