Man die zelfmoord probeerde te plegen in de Tweede Kamer heeft spijt: 'het was een daad van liefde'

Geen categoriemrt 23 2018, 17:00
Laat ik voorop stellen, zelfmoord is een serieus fenomeen. Op het moment dat iemand zelfmoord pleegt, is het voor diegene en de omgeving een verschrikkelijke gebeurtenis. Zeker als de redenen voor zelfmoord een psychische aard heeft. Op het moment dat zelfmoord gebruikt wordt als politiek middel, dan wordt mij sympathie drastisch verlaagd. Gelukkig heeft de man die gisteren zelfmoord probeerde te plegen in de Tweede Kamer ook spijt van zijn daad.

Aan Omroep Gelderland deed de 65-jarige man uit Groenlo zijn verhaal. "Ik ben niet depressief, ik heb dit met mijn volle verstand gedaan. Het was een daad van liefde voor de aarde en de mensen." Hij heeft wel spijt dat de Kamerleden het hebben moeten zien. "Het is natuurlijk nogal wat, ik heb geprobeerd om ze wakker te schudden."

Arno Rutte (VVD) was bezig met zijn verhaal over de georganiseerde misdaad toen hij ineens heftig schrok van de daad van de activist. Je ziet de angst en schrik in zijn ogen terwijl hij hard 'Optillen!!' roept. Kamerleden waren ontdaan van de actie en hevig geschrokken en misschien wel getraumatiseerd voor een lange tijd. Een slecht middel dus om mensen wakker te schudden als de actie en de boodschap gepaard gaat met een zeer negatieve en slechte ervaring. Je wekt er geen sympathie mee op, eerder walging. Zelfmoord is een serieus en verschrikkelijk fenomeen. Het als middel gebruiken voor 'decriminalisering van cannabis' is absurd. Was het tegen een totalitair regime, dan kan ik mij er nog iets bij voorstellen, in Nederland vind ik het bizar middel.

De man bivakkeerde de afgelopen weken voor de ingang van de Tweede Kamer om actie te voren voor de legalisering van wietteelt. Toen hij geen reactie kreeg, besloot hij 'zijn leven te geven' voor de zaak. '"Het kwam ineens in me op om dit te doen. In die twee maanden heb ik Kamerleden petities gestuurd en nooit wat gehoord, ze liepen allemaal om mij heen terwijl ik daar zat." Hij kondigde zijn actie ook aan op Facebook.

Iedereen die een politieke boodschap heeft en nu gaat dreigen met zelfmoord, moet na deze actie serieus genomen worden. Dat zullen ze ook vast gaan doen bij de Tweede Kamer, want elk dreigement heeft nu zin. Dat is natuurlijk een dramatisch effect op het wetgevingsproces en de democratie. Wat voor maatregelen zullen worden getroffen is nog de vraag, maar dit gaat zeker een staartje krijgen.
https://www.youtube.com/watch?v=UjrpHggoq9Q
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten