Ook Henk Krol steunt Thierry Baudet: ''Inhoudelijk debat met D66 is op deze manier lastig''

Geen categoriemrt 07 2018, 15:00
In het geruzie tussen fractieleiders Thierry Baudet (FvD) en Alexander Pechtold (D66) wordt de spanning om te snijden. Pechtold heeft altijd zijn peilen gericht op Geert Wilders, maar de laatste maanden lijkt het alsof de sociaal-liberaal zijn visie heeft verplaatst richting Baudet. Nu krijgt de frontman van de nieuwste partij in de Tweede Kamer steeds maar weer de stenen naar zich toe gegooid vanuit de hoek van D66.
Thierry Baudet heeft al aangegeven niet mee te willen doen aan een debat tussen hem en Pechtold. Zolang de D66'er blijft door hameren op 'racisme' met 'oneliners' en niet op de inhoud verder gaat, hoeft het voor Baudet ook niet meer. Dan heeft een debat helemaal geen zin. Daar heeft de FvD'er natuurlijk helemaal gelijk in. Je kan geen discussie met iemand aan gaan als het onderwerp iets is wat helemaal niet bestaat. Forum voor Democratie heeft zichzelf zo vaak moeten verantwoorden voor uitspraken die helemaal niet gemaakt zijn, of uit de context is getrokken, dat ik er zelf ook moe van zou worden. Telkens maar weer herhalen dat je niet 'racistisch' bent, is het ingaan op de frame die door de politieke opponent gecreëerd is. Gewoon de frame veranderen of kapot maken dus.
Baudet doet dat door niet met het debat mee te doen. An sich een goede keuze, maar de vraag is of het electoraal positief of negatief gaat uitpakken. De stemmers die voor Forum voor Democratie gaan stemmen, zullen het wel begrijpen en de keuze toejuichen, maar de twijfelende kiezer dan? Enfin, Baudet heeft niet alleen steun van uit de kant van de PVV gekregen, maar heeft nu ook Henk Krol achter zich staan:

“De manier waarop D66 politici aanvalt, is onder de gordel. Door Forum voor Democratie voortdurend te betichten van racisme, homofobie en vrouwenhaat maakt D66 een inhoudelijk debat lastig.”

Nu weet ik niet of je wel zo blij moet zijn met steun van 50plus, maar Krol heeft inhoudelijk gelijk en maakt een sterk punt. Het is alsof je probeert te redeneren met een klein kind die alleen maar hetzelfde herhaalt en dan ook nog eens iets wat niet waar is en niets te maken heeft met de discussie. Top keuze van Baudet dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten