Donald Trump en Joe Biden bedreigen elkaar als kleuters: zouden elkaar ‘helemaal in elkaar slaan’

Je kunt het eens of oneens zijn met beide heren, maar één ding is zeker: de tijd dat politici zich als volwassenen gedroegen is met de intrede van het tijdperk Trump definitief voorbij.

Man man man, wat een vertoning. Dat Donald Trump er niet bepaald een conventionele regeerstijl op nahoudt, dat is natuurlijk geen nieuws, en dat steeds meer politici in Washington die stijl met gelijke munt betalen, ook niet. En begrijp me niet verkeerd: ik ben het op het gebied van puur beleid vaker eens dan oneens met de Amerikaanse president – en puur gelet daarop doet hij zijn werk dan ook heel aardig – maar voor de rest? Tsja: oordeel zelf, zou ik zeggen.

Deze keer mogen we genieten van een rel tussen hem en Joe Biden, die onder Obama acht jaar lang vice-president was. Hoewel Biden bekendstaat als een enorme kluns en ronduit een clown te noemen is, zijn er toch veel mensen die hopen dat hij als een soort Obama II ooit zelf in de Oval Office terechtkomt. Er waren veel geruchten dat hij zich in 2016 verkiesbaar zou stellen – en dat heeft hij ongetwijfeld ook overwogen – maar uiteindelijk kwam het er niet van. Hillary Clinton was inmiddels al de gedoodverfde kandidate voor de Democraten. Saillant detail: had niet Hillary maar hij (of eigenlijk wie dan ook behalve Clinton) het opgenomen tegen Trump, dan had hij zeer waarschijnlijk nog gewonnen ook.

Over twee jaar zijn alweer de volgende verkiezingen, dus begint de geruchtenmolen weer op gang te komen. Oprah Winfrey wordt zowaar gezien als mogelijke kandidate, en ook Biden staat hoog op de wenslijstjes van Democraten. Deze keer lijkt hij er echt voor te gaan: in een speech dinsdag op een evenement tegen seksueel geweld (ja leuk, wie kan daar nou tegen zijn?) haalde hij hard uit naar de president. Sterker nog, hij bedreigde hem min of meer met geweld:

Biden, 75, spoke on Tuesday, telling students at an anti-sexual assault event at the University of Miami: “A guy who ended up becoming our national leader said, ‘I can grab a woman anywhere and she likes it.’

“They asked me if I’d like to debate this gentleman, and I said ‘no.’ I said, ‘If we were in high school, I’d take him behind the gym and beat the hell out of him.’”

Oftewel: als Biden op dezelfde middelbare school als Trump had gezeten, zou hij hem achter de gymzaal helemaal verrot hebben geslagen. Nou, eh: leuk Joe. Peace and love, enzo, hè!

Nee: presidentieel is deze uitspraak – ik zou hem in elkaar slaan in plaats van met hem te debatteren – alleminst. Trump zou Trump echter niet zijn als hij het niet voor elkaar zou krijgen om nóg feller te reageren, wat hij vandaag dan ook deed:

‘Joe Biden is mentaal en fysiek gewoon een zwak mannetje. Ik zou hem zo onderuit halen, en hij zou janken.’ zegt the Donald hier in feite. Ja, dat is weer lekker uit de hand gelopen. Zijn diehard-fans vinden dit soort drama natuurlijk heerlijk, maar het maakt het ook steeds lastiger om hem nog serieus te nemen. En dat is jammer, want zoals ik al zei: op het gebied van beleid zijn er véél slechtere presidenten geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ritter

  “de tijd dat politici zich als volwassenen gedroegen is met de intrede van het tijdperk Trump definitief voorbij.”

  Trump word persoonlijk aangevallen en de media vinden het best. Doen daar zelfs aan mee. CNN, NYT en Wapo zijn beruchte anti-Trump activisten.

  Trump reageert op zo’n persoonlijke aanval en de media zijn woest op Trump. Niet op Joe Biden die Trump in eerste instantie beledigde.

  Trump word bedreigt door Joe Biden en de media zwijgen. Trump reageert op de aanval van Joe Biden en zijn natuurlijk kwaad op Trump.
  ————–

  Donald Trump Rips ‘Crazy Joe Biden’ for ‘Trying to Act Like a Tough Guy’
  http://www.breitbart.com/big-government/2018/03/22/donald-trump-rips-crazy-joe-biden-trying-act-like-tough-guy/

  1. Beukman

   @Ritter
   Biden bedreigt Trump helemaal niet. Biden zegt slechts dat hij Trump in mekaar had getrapt als ze beiden nog op high school hadden gezeten, en Trump toen zijn testosteronbommenrijke opmerking had gemaakt.
   Niet helemaal wel mijn stijl, maar toch wel iets dat een gentleman kan overwegen: iemand een ram voor zijn kop geven die walgelijke opmerkingen over vrouwen maakt.

   En dat Trump kinderachtig is, staat ook wel vast. Bekijk zijn infantiele verzameling tweets . Of denk aan onlangs, toen hij een politiecomissaris na vele jaren trouwe dienst twee dagen voor diens pensionering liet ontslaan.

 2. DolleDries

  Zucht deze flauwe kul steeds over Trump laat ik maar voorbij gaan.

  1. Meester Kong

   Je hersenen zijn totaal vastgeroest, doe een kuur met cola en kruipolie, geeft je weer een heldere kijk op het politieke gebeuren.

 3. Ernst Quispel

  “het maakt het ook steeds lastiger om hem nog serieus te nemen”

  Ja, Sybren, dat lijkt me een understatement.

 4. Guus Geluk

  Bij elke Trumprel gaat er door mijn hoofd: gelukkig dat we zulke toestanden niet in Nederland hebben.

  1. Henk-Jansen

   Inderdaad, gelukkig hebben wij niet zo’n clown als leider. Het is dat de VS nog steeds een economische en militaire supermacht is maar anders had toch niemand zo’n land meer serieus genomen?

   1. Guus Geluk

    Ja, HalbeGate is er niets bij.

    Ik constateer dat de reacties op Trums tweet uit eigen land niet om naar huis te schrijven zijn. Ook Sybren krabbelt langzaam terug.

 5. Babaji538

  Ik begrijp je verkeerd.

  Petra Hermans

  1. Siemien

   @Babaji vaginamonoloog: ik begreep je verkeerd..

 6. EllyD18

  Trump pikt niks, van niemand. Daarom is hij zo groot en rijk geworden.

  1. Meester Kong

   De kapitalist die over lijken gaat.

 7. Ni28

  Biden zei het maar alleen Trump zijn reactie wordt veroordeeld. Of moet het bevooroordeeld zijn?

  1. Guus Geluk

   Biden bedoelt te zeggen dat hij Trump in elkaar had geschopt in het hypothetische geval dat deze iets vunzigs over vrouwen had gezegd – bij Joe op de middelbare school.

   Het werd bij Trump kennelijk weer even zwart voor de ogen en hij greep naar de telefoon. Deze man is volledig de weg kwijt, Ni, mar vergis je niet: er zijn nog mensen die deze narcist serieus nemen.

 8. Guus Geluk

  Zojuist gezien dat H.R. McMaster is ontslagen.

  Waarmee ook de laatste dissident uit het Witte Huis is weggezuiverd.

  1. Ernst Quispel

   En kijk eens welke hawk hij ervoor in de plaats benoemde: http://www.bbc.com/news/world-us-canada-37989338

   1. Guus Geluk

    Vast ook een jaknikker.

    1. Ernst Quispel

     Deze havik zal Trump naar de mond praten en hem een agressiever buitenlands beleid adviseren.

     1. Guus Geluk

      De exit van McMaster lijkt me niettemin een overwinninkje voor het nationalistische kamp, net als het vertrek van Tillerson, de heffingen op staal en het feit dat Kushner niet meer bij staatsgeheimen kan.

      Dit is dus de derde nationale veiligheidsadviseur in pakweg twee jaar tijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.