Niemand is meer veilig in Den Haag: zelfs de burgemeester (VVD) wordt er beroofd

Geen categoriemrt 24 2018, 8:00
Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, is onlangs van haar handtas beroofd in de Haagse buurt Schilderswijk. Het geeft maar eens aan: in het Den Haag van 2017 is niemand meer veilig, zelfs de bestuurders niet die medeverantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de chaos.
De Schilderswijk in Den Haag had een buurt moeten zijn waar Hollands beste kunstenaars werden geëerd met straatnamen die odes aan het roemruchte artistieke verleden van ons land zijn. Maar dat is het nooit geworden: tegenwoordig is de Schilderswijk vooral een ode aan de jihad en de criminaliteit. Bestuurders hebben het gewoon laten gebeuren. Ze stonden erbij en keken ernaar. De vorige burgemeester van de Hofstad, Jozias van Aartsen, huurde zelfs salafisten in om met gemeentehesjes aan een beetje orde en veiligheid te scheppen. Het is een ministaatje binnen een staat geworden.
En dat keert zich nu zelfs tegen het wettelijke gezag, zoals de huidige burgemeester Pauline Krikke onlangs ondervond...

"Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag is op 5 maart beroofd van haar tas toen ze bij een tramhalte in de Schilderswijk stond te wachten. Ze hield de roof uit de publiciteit, maar omdat RTL Nieuws er achter is gekomen, geeft ze toch openheid. "Ik ben geschrokken."

De VVD-burgemeester was die avond voor haar werk in de wijk geweest en stond rond 21.15 uur te wachten bij de tramhalte aan de Hobbemastraat, toen de man razendsnel toesloeg en haar tas van haar schouder trok."

Ze heeft het incident tot vandaag uit de pers weten te houden, vermoedelijk om de gemeenteraadsverkiezingen niet met een lastig campagnethema op te zadelen. Want stel je eens voor zeg, dat de burgers van de derde stad van Nederland zich gaan uitspreken tegen de misdadige toestanden die generaties aan bestuurders gewoon hebben laten onstaan in de Schilderswijk. Ach ja, stel je eens voor dat zij met de neus op de feiten werden gedrukt dat ze een hele wijk hebben laten verpieteren en afglijden naar de zware criminaliteit...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten