Het werd tijd dat Yernaz Ramautarsing opstapte. FVD had hem al eerder moeten lozen

Grappen! Wetenschappelijk debat! Satire!

Natuurlijk is het best mogelijk dat Yernaz Ramautarsing grappen aan het maken was in de veelbesproken WhatsApp-groep met (wannabe) politici van allerlei partijen. Hij had de schijn, helaas voor hem, wel erg tegen omdat ze perfect aansloten bij uitspraken die hij eerder deed… en die hij wel degelijk letterlijk meende.

Het was al langer bekend dat Yernaz een pr-probleem zou opleveren voor Forum voor Democratie. Dat is dan ook waarom ik al tijden op Twitter liet weten dat hij z.s.m. van de lijst gehaald moest worden. Het IQ-verhaal, was ik bang (en wist ik), was nog maar het begin van het probleem. Tegenstanders konden FVD weken- zo niet maandenlang om de oren slaan met vergelijkbare uitspraken of tweets van deze jongen. Misschien dat hij het niet allemaal verkeerd meende, maar we hebben het hier over de politiek. Je kunt je partij niet keer op keer in de problemen brengen. Of je “in de kern” nou een goed mens bent of niet.

Yernaz had nooit op de lijst mogen staan. En als hij er wél op gezet was, welnu, dan had men hem ergens op plek 10 of 15 moeten zetten. Maar nee, hij kreeg plek twee waardoor hij na Annabel Nanninga hét gezicht van de partij werd in Amsterdam. Dat ‘onverstandig’ noemen is een understatement van jewelste. Het was gewoon stupide. 

Afijn, dat is nu dus rechtgezet. Gelukkig maar. Want hoe langer deze jongen op de lijst zou blijven staan, hoe vaker de politieke tegenstanders van FVD de partij met succes kunnen framen. Niet dat ze Baudet en co nu opeens met rust zouden laten, maar je hoeft je tegenstander ook niet gratis en voor niets ammunitie én wapens te geven. Toch is dat precies wat Yernaz deed.

En laten we wel wezen, hij deed dat ook nog eens op ongelooflijk achterlijke wijze. Hoe dom is het om je zo te laten gaan in een WhatsApp-groep met politieke tegenstanders… zeker als je weet dat je mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen? Dat je ‘slechte grappen’ (als we ervan uitgaan dat het inderdaad grappen waren) maakt als je onder vrienden bent, soit. Maar dit waren mensen waarvan Yernaz wist dat het tegenstanders waren. Het waren lui van de VVD, de SP en D66.

D66.

D66!

Dat was op zichzelf al voldoende bewijs om Yernaz incompetent te verklaren en hem van de lijst te halen. Dat je fouten maakt als politicus in spé, oké. Dat kan. Maar dit was zó achterlijk, zelfs een kleuter zou dit anders gedaan hebben.

Tip voor alle jongeren die uiteindelijk graag in de politiek willen belanden: doe geen radicale uitspraken en als je wél van “foute grappen” houdt, maakt ze dan in een omgeving met vrienden, niet met vijanden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Ernst Quispel

  Wat zegt deze affaire over het politieke beoordelingsvermogen van Baudet?

  1. DolleDries

   Dat vroeg ik me af bij Rutte.

   1. Pit

    @DD: Je kunt Wim beter doodzwijgen!

    #pisvlek

    1. DolleDries

     Klopt

  2. Lex

   Ik vond hem altijd een bijzonder verschijning, telkens als ik Yernaz Ramataursing zag moest ik denken als onze verre voorouders de neanderthaler.

   Voor FVD een opluchting dat deze man is opgestapt. Nu de vraag wie de volgende is die rare dingen gaat zeggen. We weten dat de woorden van politici onder een vergrootglas worden bekeken.

   Vooral van politici van de PVV en Forum van Democratie.

 2. swetsnek

  Eerlijk michael gaan we het daar weer over hebben je valt wel een beetje door de mand.
  Heb je niet iets over AFD of over SS ????

 3. Lex

  Opgeruimd staat netjes.

  Van deze gorilla had de partij niets dan last.

 4. Vit

  In de politiek heeft men niets op met wetenschap, oorzaak en gevolg.

 5. swetsnek

  SNIF SNIF SNIF

  Hoe snel het hier alweer naar stront stinkt eerlijk 2 min en de pedo is er ook al weer .

 6. swetsnek

  Als het maar hits oplevert want zonder reclame inkomsten blijf je nergens he

 7. Blue monday

  Dat is nu jammer voor FvD, deze idioot was heel bewust zo gepositioneerd om de gore ideeen van FVD aan de man te brengen.

  Nu blijkt dat de kiezer deze smerige uitspraken niet pikt, wordt gespeeld alsof het het werk van een eenling is.

  Het experiment van FvD is mislukt, ze zoeken wel weer naar andere idioten.
  Dit lichtgewicht is bewust misbruikt door FvD en gedumpt.

  Hopelijk beiden ze nog slachtofferhulp aan hem

  1. sjun

   Misschien kun je eens uitleggen wat je waarom onoirbaar vindt aan de eigen uitspraken van Yernaz Ramautarsing in hun context? Nu lijkt het vooral een rant om publiek uit te venten dat jij aan de goede kant van de gewenste mening staat.

 8. DolleDries

  Toch vraag ik me af wat heeft deze man erger gedaan heeft dan de corrupte Penthouse met zijn racistische uitspaak tegenover de Russische bevolking

  1. Kodi

   Die hypocriete demonen van die landevrraders van D’66 zijn wel de laatsten die ook nog maar enig recht van spreken mogen hebben.

 9. Bloem

  Erg goedkoop om dhr. Ramautarsing zo af te vallen. Hij heeft slechts beoordelingsfouten gemaakt over wie wel en niet te vertrouwen waren. Het liefst had de concurrentie hem geframed als racist, dat was gezien zijn ethniciteit een lastige. Vervolgens worden er dan maar mollen op hem afgestuurd om materiaal te vinden waarmee hij in het diskrediet gebracht kan worden. Er is dus heel veel enetgie gestopt in het vinden van trash en dan is dit het maximale resultaat. Hij heeft geroepen dat Homoseksuelen slimmer zijn dan heteroseksuelen. Een minderheid positief benaderd. Dat doen ze bij het partijkartel continu, waren immers de vluchtelingen niet de kansenparels die onze samenleving en economie kwamen versterken? Beste heer van der Galien, het was helemaal niet nodig om deze beschadigde man nog verder te vernederen. Zeker niet door iemand uit zijn eigen hoek

  1. DolleDries

   Helemaal mee eens het waren allemaal advocaten ,tandartsen en dokters. Zeer slecht stuk van Michael.. Nog erger is dat D66 er eentje in het midden heeft die homo’s zijn een zonde vindt.
   Het is ongelofelijk hoe iedereen zich racistisch op deze gekleurde jongen stort het lijkt wel of ze denken die heeft een lage IQ die kunnen we hebben

  2. Ernst Quispel

   Bloem illustreert dat er veel Nederlanders zijn die de bizarre ideeen van Ramautarsing ondersteunen.

   Ook Baudet kan het maar niet opbrengen inhoudelijk helder afstand te nemen van deze onzin. We moeten er dus vanuit gaan dat hij inhoudelijk op hetzelfde spoor zit.

   Het FvD is een bedenkelijke foute partij. Mooier kunnen we het niet maken.

  3. DolleDries

   Alle Russen leugenaars noemen is geen onzin natuurlijk. Dat is veel erger en racistisch negatief
   Waarom mag iemand niet positief zeggen dat Homo’s een hoger IQ hebben. Als hij had gezegd dat Marokkanen een hogere IQ hebben was die op de handen gedrag door links en die Penthouse voorop

  4. Kodi

   Je hebt een mooie bloemlezing van je uiterst puike analyse gemaakt. En Van der Galien mag zich dit inderdaad aantrekken.

 10. Yato

  Dit doen andere politieke partijen beter (of eigenlijk niet). Ybeltje Berckmoes beschreef bijv. hoe je als politicus niet op eigen initiatief geen interview mag geven en tevens moet je heel erg goed op je uitspraken letten. Een niet gedane (of niet gedocumenteerde) uitspraak kan immers nooit tegen je gebruikt worden. Ook het verwoorden van de uitspraak is belangrijk. Bijv. als Rutte zegt dat ze streven naar een Europees leger dan zal daar veel ophef over komen. Als hij zegt dat ze streven naar “intensievere militaire Europese samenwerking en bevordering van de Europese militaire integratie” dan is er niks aan de hand ookal bedoelt hij in feite hetzelfde. Yernaz had in dit geval zijn mening ook zodanig moeten verpakken dat het geen ophef zou veroorzaken of de uitspraken überhaupt niet moeten doen. Of hij nou gelijk had of niet doet er niet toe, de media behandelen je gewoon niet eerlijk en daar heb je helaas mee te leven en om te gaan.

  Ik zou FVD adviseren een cursus PR- en mediastrategie te organiseren voor al haar prominenten om dit soort excessen te voorkomen. De kiezer zal het ze dit keer vergeven, maar bij de volgende TK-verkiezingen zal dit desastreus uitpakken.

  Ik vind het persoonlijk wel jammer dat politici in z’n algemeenheid niet open, vrij en direct meer kunnen zeggen wat ze denken zonder problemen te krijgen, óf met de media of met hun eigen partij. Maar dat is nu helaas de realiteit.

  1. Yato

   niet op eigen initiatief geen interview = niet op eigen initiatief een* interview. Dubbele ontkenning, excuus.

   1. swetsnek

    Als we Nederlandzst willin lereen dan GAan wie wej naar skool ok

 11. Two Ravens Black Kettle

  De snelheid waarmee dit akkefietje is afgehandeld geeft de burger moed.
  De Demofoben’66 hebben islamistische homofoben op de lijst, Groen Links zelfs iemand in het parlement die jarenlang zweeg over kinderverkrachtingen bij zijn ‘hulpverlenings’organisatie.
  Gebeurde het in de Kerk dan stond geheel links (terecht) op de achterste poten
  Nu doen ze alles om die organisaties uit de wind te houden.
  Kinderverkrachtingen zijn kennelijk alleen erg als er priesters bij zijn betrokken.

  En ook de Penthouseprofeet en Russenjager de vunzige Veilingmaester Alex P., zo corrupt als de neten, komt met alles weg bij de bevriende ‘kwaliteitsjournalistiek’.

  Maar dat is de ongelijke strijd die we allemaal moeten voeren. De MSM is volledig in het Kartel geabsorbeerd en verankerd dus heeft hypocrisie vrij spel in NL.
  En dus moet iedereen die een millimeter van de Kartel Ideologie durft af te wijken elk woordje op een weegschaaltje leggen.
  Boven de poorten van de kwaliteitsmedia hangt dan ook het adagium:

  ‘Voor de een de microscoop en de guillotine
  Voor de ander de Doofpot en Liefdesmantel’

  Dat is de realiteit.
  En Yernaz had beter moeten weten.
  Je hoeft jezelf niet af te vragen aan welke kant de klikspanen en vingerwijzers van D’66 en VVD (oeps Godwin alert) zouden hebben gestaan in 1940-45. Ze zouden een idyllisch klikspaan-bestaan hebben gehad tijdens de oorlogsdagen (daar zit nog een verzetsstrijder, in die kelder zit een Jood, die zoon van hen is homo, die boerenfamilie heeft inw werkelijkheid drie ipv. vier kinderen etc cetera) maar daarna met kaal geschoren kop en pek met veren door de straten gejaagd.

  Maar dat behoor je te weten
  Een D’66’r is niet vertrouwen, ze spreken met gevorkte tong en de frauderende VVD club is geen spat beter.
  Je dient slimmer te zijn.

  En dus heeft Michael gelijk.
  Het is jammer dat je in deze bananenmonarchie niet vrij kunt en mag debatteren, babbelen en discussieren maar in deze tijd leven we nu eenmaal.
  De tijd van the Mob Mentality opgehitst door het Kartel+hun MSM, de Robbespieriaanse Demofoben’66 met hun Gedanken Gestapo voorop.
  De terreur van de ‘Outrage-Brigade’

  Het is goed dat Yernaz de eer aan zichzelf heeft gehouden
  Dat siert hem
  Vergelijk dat eens met de echte homofoben die bij de Demofoben’66 vrij spel hebben.
  Maar dit geneuzel in de marge lijdt af.
  Ik kijk ook regelmatig naar Stefan Molineux op youtube.
  Vrijwel altijd met hem eens maar skip altijd de afleveringen die over rassen en IQ etc gaan.
  Natuurlijk zijn er (minimale) verschillen (je hoeft alleen maar naar de diverse sporttakken te kijken of de prestaties van de Oost-Aziaten onder de loep te nemen)
  Maar 99% van het probleem zit in de Cultuur, de Religie/Ideologie. Daar komt de achterlijkheid vandaan.
  Veel terroristen van 9/11 waren goed opgeleid. Intelligent genoeg om duizenden mensen te vermoorden in één klap.
  Waarom ?
  Niet vanwege IQ verschillen
  Maar omdat ze de haat ingeprent kregen vanuit hun cultuur en ideologie.
  Het gelul over IQ leidt af van de zaken waarover we het moeten hebben zoals ondermeer
  * Massa-immigratie en Overbevolking
  * De dood van de Democratie
  * De voortdurende inperking van de vrijheid van meningsuiting
  * De islamisering
  * De EUSSR
  * De kwalijke rol van de Fake News Media die we in NL zelfs met belastinggeld ins tand houden.
  * De import van de middeleeuwse praktijken en tribale twisten
  * De D’66 magistratuur die slachtoffers en nabestaanden keer op keer in de rug steken
  * De TransferUnie
  * De destructieve aard van de Diversity Politics
  * De gezuiverde universiteiten die zelfs heulen met terroristen
  * De voortdurend stijgende belastingdruk om Kartel Hobby’s in stand te houden
  et cetera

  Daar moet het overgaan.
  Niet over IQ

  1. poison

   Klopt. ++++

 12. DolleDries

  Elk jaar selecteert het links-liberale dagblad Aftonbladet acht “helden” die tegen het einde van het jaar op het Zweedse heldengala worden geprezen. Een van hen kan Tomas Åberg worden, projectmanager van het Nethaatbewakers project. Op zaterdag is hij op Aftonbladet.se een van de genomineerden geworden, met de motivatie dat hij “750 internettrollen heeft aangemeld”.
  Het voor de rest anonieme clubje van het project Nethaatbewakers heeft een publiekelijke projectmanager, Tomas Åberg, 43.
  Hij werkte voorheen als politieagent en startte het Nethaatbewakers project met een vriend die een systeemontwikkelaar was.
  Tomas Åberg heeft 750 mensen aangemeld voor zogeheten “nethaat” op het internet, schrijft Aftonbladet. 14 procent van de zaken is vervolgd en ongeveer zeven procent is geëindigd in een veroordelingsvonnis.
  Op zaterdag is Tomas Åberg en zijn anonieme medewerkers van het Nethaatbewakers project genomineerd in Aftonbladet’s Zweedse Helden, dat in 2007 werd opgestart en elk jaar prijzen uitdeelt aan “alledaagse helden die moed, burgermoed en barmhartigheid hebben vertoond”.
  – We hebben zelf een eigen zoekmachine vervaardigd die woorden en zinnen kan vinden waarvan het vermoeden bestaat dat deze haat zaaien tegen een bevolkingsgroep, zegt Tomas Åberg Aftonbladet, en wijst erop dat het een tegenwicht is tegen het “radicaliserende en grof taalgebruik” op het net.
  Volgens Åberg is de ontwikkeling op het internet “echt gevaarlijk” en richt hij zich nu op de uitbreiding van zijn activiteiten, zodat zoveel mogelijk Zweden worden gestopt van “radicalisering”.
  Opvalland veel van de slachtoffers die blijven hangen in Åberg’s “zoekprogramma” en bij de politie aangemeld worden voor het aanzetten tot rassenhaat, zijn oudere dames die boze Facebookposts schreven over de immigratie in Zweden.
  Niet minder dan 15 personen werken nu bij het Internetbewakers project, die volgens Aftonbladet “individuen jaagt die criminele haat uiten”. Maar terwijl het Internetbewakers project druk bezig is met mensen te identificeren die meningen uiten waarvan ze niks willen weten, zijn de rest van de werknemers van het project zelf anoniem. Dit met de verklaring: “We willen de aandacht vestigen op de bovenstaande punten. Niet op onze groep of specifieke gebruikers ervan”, zoals het op de website van Internetbewakers staat.
  In 2017 ontving Internetbewakers 65.000 euro aan staatssteun van de MUCF, het ministerie voor jeugdzaken en burgerzaken.
  “Ze zijn niets meer dan digitale burgerwachten die onder een onzichtbaarheidsmantel opereren, terwijl ze willekeurig beslissen wat er gezegd mag worden, en door wie, een activiteit die wordt gesteund door de Zweedse overheid. Is dit echt hoe democratie eruit ziet?”, schreef de auteur Katerina Janouch in een kritisch artikel over de Internetbewakers.

 13. PMG

  Smerige natrapper ben je MVDG, jou stukje heeft niets met opinie of journalistiek te maken.
  En de trollen hier die aankomen dat het partij programma van het FVD ook maar enig punt bevat waar men zich eens achter de oren moet krabben weten zelf wel dat dat juist niet zo is en balen gigantisch van de een na andere fok-op van hun eigen partijkneuzen.
  Je staat vandaag de dag gigantisch voor lul wanneer je nog VVD, D66, SP of PVDA stemt.

 14. david1veenstra

  Toevallig, nou ja, was ik aanwezig tijdens een bijeenkomst van een regio voor de provincies. Wat veel aanwezigen opviel was de chaotische manier van mensen uitzoeken.
  De leidende rol was toebedeeld aan Henk Otten, de door geroyeerde FvD leden zwaar bekritiseerde hoofdpersoon bij het Forum. Ik moet zeggen dat zij waarschijnlijk gelijk hebben wat Henk betreft. Hij maakt een keus op puur persoonlijk smaak, zijn smaak. Andere mensen komen er niet aan te pas. Dit is natuurlijk ontzettend fout. Maar de tijd zal het leren. Baudet en Hiddema hebben een probleem met deze meneer Otten. Ik heb er verder geen belang bij maar het is iets wat je concludeert. Henk sorteert op uiterlijk en niet op inhoud en voor een recruiter is dat een heel slechte leidraad. Hij heeft geen belangstelling voor de diepte van een kandidaat.

 15. Ni28

  Het is natuurlijk dom om dit soort onderwerpen voor de verkiezingen aan te snijden. Maar ook door de tegenstanders van de FvD worden oude koeien uit de sloot gehaald om hun zwart te maken. En die enorme verontwaardigde ophef van de linkse moralisten die gelijk in de gordijnen vliegen zonder het onderwerp aan te snijden. Wat Ramataursing heeft beweert is niet waar dus wat is makkelijker dan hem met feiten te overtuigen dat het gelul is wat hij zegt. Niemand durfde het aan want het ging alleen maar om de partij zwart te maken, kijk die racisten en zo voort die zeggen dat de zwarte mensen dommer zijn. Toevallig las ik gisteren een verhaal uit een gewaardeerde Oost Europese dagblad het verhaal over de zwarte mensen in Afrika die hormonenpreparaten slikken om hun huid lichter te maken zeg maar op niveau van wijlen Michael Jackson. En zwangere vrouwen om hun kind met lichtere huid te baren. Dit alles met de enorme risico’s die zij nemen met deze onbekende medicijnen. Dan vraag ik mij af waarom bent je dan niets trots op je kleur? Waarom doe je dat? je kunt je toch bewijzen met welke kleur huid dan ook. Misschien iets voor mevrouw Simons of die andere schreeuwers om dit te verklaren.

  1. Ernst Quispel

   “Wat Ramataursing heeft beweert is niet waar dus wat is makkelijker dan hem met feiten te overtuigen dat het gelul is wat hij zegt.”

   Het viel met name op dat zijn medestanders dit gelul niet doorprikten, integendeel, met name ook op dit forum, werd het gelul verdedigd als wetenschappelijke waarheden.

 16. Ben Zine

  Helemaal mee eens, Michael. Het blijft een raadsel waarom Baudet dit allemaal heeft laten gebeuren… Juist omdat hij zich tot nu toe nog altijd niet duidelijk heeft gedistantieerd van de abjecte en controversiële uitspraken van Ramautarsing, blijft dit ook aan Baudet kleven. Dat zou hij toch moeten kunnen begrijpen.

 17. Ni28

  Ramautarsing zijn ideeën zijn misschien niet leuk en niet waar maar niemand van de schreeuwers gaat op in waarom het niet waar is. Als je kunt schreeuwen moet je ook kunnen uitleggen. Alleen zo haalt je het de wereld uit. Dus kom op, schreeuwers, leg het uit en de wereld wordt gelijk leuker!

  1. Ernst Quispel

   “Alleen zo haalt je het de wereld uit.”

   🙂

  2. Floris

   Ramautarsing zijn ideeën zijn misschien niet leuk en niet waar .
   ———————————————————————
   We leven in een tijd waarin politieke correctheid boven de waarheid wordt gesteld en daar werken linkse wetenschappers ook aan mee. Ik word doodziek van die hypocrisie. Zij hebben hun wetenschappelijke integriteit bij het oud vuil gezet.

   Dat er een relatie is tussen iq en ras is een wetenschapppelijk feit.

   “Dat de gemiddelde intelligentie onder zwarten lager is dan onder blanken wordt nauwelijks in twijfel getrokken. Heftige meningsverschillen bestaan er vooral waar het erom gaat de genoemde intelligentieverschillen al dan niet genetisch verklaren. Uit tweelingonderzoek in een land zoals Nederland blijkt dat ongeveer 55% (de metingen lopen uiteen tot wel 80 0f 90%) van de intelligentie erfelijk bepaald is. Omgevingsfactoren zoals voeding, opvoeding, cultuur en scholing bepalen de overige 45%.
   […]
   Daarmee zijn we op een belangrijk pijnpunt gestoten. Omdat het voor de tegenstanders, ideologisch gezien, onverdraaglijk is dat er genetische verschillen in gemiddelde intelligentie tussen blanken en zwarten bestaan, is voor hen de enige mogelijke optie dat geconstateerde verschillen volledig door omgevingsfactoren bepaald zijn: 0% nature en 100% nurture. Dit is in wezen een fundamentalistisch standpunt, hoewel in de media niet wordt nagelaten om juist hun opponenten (50% nature 50% nurture) van fundamentalisme te betichten. Alleen al de veronderstelling van gemiddelde intelligentieverschillen tussen blank en zwart is volgens hen racistisch en moet koste wat kost via falsificerend onderzoek bestreden worden, maar ook via meningsvorming in het onderwijs.”

   https://tinyurl.com/y9a7bcu8

   Wat hij zei over homoseksuelen (dat die intelligenter zijn dan hetero’s) is wel onzin.

   1. Ernst Quispel

    Zo is het, Floris, de intelligentieverschillen tussen rassen en culturen zijn een prangend politiek probleem en daarom moet het FvD deze prominent op de politieke agenda plaatsen!

    Het is tijd voor maatregelen!

    1. Floris

     Het probleem zit bij wetenschappers en journalisten die zich in dienst van hun ideologie hebben gesteld en lak hebben aan de feiten. Het zijn charlatans.

     Helaas is de massa dom en vreten ze de politiek correcte leugens. Net als Ernst Wim en Beukmans.

     1. Ernst Quispel

      Welke maatregelen zou Floris op grond van deze schokkende wetenschappelijke onderzoeksresultaten willen nemen?

     2. Floris

      Ernst Wim is geschokt. Aandoenlijk.

    2. Holland

     Ernst Qutten geeft hiermee onomwonden toe dat hij in het hele debat rond deze kwestie -waarin hij constant heeft lopen schreeuwen en veroordelen- het fout had, bakzeil moet halen en zijn ongelijk erkent.

     Dit gaat op voor vrijwel alle debatten waaraan deze onbenul deelneemt.

  3. Kodi

   In een normale wereld dient wetenschap de waarheid of waarheidsvinding te dienen. Helaas gaat de wetenschap ook al gebukt onder de politiek correcte dramdwang.

 18. George Knight

  Eens met het standpunt dat Ramautarsing nooit hoog op de lijst van FvD in Amsterdam gezet had moeten worden. Maar met zijn terugtreden is het verhaal nog niet af en het probleem voor FvD opgelost. Eigenlijk begint de discussie nu pas goed.

  Want de achterliggende vraag die nog lang niet beantwoord is, is waarom Ramautarsing zo hoog op de lijst is geplaatst door het partijbestuur. Dit ondanks de waarschuwing van de toenmalige scout Robert de Haze Winkelman die zegt dit afgeraden te hebben.

  Ofwel, de kandidatuur van Ramautarising is geen reden voor de huidige onrust binnen FvD, maar juist een gevolg daarvan.

  De discussie die dus nog gevoerd dient te worden betreft het functioneren van FvD als politieke partij, de rol van het drietallige partijbestuur hierin en de organisatie en interne democratie van FvD. Of liever gezegd, als de top van FvD deze discussie wenst en durft te voeren.

  Ramautarsing was zoals Michael van der Galien terecht beweert zo’n aantoonbaar ongeschikte en contra-productieve kandidaat dat het beoordelingsvermogen van het partijbestuur nu ter discussie staat. Hoe kon Ramautarsing als nummer twee ooit op de lijst in Amsterdam geplaatst worden door dit partijbestuur? Tegen het uitdrukkelijk advies van De Haze Winkelman in.

  Amsterdam, notabene de enige stad waar FvD met een eigen lijst deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daar had het partijbestuur wel wat zorgvuldiger mee om kunnen gaan. De uitleg daarvoor hebben Baudet, Otten en Rooken nog niet gegeven.

  1. Ben Zine

   De Haze Winkelman heeft geheel belangeloos veel tijd en energie gestoken in de organisatorische opbouw van het FvD, bovendien heeft hij Baudet al geruime tijd geleden gewaarschuwd voor de radicale opvattingen van Ramautarsing. Als je dan, als Baudet zijnde, die waarschuwing volkomen negeert en zo iemand als een baksteen laat vallen en tegelijkertijd Ramautarsing de hand boven het hoofd blijft houden, sterker nog, hem op de tweede plaats van de verkiezingslijst zet, dan heb je wat Amerikanen noemen “bad judgment”. Een slecht beoordelingsvermogen. Deze kwestie heeft het Forum, geheel onnodig, behoorlijk beschadigd. Nog zo’n blunder van Baudet en het is einde oefening voor het FvD.

 19. sjun

  Typisch D66 al had het ook PvdA of de VVD kunnen zijn dat de privacy van de besloten gemeenschap schond. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1745614/appgroep-geschokt-door-lek-over-politicus-dit-voelt-als-verraad Dezelfde partijen jassen er een Sleepwet doorheen.

 20. FlorisDeVr1es

  Je zou exact dezelfde redenering los kunnen laten op Thierry Baudet en dan moet hij zijn eigen partij verlaten…want zo voorzichtig en verstandig is Thierry ook niet altijd geweest met uitspraken. De hele consternatie zegt meer over de hatelijkheid van de tegenstanders dan over Yernaz. En ondertussen stijgt FvD gewoon in de peilingen. Men is de kartelpartijen alleen maar meer gaan haten door deze moddergooierij. Much ado about nothing. En: Wag The Dog! Want liever niet teveel aandacht voor alle D66 en VVD schandalen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.