Guy Verhofstadt: ‘Omdat Xi Jinping zichzelf tot keizer van China heeft benoemd moeten we een Sterk Europa hebben’

Hashtag #FutureofEurope.

Ik word zo ongelooflijk moe van Guy Verhofstadt, de oud-premier van België en tegenwoordig leider van de nepliberale fractie in het Europees Parlement. Deze man laat werkelijk geen gelegenheid aan zich voorbijgaan om te verkondigen dat Brussel nóg meer macht naar zich moet toetrekken en dat de nationale soevereiniteit afgeschaft moet worden.

Zo ook nu:

President Xi Jinping crowned himself emperor for life in China,” schrijft Verhoftstadt in zijn beste Engels op twitter (waarbij hij hilarisch genoeg lijkt te vergeten dat keizers over het algemeen voor het leven worden benoemd, maar dat geheel terzijde). “Trump is starting a trade war. Putin gets away with murders on European soil. Welcome back to the future, welcome to the new world order.

Ja, ja, welkom in de toekomst. Heel leuk, maar wat denkt Verhofstadt daar precies aan te doen? Nou:

“We need a strong Europe to face that. #FutureofEurope”

Aangezien niemand in Brussel het hem vertelt doe ik dat maar even: nee, Guy, we hebben helemaal geen “sterk Europa” (waarmee hij natuurlijk “een sterke EU-regering” bedoelt) nodig. Individuele lidstaten kunnen deze uitdagingen heel goed zelf aanpakken. “Europa” moet zich maar lekker bezighouden met andere hobby’s.

En trouwens, wat kan een “sterk Europa” eigenlijk doen tegen Xi Jinpings kroning? Gaat de EU China aanvallen, Xi van de troon stoten, en democratie opleggen aan onze Chinese vrienden? Nee he? Nou dan.

Overigens is het ook opvallend, daarin heeft deze twitteraar gelijk, dat Verhofstadt de keiharde onderdrukking van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging niet vermeld in zijn opsomming. Gek he? Je zou bijna denken dat het hem niet om democratische principes gaat, maar om de vraag of een land of president een vriend of vijand van de EU als project is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Guus Geluk

  Zoals gewoonlijk loopt de schreeuwlelijk veel te hard van stapel, maar heeft hij érgens – als je goed leest – wel degelijk een punt.

  China is een economisch machtsblok, Rusland komt weg met een moord op Brits grondgebied en Trump staat op het punt een handelsoorlog te beginnen.

  Dat betekent dus dat we een sterke Europese Unie nodig hebben om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Daar heeft Verhofstadt gelijk in. Maar waar hij de fout ingaat – met zijn Nieuwe Wereldorde bedoelt hij waarschijnlijk de United States of Europe. Dat is niet noodzakelijk en daar moeten we wat mij betreft ook niet heenwillen.

  1. van Urk

   Wat heeft de EU dan op internationaal gebied eigenlijk bereikt? Een rituele zelfmoord op eigen bevolking door massa immigratie en de Oekrainers gaan ophitsen op het Onafhankelijkheidsplein van Kiev.

   1. Guus Geluk

    Drie zaken die wat mij betreft een sterk resultaat zijn van de EU en Europese samenwerking in het algemeen:

    1) Een gemeenschap van gedeelde waarden en samenwerking wat veiligheid betreft.
    2) Vrede en harmonie tussen Europese machtsblokken als Duitsland en Frankrijk
    3) Economische voorspoed waarbij vooral Nederland baat heeft, doordat we kunnen handelen.

    En dan de zaken die mij het minst bevallen aan de EU:

    1) De machtsblokken nemen de touwtjes in handen, waardoor een tweedracht onvermijdelijk is.
    2) De weg naar verdere Europese integratie.
    3) Het slechte migratiebeleid waardoor de gewone Nederlander vervreemd is geraakt van de EU.

    1. Stanly2000

     De drie zaken, die het resultaat zou zijn van de EU waren ten tijde van de Navo en de EEG reeds aanwezig.
     De drie minpunten zijn inderdaad HET resultaat van de EUSSR.
     Bedankt zou ik zeggen.

     1. Guus Geluk

      De EEG werkte op gebied van veiligheid niet zo intensief samen als de EU en stond bovendien in een veel “eenvoudiger” wereld.

     2. Stanly2000

      Klopt Guus, maar voor de veiligheid was er toen ook de NAVO en er was toen ook al terreurdreiging (RAF e.d.) en de wereld was volop in de koude oorlog (zijn weer aardig op weg hierna). Ook waren er diverse oorlogen aan de gang en de dekolonisatie was ook nog niet helemaal gedaan. Eenvoudiger wereld??

     3. Guus Geluk

      Binnen de EU is er ook een Defensie-samenwerking, teneinde de verdediging van de lidstaten goedkoper te maken.

 2. van Urk

  Europese politici hebben genoeg staatsbezoeken gepleegd in China. Je vraagt je af wat zij toen gedaan hebben om deze situatie in China te voorkomen. Deze situatie is gewoon weer het zoveelste propagandavoer voor Verhofstadt om zijn ideologie mee te versterken.

  1. Ernst Quispel

   De Europese gedachte is nauwelijks een ideologie te noemen. Dat was het na de Tweede Wereldoorlog een beetje (nooit meer oorlog) maar inmiddels is het een pragmatisch cluster van beleidsmaatregelen vanuit het besef dat je de echt grote problemen alleen in Europees verband kunt oplossen.
   Behalve een minderheid van weinig relevante volksnationalisten stelt nauwelijks iemand dit nog ter discussie.

   1. van Urk

    Het verheerlijken van de EU is ook een soort vorm van Nationalisme.

    1. Ni28

     Een superstaat nationalisme. Waar kennen wij het van?

   2. eRik2017

    Wim Wimt!
    Een lange reeks van natte scheten achter elkaar van hoofdwim Ernst-Wim.

    #hoofdwim #nattescheten #ontwimmen

 3. Ernst Quispel

  Toch wordt hier de onvermijdelijke logica van de zich vormende federale staat Europa geschetst: de wereld organiseert zich een beperkt aantal grote machtsblokken en als we daarin niet ten onder willen gaan kunnen we niet doorgaan met de lappendeken van ministaatjes die Europa was.

  De EU is een onvermijdelijk resultaat van een autonoom proces dat je wel kunt proberen af te remmen maar niet kunt stoppen.

  1. van Urk

   “We kunnen niet doorgaan met de lappendeken van ministaatjes” Dat strookt overeen met de complottheorie over de Nieuwe Wereldorde. De aarde zal in de toekomst niet meer verdeeld zijn in ministaten maar in grote superstaten: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwe_Wereldorde_(complot)

   1. Ernst Quispel

    Dat is geen complottheorie maar een zich feitelijk voltrekkende werkelijkheid.

    1. van Urk

     En daar verzet u zich niet tegen? Net als de Nederlandse burger uit 1940 die op een tuinstoel aan de kant van de weg toekijkt hoe Nederland onderdeel werd van een nieuw Europees rijk.

     1. Ernst Quispel

      Deze Godwin is ook weer van een uiterst debiel soort. In 1940 werden we ingelijfd door een externe imperialistische vijand. De EU is het resultaat van een democratisch proces. Als een meerderheid van het Nederlandse volk dat zou willen stappen we uit de EU en niemand die ons kan tegenhouden.

      Hert punt is dat slechts een kleine minderheid dat wil.

     2. van Urk

      Nee beste Quispel. Wij worden ingelijfd door onze eigen politici die met de EU trein mee willen gaan rijden. Het volk heeft democratisch weinig te vertellen wat zij ervan vinden want de hotemetotes uit Brussel wil alleen positiviteit over de EU horen want anders valt hun eigen droom en politieke carrieres in elkaar. Ook tijdens de verkiezingen in 2005 over de EU grondwet werd de uitslag uiteindelijk genegeerd. De uitslag: 61,5% was tegen en 38,5% was voor. Dus wij burgers kunnen er gewoon niet gemakkelijk eruit stappen door eventjes tegen Europa te gaan stemmen. Je vraagt je dan inderdaad af of er daadwerkelijk dictatoriale trekjes bij Europese leiders aanwezig zijn alleen al om hun machtspositie te kunnen behouden.

     3. Ernst Quispel

      Dit is feitelijk onjuist: de Nederlandse kiezer kan op meerdere partijen stemmen die als standpunt hebben uit de EU te willen.
      Dat doet men niet omdat men dat niet wil. Dat blijkt ook uit alle peilingen op dat punt.

      In de laatste verkiezingen verloren de eurosceptische partijen in meerdere Europese landen en was er grote steun voor politici die een versterking van de EU bepleiten, met name Schultz, Merkel, Macron en hier te lande Rutte en Pechtold.

      U behoort tot een eurosceptische minderheid en dat zult u democratisch moeten aanvaarden.

     4. van Urk

      En om het even aan u duidelijk te maken; Met deze twee leiders heb ik het gevoel van wel: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/17/plannen-voor-europa-merkel-en-macron-dwingen-nederland-tot-actie-a1588603

     5. tomygun

      van Urk ,
      Als wim het over debiel heeft dan is dat gewoon
      waar hij zit er dagelijks tussen met al die andere
      wimmen zo hij kan het weten wat het is om een
      debiel te zijn .
      Waarom wim voor de eu is hier gaat het niet om de
      eu maar om het eu gebouw dat vind hij een veel
      mooier gekkenhuis dan waar hij nu zit .
      En zo,n kwijlende verhofkwab daar gaat hij voor .
      Wim is gisteren met de groep naar het herten kamp
      geweest daar raakte hij erg opgewonden van al die
      naakte hertjes dus vergeef hem als hij het over een
      hert heeft dat bezoekje kan hij nog niet helemaal los laten .

     6. Siemien

      @Ernst “Ook tijdens de verkiezingen in 2005 over de EU grondwet werd de uitslag uiteindelijk genegeerd. De uitslag: 61,5% was tegen en 38,5% was voor. Dus wij burgers kunnen er gewoon niet gemakkelijk eruit stappen door eventjes tegen Europa te gaan stemmen.”

      Dit is feitelijk juist, Den-Haag heeft haar dikke vette reet afgeveegd met die democratische nee, het was namelijk een referendum..

     7. eRik2017

      Hoofdwim @Ernst-Wim vergeet een stapje.
      In 1945 werden wij bevrijdt door de gealieerden. De Amerikanen. Die brachten onze vrijheid en democratie terug. Toen pas kon er een EU ontstaan.
      OpperWim Ernst-Wim heeft een hejel aan Amerika. Ook de bevrijding vind hij vreselijk om te noemen, want dat was een Oranjefeest en kom=nder wij verder met Oranjetrots. Vaker heeft Wim laten weten dat te verafschuwen.

      #ontwimmen #oranjetrots #amerikanen

 4. corfo

  Deze dwaze Adolf Verhofstadt waant zich de “Keizer van Europa”.

  1. Ernst Quispel

   Kijk eens aan, een Godwin, en ook nog van een uitzonderlijk stupide soort.

   1. corfo

    Een volkomen verwarde reaguurder durfde de EU “het gevolg van een democratisch proces” te noemen. Wát een godwin/leugen/NSB-gedrag.
    Nederland hield een referendum over de z.g. Grondwet voor de EU. De NL-bevolking stemde TÉGEN !!! Oekraïne-referendum ? Idem-dito !!!
    Uw “tegen” is voor ons, de “regering”, een “voor” oreerde de Haagse Bende met Dollartekentjes in hun gesloten oogjes. Hoezo “democratisch” ?
    Jazeker in woorden ongelooflijk democratisch in werkelijkheid gaat het steeds meer op Noord-Korea lijken. Sleepwet, “Nepnieuws”-bureau in Brussel, er wordt gemorreld aan het “recht/vrijheid op demonstratie”.
    Over een paar jaar staan we , verplicht, met een vlaggetje langs de openbare weg te wapperen naar ene Adolf Verhofstadt, een straalbezopen Juncker, een op ontploffen staande Timmerfranske, een bolronde Van Baalen en Rubberen Rutje, in de rug gedekt door Penthousje P.

    1. Ernst Quispel

     Het referendum (waarover democratisch weinig goeds valt te melden) over de Grondwet ging niet over de vraag of Nederland in de EU moet blijven. Die uitslag geeft dus geen enkele richting.

     1. Siemien

      @ernst een NEE tegen de Europese grondwet kun je democratisch niet negeren maar werd door Den-Haag wel gedaan en jij vindt dat dus prima..

     2. van Urk

      De keuze is lastig te maken voor Nederlandse burgers als voor de Nederlanders de meest voor hen voorliggende en belangrijkste partijen (VVD,D66,PvdA,CU,SGP,CDA,GroenLinks,SP) gewoon in de EU willen blijven. De een iets meer dan de ander maar goed.. de Nederlandse burger zit inderdaad vastgenageld aan de Nederlandse Europese droom.

     3. Guus Geluk

      En dat komt omdat de meeste Nederlanders in de EU willen blijven.

     4. van Urk

      Siemien@ Daarom moet logischerwijs die referenda eruit. Onze regering vindt peilingen van een klein geselecteerde Nederlanders (een paar honderd of duizend tegenover 17 miljoen) voldoende om daarmee een conclusie te gaan trekken.

     5. van Urk

      Nee Guus. Zo ligt het niet. U stemt SGP omdat het uw partij is vanwege de standpunten waar u het mee eens bent. Maar ook de SGP wil bij de EU blijven. Dus ook als u anti-EU bent.. stelselmatig stemt u daar toch mee in bij het stemmen op deze partij. Daardoor lijkt het dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking voor de EU is. Spreek je deze mensen gewoon op straat aan, dan hoor je alleen maar gemopper over de EU.

     6. Guus Geluk

      Maar van Urk, dat deze partijen voor EU-lidmaatschap zijn hoeft niet te betekenen dat de achterban pertinent tegen lidmaatschap is. Bovendien wees een peiling van Pew uit dat de EU nog steeds een groot draagvlak bezit.

   2. Steve Van der Vekens

    Moet jij iedereen belachelijk proberen maken? Kind.

 5. DolleDries

  Bonje met Rusland, Amerika, GB en China gekker kan het niet

  1. sonar

   D D je vergeet de enorme onvrede in zijn eigen geprezen EU,waar men hem verafschuwd.

   1. corfo

    @ sonar/DolleDries.
    Helemaal juist, de z.g. EU heeft ruzie met ongeveer de rest van de wereld, terwijl landen binnen de EU elkaar bevechten op leven en dood.
    Nederland en Oostenrijk dagen Duitsland voor ’t Hof i.v.m de mogelijke Duitse tolheffing;
    in Frankrijk wordt een Nederlandse vissersboot a.d. ketting gelegd i.v.m. mogelijk verkeerde vis-methodes.
    Het gedrocht dat zich “EU” noemt is gedoemd tot mislukken, rustig afwachten, het blaast zichzelf op, zie Timmerfranske en Bolle van Baalen.

 6. 75

  Als minister president was hij niet eens instaat om van België 1 land te maken laat staan dat dat met heel Europa wel lukt.

 7. Babaji538

  Mensen zonder enige perceptie,
  kunnen een ander mens geen waardering toekennen.
  Petra Hermans

  1. Siemien

   @Babji vaginamonoloog; kunnen een ander mens geen waardering toekennen.

  2. Pit

   @Petra: Vaginamonologen door mensen zonder enige perceptie.

 8. Siemien

  Uiteraard is elk excuus aanleiding om de pro-Europa elite te mobiliseren, Nexit

  1. corfo

   @ Siemien.
   +++++ !
   NEXIT z.s.m.
   Met het dictatoriale EU-gebeuren zou een fatsoenlijk land niks te maken willen hebben. Maar omdat Nederland géén fatsoenlijk landje meer is kruipt de “regering” achter dat stelletje dwazen aan; Rubberen Rutje voorop, kwijlend omhoog kijkend naar een straalbezopen Jan Kloot Juncker, terwijl Rutje mompelt : “humble humble, meester !”

 9. Paaldanseres

  Och… daar istie weer… Guy… het debielste jongetje van de EU klas met die mooie fietsenstalling in zijn bek. Er gebeurt weer iets in de wereld, wat niet in het straatje van ons Guy’tje past. Er moet dus weer even pro-eu geblaat worden. Kunnen we dit serpent niet opsluiten in een klein donker hok, waar we nooit meer iets van hem hoeven te vernemen. Een vies achterbaks en hypocriet belgisch droplulletje.

 10. Ben Zine

  Verhofstadt is niets meer of minder dan een ordinaire kroegproleet met een grote aanmatigende smoel. Voor zijn pro-EU geschreeuw vangt hij waarschijnlijk zo’n 20 mille per maand, als het niet meer is. En daar gaat het natuurlijk alleen maar om. Anders was Guy naar alle waarschijnlijkheid een maatschappelijke mislukkeling geweest. Maar nu heeft ie de baan van z’n leven. Een beetje stampij maken daar in Brussel voor de bühne en onderwijl z’n zakken rijkelijk vullen. Een van de vele EU parasieten, betaald met het geld van hardwerkende belastingbetalers. Dit soort lieden hebben waarschijnlijk nog nooit een dag fatsoenlijk gewerkt, en zuigen hun hele leven aan de tepel van de publieke overheid.

 11. Ni28

  Verhofstad is een idioot. Elke scheet in de wereld is een reden om de Federale superstaat te promoten. Hij ziet zichzelf al als de keizer. Een keizer zonder kleren nog, gelukkig.

 12. Ni28

  De burger laat zich graag leiden door leiders. De burger is te lui om zelf na te denken, zie het komende referendum over de sleepwet. Als de leiders gaan dreigen over de toekomst zonder de EU worden zij snel bang want elke verandering is ongemakkelijk en dat wilt de burger niet. Geef hem een worst en hij volgt, dreig met geen worst en hij zal jaknikken. Denk aan de tijd voor de euro en de onzekerheid toen euro ingevoerd werd. Toen wist men ook nog niet wat hem boven de hoofd hing. De situatie is hetzelfde. Gewenning en ongemak bij veranderingen spelen de grootste rol. Dus om te zeggen dat het niet anders kan is een domme gequispel. Ernstige Gequispel.

  1. Frits Jansen

   We betalen onze leiders veel geld (te veel, vindt Wilders) om moeilijke besluiten te nemen die wij zelf niet kunnen overzien. Daar is toch niets mis mee?

   Neem de “sleepwet”. Waar zit de zwakke plek? Dat je voor veiligheid privacy moet inleveren is zonneklaar.

   Laatst hoorde ik de onvolprezen Beatrice de Graaf uitleggen dat het zwakste punt eigenlijk gek genoeg de overmaat aan democratische controle op de AIVD is. Zodat straks een PVV minister van Binnenlandse Zaken de AIVD tot islambestrijdingsorganisatie kan maken – waar islamitische heethoofden ongetwijfeld met terroristische aanslagen op zullen reageren. Terrorisme tegen terrorisme.

   1. Stanly2000

    Frits, je begint hoe langer hoe meer onzin uit te kramen.
    #ontfritsen

 13. Pindas

  Vroeger werden figuren als die belg Verhoffstad/Van Baalen, the TWO stooges,opgesloten in GEKKENHUISEN of gewoon tegen de muur!
  Tegenwoordig wordt er naar hen geluisterd kan je nagaan hoe gek ze daar zijn in Brussel!

  1. Ernst Quispel

   Probeer eerst eens fatsoenlijk Nederlands te schrijven. Daarna gaan we je misschien serieus nemen.

   1. corfo

    @ Kwispel.
    Zelfs met gewoon Nederlands word JIJ door niemand serieus genomen.
    Stop toch eens met je kinderlijke reacties, we weten nu wel dat jij álles beter weet enz. enz. Maar niemand neemt jou nog serieus, kereltje kwispel.
    Ik heb diep, zéér diep medelijden met mevr. Kwispel; eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat er (nog) een mevr. Kwispel bestaat, zij zal gillend de echtelijke woning hebben verlaten, met zo’n idioot als “dhr.” Kwispel is niet samen te leven.

 14. DolleDries

  Zo te zien is hij al bang voor de tandarts maar wel een grote bek tegen de Russen.Maar dat zullen wel andere op moet knappen niet deze lafbek

 15. Frits Jansen

  Verhofstadt doet iets wat de meeste politici verzuimen: hij kijkt vooruit, en hij kijkt ook wat er elders in de wereld gebeurt. Namelijk dat er grote machtsblokken ontstaan. Intussen kibbelen wij in Europa wereldvreemd door over problemen van de vorige eeuw.

  Kunnen we het Verhofstadt kwalijk nemen dat hij NIET kortzichtig is?

  Enfin, als de wereld te groot is voor de politiek dan wassen de multinationals dat varkentje wel, uiteraard zonder aan de belangen van gewone mensen te denken. Want ondernemingen moeten winst maken. Weliswaar binnen maatschappelijke kaders, maar laffe politici verzuimen die te stellen. Te ingewikkeld voor de kiezer.

  Verhofstadt moet wel een keer naar de tandarts want dat gebit is niet om aan te zien.

  1. Stanly2000

   Frits, je begint hoe langer hoe meer onzin uit te kramen.
   #ontfritsen

 16. denk eens na

  uit de eu en ga samen werken met China , stel schiphol en de haven Rotterdam voor hen beschikbaar.

  1. denk eens na

   De eu is een dood paard , nooit aan trekken.

   1. Steve Van der Vekens

    Je kan het alleen nog eens goed neuken. 😉

 17. Duke

  Hij heeft gelijk dat we een sterk Europa nodig hebben. De EU verzwakt Europa, dus weg met de EU.

 18. sjun

  Een sterk Europa begint bij de afbraak van de huidige EU om haar confederatief te maken.

  1. Ernst Quispel

   Dit zullen we maar rechtspopulistische logica noemen.

   🙂

   1. eRik2017

    Hoofdwim Ernst-Wim meent direct weer te moeten Wimmen

    #ontwimmen

   2. sjun

    Vanuit fatsoenspopulistisch vetrekpunt valt dat dan weer te billijken. 🙂

  2. Original NL

   Amen sjun!

 19. Original NL

  Deze politicus heeft wat te veel frituur gesnoven .
  Het is echt tenenkrommend dit figuur te zien reageren op Nigel Farage (De pim van GB).

 20. Farn

  Het enige waar Europa sterk in is, is geld verspillen en zichzelf absurd belonen, geen controle over alles. Zo kun je maar door gaan.

 21. Peter Selie

  De bestuurlijke elite probeert nu met fascistische, totalitaire middelen zoals de sleepwet de burger 24 x 7 te controleren omdat democratie langzamerhand niet langer meer werkt.

  “Het is makkelijker om een ​​miljoen mensen te doden … dan het is om ze te controleren”

  – Zbigniew Brzeziński

 22. Steve Van der Vekens

  Rot op, met je sterk ‘vernegert’ Europa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.