Gert-Jan Segers (CU) vergelijkt christelijke weldoener met islamitische terrorist: "Een hemelsbreed verschil!"

Geen categoriemrt 25 2018, 13:00
ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers trekt vandaag de vergelijking tussen aanhangers van christendom die zichzelf opofferen voor een betere wereld, en radicale islamitische terroristen die hun geweren leegschieten op bezoekers van supermarkten. Segers spreekt van "Twee gelovigen," maar: "Een hemelsbreed verschil..."
https://twitter.com/gertjansegers/status/977826959593037824
Gert-Jan Segers heeft gereageerd op de terroristische aanval op een supermarkt in Trèbes in Frankrijk. Daar wist een islamitische terrorist enkele mensen te gijzelen. Uiteindelijk kon het dodental zeer beperkt worden gehouden, vanwege de heldhaftige interventie van een Franse politieman. Hij ruilde zichzelf voor de gijzelaars, waardoor laatstgenoemden het euvel kunnen navertellen. De politie-agent zelf was niet zo gelukkig: hij overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag. Mensen die hem kennen, wijten zijn opofferingsgezindheid aan zijn katholieke geloof.
Segers wijst erop dat zowel Beltrame (de agent) en Lakdim (de terrorist) gelovige individuen zijn. Maar dan wel op een heel verschillende manier: de één schiet mensen overhoop, en de andere redt ze juist van de dood. Segers spreekt van "een hemelsbreed verschil":

"Twee gelovigen. Redouane Lakdim was bereid te sterven en vermoordde eerst nog een paar omstanders. Arnaud Beltrame gaf zijn leven om dat van anderen te redden."

Als een twitteraar Segers om opheldering vraag - een kloosterbeheerder uit Amsterdam beschuldigt de ChristenUnie-voorman ervan weinig "verbindend" te werk te gaan - antwoordt de aanvoerder van de kleinste regeringspartij dat hij alleen wil benadrukken hoe religie mensen zowel tot de mooiste schoonheid als het grootste kwaad kan bewegen:

"Religie kan een zegen zijn en een vloek, kan het allerbeste in mensen naar boven halen en allerslechtste.."

En met die stichtelijke boodschap moet u het doen deze Palmpasen, vermoed ik.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten