Lewis Hamilton is doodsbang voor Max Verstappen: ‘Ik denk dat Red Bull de snelste auto heeft’

Kan Max Verstappen meedingen voor de wereldtitel? Lewis Hamilton vreest van wel.

Volgende week is de openingsrace van het nieuwe Formule 1-seizoen. Die Grand Prix wordt gereden in Melbourne, Australië. Hartstikke leuk natuurlijk voor alle racefans. We hebben het nu een paar maanden zonder Formule 1 moeten doen, en ik moet toegeven dat mijn zondagen daardoor toch echt een stuk saaier waren.

De afgelopen weken hebben de verschillende teams hun nieuwe bolides flink getest. Daarbij viel het op dat Mercedes, Ferrari en Red Bull behoorlijk aan elkaar gewaagd lijken te zijn. Goed nieuws, natuurlijk, zeker omdat dat de afgelopen jaren heel anders was. Toen domineerde Mercedes eigenlijk vanaf dag één, hoewel Ferrari vorig jaar juist in de eerste seizoenshelft leuk meedeed. Red Bull was in de eerste helft nergens te bekennen. Pa in de tweede helft van het seizoen kon Max Verstappen een rol van betekenis spelen.

Dit jaar zal dat anders zijn zegt… Lewis Hamilton. De wereldkampioen van Mercedes heeft eens goed naar de concurrentie gekeken en concludeert:

“Ik denk dat Red Bull in potentie de snelste wagen heeft. Ik heb begrepen dat het team nog met een upgrade komt voor de eerste race, die een tijdwinst oplevert van twee- tot vier tienden per ronde.”

Ferrari was weliswaar net een beetje sneller bij de tests in Barcelona, maar dat verschil wordt door die upgrade natuurlijk te niet gedaan. Daar komt nog eens bij dat Verstappen vooral bezig was met het testen van de betrouwbaarheid van zijn nieuwe bolide.

Nou, dat zit wel goed. De nieuwe Red Bull lijkt niet kapot te krijgen, wat wederom een enorm verschil is met vorig jaar.

Het gevolg? Zoals Hamilton uitlegt:

“Mercedes, Ferrari en Red Bull gaan vanaf het begin weinig voor elkaar onder doen. En ik denk dat dit het hele seizoen zo blijft.”

Met andere woorden: Hamilton is ervan overtuigd dat 2018 het eerste jaar is waarin Max Verstappen écht een gooi naar het wereldkampioenschap kan doen.

Kom op Max! Word de eerste Nederlandse wereldkampioen ooit!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Ben Zine

  Het zou natuurlijk bijzonder leuk zijn voor Max, maar ook hier geldt: Eerst zien, dan geloven. Al die poeha van tevoren doet me een beetje denken aan Jan Lammers indertijd, die altijd riep dat hij “wereldkampioen” wilde worden, terwijl hij zijn eerste punten nog moest behalen, laat staan races, laat staan de titel. Dus zet zo’n Max niet onnodig onder druk met al die hooggespannen verwachtingen. Laat hem zich natuurlijk en organisch ontwikkelen en dan komt het succes vanzelf naar hem toe. Hij heeft in ieder geval het talent, nu nog een snelle en betrouwbare bolide.

 2. Original NL

  Hamilton “doodsbang”.?
  Mercedes zal net als de afgelopen jaren weer het te kloppen team zijn en zo bang uitgevallen is Hamilton niet.
  Maar ik hoop dat ik ongelijk krijg!!

 3. Babaji538

  Spirituality is not your money.
  Your money is more than your ass, can be!

  Petra Hermans

  1. Original NL

   Geeuw!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.