Partij van Jos van Rey buitenspel in Roermond ondanks het aantal zetels: het is een gotspe

Geen categoriemrt 24 2018, 16:00
In Roermond is de partij van Jos van Rey, de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), weer de grootste geworden. De partij heeft een zetel verloren, maar blijft de grootste partij van de stad. De partij van Jos van Rey heeft de afgelopen jaren buitenspel gestaan en zal dat de komende vier weer doen.
Jos van Rey had aangegeven opzij te stappen als het een drempel zou zijn voor de andere partijen om met LVR samen te werken. Daarmee leek het geval dat alle poorten open zouden moeten staan, aangezien de andere partijen niet met LVR wilden samenwerken door Van Rey. Uiteindelijk blijkt dat niet voldoende te zijn geweest, want ze weigeren alsnog om samen te werken.

Van de vijf partijen in de huidige coalitie is alleen de VVD bereid tot samenwerking met de LVR. De andere vier, GroenLinks, CDA, D66 en Demokraten Swalmen, willen de komende vier jaar een coalitie vormen zonder de partij van Van Rey. Door de grote winst van GroenLinks hebben ze de VVD ook niet meer nodig voor een meerderheid in de raad.

De grootste partij worden en dan toch niet in het College zitten. Dat is toch een gotspe, zeker als de partij er zo veel mogelijk voor doet om mee te kunnen reageren. Er is voor de rest geen geldige reden om niet met LVR samen te werken, want het probleem was Van Rey. Daarnaast hebben de partijen niet nagedacht blijkbaar over de zwaarte van het mandaat dat LVR gekregen heeft. Heel veel burgers hebben op hen gestemd, dat betekent dat uiteindelijk een deel van het voorgestelde beleid van LVR gerepresenteerd moet worden in Roermond. Ze hebben lak aan de democratische waarden en spelen liever spelletjes daar in de Roermondse politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten