Knettergek: New Yorkse moslima’s krijgen 180.000 dollar van de politie om foto’s zonder hoofddoek

Want hun religieuze vrijheden zijn geschonden, enzo.

Het is 2012 als een tienermeisje in een stevig gevecht met twee leeftijdgenootjes komt in New York. Het loopt allemaal kennelijk zó uit de hand dat de politie eraan te pas moet komen, en de jongedame mee moet naar het bureau. Daar moet, zoals gebruikelijk is, een mug shot genomen worden. Aangezien die ter identificatie dienen, moet het hele hoofd zichtbaar zijn, en laat dat nu nét niet het geval zijn bij dit meisje dat slechts onder de naam ‘G.E.’ bekend staat. Ze droeg namelijk een hoofddoek, waardoor haar haar niet zichtbaar was. Je zou denken dat mevrouw zich diep genoeg zou schamen voor haar daden om hier geen problemen over te maken, maar nee hoor: mevrouw weigerde het ding af te doen. Ze was wel bereid dat te doen als vrouwelijke agenten de foto zouden maken, maar daar was er op dat moment geen van beschikbaar: ze moest het dus onder het oog van mannelijke agenten afdoen. En dat zag ze als een enorme inbreuk:

The teenager claimed she felt “exposed, violated and distraught” after being made to remove her hijab for around 20 minutes in the company of other men, the Daily News reports.

En wat doe je dan als schaamteloze oproerkraaier? Precies: je klaagt de politie aan. Dat deed ze, samen met twee andere vrouwen die een vergelijkbare ‘vernedering’ hadden moet doorstaan bij het nemen van mug shots bij de politie.

De stad New York en de drie moslima’s hebben het nu kennelijk op een akkoordje weten te gooien. Er zal maar liefst 180.000 dollar aan belastingcentjes richting het drietal gaan, met 60.000 voor ieder. Makkelijk verdiend, niet? En dat is nog niet eens alles: de politie gaat ook haar regels voor het omgaan met ‘religieuze hoofddeksels’ aanpassen, om dit soort zaken te voorkomen. Een duidelijke overwinning voor deze huilebalken, dus.

En dat is minstens zorgelijk. Het is een groot goed een hoofddoekje te mogen dragen – als je dat vrijwillig doet, natuurlijk – maar wanneer het om zaken als wetshandhaving gaat is dat recht gewoon ondergeschikt. Als er een vrouwelijke agent beschikbaar was geweest was het geen moeite geweest om haar die foto te laten maken, maar zo niet: life goes on. Maar dat soort logica is allang niet meer aan deze wereld besteed, zo blijkt maar weer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. denk eens na

  Het word tijd dat ik met een vergiet door New York ga lopen en hopen dat ik gearresteerd word.

  1. Ernst Quispel

   Niks van waar, DolleDries , de criminaliteit loopt hier enorm op.

   🙂

   1. Rechtsaf

    @ernst je mag die criminaliteit alleen niet onder brengen bij een bepaald soort bevolkingsgroep

 2. eRik2017

  Ongetwijfeld zal dit artikel kwaadheid en onbegrip oproepen, maar beter is om samen erover na te denken hoe wij ermee moeten omgaan.

  Voor een moslimvrouw kan door een man gedwongen worden het hoofddoekje af te doen en zich te bevinden buitenshuis in een omgeving met mannen zeer vernederend zijn. Zolang zij haar hoofddoekje op heeft zal Allah haar tegen alle kwaad beschermen.
  Iedereen heeft vrijheid van godsdienst, dus hoe je het ook wendt of keert dient de beleving van deze vrouw gerespecteerd te worden. Mede omdat zijn ook door haar omgeving kan worden veroordeeld dat zij haar hoofddoekje in het bijzijn van mannen af heeft gedaan.

  Stel de NY politie had het tot een rechtszaak laten komen, en de dames hadden gewonnen, dan is er jurisprudentie. M.a.w. in alle soortgelijke gevallen volgt dezelfde uitspraak als in deze. Nu is er nog gelegenheid om e.e.a. in regulering aan te passen.
  Boos zijn? Nee. Gelukkig, de NY heeft een wijs besluit genomen.

  Wij zullen dit overal gaan meemaken en wij zullen organisaties moeten gaan aanpassen, Bij de politie dienen vrouwen aanwezig te zijn om gevallen met moslimvrouwen te verwerken. In ziekenhuizen idem dito.
  De islam maakt een uitzondering als het gaat om leven en dood. De beschikbaarheid van een vrouwelijke arts op intensive care zal niet direct van toepassing zijn, maar op eerste hulp wel.

  Daar kunnen wij met z’n allen hoog of laag om gaan springen, maar zo is het.
  Gaan wij er nou heel veel van merken? Dat zal best meevallen. De politie in Nederland bestaat al bijna voor de helft uit vrouwen. Vrouwen werken gewoon, ook in ziekenhuizen zijn er tal van vrouwelijke artsen.

  Ik schat in dat de door NY Police aangekondigde wijzigingen in wet/regulering gaan over situaties bij bijvoorbeeld misdrijven en urgente noodzaak tot het aanhouden en vastzetten van een arrestant waarbij de belangen voor tijdwinst t.b.v. verdere opsporing en veiligheid van burgers en personeel in het geding is.
  Wat voor ons belangrijk is, is te hopen en wellicht vragen aan ons politieapparaat om te lerten van deze situatie en ook evt. regulering aan te passen.

  Iedereen mag natuurlijk of deze visie reageren.

 3. Weethetbeter

  Een verstandig betoog van Erik, dat lees je niet vaak bij de DDS!

 4. Nasrani

  Terecht. We moeten leren met respect om te gaan met deze aanhangers van de ideologie der liefde. Hun tere zielen en lange tenen moeten ons ervan weerhouden onze normen en waarden aan hen op te dringen. Ookal leven zij in onze, westerse democratieën die gebaseerd zijn op Joods/ Christelijke normen en waarden.
  Omgekeerd moet ook duidelijk zijn. Wanneer wij naar een van hun paradijzen op aarde reizen moeten we ons wel aanpassen aan wat zij graag willen. En daar zijn we graag toe bereid, zie de hoofddoek van Kaag. Kortom, waar we ook zijn, de islamitische norm is het uitgangspunt.

  1. eRik2017

   Dank @Nasrani voor jouw bijdrage.
   Een forum zou een medium moeten zijn waar wij ook samen denken in oplossingen.
   Ook van mijn kant zeg ik dat gebruiken zoals een hoofddoek en de context van het dragen daarvan ook geen chantagemiddel mag worden waardoor wij steeds van alles moeten accepteren.
   In de maatschappij waarin wij vandaag leven is het geoorloofd om een verdachte of gedetineerde onder bepaalde omstandigheden te visiteren. Dat betekent dus lichaamsopeningen ingaan om te kijken of daar iets verborgen zit.
   Ook dat (lijkt mij wel in elk geval) kan vreselijk vernederend zijn.

   Maar goed, dat betekent dat je initiatieven moet nemen om die grenzen te omschrijven en met elkaar te bespreken. Ook dat wij scheiding hebben van kerk en staat, en dat wij in regelgeving beperkingen hebben om rekening te houden met gebruiken gerelateerd aan religie.
   Niet alleen thee drinken en politie-iftars organiseren om goed in de smaak te vallen, maar juist ook goede en harde afspraken maken.
   Dat is wat wij van onze overheden en volksvertegenwoordigers mogen verwachten.

   1. tomygun

    E Riksja .
    Een forum moet denken in oplossingen ? .
    Dan neem je eerst de scheiding tussen kerk en staat .
    De staat is geen kerk zo voor ieder geloof ga je naar de kerk
    buiten de kerk hou je je eigen aan de wet van de staat .
    En die houd in maak je een fout en zij willen een foto van je
    dan heb je dat maar goed tevinden zo niet ! F*CK of naar je thuis
    basis je zou niet eens zo binnen mogen komen in een westers land .
    De oplossingen zijn er al lang maar dit recht is in zoveel bochten
    gebogen door links dat we alleen maar kromme wetten over hebben .
    Onze gelijkheid bestaat niet meer geloof of geen geloof het is
    vermoord door links de geen die voor hun altijd de schuld heeft
    is de belasting betaler en zij zijn jantje nooit genoeg .
    90 % van de import zou hier nooit mogen zijn op vakantie komen
    hier prima maar zonder kopvot en een visa voor die tijd
    1 dag langer blijven opsluiten die handel en hun familie eerst
    laten betalen voor onderdak en kosten die gemaakt zijn .
    Dit gebeurd in heel veel landen ook die van hun .
    Een linkse burgemeester is geen scheiding van kerk en staat
    hij is van de linkse kerk dus geloof ! weg ermee en nog veel andere
    ook die denken de wet tehandhaven maar gewoon de linkse kerk zijn .

    1. tomygun

     En oja het land binnen komen voor 3 maanden
     wel eerst even 100 euro neer tellen al blijf je maar
     1 dag hier .

    2. Ernst Quispel

     Tomygun heeft een beetje moeite met Nederlands en lijkt ook verder hopeloos in de war.
     Fijn dat ook dit soort minderbegaafden hier hun onderbuikjes mogen ledigen.

     1. tomygun

      Is je spiegel stuk linkse mafklapper ! .

 5. Steve Van der Vekens

  Ja, moslimvrouwenharen zijn te goddelijk voor een gewone sterveling (de ongelovige) om te aanschouwen. Dat jullie dat nu nog altijd niet geleerd hebben…;)

 6. Rechtsaf

  En we weten allemaal waar dat naar toe gaat dat geld..

  1. Henk-Jansen

   Nou vertel eens. Waar gaat dat geld naartoe?

 7. Babaji538

  Het in de vingers snijden is kennelijk
  niet veel mensen, gegeven.
  Heel interessant is het voor mij, om
  voortdurend te mogen waarnemen, dat mensen
  die geen werkelijke houding in het leven hebben
  opgebouwd, alles en iedereen laten betalen, in hun val.

  Het is een wereld van verschil, lokaal, nationaal
  of internationaal bekend of berucht te zijn, geworden.
  Gelukkig ken ik de conform mijn waarden en normen,
  de grenzen van het universeel leven.

  Als het spel tot in Den Haag duidelijk zichtbaar is geworden,
  mag ik Godzijdank, weten waar ik sta.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonologen, alles en iedereen laten betalen, in hun val.

 8. WorajaiP

  Nog even en het is hier ook zo. Islam verovert de wereld, en we gaan een hele donkere periode tegemoet.

 9. Frits Jansen

  De VS staan bekend om hun exorbitante schadeclaims, niks nieuws. In Nederland hebben we een strikte scheiding tussen schadevergoedingsrecht en strafrecht, maar inde VS kennen ze “punitive damages”, d.w.z. extra hoge schadevergoedingen omdat die meteen als straf bedoeld zijn.
  In een multiculturele wereldstad als New York hadden ze zulke aanvaringen al kilometers van te voren kunnen (en moeten) zien aankomen.

  Op het vliegveld van Dubai zag ik een “burka lane”, waar de betreffende dames keurig apart worden afgehandeld. Druk was het er niet trouwens.

 10. Peacepipe

  @eRik2017
  1. Wie (heeft) bepaalt op basis van welke criteria of een levensbeschouwing een “godsdienst” is?
  2. Als een levensbeschouwing als “godsdienst” erkend wil worden, betekent dat de volgelingen óók het recht dienen hebben deze “godsdienst” vrijelijk te verlaten. Daar is bij de islam geen sprake van! Eens moslim. altijd moslim! Degene die de islam toch verlaten lopen risico op zware straf. In sommige landen zelfs de doodstraf.
  3. Nederland hoort tot de landen die sterk hechten aan het naleven van internationale afspraken en verdragen. Een belangrijke afspraak is deze is het nakomen en verbreiden van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) door de Verenigde Naties in New York op 10 december 1948.
  4. In deze UVRM staat:
  Art. 4.: Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden.
  Art. 30. : Niets van het bovenstaande mag misbruikt worden om de mensenrechten teniet te doen.
  In de islam is sprake van slavernij en horigheid (vrouwen) en horigheid (mannen)
  5. Alle leden van de Verenigde Naties hebben zich gebonden aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
  Volgens de UVRM kan de islam geen rechten claimen betreffende godsdienstvrijheid. Politiek gezien komt dat natuurlijk niet goed uit dus laten we het gewoon toe.
  In New York had de politie tegen de moeten zeggen dat er een vrouw opgeroepen zou worden en haar ondertussen in “bewaring” nemen.
  Maar ja, wij in het westen hebben overal begrip voor en komen wij de moslims tegemoet door vrijwel alles toe te laten. Tot dat het te laat is!!!
  Bedenk echter wel: Islam betekent: onderwerping! Moslim betekent: onderworpene!
  Meer smaken zijn er niet!

 11. Ruud562

  De hoofddoek getuigt van superioriteit, het zich hoger voelen dan de niet-gelovige. Een vrouw die nu nog in het vrije westen vrijwillig een hoofddoek draagt beschouw ik ronduit als vuilnis! Zeker nu er in deze tijd zoveel bekend is over wat voor ellende wordt veroorzaakt vanuit en door de islam!
  Ik ga nu toch ook nimmer en nooit in een nazipak rondlopen, alleen de gedachte al!

  1. Steve Van der Vekens

   Ik ga nooit meer winkelen in ‘moslimwinkel’ Primark.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.