Gert-Jan Segers (CU) vergelijkt christelijke weldoener met islamitische terrorist: “Een hemelsbreed verschil!”

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers trekt vandaag de vergelijking tussen aanhangers van christendom die zichzelf opofferen voor een betere wereld, en radicale islamitische terroristen die hun geweren leegschieten op bezoekers van supermarkten. Segers spreekt van “Twee gelovigen,” maar: “Een hemelsbreed verschil…”

Gert-Jan Segers heeft gereageerd op de terroristische aanval op een supermarkt in Trèbes in Frankrijk. Daar wist een islamitische terrorist enkele mensen te gijzelen. Uiteindelijk kon het dodental zeer beperkt worden gehouden, vanwege de heldhaftige interventie van een Franse politieman. Hij ruilde zichzelf voor de gijzelaars, waardoor laatstgenoemden het euvel kunnen navertellen. De politie-agent zelf was niet zo gelukkig: hij overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag. Mensen die hem kennen, wijten zijn opofferingsgezindheid aan zijn katholieke geloof.

Segers wijst erop dat zowel Beltrame (de agent) en Lakdim (de terrorist) gelovige individuen zijn. Maar dan wel op een heel verschillende manier: de één schiet mensen overhoop, en de andere redt ze juist van de dood. Segers spreekt van “een hemelsbreed verschil“:

“Twee gelovigen. Redouane Lakdim was bereid te sterven en vermoordde eerst nog een paar omstanders. Arnaud Beltrame gaf zijn leven om dat van anderen te redden.”

Als een twitteraar Segers om opheldering vraag – een kloosterbeheerder uit Amsterdam beschuldigt de ChristenUnie-voorman ervan weinig “verbindend” te werk te gaan – antwoordt de aanvoerder van de kleinste regeringspartij dat hij alleen wil benadrukken hoe religie mensen zowel tot de mooiste schoonheid als het grootste kwaad kan bewegen:

“Religie kan een zegen zijn en een vloek, kan het allerbeste in mensen naar boven halen en allerslechtste..”

En met die stichtelijke boodschap moet u het doen deze Palmpasen, vermoed ik.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. EllyD18

  Ongetwijfeld een vriendelijke man hoor…..maar hoort gewoon niet thuis in de regering. Deze man wordt echt niet serieus genomen, waarschijnlijk niet eens naar geluisterd.

 2. Ni28

  Religie is het grootste kwaad die de mensheid over zich heeft uitgeroepen. Machtswellust gebouwd op onwetendheid.

 3. Duckday

  Is volledig doorgeslagen

 4. Nasrani

  Een foute man, die Segers, met een foute vergelijking.
  Het verschil is dat de ( een) islamiet handelt vanuit zijn ideologie, blinde waanzin en grote achterlijkheid.
  De andere man, Christen of niet, heeft het goede met zijn medemens voor.

 5. Svetlana

  Er bestaan geen islamitische terroristen. Moslims zijn allemaal lieverdjes die vrede willen. Het zijn islamofoben die terrorisme plegen. Alle aanslagen worden door deze islamofoben gepleegd om vervolgens de islam de schuld te geven.

  De waarheid is dat we naar een islamitische samenleving zouden moeten streven en dan zou alle terrorisme, geweld in intolerantie verdwijnen

  1. Duke

   1 april is dichtbij, dus je zit bijna goed.

 6. sjun

  Iedereen kan zelf uit koran, hadith, soenna en bijbel destilleren dat de directieven van Mohammed hemelsbreed verschillen van die van Jezus. Bijgevolg zijn er ook wat verschillen op te merken in de vruchten die van beide zaailingen in de wereld zijn uitgegaan

  1. Floris

   Inderdaad Sjun, zo eenvoudig is het.

   Maar de postmoderne waanzin die bezit heeft genomen van idioten zoals Quispel laat deze voor de hand liggende constatering niet toe. Wat dat betreft leven we in een bizarre tijd.

 7. J.C.

  G.J. Segers (CU) “Religie kan een zegen zijn en een vloek, kan het allerbeste in mensen naar boven halen en allerslechtste..”

  Ik noem dat: makkelijk praten, zonder daar consequenties aan te verbinden. Ik vind dat nogal onchristelijk van de U (voorheen CU).

  Maar wel anderen (de PVV) de maat nemen, die zeggen waar het op staat: De Islam is (zie het PVV filmpje). In Denemarken beginnen de sociaal democraten, zo zagen we in het tv programma Nieuwsuur, nu door te krijgen dat de PVV steeds al gelijk had……… Dat toegeven vergt echter nog enige tijd.

 8. fusilier

  Wat een dom gezwets van die Seegers. Laat hem alstublieft zijn mond houden over de religie .Want de islam is een ideologie.Maar dat durft die koekebakker niet te zeggen natuurlijk in de linkse kerk.

 9. Rosasolis

  Het hangt er vanaf: welke religie? En wat zit er achter? Goede heldhaftige daden
  moeten nooit vergelijken met de andere kant…de daden van monsters die hun corrupte
  “geloof” vertegenwoordigen. NOOIT en NIMMER! Nadat de Kwaad is verricht moeten
  wij opkomen voor een aantal waarheden: de schok van het aanslag, de slachtoffers, de helden die deden wat zij konden doen, hulpverleners die help en troost kunnen bieden
  aan de angstige mensen die een aanslag hebben meegemaakt. Wij hebben niet zwakke
  partij lijders nodig die, op welke manier dan ook, pleiten voor ‘vergelijking of begrip’ voor de daden van terroristen. Terroristen hebben geen enkele plaats in onze samenleving, en de daden van een of meer terroristen moet nooit meer aanslagen veroorzakken. Het gaat fout met de Christen Unie. Terwijl dit domme partij
  vergelijkingen willen vinden tussen terroristen en de CH. Unie, wil onze grote
  CDA steeds waarschuwen dat wij veel meer willen doen voor onze veiligheid: nog veel meer politie, en moderne vooruitgang van onze maatschappij. De CDA wil al onze oude Nederlandse gewoontes vasthouden, maar wij willen dat er meer subsidie naar de politie en onze militaire gaat.

 10. Floris

  “Twee gelovigen. Redouane Lakdim was bereid te sterven en vermoordde eerst nog een paar omstanders. Arnaud Beltrame gaf zijn leven om dat van anderen te redden.”
  ————————————————————————————-
  “Ik durf blind te stellen dat de sukkel die deze gijzeling uitvoerde nooit in de moskee kwam en zijn leven niet lekker op orde had.”

  – Ernst Quispel.

  1. Ernst Quispel

   Floris heeft bewijs van zijn moskeebezoek?

   🙂

 11. Baron von Munchhausen

  Wat ik al jaren zeg: CU is de “christelijke” afdeling van DENK.
  Segers jarenlang in Egypte gewoond; heeft dus enige sympathie voor de Islam!
  Voorts is deze partij voor méér kinderbijslag terwijl hij weet dat de Moslims daar het meest gebruik van maken! (Koran en Erdogan: “maak zoveel mogelijk kinderen om de “ongelovigen” te overheersen/onderwerpen!)
  Feitelijk is de CU een linkse wegkijk en Moslim-knuffelaarpartij!
  Niets meer en niets minder!

 12. mening66

  Segers is een christen en die verkopen hun kinderen en kleinkinderen om ja te mogen knikken in de carrousel van de macht.
  Hij zal toch hopelijk wel beseffen dat hij puur nodig was voor zijn zeteltjes en daaraan verbonden zijn onmacht?
  Hij is opvulling, niets minder en zeker niets meer.

  1. Nasrani

   Beetje vroeg aan de wijn?

 13. Babaji538

  Zij, die geen waarheid zagen, kenden of herkenden
  geen waarheid en kwam haar, als hoedanigheid, nìet toe.
  Petra Hermans

 14. Duckday

  Deze man hoort hier niet thuis is een gevaar voor de NORMALE inwoner met zijn verklaring en zulke personen horen ook niet thuis in de regering Naar dat weten ze zelf niet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.