Inlichtingendiensten hadden contact met IS vrouwen tegen het Kabinetsbeleid in

Inlichtingendiensten hadden contact met IS vrouwen tegen het Kabinetsbeleid in

Net na een referendum over de bevoegdheden van de inlichtingendiensten, waar de Nederlanders terecht 'Nee' tegen hebben gezegd, komen we er achter dat de inlichtingendiensten tegen het Kabinetsbeleid in, contact hebben gehad met IS vrouwen in Noord-Syrië. Uitreizigers zouden geen bijstand mogen ontvangen, of geen contact mee gemaakt mogen worden.

Een van de familieleden zegt dat de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) de gesprekken voert, de andere bron noemt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Wel geven beide families dezelfde details over de ontmoeting met mensen van de Nederlandse inlichtingendiensten: die namen pepernoten en pindakaas mee.

Er is nog geen officiële reactie vanuit de politiek gekomen, maar als dit waar is, dan is het een klap in het gezicht van de regering. Daarnaast moeten we er dus van uitgaan dat het niet vanzelfsprekend is dat de inlichtingendiensten het Kabinetsbeleid volgen en dus hun eigen richting in durven te gaan. Dat is uiterst negatief, zeker als het gaat om zulke belangrijke organisaties als de inlichtingendiensten.

Dit vraagt om serieus onderzoek en gedegen controle vanuit de politiek. Dit mag en kan zeker niet nog een keer gebeuren, anders zijn de rapen gaar. Wie weet waar de inlichtingendiensten dan tegen in zullen gaan met hun bevoegdheden?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties