Gefeliciteerd, socialisten! ‘Meer mensen zullen Venezuela dan Syrië willen ontvluchten’

Nicolas Maduro en zijn voorganger, de wijlen Hugo Chavez, kunnen trots zijn: het land dat ze met hun linkse beleid vakkundig geruïneerd hebben, mag weldra de titel ‘meest ontvluchte land ter wereld’ overnemen van Syrië.

Denk aan vluchtelingen, en je denkt meteen aan één land: Syrië. Hoewel er veel te zeggen valt over de plekken waar ze heen gaan, valt er over hun vertrekpunt weinig te discussiëren: Syrië is en blijft de komende jaren gewoon een afgrijselijk land om te wonen, en eenieder die die kans heeft doet er goed aan het te ontvluchten. Waar ze uiteindelijk terecht komen, is natuurlijk een heel ander verhaal, dat ik voor de verandering hier niet ga aanhalen.

We richten onze blik nu namelijk op een andere land dat totaal verwoest is: Venezuela. Geen koppensnellende ISIS-gekken hier die je van gebouwen afgooien natuurlijk, maar wél een Marxistische gek – Nicolas Maduro – die het land economisch totaal de afgrond in gesodemieterd heeft. Of nou ja: twéé gekken. De afbraak van wat – door hun enorme oliereserves – ooit één van de rijkste landen ter wereld was, begon al toen zijn voorganger Hugo Chavez in 1999 de macht greep en Venezuela omvormde tot een socialistische heilstaat.

Met alle gevolgen van dien natuurlijk: net als vrijwel alle andere landen die zoiets geprobeerd hebben, is de bevolking er de dupe van geworden. Schappen in supermarkten zijn halfleeg, rijen voor winkels enorm en als het je dan toch lukt om te vinden wat je zoekt, kun je door de torenhoge inflatie bijna nog beter met Zimbabwaanse dollars dan met Venezolaanse bolivars betalen.

Die situatie verergert met de dag, en aangezien zelfs massale protesten niets veranderden aan het desastreuze beleid van Maduro, rest vele Venezolanen weinig anders dan te vluchten. En dat moet legaal of illegaal: door – je verzint het niet – een tekort aan papier worden er nauwelijks nog paspoorten gemaakt. Toch lukt het velen alsnog het verpeste land te verlaten: zo’n miljoen van hen hebben bijvoorbeeld al asiel in buurland – en traditioneel aardsvijand – Colombia aangevraagd. Daarmee overstijgt het aantal mensen dat daar de benen neemt binnenkort waarschijnlijk het aantal dat uit het oorlogsgebied Syrië vertrekt: geen mooi record om op je naam te hebben staan, zeg maar.

Maar dat zal de autocraat in Caracas zoals altijd waarschijnlijk weinig doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. swetsnek

  Snel laten we ze ophalen dan

  1. buitenbeentje

   Europa kan beter 1 miljoen Venezolanen ophalen als 100.000 Syrische apothekers.

   1. swetsnek

    Jazeker helemaal met je eens

 2. fockingworst

  socialisme iedereen even arm joepie.

 3. Tinneke

  Gij zijt allemaal welgekomen…….

 4. buitenbeentje

  Goed dat jullie hier aandacht aan besteden!

  Een van de grootste grensovergangen ligt tussen San Antonio del Tachira (Venezuela) en Cucuta (Colombia). Daar gingen 15 jaar geleden dagelijks duizenden Colombianen de grens over om boodschappen te doen. De taxis vulden jerrycans met brandstof, die dan in Cucuta op straat weer werd verkocht. Nu vluchten duizenden Venezolanen per dag diezelfde grens over. Het eten is op, vlees kost kapitalen. De vele fruitbomen bieden misschien wat soelaas, mangos dragen het hele jaar door, maar dat is niet echt een gezond dieet.

  Verkiezingen zijn gemanipuleerd, mensen sterven massaal van honger, Venezuela ligt 30 km van het Nederlandse koninkrijk (Aruba)!

  https://www.google.com/maps/@7.8464384,-72.4592741,13z?hl=en

  1. corfo

   Venezuela is toch een z.g. socialistische heilstaat ? Zoals óóit ook de DDR ?
   Ik zou zeggen : z.s.m. een muur a.d. grens met Colombia zodat er géén Colombianen naar Venezuela kunnen vluchten. Dát was immers ook de bedoeling van de muur tussen DDR en West- Duitsland ?

 5. Uiterst Links

  Ik zou heel graag in Venezuela wonen

  1. van Urk

   Uiterst Links@ Vergeet geen closetpapier mee te nemen. 😉

   1. swetsnek

    als je geen vreten hebt hoef je ook niet te schijten lol

  2. Seneca

   Niemand die je tegenhoudt. Hoe meer linkse klootzakken dit land verlaten, des te liever het mij is. GOEDE REIS!!!

  3. buitenbeentje

   Het land is prachtig, het klimaat is super, de mensen zijn fantastisch. Toch zou ik er nu voor geen goud willen wonen. Als buitenlander ben je je leven al enkele jaren niet zeker.

   De toeristenindustrie ligt op zijn gat. Rond 2000 vloog Martinair 4x per week met een volle 767 naar Isla Margaritha, naast een tiental andere maatschappijen. 6 jaar later alleen nog maar Arkefly 2 keer per week en dan via Curacao. Na 2008 was je aangewezen op Condor van Frankfurt via Grenada 1 keer per week. Vanaf 2010 kon je alleen nog maar lijnvluchten nemen omdat Condor de veiligheid van zijn personeel gedurende de week in Porlamar niet meer kon garanderen.

   Vanuit Margaritha reisde ik het land rond, totdat daar al Duitse restaurateurs aangevallen werden tot vermoord aan toe. Let wel Maduro was er toen nog niet, maar Chavez gaf de buitenlanders de schuld van werkeloosheid en armoe en jongeren leefden zich daar op uit door overvallen etc. doodzonde.

 6. poldi

  Hee…. tot nu toe nog geen reacties gezien van onze linkse trollen @GG en @EQ.
  Hoe zou dat nou komen ?

  1. Kees

   +++++

 7. Gerlos

  In heel veel van deze landen worden de socialisten dictators en corrupte regeringsleiders of te wel ZAKKENVULLERS. En de EU of Nederland maar ontwikkelings geld sturen naar deze corrupte landen.

 8. Duke

  “Toch lukt het velen alsnog het verpeste land te verlaten: zo’n miljoen van hen hebben bijvoorbeeld al asiel in buurland – en traditioneel aardsvijand – Colombia aangevraagd”
  Het is aartsvijand, Sybren.

 9. Babaji538

  Het juiste respect tot de Holocaust
  en het Oneindig Verhaal, naast “Voor een betere wereld”,
  wordt aangebracht vanuit de correcte vormen der energie.

  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.