Het échte nieuws uit Amsterdam is de Totale Teloorgang van D66

Alexander Pechtold en Kajsa Ollongren slagen er zélfs in D66 kapot te maken in Amsterdam. 

Zoals wij gisteren berichtten blijkt uit de laatste peiling van Maurice de Hond dat Forum voor Democratie behoorlijk in opkomst is in Amsterdam. Het heeft er alle schijn van dat de partij van Thierry Baudet en Annabel Nanninga bij de gemeenteraadsverkiezingen maar liefst 4 zetels zal binnenslepen. Dat zijn er net zoveel als de VVD.

Dat is opvallend en positief, maar er is nog een ander aspect van de peiling waar we het over moeten hebben: de ineenstorting van D66. De fopdemocraten zijn virtueel weliswaar nog altijd gedeeld de grootste in de hoofdstad, maar ze verliezen toch meer dan eenderde van hun zetels: van 14 in de gemeenteraad nu gaan ze naar 9 in de peilingen.

Aangezien Amsterdam een D66-bolwerk eersteklas is moet dat Pechtold en Ollongren toch wat zorgen baren. Als Amsterdammers het al gehad hebben met hun partij dan zal dat alleen maar meer gelden voor inwoners van andere steden en dorpen.

Het enige slechte nieuws is dat die D66-zetels vervolgens naar GroenLinks, Denk en BIJ1 gaan. Maar ja, je kunt niet alles hebben, he? We hebben het hier wel over Amsterdam, de meest gestoord-linkse stad van Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. buitenbeentje

  Amsterdam was 4 jaar geleden nog een PvdA bolwerk. D66 was de tussenpaus die niet geleverd heeft, niet landelijk, maar ook niet Amsterdammelijk (kwispel, áf). Amsterdam is zoekende, nou ja, zeg maar zwalkende. Van Aartsen (VVD) heeft de VVD een schop gegeven, Ollongren heeft Amsterdam verder geïslamiseerd.

  Mensen die Groen links kiezen, weten niet wát ze kiezen, grachtengordeldieren (v) die soppend naar Klaver kijken en elkaar nawauwelen dat GL toch zo´n fijne partij is, wat betreft de fascistische activisten, weten zij veel, ze weten niet een hoe ze het moeten spellen. De buurvrouw zegt dat Annabel de duivel is, dus moet het waar zijn, zij kan het weten want een andere buurvrouw heeft het haar verteld en die heeft het weer van een andere buurvouw.

  islam en links in één kamer. Totdat ze in elkaars bed terechtkomen, maar dan is het te laat.

  1. Ernst Quispel

   Ik begrijp dat Buitenbeentje deze laster over Amsterdam spuit vanuit een ver buitenland.

   Het lijkt me niet zo zinnig hier serieus op in te gaan.

   1. corfo

    @ Kwispel.
    Wat jou zinnig lijkt interesseert hier écht niemand iets !
    Links vod !

    1. Pit

     @Corfo: Dat is juist, correct en in lijn met de waarheid!

   2. Stanly2000

    Domme opmerking van een domme jongen.

    1. Pit

     @Stanly: Dubbel dom inderdaad.

     #dubbeldom

   3. buitenbeentje

    Ik had gezegd áf, stoute hond.

    1. Ernst Quispel

     DFTT.

   4. Top

    Blablabla! Blaaskaak Flappie

    1. Pit

     @Top: +1

     1. Guus Geluk

      Log nog even in met je andere accounts en het wordt “geloofwaardiger”.

     2. Pit

      -1

     3. tomygun

      Deze bedoel je .

   5. Pieter G

    Ernst Quispel 4 uur ago

    Het lijkt me niet zo zinnig hier serieus op in te gaan.
    ——-
    Waarom doe je het dan?
    Aan je eigen principes houden gaat je niet zo goed af. Zelfs niet binnen 1 reactie

    1. Ernst Quispel

     Ik doe wat ik schrijf: er niet inhoudelijk op ingaan.

     1. Stanly2000

      Dat doe je wel vaker, zo niet altijd.

  2. Pit

   @BB: islam en links in één kamer. Totdat ze in elkaars bed terechtkomen, maar dan is het te laat.

   Uit het oude Boek klinkt een waarschuwing. Toen Abraham zijn eigen gang ging verwekte hij Ismaël. Tot op de dag van vandaag plukken wij daar de wrange vruchten van.

   We zien nu hetzelfde gebeuren met Amsterdams-linksaf!
   Zij heulen met de islam en schreeuwen ruim baan voor deze intrinsiek verrotte militaire veroveringsideologie. Een regelrechte links-fascistische oorlogsdaad tegen onze verworvenheden, onze vrijheden en onze waarden en normen die nog steeds zijn geschoeid op de christelijke leest en onverenigbaar zijn met de islam.

  3. Dubbele Komma

   Buitenbeentje,Je hebt gelijk!

 2. Ernst Quispel

  Het FvD is een chaotische splinter die bovendien geen enkele bestuurlijke ervaring of kwaliteit kan inbrengen. Dat is dus irrelevant gedoe waar niemand op zit te wachten.

  Belangrijk is wel welke partij de grootste wordt en ik acht de kans groot dat GL dat wordt. Er komt dus een linkse coalitie onder leiding van GL. De rest is ketelmuziek.

  1. Rechtsaf

   Uiteraard ziet Ernst liever Denk in de coalitie

   1. Ernst Quispel

    Ik heb een sterke voorkeur voor partijen die kunnen besturen. DENK hoort daar niet bij.

    1. tomygun

     denko foob ?

    2. Mart

     Besturen naar de afgrond?Daar zijn de linkse partijen druk mee bezig.Weer sucses gewenst.

  2. Pieter G

   Ernst Quispel 4 uur ago

   Het FvD is een chaotische splinter die bovendien geen enkele bestuurlijke ervaring of kwaliteit kan inbrengen. Dat is dus irrelevant gedoe waar niemand op zit te wachten.
   —–
   Onzin…Naar zetelwinst gerekend zitten er heel veel mensen op te wachten.

  3. Dubbele Komma

   Het FVD is een goede partij die de waarheid zegt en ik hoop dat ze nog meer zetels pakken dan in deze peiling.

   Ikzelf ga PVV stemmen. Een partij die opgericht is door een visionair

   De islam is nog veel gevaarlijker dan geert op hamert!

 3. Guus Geluk

  D66 wordt afgestraft voor de deelname aan een conservatief kabinet.

  1. DutchDropveter

   Tjeetje Guus ik denk dat ze worden afgestraft omdat ze zeggen voor democratie te zijn maar het langzaam afbreken en dus kiezersbedrog plegen. Dat heeft niks met de richting of kleur van het kabinet te maken.

 4. RobertMarsman

  In Rotterdam verliest de partij van Eerdmans virtueel ook 5 zetels.. Het is weliswaar nog steeds de grootste partij van Rotterdam maar ze moeten aanzienlijk inleveren volgens de laatste peilingen. Alleen wordt dat nieuws hier gebracht alsof dat goed nieuws is voor Leefbaar.

  De D66 verliest er 5 in Amsterdam en het wordt gebracht als de teloorgang van de partij.
  Zoek de verschillen.

 5. DolleDries

  Dat er vanuit de dictatuur Brussel, aangestuurd door Soros, de Bilderberggroep (waar ons koningshuis en wat politici ook lid van zijn) en wat andere miljardairs een omvolking van Europa is ingezet mag duidelijk zijn. Met boten, vliegtuigen en bussen worden zoveel mogelijk mensen van een ander ras (uit het Midden-Oosten en Afrika) en met een andere cultuur naar Europa en Nederland getransporteerd. Het zogeheten Kalergi plan is openbaar in werking gezet: geen oorspronkelijke bewoners van Europa meer, geen Kaukasisch ras meer, maar een mengelmoes van culturen met een lager IQ (en EQ), dus makkelijk(er) te beïnvloeden door de elite.
  Door Elise Nijmegen
  Wat in de praktijk betekent dat we uiteindelijk onze eigen Nederlandse identiteit en cultuur zullen kwijtraken. Onze Nederlandse identiteit, die bestaat uit karakteristieke eigenschappen, overtuigingen, eigenaardigheden, gedrag en maatschappelijk geaccepteerde normen en waarden zal verdwijnen door het importeren van al dat “nieuwe” voornamelijk islamitische volk. Ons blanke ras zal uitsterven zoals door diverse professoren allang is voorspeld. Maar dat past precies in het plaatje van de bovenstaande dictatoriale elite. Die ontkennen het bestaan van de identiteit van een land en/of ras, dat komt hen namelijk beter uit… Ik ben echter trots op mijn ras, net zoals mensen van een ander ras trots zijn op dat van hun. Daar is niets mis mee, lijkt me. Ook ben ik trots op mijn Nederland, op onze identiteit, cultuur en tradities en die wil ik graag behouden.
  Het ontkennen van onze identiteit door vooral linkse “goedmensen” en de elite is de eerste aanzet tot een witte genocide, zoals bijv. in Zuid-Afrika al(weer) in volle gang is. Daar worden bijna dagelijks blanke mensen vermoord omdat ze blank zijn… Het lijkt erop dat de rationaliteit bij de “goedmensen” is vervangen door emotionaliteit waar je echt geen oorlog mee kan winnen. Een treffende uitspraak van Winston Churchill: “Het zijn verzoeners die de krokodil voeren in de hoop als laatste opgegeten te worden.”
  Er is niets mis mee om trots te zijn op je eigen land en ras en de identiteit daarvan, en het wil behouden voor toekomstige generaties. En als dat door een stelletje hypocriete geldwolven, gestationeerd in Brussel en met de medewerking vanuit Den Haag, wordt afgenomen tegen de wil in van de bevolking, dan zullen diegenen op het matje geroepen moeten worden en zich moeten verantwoorden en als zodanig afgestraft moeten worden voor hun dictatorschap, maar dat is mijn mening.
  Door Elise Nijmegen

  1. Ernst Quispel

   Bedenk zelf eens wat, DolleDries, aan dit domme knippen en plakken heeft niemand iets.

   1. Bart

    Het is altijd nog nuttiger dan die onzin die jij altijd neerzet. Jij hebt echt nog nooit een waardevolle bijdrage geleverd. Jij bent gewoon het prototype EU trol, geen leven en bijna 100% van je dag hier actief om je gal te spuwen.

    1. corfo

     @ Bart.
     Prima opgemerkt.
     Vanmorgen hoorde ik dat de EU miljarden “extra nodig heeft” alléén om de salarissen. onkosten vergoedingen, presentiegelden enz. enz. van dat geteisem te kunnen blijven betalen !! Het inkomen van die zooi gaat per maand omhoog !! Allemaal weggegooid geld, opgebracht door hard werkende burgers, en nóg heeft dat zooitje niet genoeg !
     De Britten zullen per dag blijer worden dat ze dit zinkende schip, mét een ladderzatte “kapitein”, op tijd verlaten hebben.

    2. Pit

     @Bart: Inderdaad, Wim is een taalneuqertje én een zuigtrol, twee-in-één dus.

    3. lanex

     Wat erg opvalt op deze site is dat er bijna geen debat gevoerd wordt, op elke item jaagt iedereen achter de provocateur Kwispel. Waarom niet genegeerd, het schiet zo niet op.

   2. corfo

    @ Kwispel.
    Ik hoef DolleDries niet te “beschermen of bij te springen”, daartoe is hij zelf prima in staat. Maar ik wil je er wel even op wijzen, @Kwispeltje, dat DD de juiste dingen aantoont in z’n artikelen, mét bron vermeld ook nog eens ! Dat kan van ongeveer geen enkele “reactie” van jou gezegd worden. Dus : blaas niet zo hoog van je torentje, jij stelt geen moer voor !

    1. DolleDries

     Moet ik een Ernst serieus nemen die altijd dwarsligt hier en die zelfs in zijn dwarsliggende trollende waanzin de vereniging Marijn verdedigde.
     Ik reageer helemaal niet meer op die vent. Ik neem alleen mensen serieus hier die hun werkelijk denken kenbaar maken en geen opruiende trollende geestelijk gestoorde. Hij doet maar.

     1. Ernst Quispel

      DolleDries is een trieste leugenaar. Ik verdedigde de Vereniging Martijn nimmer en mij hier voor pedofiel uitkafferen is ook te triest voor worden.

    2. DolleDries

     Je ziet de afwijking van Ernst hij heeft al onder zoveel namen gereageerd hier dat hij het zelf allemaal niet meer weet. Door zijn gestoordheid het dwarsliggen en trollen en niet schrijven wat hij werkelijk denkt raakt hij steeds meer in de war. Hij weet het niet meer en gezien zijn reacties hier neemt zijn ziekte steeds meer ernstige vormen aan. Ik denk dat de beste therapie is voor hem dat men niet meer op hem reageert zodat zijn dagelijks verslaving hier gaat afnemen en Ernst aan zich zelf kan gaan werken.
     Want laten we welzijn, eigenlijk is hij best zielig.

 6. Pindas

  Wat of wie er ook regeert{of de dienst mag uitmaken}Amsterdam is al jaren naar de donder.Dat het nog “leeft” is op zich al een wonder.Overeind gehouden door het toerisme worstelen zij toch door in het spasisme.
  Wat het uiteindelijk ten onder doet gaan zal geen enkel levend wezen verbazen,dat is de opbrengst van een stadhuis VOL DAZEN!

 7. Fortiori

  Om het verhaaltje een beetje te kruiden heeft DDS ook nog aan photoshoppen gedaan. Onprofessioneel gehannes.

  1. Ernst Quispel

   Ja, dat is ergerlijk.

   1. corfo

    @ Kwispel.
    Ga maar lekker buiten spelen, kereltje !

    1. Pit

     @Corfo: Fortiori = Wim

     1. Ernst Quispel

      Nee, je verzint dit maar.

    2. Pit

     @Corfo: Wim = Fortiori

   2. Stanly2000

    Domme jongens.
    Bron: Screenshot D66 / YouTube. Kijk verder dan je neus lang is voordat je commentaar geeft.

 8. RWB51

  Het gedrag van Pechtold, Ollongren, Dijkstra en rest van Dag66 hebben de club naar de rand van de afgrond gebracht. Na de gemeenteraadsverkiezingen gaan ze gelukkig een erg grote stap voorwaarts maken.

 9. Koeienstaarten

  Als ik overzicht bekijk lijkt het mij dat D66 ook zetels inlevert bij FvD. Op zich ook niet gek, D66 had tot voor kort een sterk democratisch profiel, en mensen die daarop selecteren komen nu bij FvD uit.

  Want in dit overzicht staat ook dat de PvdA ook 5 zetel inlevert, ik denk dat die op de eerste plaats naar BIJ1, Groenlinks en DENK gaan. En de rest komt dan inderdaad van D66.

 10. jan_nijhof

  Het stemmenverlies voor D66 komt waarschijnlijk door het verlies van Kasja Ollongren en Jan Paternotte, die beide naar Den Haag zijn gegaan. Dat Amsterdam links is, is normaal: grote steden zijn meestal voorlopers, conservatieven vind je ook in andere wereldsteden minder.

  1. Pit

   @Jan: En links heult met de islam. We moeten niet vergeten dat er 20+ moskeeën in Amsterdam staan en dat het aantal Mohammedanen alleen maar toeneemt. Als links in het politieke zadel wil blijven moeten ze folders in het Turks en Arabisch blijven drukken en moeten ze islamitische vertegenwoordigers blijven leveren.

   Geweldig dat FVD daar nu wat aan gaat doen.

   #fvd

 11. Frits Jansen

  Uit de peilingen blijkt dat het reuze meevalt met de ondergang van D66. De eendimensionale denkers van D66 willen of kunnen dat niet begrijpen, maar de D66 kiezer is intelligent genoeg om de nuance te begrijpen.

  Zo is de afschaffing van het Raadgevend Referendum vette pech voor aan het Telegraaf-concert gerelateerde relschoppers en demagogen, maar elk verstandig mens begrijpt dat het een ramp is hoe het referendum werd gekaapt door subversieve krachten.

  1. Stanly2000

   “De eendimensionale denkers van D66 willen of kunnen dat niet begrijpen. “Inderdaad!

  2. Original NL

   Citaat….
   “maar de D66 kiezer is intelligent “.
   …Dan bent u waarschijnlijk geen D66 kiezer maar een gewone linkse kwal.

   1. Original NL

    ……..“De eendimensionale denkers van D66 willen of kunnen dat niet begrijpen. “……
    …Maar in deze uitspraak kan ik mij wel vinden….
    Dat dan weer wel!

 12. Babaji538

  Ze is begaan met het lot van Tilburgse vrouwen.
  Ik zie dat.
  Petra Hermans

 13. a.wolb

  ONGELOOFELIJK !!!!!!
  Een zeer groot deel van de kiezers, stemmen wederom op de VVD,D66,CDA,Groen links die ons land verkocht en verraden hebben aan Brussel o.l.v Rutte de grootste leugenaar van ons land!
  Dus er zijn genoeg mensen te vinden die het goed vinden,dat deze oplichters en land verraders hun valse spelletjes met de bevolking kunnen realiseren!
  Met andere woorden, het volk krijgt wat ze verdiend!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.