Heldhaftige agent die zich opofferde bij ISIS-aanslag in Frankrijk is vannacht overleden

Geen categoriemrt 24 2018, 9:00
Een echte held is vannacht in het ziekenhuis gestorven, na dodelijk te zijn getroffen bij een vuurgevecht met een ISIS-terrorist in een Franse supermarkt.
"Met een verzwaard hart" maakte de Franse minister van binnenlandse zaken Gérard Collomb vannacht bekend dat luitenant-kolonel Arnaud Beltrame overleden is. De man werd gisteren de held van Frankrijk door zich bij een ISIS-gijzeling in een supermarkt te ruilen voor een gegijzelde burger. Bij een vuurgevecht wat uiteindelijk losbrak werd hij geraakt, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar is hij overleden:

"[De terrorist zette] koers naar Trèbes, en drong daar de plaatselijke Super U binnen. Hij had, volgens een getuige, messen, granaten en een pistool bij zich. Hoewel de meeste bezoekers van de supermarkt wisten te vluchten, nam Lakdim een vrouw in gijzeling. Een Franse gendarme van 45 bood vervolgens aan om haar plaats in te nemen.

De politieman, Arnaud Beltrame, die bij het vuurgevecht zwaargewond raakte, is overleden. Dat meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb zaterdagochtend via Twitter. "Hij heeft vele levens gered", zei de Franse president Emmanuel Macron over Beltrame. "Hij stierf voor zijn land en pleegde een heldendaad", aldus Collomb."

In tijden van rampen en crisis leer je pas écht kennen wat de ware aard van mensen is. Wie er dan nog steeds oog heeft voor de medemens in plaats van alleen voor het redden van het eigen hachje, mag je gerust een regelrechte held noemen. Beltrame was dus zo'n man die bereid was z'n leven te geven om de Franse burgerbevolking veilig te houden, en heeft daar - zo bleek vannacht - zelf dus de ultieme prijs voor moeten betalen.
Moge Arnaud Beltrame rusten in vrede. En de moge de rest van ons gepeupel kracht putten uit zijn opoffering, in de hoop dat wij allemaal sterk genoeg zullen zijn om exact hetzelfde te doen als wij ons ooit in een soortgelijke situatie vinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten