Kabinet maakt referendum over Donorwet mogelijk: teken nu!

Geen categoriemrt 30 2018, 20:00
De Donorwet is in het Staatsblad terecht gekomen, dat betekent, nu het referendum nog bestaat, dat er een referendum uitgeroepen kan worden over de Donorwet! Hierbij roep ik ook dan iedereen op om dat te doen, want zo lang we deze macht nog hebben, moeten we die gebruiken voor dit soort belangrijke onderwerpen.

Allereerst moet de Kiesraad op 26 april minimaal 10.000 handtekeningen binnen hebben. Zijn die er en loopt alles volgens de regels, dan moet de Kiesraad binnen zes weken minimaal 300.000 handtekeningen ontvangen die het eerste verzoek ondersteunen. Uiteindelijk volgt daarna een besluit over het al dan niet doorgaan van het referendum.

De Donorwet is een van de meest ingrijpende wetten die is aangenomen het afgelopen decennium. Het tast het zelfbeschikkingsrecht aan en het haalt de solidariteit uit het hele systeem. Je wordt nu gedwongen om een keuze te maken over donorschap en dwang is altijd een slecht middel als het om iets gaat wat uit vrijwilligheid juist zo mooi is.
Ik vraag dan ook allen die dit leest, teken het voorstel en houdt het de komende tijd in de gaten. Laten we ons eens goed van onszelf horen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten