Minister Kaag wil de grenzen wagenwijd openzetten voor 'migranten' in Libië

Geen categoriemrt 29 2018, 10:00
Wat ze zitten in "inhumane" opvangcentra.
Minister Kaag is zich een hoedje geschrokken nu ze met eigen ogen gezien heeft hoe migranten leven in opvangcentra in Libië. Die mensen leven volgens haar namelijk in een ware hel. De opvangcentra zijn vreselijk. Er vinden moorden plaats, verkrachtingen, en martelingen. Het is vreselijk.
Natuurlijk is dat heel erg. En ja, daar moet iets aan gebeuren. Dat kan ook best. Ik verzin maar wat: als het in Libië te onrustig is kun je centra neerzetten in andere landen in de regio en die mensen daar naartoe vervoeren. Of je kunt vanuit de NAVO of de VN een deel van Libië innemen -- om het bot te zeggen -- en daar de kampen neerzetten, die je dan laat runnen door VN'ers.
Helaas is dat niet de oplossing die Kaag voor ogen staat:

"Aan welke kant je ook staat in dit debat, we zijn allemaal mensen. Wij hebben ontzettende mazzel gehad dat wij in Nederland zijn geboren. In die positie kunnen we wat terugdoen. Daar hoort een humaan asielbeleid bij. Dit is niet humaan."

Dat zijn van die vreselijke linkse drogredenen om de grenzen maar wagenwijd open te zetten voor een ieder die wil komen. Ja, we zijn allemaal mensen. Maar nee, we hebben geen "geluk" gehad dat wij geboren zijn in Nederland. We zijn daar geboren omdat onze ouders (in de meeste gevallen) Nederlander zijn, en onze grootouders, en onze overgrootouders, en ga zo maar door. Dat is geen "geluk" maar het logische gevolg van, je weet wel, biologie. Kaag doet net alsof we bij onze geboorte op magische wijze geteleporteerd zijn naar Nederland. Je reinste flauwekul, natuurlijk.
En trouwens, als het wel 'geluk' was op de manier waarop Kaag dat bedoelt, dan nog zijn we niet verplicht om die mazzel maar met iedereen te delen als dat ten koste van onszelf gaat. Wat is er in vredesnaam "eerlijk" aan het totaal kapotmaken van ons land omdat mevrouw Kaag een schuldgevoel heeft?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten