Inlichtingendiensten hadden contact met IS vrouwen tegen het Kabinetsbeleid in

Net na een referendum over de bevoegdheden van de inlichtingendiensten, waar de Nederlanders terecht ‘Nee’ tegen hebben gezegd, komen we er achter dat de inlichtingendiensten tegen het Kabinetsbeleid in, contact hebben gehad met IS vrouwen in Noord-Syrië. Uitreizigers zouden geen bijstand mogen ontvangen, of geen contact mee gemaakt mogen worden.

Een van de familieleden zegt dat de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) de gesprekken voert, de andere bron noemt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Wel geven beide families dezelfde details over de ontmoeting met mensen van de Nederlandse inlichtingendiensten: die namen pepernoten en pindakaas mee.

Er is nog geen officiële reactie vanuit de politiek gekomen, maar als dit waar is, dan is het een klap in het gezicht van de regering. Daarnaast moeten we er dus van uitgaan dat het niet vanzelfsprekend is dat de inlichtingendiensten het Kabinetsbeleid volgen en dus hun eigen richting in durven te gaan. Dat is uiterst negatief, zeker als het gaat om zulke belangrijke organisaties als de inlichtingendiensten.

Dit vraagt om serieus onderzoek en gedegen controle vanuit de politiek. Dit mag en kan zeker niet nog een keer gebeuren, anders zijn de rapen gaar. Wie weet waar de inlichtingendiensten dan tegen in zullen gaan met hun bevoegdheden?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Babaji538

  Nogmaals, er is geen enkele sprake van
  “impact of indruk maken”, bij vormen van negativiteit
  noch een weg der erkenning door ranzig misbruik
  vanuit Gemeentepils, lager dan de gordel van 11 jaar.
  Goedkoop is duurkoop.
  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, door ranzig misbruik.

 2. Bloem

  Alleen al hierom is duidelijk dat de wiv terug getrokken moet worden

 3. DutchDropveter

  “inlichtingendiensten” dat dit naar buiten komt zegt al voldoende dat we de WIV van A tot Z niet moeten willen. Alles lekt bij de overheid

 4. Guus Geluk

  Hieruit blijkt vooral dat de inlichtingendiensten alles doen aan terreurbestrijding. Desnoods dwars tegen kabinet en premier in.

  1. DutchDropveter

   En hieruit blijft dat de de inlichtingen dienst niet om kan gaan met “Geheime informatie” welke totaal NIET naar buiten mag komen.

   maar ja overheid en lekken… alles komt naar buiten, alles! Dus daarom liever geen WIV

   1. Guus Geluk

    Nee, de slachtoffers hebben dit aan de Volkskrant verklaard.

    1. DutchDropveter

     Slachtoffers? ik denk eerder dat de inlichtingen dienst een contract opstelt waar iemand vast legt zijn ordinaire bek te houden of zijn we zo achterlijk in dit land dat we gewoon maar een eind heen praten?

     1. Guus Geluk

      Excuus, op de plaats van “slachtoffers” behoort “familieleden” te staan.

   2. Guus Geluk

    “Nederlandse vrouwen in Koerdische kampen in Noord-Syrië worden naar eigen zeggen verhoord door Nederlandse inlichtingendiensten. Dat vertellen twee familieleden aan de Volkskrant. Een van hen is Houssein (57), die begin februari in het Koerdische deel van Syrië op zoek is gegaan naar zijn dochter Meryem.”

    1. DutchDropveter

     Terug willen naar Nederland zeker en dan vervolgens je bek open trekken… Alleen hieruit kunnen we dus al opmaken dat deze mafklappers geen nieuwe kans moeten krijgen in onze maatschappij. Einde discussie lijkt me zo.

  2. robroy

   jij bent werkelijk helemaal van god los dat is zelfs morgen niet te lijmen idioot

   1. DutchDropveter

    Guus is nog steeds aan het opmeten hoe ver hou zijn kop in het zand kan steken. Hoe dieper hij graaft des te warmer het word 😉

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Superdiep_boorgat_van_Kola

    1. robroy

     Al graaft ie tot aan China het zal hem niet meer helpen nog een paar uurtjes zijn we even een dag van hem verlost gelukkig

  3. Rechtsaf

   @GolieGuusje je moet je Goliemuil houden, jij hypocriete randdebiel, nunaceneugertje dat je d’r bent.
   Aan de ene kant moet alles volgens de regeltjes en aan de ander kant ben je aan het zuigen dat het niet meer buiten de regeltjes kan.

   Terreurbestrijding my ass..

 5. Ni28

  De inlichtingen diensten leveren hiermee het bewijs dat zij toch al doen wat zij willen, wet of geen wet. Uitbreiding wet is hiermee onnodig. De regering zou eerst orde op zaken moeten stellen bij hun zelf en de diensten die blijkbaar losgeslagen zijn. Niemand weet precies wie wat doet.

 6. Ni28

  De politiek houdt vast aan haar niet actieve rol in het eventueel repatriëren van de IS toeristen. Dat betekent dat of zich iemand uitgeeft voor AIVD of MIVD of zij weten van elkaar niet wat zij doen.

 7. Ruud562

  Natuurlijk is dit handelen bekend bij de politiek! Men wil en zal die ‘zielige’ vrouwen en hun oh zo zielige kinderen hierheen halen, alleen het in openbaarheid brengen van die alsnog verborgen agenda zou hier ten lande veel onrust kunnen geven, althans daar gaat men van uit! Want waarschijnlijk zal het tegendeel bewaarheid zijn, gezien het vele onnozele deugvolk hier.

  Hoe ik tot mijn conclusie kom? Al eerder waren er maatschappelijke organisaties die pleiten voor het terughalen van die geheel geindoctrineerde en gevaarlijke dwazen, of het nou een volwassene of kind betrof. Met andere woorden: met legde een zaadje.

  Aangezien de lobby van die organisaties heel groot is en zonder meer invloed heeft, zeker in de politieke wereld vol leugenaars en wereldverbeteraars op het Binnenhof en aanverwanten, is men dus allang bezig met de voorbereidingen, waarvan het bezoek van de inlichtingendiensten nu deel van uitmaakt!

  Dus zitten we straks ook nog opgescheept met zeer gevaarlijke kinderen, die ondanks vele, vele zeer kostbare ondersteuning en begeleiding uiteindelijk een tijdbom zullen blijken te zijn, temeer ze hier onder dezelfde ideologie zullen worden opgevangen, want het zijn ten slotte moslims hé!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.