Elektrisch rijden is hot!

Geen categoriemrt 07 2018, 15:45
Een grote trend op het gebied van vervoer is de afgelopen jaren te vinden in de opkomst van de elektrische auto.
Daar waar er in de afgelopen 20 jaar af en toe een elektrische auto in een garage in elkaar werd geknutseld zijn auto fabrikanten er vandaag de dag volop mee bezig. Er zijn zelfs fabrikanten die niet anders aanbieden dan elektrische auto’s. Anno 2018 is de elektrische auto niet meer weg te denken uit het straatbeeld en is de verwachting dat over 10 of 20 jaar nagenoeg iedereen is over gestapt op elektrisch rijden.
Geruisloos over de weg
Elektrisch rijden is niet alleen leuk, het brengt ook veel voordelen met zich mee. In de eerste plaats is het gebruik van een elektrische auto goed voor het milieu. Doordat er geen gebruik meer wordt gemaakt van fossiele brandstoffen en de auto geen schadelijke stoffen uitstoot wordt het milieu niet verder vervuild. Een andere leuke bijkomstigheid is dat rijden in een elektrische auto nagenoeg geruisloos is. Natuurlijk hoort u wel de wielen van de auto die over de weg rijden, maar omdat er geen verbrandingsmotor is wordt er ook in de meeste gevallen bijna geen geluid geproduceerd door de auto.
Opladen waar u maar wilt
Als u denkt dat het opladen van een elektrische auto lastig is dan heeft u het mis. Het is tegenwoordig langs veel snelwegen al mogelijk om een elektrische auto snel op te laden bij verschillende tankstations. Zo kunt u gemakkelijk langere afstanden overbruggen ondanks dat de auto maar een bepaald bereik heeft. Het is ook handig om bij uw woning en op het werk een oplaadpunt te hebben, zodat u altijd op weg kunt als dat nodig is. In veel plaatsen en gemeenten zijn al speciale parkeerplekken te vinden voor elektrische auto’s. Op deze parkeerplaatsen kunt u de auto weer opladen voor de volgende rit.
Ruime keuze
Ongeveer 20 jaar geleden kwam de eerste auto op de markt die deels op fossiele brandstof en deels op elektriciteit reed. Deze hybride auto was lange tijd de dominante speler op de markt als het om elektrisch rijden ging. Sinds 2008 verschijnen er echter nieuwe speler op de markt en nu, in 2018, is bijna elke auto fabrikant wel bezig met het ontwikkelen van elektrische auto’s of hebben zij elektrische auto’s rondrijden. Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu het is de toekomst van vervoer zoals wij dat kennen.
Meer over elektrische auto’s leest u hier: Elektrischeauto.nl.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten