Gefaalde SP-leider Emile Roemer krijgt van partijkartel burgemeesterschap Heerlen cadeau

Met ingang van vrijdag 16 maart mag Emile Roemer zich waarnemend burgermeester van Heerlen noemen.

Als fractieleider en lijsttrekker van de SP maakte Emile Roemer er een enorme bende van. Steeds weer steeg zijn partij in de peilingen voor de verkiezingen, om vervolgens op verkiezingsdag zelf toch weer een tegenvallend resultaat neer te zetten. Zelfs toen de PvdA totaal in elkaar stortte kon de SP daar niet van profiteren.

De reden dat de partij faalde is dat Roemer volstrekt incompetent was — en is. Hij is hartstikke vriendelijk en gezellig, maar kwalitatief is het drie keer niks. Geen wonder dus dat de SP hem uiteindelijk maar aan de kant zette en hem liet vervangen door Lilian Marijnissen.

Aangezien het partijkartel goed voor zijn mensen zorgt heeft het hem nu een schitterend erebaantje bezorgd:

Gouverneur Theo Bovens heeft de heer Emile Roemer met ingang van vrijdag 16 maart 2018 aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen. De huidige burgemeester van Heerlen Ralf Krewinkel is door persoonlijke omstandigheden voorlopig niet in staat het ambt van burgemeester van Heerlen uit te oefenen.

Zo blijkt maar weer dat het voor Tweede Kamerleden van oudere partijen eerst en vooral heel verstandig is om de leiders van de oude machtspartijen vooral niet tegen zich in het harnas te jagen. Roemer heeft het wat het partijkartel betreft prima gedaan als SP-leider: hij heeft zijn partij klein gehouden, ging bij debatten af als een gieter, en schikte zich steeds weer naar de wil van ‘het linkse blok.’ Oh ja, en hij is ook nog eens politiekcorrect tot op het bot (wat zijn partij historisch absoluut niet was, overigens).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Guus Geluk

  De burgemeester wordt aangewezen door de gemeenteraad – de democratisch gekozen gemeenteraad van Heerlen. In Heerlenis de SP de grootste partij van de raad en de tweede partij is een lokale partij.

  Van een benoeming door de “machtspartijen” kan derhalve geen sprake zijn. Alleen de SP in Heerlen heeft al evenveel zetels als het lokale klassieke bestuurderspartijen.

  1. Bloem

   Beste heer Geluk, het klopt dat de Gemeenteraad mag kiezen uit voorgedragen kandidaten. Het is in Nederland niet mogelijk partijloos mee te dingen

   1. Guus Geluk

    Er zijn ook partijloze burgemeesters.

    1. robroy

     Noem er eens een paar of stuk of wat of misschien nog een paar meer ?

  2. Guus Geluk

   Zie nu dat het hier een waarnemende burgemeesterspost betreft.

   Een SP-waarnemend burgemeester – van buiten de klassieke bestuurderspartijen – op een gemeenteraad gedomineerd door SP-ers. Dit zouden de rechtspopulisten moeten toejuichen.

   Het verhaal dat Roemer “beloond” werd voor zijn incompetentie als partijleider – ondanks dat hij zich bijna premier kon noemen – is absurd.

 2. Pindas

  Emieltje is als een ventieltje!Zet er druk op en weg is het “zieltje”!

 3. EU kok

  Na gedegen speurwerk is de onderzoekjournalist van DDS, welke dagen veldwerk aan dit onderwerp heeft besteed, tot de gefundamenteerde conclusie gekomen dat Dhr Roemers niet geheel geschikt is voor deze functie.
  Natuurlijk zou Dhr, Wilders, welke altijd de hoge peilingsverwachtingen heeft waargemaakt, geprofiteerd heeft van het verval van elke politieke partij en een lange staat van dienst heeft in bestuurlijke functies, hiervoor veel geschikter zijn maar wegens zijn drukke buitenlandagenda was hij niet beschikbaar.

  1. robroy

   Verder alles goed ?

 4. Bloem

  Had eigenlijk verwacht dat hij weer als leerkracht aan de slag zou gaan. Volgens mij past hij namelijk prima in dat wereldje. Hij is knetter links en vermoelijk erg aardig voor kinderen. Voor het geld hoeft hij niet meer te doen. Alles wat hij meer verdient stroomt de partijkas in

 5. DolleDries

  Een slappe antisemitischte schoolmeester als burgemeester.

  1. corfo

   @ DolleDries.
   De inwoners van Heerlen zijn er mooi klaar mee, met zo’n slappe
   antisemitische wnd. burgemeester.
   Ik lees hier dat de man vriendelijk én gezellig zou zijn, zou best kunnen, maar dát bepaalt toch niet zijn eventuele geschiktheid voor deze baan ?
   Ik heb nog nergens uit kunnen opmaken dat hij de capaciteiten bezit voor een dergelijke functie.
   Het zal wel weer iets zijn met : “old boys-netwerk”.

 6. Ernst Quispel

  Het is geen ere-baantje en het is geen burgemeesterschap. Het is slechts een waarneming door een Kamerlid die zich nuttig maakt in plaats van wachtgeld op ter strijken.
  Dat hij competent is om dit klusje op te knappen lijkt me boven elke twijfel verheven.

 7. Babaji538

  Holleeder is zo gek, nog niet.

  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.
   Dus dan maar een “gekke vaginamonoloog”.

  2. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, nog niet.

 8. Fortiori

  Dit verhaaltje zou bijna het Boekenweek geschenk kunnen zijn geweest ware het niet dat dit al gedrukt is. Er zit iets van een complot in. Gelukkig pakt de Limburger dit wat laconieker op.

 9. Florissa

  Lilian Marijnissen, heeft geen mening over gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam en van wat de SP daar doet, lekker makkelijk ,om je er zo onderuit te lullen .SP is anti Joods , ze durft het alleen niet voor de verkiezingen te zeggen op tv .Lekker vissen in de Islam vijver ,net als de rest van die linkse bende .

  1. Ernst Quispel

   “SP is anti Joods”

   Waar komt die onzin vandaan?

  2. Heinz

   @Florissa… Ik dacht eigenlijk dat het de buren van de Joodse staat zijn met anti Joodse gevoelens. SP is toch geen regime?

   1. corfo

    @ Heintje.
    SP is geen regime, maar wél anti Joods.
    Ook @ Kwispel, @Kong, @Peukman enz. zijn anti Joods, maar óók geen regime !
    Beetje vreemde reactie uwerzijds, @Heintje.

 10. Annemijn

  De SP vandaag is politiek correct tot op het bot, zoals de schrijver terecht constateert. Maar lang geleden nog niet. Toen was er bijvoorbeeld de brochure ‘Gastarbeid en Kapitaal’. Hilarisch om dat vandaag de dag terug te lezen! (Ook kan het contrast niet groter zijn) Benieuwd hoe Roemer het als burgemeester zal doen. Denken jullie dat de SP kan winnen door kritischer te worden over migratie & islam?? Of wordt de SP dan gewoon een nieuwe PVV? Lastig pakket…

 11. bifbof

  Een vriendelijke Brabander bij een niet heel erg grote gemeente in Limburg , dat gaat heus wel lukken , met wat geluk bijzonder goed zelfs.

 12. Ni28

  Het wordt eentonig hoe een uitgerangeerde politicus weer burgemeester wordt. Hij kon ook weer voor de klas gaan staan maar voor die salaris doe je het natuurlijk niet. En politici zorgen voor elkaar goed, beter dan voor de gemiddelde burger.

 13. Ni28

  De Spaanse kok heeft zich verheven tot de EU kok maar de keuken wordt des te smeriger.

 14. Frits Jansen

  Gefaald? Ja, zijn fout is dat hij geen “Marijnissen” heet. de SP was van Jan en is nu van Lilian Matthijsen.

  Cadeau? Nee, hij is voorlopig alleen maar invaller.

  Partijkartel? Hij is de eerste SP-er die burgemeester wordt, en dan nog maar tijdelijk. Burgemeesters plegen uit kringen van politici geselecteerd te worden. Hoewel een burgemeester geacht wordt boven de partijen te staan moet hij toch in staat zijn tot het politieke handwerk in de raad.

  Wat ik gek vind is dat hij als Brabander aan de slag mag in Limburg. Voor westerlingen zijn Brabant en Limburg één pot nat, dat is hun arrogantie.

  Laten we wel wezen: bij een “burgervader” stel je je toch bij uitstek een type als Emile Roemer voor? Jammer alleen dat hij van de SP is.

 15. Abraham50

  Lijkt me een goede kandidaat.
  Loyale man.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.