Haatprediker Fawaz Jneid gaat los op Aboutaleb: ‘Hij is een vijand van de islam en een afvallige moslim!’

Ah ja. Vrolijk.

De knettergestoorde ‘Haagse’ haatprediker Fawaz Jneid heeft op Facebook keihard uitgehaald naar de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Hoewel hij zijn Facebook-updates steevast in het Arabisch schrijft en in zijn video’s Arabisch spreekt heeft De Telegraaf de teksten en video’s van de man laten vertalen. En wat blijkt? Hij noemt Aboutaleb onder meer een “vijand van de islam” en “een afvallige moslim.”

Aboutaleb zou een “vijand van de islam” zijn die “de rechten van moslims bestrijdt.” Vervolgens wordt Jneid gesteund door een collega-haatpredikers die Jneid onder meer “smerig tuig” noemen.

Deze man, Fawaz Jneid, is werkelijk een groot gevaar voor de Nederlandse samenleving. Er bestaat geen twijfel over dat hij bewust jongeren radicaliseert. Daar is elke ‘preek’ van deze nepimam op gericht: om jonge moslims zo radicaal mogelijk te maken.

Zijn uitspraken over Aboutaleb zijn wat niet meer of minder dan een bedreiging. Fundamentalisten en extremisten geloven namelijk dat “afvalligheid” de doodstraf moet opleveren. En “vijanden van de islam” moeten in hun ogen hetzelfde lot ondergaan: uit de weg geruimd worden. Liever vandaag dan morgen.

De vraag is nu waarom de staat nog geen actie heeft genomen tegen Jneid. Ja, hij heeft een paar gebiedsverboden, maar dat is het dan. Deze gek hoort helemaal niet in Nederland te kunnen leven. Zet hem uit. Stuur hem naar het Midden-Oosten, waar hij vandaan komt. Wat we vooral niet moeten doen is hem vrij op straat laten rondlopen in ons land.

Oh, en als ‘uitzetten’ geen mogelijkheid is moet hij gewoon opgesloten worden. Als niet via de normale juridische procedures dan door een Nederlandse versie van Guantanamo Bay op te zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. HW

  Wat dacht je van ondermijning van de rechtsstaat en aanzetten tot haat.
  Met intrekking van een Nederlands paspoort en afschuiven richting het land van herkomst.
  Trouwens ook de twee anderen radicalen eruit om dezelfde redenen.
  Geen 2. Guantanamo Bay want waarom geld spenderen aan deze klootzakken.

  Laat dat een lesje zijn voor Kuzu en zijn medestanders.

 2. Pedrito

  Opsluiten tussen echte varkens met het recht op het zelfde menu als deze knorbeesten! Heeft hij intussen volop tijd om gekeerd met zijn haatkop richting Mekka zijn verwensingen te jodelen.

  1. Kees

   Dat kun je de varkens niet aandoen.

 3. Farn

  Waar blijft denk nu met commentaar ? Anders zijn ze er als de kippen bij als de rollen omgedraaid zijn.

  1. Ni28

   Die worden door de imams bijgepraat en geïnstrueerd.

   1. Marija

    Via tel try out

 4. Pindas

  Potentieele muurklantjes zulke roeptoeters!

 5. Ni28

  Nu wordt al een vooraanstaande knuffelmoslim bedreigd maar de imams komen niet voor het gerechtshof. Als je zegt minder, minder imams kom je er wel. Paradoxaal? Niet eens meer, onze politiek heeft dit liever dan orde op zaken stellen. Mogen wij misschien de Deense regering lenen voor een poosje?

 6. Ernst Quispel

  Strict genomen vallen de (idiote) uitspraken onder de vrijheid van meningsuiting. Men kan echter stellen dat ze als een bedreigen moeten worden opgevat. In de redenering van Michael: Zijn uitspraken over Aboutaleb zijn niet meer of minder dan een bedreiging. Fundamentalisten en extremisten geloven namelijk dat “afvalligheid” de doodstraf moet opleveren.”

  Tja, daar is iets voor te zeggen en het zou goed zijn als een rechter zich daar eens over uitspreekt.

  1. Ernst Quispel

   bedreigen = bedreiging

  2. Siemien

   @Ernst strikt genomen laat Ernst wederom zien dat je een islamverheerlijker is, Ernst schuift het af met de gedachte dat onze Nederlandse rechtstaat niet toereikend is om dit soort idioten te straffen en dat vindt Ernst natuurlijk heerlijk..

   1. Ernst Quispel

    “de gedachte dat onze Nederlandse rechtstaat niet toereikend is om dit soort idioten te straffen”

    Onze rechtsstaat is daartoe, wat mij betreft terecht, niet toereikend zolang het de vrijheid betreft idiote opvattingen te uiten. Als we dit blog met dezelfde maat zouden meten als Siemien kennelijk jegens deze rare imam wil zou dit blog allang zijn opgeheven.

    In hoeverre deze uiting strafbaar is omdat het zou aanzetten tot geweld is lastig te beoordelen maar het lijkt me goed als een rechter zich daar eens over buigt.

    1. Siemien

     @ernst ja jij als zéér warme islam pleitbezorger vindt natuurlijk dat er veel te weinig van dit soort imams zijn, want jij wil, uiteraard zal je zeggen, wel binnen onze grondwettelijke normen en waarde, dat zij nog meer vrijheid van mening onder het van godsdienstvrijheid moeten krijgen..

  3. HW

   Raar als Geert Wilders zulke dingen zegt, dan ben jij de eerste die het veroordeeld en ook niet komt met vrijheid van meningsuiting.
   Het betreft in dit geval gewoon een burger van Nederland, terwijl er in de politiek qua mening veel meer geoorloofd zou moeten zijn.
   Laat het OM de voorgedrukte aangifte alvast klaarleggen, dan kunnen velen deze indienen.

  4. Frits Jansen

   Bij een strafrechtelijke aanpak zal de rechter meteen vragen of de uitingen van die haatbaard ondubbelzinnig kunnen worden uitgelegd als een bedoelde, ernstige bedreiging. Lees art. 285 Sr. er maar op na. Bedreiging met mishandeling is niet eens zomaar strafbaar – alleen met zware mishandeling, d.w.z. mishandeling met blijvend letsel (waarvan de dood het ultieme geval is).

   De moraal moet zijn dat Strafrecht hier geen soelaas biedt. Dat professor Grapperhaus doet alsof hij dat niet weet kenmerkt hem als een vreselijke populist. De ware leider heeft zoveel ruggengraat dat hij NIET meehuilt met de wolven in het bos.

   Enfin, zelfs als hier een raar stuk gelegenheidswetgeving voor wordt geknutseld zal het nog maanden duren voordat dit in werking treedt. In de tussentijd kunnen we aanzien of de opruiend geachte taal van die haatbaard inderdaad labiele geesten tot wandaden brengt. Grapperhaus verdient het om in zijn gezicht uitgelachen te worden als er NIETS gebeurt wat op het conto van die haatbaard geschreven moet worden. Ik denk dat een motie van wantrouwen voor zulk paniekvoetbal niet misplaatst is.

   Intussen zal Buma tot in lengte van dagen blijven mokken dat die man toch HEEL ERG gevaarlijk is.

   1. Ernst Quispel

    We moeten ons realiseren dat aanscherping van de regelgeving, met als strekking dat ernstige diskwalificatie van medeburgers juridisch moet worden geïnterpreteerd als haatzaaien dan wel dreigen met geweld, impliceert dat veel reaguurders op dit blog bij voortduring strafrechtelijk handelen.
    We kunnen niet malle imams verbieden wat de rest van Nederland wordt toegestaan.

    1. Rechtsaf

     @Ernst islamitische haatzaaiers moet je het land uittrappen…

 7. Frits Jansen

  Dat Fawaz Jneid en vreemde snijboon is kan niemand ontgaan zijn. Al jaren duikt deze halve gare af en toe op in de media.

  Dat Aboutaleb naar zijn mening niet islamitisch genoeg is pleit alleen maar in zijn voordeel.

  Al verzon PVV-ideoloog Martin Bosma ooit het argument dat moslims die zich als gematigd voordoen de allerergsten zijn,omdat een gematigde islam niet bestaat, en dit dus notoire leugenaars zijn. Dan liever een terrorist, moet Bosma denken. Als die een vliegtuig of -veld opblaast heb je meteen duidelijkheid. De goudeerlijke terrorist verdient lof! Geen stiekem gedoe!

 8. Ni28

  Het is ongelooflijk dat deze imams zich onder de vrijheid van meningsuiting en geloof mogen schuilen. Dit is gelijk aan een IS oproep om te moorden. Direct hun Nederlandse paspoort vernietigen en deporteren want dit zijn geen Nederlanders. Dit zijn oproeiende islamieten die misbruik van hun tweede nationaliteit maken en andere moslims tegen Nederland opzetten. Onze politici lieten dit door eindeloze en misplaatste tolerantie totaal uit de hand lopen.

 9. EU kok

  Zoek de verschillen:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/01/wilders-wij-vegen-salafistenlover-aboutaleb-rotterdam-uit-na-21-maart/
  .
  Wilders: ‘Wij vegen salafistenlover Aboutaleb Rotterdam uit na 21 maart’
  Het is feitelijk een oorlogsverklaring.
  Zo. Volgens mij heeft Geert Wilders het wel even gehad met Ahmed Aboutaleb:

  1. Holland

   EU kok begrijpt het begrip beeldspraak niet.

   1. Ni28

    Het is een fantast.

 10. Nasrani

  Tja, wanneer zou het licht gaan schijnen bij GG, Ernst, Kong, EU kok en de rest van de linkse wegkijkers? Ik haat de islam, heb een hekel aan zijn volgers en veracht zijn verdedigers. Zeker wanneer ze zich ook nog Christen noemen.

  1. Ernst Quispel

   “Ik haat de islam, heb een hekel aan zijn volgers en veracht zijn verdedigers.”

   Je bent dus een moslimhater.

   Wat verassend, die zie je hier haast nooit!

   🙂

   1. Siemien

    @ernst als islamprostituee/ratje, getuige jouw reactie, moet dit echt pijn doen, maar je zal natuurlijk dan wel weer even je troost halen uit het kijken naar de gemeenteraadsverkiezingen..

   2. Guus Geluk

    Moslimhaat is hier meer regel dan uitzondering: van het ontnemen van fundamentele burgerrechten tot het goedpraten van etnische zuivering en massa-verkrachtingen aan toe, want: moslims. Deze diepe weerzin staat gelijk aan de haat ten opzichte van Joden. Antisemitisme.

    1. Rechtsaf

     @Guusje het bagatelliseren en goed praten, sterker nog, het verdedigen van de islam is Guusje niet onbekend.
     Wederom laat Guusje zijn frustratie zien omdat de islam niet geaccepteerd wordt in een land waar de islam niet thuis hoort.
     Guusje staat dan op z’n achterste poten om de Nederlanders die ageren even terecht te wijzen, ipv afstand te nemen van islamitische denkbeelden verheerlijkt Guusje het tot op het bot,natuurlijk..

     1. Guus Geluk

      En Pit koestert een weerzin tegen een geloofsgroep. Zo zit dat.

      Toch?

     2. Rechtsaf

      @Guusje is in die warry, logisch want als de islam aangevallen wordt komt het stoom uit zijn islamitische oortjes en gaat Guusje onzin dingen zeggen, als Guusje de islam een geloofsgroep gaat noemen zit Guusje ernaast, islam is namelijk een ideologie..
      De islam is een systeem, een ideologie met componenten:
      – militair (jihad)
      – economisch (uitlenen zonder rente)
      – justitieel (sharia)
      – religieus (koran)

      De religieuze component is niet los verkrijgbaar.

      En die islam verdedig jij tot op het bot. oh ja met alles wat in jou vermogen ligt..

     3. Guus Geluk

      “(…)  is in die warry, logisch want als de islam aangevallen wordt komt het stoom uit zijn islamitische oortjes en gaat Guusje onzin dingen zeggen (…)”

      Ik verzet me hier nadrukkelijk tegen de haat ten opzichte van een geloofsgroep, namelijk de moslims binnen onze landsgrenzen. Dat Nasrani – of wie hier dan ook – weinig heeft met CRIMINELE moslims, begrijp ik, maar niet de permanente en smeulende haat – gewoon, omdat het moslims zijn.

    2. springmaarachterop

     Nee dat staat niet gelijk, haat naar moslims is gefundeerd, daar maken zij het namelijk zelf naar gezien hun misdadige gedrag wereldwijd, haat naar Joden is nergens op gebaseerd, de Joden hebben de wereld slechts voorspoed gebracht gezien hun bijdrage aan vooral de wetenschap en de kunst!

   3. Guus Geluk

    Populistisch rechts wakkert deze haat ook aan door hijgerig achter elk artikeltje met de term migrant aan te hollen.

 11. Duckday

  Snap nog steeds niet dat zulke mensen de toegang tot Nederland niet ontzegt worden
  Als Wilders zo iets roept dan komen er voorgedrukte aangiften loopt de gehele gemeente raad uit maakt blauw over uren en de 2e kamer in rep en roer Wat doen hier aan thee drinken

 12. Guus Geluk

  Ik weet nog dat Aboutaleb van de PVV burgemeester moest worden in Ramat. Of dat hij geen burgemeester van Rotterdam meer mocht zijn. Deze haatprediker betitelt hem nu als “afvallige moslim”.

  Dus kan Aboutaleb het nooit goed doen. Niet bij radicaal rechts (want: moslim) en niet bij radicale moslins (want: Nederlander).

  Deze man verdient steun.

  1. Holland

   Ramat is geen plaats Guusje. Je bedoelt waarschijnlijk Rabat in Marokko. En natuurlijk verdient hij je steun: hij is immers salafist net als jij.

   Mijn steun krijgt hij niet. Ik heb het niet zo op salafistische hardcore moslims in het Nederlandse bestuur.

   1. Guus Geluk

    Zucht.

    1. Holland

     Sterk argument Guus!

     1. Guus Geluk

      “hij is immers salafist net als jij.”

      Nee, dat vond ik niet.

   2. Siemien

    @Holland stuitend is natuurlijk te lezen de ondertoon tussen de regels door dat Guusje gewoon een islamitische prostituee is die de islam verdedigd tot op het bot saampjes met rugtuffer Ernst.

    1. Pit

     @Siemien: Wim is een bewuste saboteur. De Jeugd Van Tegenwoordig schreef er een nummer over:

     Er is niks, niks mooiers, dan iets dat mislukt
     Met een klein beetje stoken dood je het geluk
     Verdriet in je ogen, daar leef ik van
     Iedereen depressief, dat mag van deze man

     Bewuste sabotage, wolven in camouflage

     https://www.youtube.com/watch?v=BNuRs4LXKJg

  2. sjun

   Waarom? Omdat hij van twee wallen eet en ondertussen Rotterdam steeds verder laat islamiseren? Als wethouder Sociale Zaken in Amsterdam was hij medeverantwoordelijk voor het in het zand zetten van 400.000.000 Euro aan gemeenschapsgeld in mislukte werkgelegenheidstrajecten en het geregisseerde circus daar omheen. Die man had al nooit als burgemeester aangesteld moeten worden en weggestuurd kunnen worden nadat hij op bed bleef liggen na de strandrellen waarvoor zijn Korpschef Aad Meijboom publiek geslachtofferd werd. De ‘verdiensten’ van Ahmed Aboutaleb lijken met dubbele maat te worden beoordeeld zoals dat ook met Job Cohen gebeurde.

   Iets meer inzicht in wat er in onze maatschappij gaande is en wat wij om een of andere reden maar nooit bij de door ons bekostigde NPO krijgen te zien:
   https://www.youtube.com/watch?v=CrJuHWTZqRg

   1. Guus Geluk

    “Omdat hij van twee wallen eet en ondertussen Rotterdam steeds verder laat islamiseren?”

    Geen burgemeester, want: moslim.

    De aap komt uit de mouw.

    1. sjun

     Ik vind het stuitend dat je over een aap begint terwijl het issue Aboutaleb en zijn functioneren als volksvertegenwoordiger en bestuurder is.

     Kennelijk valt het voor jou niet mee te lezen wat er staat. Geen burgemeester want onvoldoende maatschappelijk krediet door aantoonbaar falen als bestuurder. Maar de PvdA Rotterdam drukte zijn aanstelling er nog even door. Onder andere daarom wordt deze partij volkomen terecht politiek afgerekend.

     1. Pit

      @Sjun: Ja wat je zegt Sjun, ze zijn allemaal overgestapt op denk, de Rotterdamse PvdA is volgens mij overleden?

     2. Guus Geluk

      Ik trap hier niet in, sjun, je begint te iets te roepen over “islamisering” en derhalve zou Aboutaleb van twee walletjes eten. Volgens mij is er geen enkele aanwijzing dat ABoutaleb de scheiding van moskee en staat niet huldigt.

     3. Feit

      “Volgens mij is er geen enkele aanwijzing dat ABoutaleb de scheiding van moskee en staat niet huldigt.”

      Nog wel, Guus, maar in iedere moslim schuilt een salafist. Dat zijn Aboutaleb’s woorden.

      Het kan dus zo omslaan.

     4. Pit

      @Sjun: Is het jou bekend dat er binnen de islam een scheiding van moskee en staat bestaat?

     5. sjun

      @Pit. Niet binnen islam dat een totalitair systeem vormt waarbinnen heerser, wet, religie en individu worden geacht het voorbeeld van Mohammed na te volgen.

      Ondanks dat bestaan er wel naam-moslims die hebben ingezien dat een scheiding van moskee en staat hun bevolking perspectief biedt. Mustafa Kemal praktiseerde dat bijvoorbeeld in Turkije om langs die weg de ver opgelopen achterstand met betrekking tot technologie, wetenschap, onderwijs, veiligheid op straat en sociale zekerheid op Westerse culturen in te lopen.

     6. Guus Geluk

      “Nog wel, Guus, maar in iedere moslim schuilt een salafist. Dat zijn Aboutaleb’s woorden.”

      Dat is een verdraaiïng van zijn woorden.

     7. Pit

      @Sjun: Een dergelijke vorm van scheiding lijkt mij binnen de islam nogal kansloos? Is dat in Turkije blijvend succesvol geworden?

     8. Pit

      @Feit: Volgens Geen Geluk verdraai jij Aboutaleb’s woorden. Dus pakken wij de courant er zelf even bij, zo zijn wij dan ook wel weer.

      Aboutaleb stelt in een gesprek met Tijs van den Brink ‘dat elke moslim een beetje salafist is.’

      https://www.ad.nl/rotterdam/beroering-over-uitspraken-aboutaleb-elke-moslim-is-een-beetje-salafist~abfa4988/

      Het is dus nóg erger. Waar jij zegt dat er in iedere moslim een salafist schuilt, daar zeg Abou dat iedere moslims een salafist is, al is het misschien een beetje. Maar wat is een beetje…?

      Salafisme: Islamitische stroming die zegt het zuivere geloof uit de begintijd van de profeet Mohammed na te streven. De volgelingen van deze leer zijn in hun interpretaties compromisloos en rechtlijnig. Het salafisme wordt door Westerse veiligheidsdiensten gezien als een bedreiging voor de staatsveiligheid.

      Bron: Cultuurwoordenboek

 13. Chauvinist

  Waarom loopt dit walgelijke islamitische varken uberhaupt nog vrij rond in ONS land? Keer op keer komt dit beest negatief in het nieuws! Verwijder dat figuur uit onze maatschappij, niet goedschiks dan kwaadschiks! Wat zijn uitspraken betreft… Aboutaleb is een radicale moslim dus zeker geen afvallige… voor de wegkijkers: Ja, Aboutaleb is een radicale moslim! Heeft ruzie met zijn dochters omdat deze een relatie hebben met een ongelovige, in huize Aboutaleb heerst een strenge islamitische sfeer, hij heeft in 2Vandaag (nu EenVandaag) Fortuyn in verband gebracht met het Nazisme (niet lang daarna werd Fortuyn vermoord). Aboutaleb is geen haar beter dan haatprediker Fawaz Jneid, hij weet het alleen beter te verbergen…

  1. Ernst Quispel

   “islamitische varken”

   Ach, daar hebben we weer eens een moslimhater.

   Laten we zuinig op dit volk zijn, ze raken namelijk uit de mode.

   1. Siemien

    @Ernst ja Ernst is een zéér warm pleitbezorger van de islam en Ernst duld geen kritiek op zijn zo geliefde islam want dan komt Ernst actie om het te verdedigen met alles wat Ernst in z,n kleine macht heeft…

  2. Pit

   @Chauvinist: Islamitische salafisten (Aboutaleb, Marcouch, Wim Hütten, etc…) zijn allemaal uit hetzelfde hout. Er bestaan geen twee islams, er bestaat er maar één. De opzettelijke islampleitbezorgers van Nederlandse afkomst zijn de állerergste.

   #nsb

 14. Ruud562

  “Als niet via de normale juridische procedures dan door een Nederlandse versie van Guantanamo Bay op te zetten.”
  Inderdaad Michael, inderdaad! Dat is de enige remedie voor dit soort gajes!

 15. Svetlana

  Dit is een liefdepreker

 16. Ritter

  Aboutaleb praat met twee tongen. Een tijdje terug nam Aboutaleb het op voor Salafisten.

  Salafistenbroeders accepteren coming-out Aboutaleb niet: “Tuig & vijand van de islam”
  https://www.geenstijl.nl/5141313/laat-ahmed-rustig-zijn-eigen-salafisme-belijden-stomme-salafisten/

 17. Guus Geluk

  Inmiddels heeft Aboutaleb beveiliging nodig.

  https://dagblad010.nl/extra-beveiliging-voor-aboutaleb/

  1. Holland

   Kun je nagaan wat voor smerige, intimiderende potentiele moordenaarsbende de hardcore moslims zijn waartoe Afwas Jneid behoort. Twintig jaar de bak in wegens staatsondermijnende activiteiten.

   1. Guus Geluk

    Zo is het.

    1. Feit

     Was dat nou zo moeilijk, Guus?

     1. Guus Geluk

      In mijn optiek verdient Aboutaleb onze steun. Dat was mijn punt.

    2. robroy

     maar het land uit we gaan hem hier niet onderhouden

  2. sjun

   Terecht dat die man beveiliging krijgt. Maar het heeft een reden. Het systeem van islam http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=49&t=575 waarop ook Fawaz Jneid een beroep doet heeft tot doel elke samenleving te ondermijnen om er uiteindelijk een islamitische heilstaat van te maken. Daarover moet veel meer bewustmakende voorlichting uit. Al was het maar om te voorkomen dat elke huis- tuin- en keukenmoslim die nauwelijks weet heeft van zijn eigen geloofstraditie en die er weinig aan doet met een scheef oog wordt bezien en zonodig deze niet al te nozele de schellen van de ogen te laten vallen aangaande het systeem dat hij mede in stand houdt.

   Fawaz Jneid kan met zijn opruiende verhalen ter motivatie van wat Mohammedaanse heethoofden natuurlijk al lang tot ongewenst vreemdeling worden verklaard en uitgezet naar Libië waar hij geboren is of Syrië waarvan hij de nationaliteit heeft. Die man jaagt de Nederlandse samenleving op behoorlijke kosten en verziekt er het leefklimaat terwijl hij er niet of nauwelijks iets inlegt.

   1. Pit

    @Sjun: Ik begrijp ook niet waarom ze nog langer wachten.

 18. B. Pascal

  De maangod heeft de sikkel op zijn borst. Of hij heeft hem boven zich.

  De Sikkel met ster en zonder ster. Radicaal en niet radicaal.

  Volgeling van de koran en Mohammed of volgeling van de maangod traditie.

  Het vermoord en haat elkaar zins Mohammed.
  Haat bouwt niets op! Dat is een geluk in alles. Ze zullen het westen kunnen pesten en doden maar nimmer kunnen uitmoorden en overheersen.
  Want de repressie is hun norm!

  1. Pit

   @B. Pascal: Allah = Hubal = demon.

 19. Rosasolis

  Deze gek, F. Jneid, is zeer gevaarlijk voor ons hele land, niet alleen Den Haag en Rotterdam. Hij moet Staats Gevaarlijk verklaard worden. Voor onze hele bevolking,
  inclusief moslims. En daarom moet hij uit Nederland, en de EU landen uitgezet worden,
  naar de Islamitisch land van zijn keus. Ik ben geen fan van Aboutaleb, maar hij verdient dit niet. Ik weet dat er nu een wet bestaat dat wanneer uitgenodigde gast imams uit moslim landen hier komen,
  en haat prediken in de moskees, dat iemand van de AIVD
  (die aanwezig is, en Arabisch of Turks kent), dit imam meteen arresteert en dezelfde dag op een vliegtuig zet met politie begeleiding. Voorgoed weg uit ons land. Dit oproerkraaier zou hetzelfde lot moeten krijgen! Liever vandaag als morgen!

 20. A3aan

  Dat die haatbaard nog steeds vrij in Nederland rond huppelt, schop die vent, met inneming van zijn Nederlands paspoort ( voor zover die mafkees een Nederlands paspoort heeft) richting de zandbak waar hij vandaan komt.

  Voor het geval men in Nederland niet weet hoe te handelen, kijk naar de Israëliërs hoe zij dit aanpakken, succes verzekert.

 21. robroy

  TRAP HEM HET LAND UIT UIT UIT UIT UIT

 22. Vit

  Ik heb een diepe verachting voor iemand die de islam aanhangt, mag ik dat zeggen? Ja dat mag.

  1. Pit

   @Vit: Je kunt het ook als mening verkondigen, de vrijheid tot het uiten van je mening bestaat nog (wel).

   Dan wordt het zo: Ik vind de islam verachtelijk.

  2. Frits Jansen

   Waarom vind je dat? Omdat Wilders je heeft wijs gemaakt dat de islam een doodenge “perverse ideologie” is?

   Van PVV zijde wordt altijd met klem tegengesproken dat er een gematigde islam zou bestaan. Dan is het heel ironisch dat Aboutaleb nu door een halve gare imam wordt bekritiseerd – omdat hij te gematigd zou zijn!

   1. An Usje

    Je bent een moslim of niet. Aboutyaleb is geen moslim volgens de imam.

 23. Frits Jansen

  Laten we even kijken wat die rare imam werkelijk heeft gezegd. Hij vindt dat Aboutaleb niet op de manier moslim is als hij het wil.
  Dar wordt van alles bij bedacht. Dat het een bedreiging zou zijn. Dat ook zulke uitingen strafbaar moeten worden gesteld.

  Stel dat ik een SGP-er ben die vindt dat het protestantisme in de randstad véél te liberaal wordt uitgelegd, al was het maar omdat winkels daar op zondag open zijn. Praten de zogenaamde protestanten van tegenwoordig abortus niet goed? En echtscheiding? En euthanasie? SCHANDE!!

  Maar dan zou die SGP-er toch niet als bedreiging worden gezien. Dreigt Aboutaleb het lot van een afvallige? Nee, want hij blijft moslim.

  Ik durf te wedden dat die rare imam helemaal niet gevaarlijk is, maar dat CDA-politici een mooie aanleiding zien om KEIHARD op te treden. Dat ook die wens meer uit haat dan uit veiligheidsgevoelens ontspruit lat ik hier verder maar buiten beschouwing.

  Grapperhaus was hoogleraar aan de universiteit waar ik studeerde. Maar de populistische onzin die hij nu uitslaat is zo erg dat ik overweeg om mijn bul terug te geven.

  Inperken van de vrijheid van meningsuiting, vanwege zo’n knotsgekke imam. Een minister die zich door zo’n kleinigheid in paniek laat brengen is niet berekend voor zijn vak. En een jurist die denkt dat voor zo’n man de vrijheid van meningsuiting wel een beetje beperkt kan worden moet wat mij betreft z’n titel meteen inleveren en zijn propedeuse over doen.

  Maar vind ik het dan niet heel errug, wat Aboutaleb nu overkomt? Nu ja, voorlopig overkomt hem niets. De imam vindt dat Aboutaleb geen goede moslims is, en dat mag. De conclusie dat de haatimam met een hele horde gelijkgestemden het Gemeentehuis zal bestormen en vernietigen is vooralsnog pure fantasie. Misschien wel wishful thinking van sommige politici.

  Onze ordehandhavers doen er goed aan te beseffen dat ze de wereld niet 100% safe kunnen beveiligen. Al was het maar omdat we anders tot politiestaat ontaarden. Maar politici vrezen de toorn van de kamer als er maar ergens één bananenschil ligt. Daarom ook is de beveiliging op Schiphol zo overdreven (temeer omdat het publiek die zelf betaalt).

  Ik wacht op de politicus die de moed heeft hardop te zeggen dat hij nu eenmaal niet elk gevaar kan afdekken, en dat je geen goed bestuurder kan zijn als je geen fouten durft te maken.

  Altijd weer moet ik aan de fameuze orkestleider Duke Ellington denken. Muzikanten in zijn orkest die geen fouten maakten vlogen er genadeloos uit, want wie geen fouten maakt neemt geen risico, en dat is saai.
  Ik wacht op de eerste politicus die een motie van wantrouwen aan z’n broek krijgt omdat-ie te laf is om fouten te maken.

  : “Zijn uitspraken over Aboutaleb zijn wat niet meer of minder dan een bedreiging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.