Parijs: 85-jarige holocaust overlever bruut vermoord door haar Arabische buurman

Parijs: 85-jarige holocaust overlever bruut vermoord door haar Arabische buurman

De nazi's konden haar er niet onder krijgen. Maar haar 'Arabische' buurman wel.

Triester dan dit wordt het niet. In Parijs is het lichaam van een 85-jarige vrouw gevonden door de politie. Haar dood was bijzonder gruwelijk: ze is doodgestoken en haar lichaam is verbrand.

Zo'n misdaad moet voortkomen uit haat. Had ze ruzie met iemand? Nou, nee. Het lijkt erop dat het, jawel, een antisemitische moord was. De dader was een Arabier.

Geen wonder dus dat de politie een vergelijking maken met de vreselijke moord op Sarah Halimi in 2017. Deze joodse vrouw was óók een holocaust-survivor. Zij werd vermoord door haar buurman Kobili Traore. Hoewel die erkende dat hij haar vermoord had ontkende hij dat hij zijn misdrijf gepleegd had uit blinde jodenhaat. Na uitgebreid onderzoek was de onderzoeksrechter het daar niet mee eens. Die concludeerde dat Traore Halimi wel degelijk van het leven had beroofd puur en alleen omdat ze jodin was.

Het is triest, maar dit is helaas de werkelijkheid in Frankrijk anno 2018. Antisemitisme is terug van weggeweest. Sterker nog, het is misschien zelfs erger gesteld dan ooit.

En de reden daarvoor is helder -- zó helder dat zelfs de politiekcorrecte elite die niet meer durft te ontkennen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties