Guy Verhofstadt maakte Belgisch pensioenfonds kapot en wil nu hetzelfde doen met óns pensioenstelsel

Geen categoriemrt 06 2018, 9:00
"Het geld werd al in 2003 en 2004 opgesoupeerd, terwijl er nog jaren betaald moest worden. Dat is het omgekeerde van de toekomst voorbereiden."
In 2003 besloot de paarse regering Verhofstadt II om het pensioenfonds van Belgacom over te nemen. Op dat moment was dat een lekker gevulde spaarpot. Het werd overgenomen omdat Belgacom de beurs op ging en concurrenten géén pensioenverplichtingen hadden.
In België hadden weinig mensen daar moeite mee, hoewel ze wel vreemd opkeken toen de regering "de vijf miljard euro als inkomsten in de begroting van 2003 en 2004 inschreef." Met andere woorden, de begroting werd opgesmukt met geld dat gebruikt moest worden voor pensioenen. Een vreemde truc... maar zolang er niets mee gedaan werd was er niets aan het handje.
En dat is nou precies het probleem:

Verrassing echter toen minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) onlangs in de Kamer op een vraag van Hendrik Bogaert antwoordde dat het geld van het fonds en de vijf miljard tussen 2021 en 2022 op is. Vanaf dan zal de volgende regering elk jaar tussen de 450 en 470 miljoen euro uit eigen zak moeten vinden.

In 2003 was Bogaert tegen de operatie. Het moge duidelijk zijn dat hij gelijk heeft gekregen. Zoals hij het zelf verwoordt:
"Dit is één van de meeste crazy zaken die ooit zijn gebeurd. Het geld werd in 2003 en 2004 al opgesoupeerd, terwijl er nog jaren moest worden betaald. Dit is het omgekeerde van de toekomst voorbereiden."
Econoom Ivan Van de Cloot denkt er net zo over:
"Dat een regering in Griekenland die in heel diepe nood zit zoiets zou doen … Maar toen waren het hier tijden van hoogconjunctuur. Dit is gewoon schaamteloos. Een après nous le déluge-beleid. Dat waren toen de regels, ja, maar het is niet omdat het wettelijk is dat het ook moreel is. De normvervaging zat overal, ook in Europa."
Oh ja, later nam Verhofstadt II de pensioenfondsen van NMBS, Belgocontrol, Brussels Airport en de Antwerpse Haven ook nog over.
Totaal onacceptabel wangedrag van de eurofiele Guy Verhofstadt natuurlijk, maar het ergste is dat hij al enkele jaren op onze pensioenfondsen aast:
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/970586221452939265
Dit is dus waarom we onze fondsen ten koste van alles uit Europese handen moeten houden. Als Verhofstadt en andere eurofiele nepliberalen hun zin krijgen worden ónze fondsen binnenkort óók geplunderd, waardoor we allemaal naar ons pensioen kunnen fluiten, terwijl we elke maand wél geld afstaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten