Eerste zetelroof na gemeenteraadsverkiezingen een feit. Links Deugmens verlaat fractie omdat fractiecollega lid is van Forum voor Democratie

Ga je keihard schamen, mevrouw.

Wat een schaamteloos wangedrag van deze ‘dame’ zeg. De nummer twee van de partij Democratische Liberalen Wassenaar (DLW) scheidt zich af van de partij nu de gemeenteraadsverkiezingen erop zitten. De 47-jarige Brenda Hagen vindt het namelijk niet kunnen dat haar collega, de nummer vier op de lijst Tomash Groen, lid is van Forum voor Democratie. Je zou denken dat een mevrouw die actief is voor een partij die zowel “Democratische” als “Liberalen” in haar naam heeft dat prima vindt, maar blijkbaar is niets minder waar.

Natuurlijk vraag je je dan af van welke landelijke partij Schagen zelf lid is. Nou, schrik niet: het gaat om een bijzonder linkse club. Jawel, mevrouw is van de SP. Hoewel die partij heel graag de schijn ophoudt niet overdreven politiekcorrect te zijn valt dat in de praktijk toch steeds opnieuw tegen. Als puntje bij paaltje komt is de SP gewoon een marxistische versie van de PvdA.

Aan de ene kant is het een lachwekkende actie van Hagen, maar aan de andere kant is het ook buitengewoon serieus en zorgwekkend. Het zegt alles over het totale gebrek aan tolerantie bij links. Oh ja, ze hebben de mond vol van dat begrip en beginnen er steeds weer over, maar daarbij doelen ze dan alleen op a) minderheden en b) andere linkse ideeën. Als je toevallig rechtsliberaal of rechtsconservatief bent sturen ze je het liefst vandaag nog naar de goelag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ritter

  Wel, het is bekend dat op gemeentelijk niveau partijen als SP en Groenlinks liever met islamisten samenwerken als DENK en NIDA. De SP heeft dus kennelijk met islamisten geen enkel probleem.

 2. sjun

  Zolang er nog een goedendag af kan ontbreekt het nog niet aan elementaire beleefdheid. Wel kan er wat gesleuteld worden aan democratisch bewustzijn.

 3. Ni28

  De linkse partijen hebben voor hun bestaan altijd minderheden nodig. Totdat zij zelf een minderheid worden. Maar zover kijken zij nooit en toch gebeurd het. Zie PvdA en Denk. PvdA heeft bij de wig gestaan van Denk die vast de uitspraken van de Haagse imam steunt. Dankjewel, PvdA en de linkse club, namens de gewone burger.

  1. Freud

   Niemand vraagt zich hier af wat dit nou weer voor een warrig verhaal is. Een mevrouw die eerst Hagen heet en even later Schagen, is lid van 2 partijen? Kun je lid zijn van de PVDA zijn en voor het CDA in de Gemeenteraad zitten? En behoren die (democratische) liberalen, in WASSENAAR nog wel, tot die linkse wegkijkende en marokkaanknuffelende club? Je gelooft je ogen niet.

   1. Ernst Quispel

    DDS weet zo’n warrige prak altijd weer effectief op te warmen tot een rellerig verhaal.
    Dat is hun voornaamste kwaliteit.

 4. Bon-vivant

  Dit zegt meer over mevrouw Hagen zelf dan over linkse partijen in het algemeen.

  Ik lees in het telegraaf-artikel:
  “Daar komt bij dat een aantal mensen op de lijst niet strookt met mijn persoonlijke beleving van integriteit”, aldus Hagen. Ze vindt ook dat de partij te weinig naar de toekomst kijkt.

  Komt ze daar deze week pas achter? Lekker op tijd.

 5. Skogen

  Mevrouw maakt zich schuldig aan discriminatie volgens Art1 van de grondwet. Discriminatie vanwege een politieke gezindheid.

  1. Frits Jansen

   Discriminatie is het maken van een (nadelig) onderscheid zonder geldige reden. Dat is hier zeker niet het geval.

   Als je uit een arbeidersmilieu komt krijg je kotsneigingen van de over het paard getilde corpsbal die het “Forum voor Democratie” leidt.

   Op het overtreden van artikel 1 van de Grondwet staat overigens helemaal geen sanctie. Wetten van het Parlement mogen helemaal niet aan de Grondwet getoetst worden! Alleen wetten van lagere organen.

 6. Rosasolis

  Merkwaardig is het dat de nu politiek actief mensen, nu lid kunnen worden van 2 partijen!
  En dat alweer een vrouwelijke bestuurslid wordt vernederd. Mevr. B. Hagen heeft volkomen gelijk, als zij verklaart bezwaren dat een partijlid van haar partij, ook maag door gaan met een dubbel functie. En ook dienst geven aan een andere partij!!! Moeten wij gewone mensen verraders krijgen in onze regering die TWEE PARTIJEN willen steunen? Van zoiets heb ik nooit eerder gehoord!!! Hopelijk dat dit nachtmerrie nooit werkelijkheid zou gaan worden!

 7. Fortiori

  Werkelijk onbehoorlijk is het gedrag van deze 47 jarige Mevrouw Brenda. Er zomaar tussenuit knijpen.
  Dit soort praktijken moeten worden voorkomen bij wetmaatregel om als solist verder te kajakken.

 8. Frits Jansen

  De mogelijkheid van “zetelroof” is geen weeffout van ons politieke systeem, maar een bewuste keuze.

  Wat de SP mogen we eigenlijk blij zijn dat de goedmoedige Roemer vertrokken is, want hij hield de schijn nog overeind dat de SP een vriendelijke partij was. Maar laat duidelijk zijn: de SP zijn geen sociaal-democraten doch socialisten.

  Nog net zo lang geleden bezocht ik een SP-bijeenkomst (ik was op een specifiek onderwerp afgekomen). Daar trad een geradicaliseerde Amsterdamse professor op die een donderspeech hield tegen het feit dat economiestudenten op universiteiten zouden worden geïndoctrineerd tot marktdenken.

  Nu ben ik de eerste om te erkennen dat op sommige gebieden de markt faalt, zoals de gezondheidszorg. Als ik met mijn vervelende kwaal bij mijn specialist zit wil ik niet dat die moppert over ons zorgstelsel.

  Maar elke goede econoom (ik ben helemaal geen econoom) weet dat er zoiets bestaat als “marktfalen”, en in elementaire leerboekjes staat precies op welke manieren markten allemaal kunnen falen. Maar dat is geen reden om ze af te schaffen, doch om ze te corrigeren. Zo treedt de mededingingsautoriteit op tegen monopolievorming.

  Als je marktwerking in het dagelijks leven echt wilt afschaffen dan verval je in regelrecht communisme, in een systeem waar de staat alle prijzen bepaalt. Dat is alleen te handhaven in een dictatuur, en leidt steevast tot schrijnende armoede. In de DDR was er zelfs nog wel enige marktwerking, wat niet heeft verhoed dat het land failliet ging. want dat is de echte oorzaak van het vallen van de Muur.

  Waar de Communistische Partij Nederland ooit opging in Groen Links, komt de SP voort uit de kommunistiese eenheidsbeweging Nederland, een extreemlinkse splinter.

  U denk dat het wel los zal lopen, omdat de heersende windrichting in ons land toch naar rechts gericht is? Prijs de dag niet voor het avond is, want door de populaire “Jessias” kunnen hele drommen plotseling linksaf slaan.

  De SP is uiteraard republikeins. Dan is het gek dat ze zelf wel een Marijnissen-monarchie hebben, waar Kroonprinses Lilian haar vader wel moest opvolgen.

  Kortom de SP wil een kommunisties koninkrijk. Maar het is nog niet te laat om te emigreren!

 9. Pescador

  Zetelroof ? Dit wordt door onze regering in de hand gewerkt zij varen hier meestal wel bij

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.