Niemand is meer veilig in Den Haag: zelfs de burgemeester (VVD) wordt er beroofd

Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, is onlangs van haar handtas beroofd in de Haagse buurt Schilderswijk. Het geeft maar eens aan: in het Den Haag van 2017 is niemand meer veilig, zelfs de bestuurders niet die medeverantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de chaos.

De Schilderswijk in Den Haag had een buurt moeten zijn waar Hollands beste kunstenaars werden geëerd met straatnamen die odes aan het roemruchte artistieke verleden van ons land zijn. Maar dat is het nooit geworden: tegenwoordig is de Schilderswijk vooral een ode aan de jihad en de criminaliteit. Bestuurders hebben het gewoon laten gebeuren. Ze stonden erbij en keken ernaar. De vorige burgemeester van de Hofstad, Jozias van Aartsen, huurde zelfs salafisten in om met gemeentehesjes aan een beetje orde en veiligheid te scheppen. Het is een ministaatje binnen een staat geworden.

En dat keert zich nu zelfs tegen het wettelijke gezag, zoals de huidige burgemeester Pauline Krikke onlangs ondervond

“Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag is op 5 maart beroofd van haar tas toen ze bij een tramhalte in de Schilderswijk stond te wachten. Ze hield de roof uit de publiciteit, maar omdat RTL Nieuws er achter is gekomen, geeft ze toch openheid. “Ik ben geschrokken.”

De VVD-burgemeester was die avond voor haar werk in de wijk geweest en stond rond 21.15 uur te wachten bij de tramhalte aan de Hobbemastraat, toen de man razendsnel toesloeg en haar tas van haar schouder trok.”

Ze heeft het incident tot vandaag uit de pers weten te houden, vermoedelijk om de gemeenteraadsverkiezingen niet met een lastig campagnethema op te zadelen. Want stel je eens voor zeg, dat de burgers van de derde stad van Nederland zich gaan uitspreken tegen de misdadige toestanden die generaties aan bestuurders gewoon hebben laten onstaan in de Schilderswijk. Ach ja, stel je eens voor dat zij met de neus op de feiten werden gedrukt dat ze een hele wijk hebben laten verpieteren en afglijden naar de zware criminaliteit…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Ritter

  Er zijn veel “Schilderswijken” in Nederland en ieder jaar , door de aanhoudende massa immigratie , neemt het aantal van dat soort wijken toe.

  Niet alleen in Nederland maar ook in andere landen van Noord/West Europa.

  In dat soort wijken word de autochtone bevolking “vervangen” door voornamelijk immigranten uit de islamitische landen.

  Neem nu b.v. Oostenrijk.

  1. Ritter

   Ook Oostenrijk heeft een probleem met importcriminaliteit – misdaden, die door buitenlanders worden gepleegd. Dat blijkt uit de nieuwe criminaliteitsstatistiek voor 2017, die zojuist door het ministerie van Binnenlandse Zaken werd gepresenteerd.

   Daaruit blijkt dat de hoofdstad Wenen zich tot een regelrechte hotspot van criminaliteit heeft ontwikkeld. Daar worden gemiddeld 521 delicten per dag gepleegd (190.056 aangiften per jaar). In heel Oostenrijk werden in 2017 precies 510.536 aangiften gedaan. Wenen wordt met deze cijfers erger getroffen door criminaliteit dan bijvoorbeeld het Burgenland, Salzburg, Steiermark, Tirol en Vorarlberg samen.

   Eén cijfer is vooral explosief: 39% van alle verdachten zijn niet-Oostenrijkers. Daarmee is het aantal buitenlanders in de criminaliteitsstatistiek binnen tien jaar bijna verdubbeld.

   En: buitenlanders zijn er eveneens verantwoordelijk voor dat het aantal seksuele delicten in Oostenrijk sinds 2015 – het begin van de massa-immigratie als gevolg van de opening van de grenzen – stijl naar boven ging. Volgens de ambtelijke statistiek was het in het jaar 2014 in Oostenrijk tot in totaal 3511 seksaanvallen gekomen. In het jaar 2017 waren dat er al 4750 – een stijging van 35%. “Sinds d emigratiegolf van 2015 is er op het gebied van de seksuele delicten een enorme stijging te zien. Dat is voor mij een alarmsignaal.

  2. Ni28

   Elke normale mens loopt toch weg uit dit soort wijken. En zo nemen ze het land over stukje voor stukje. En dan de Kalifaat uitroepen.

   1. EU kok

    Nu snap ik het.
    Het is de schuld van de normale mensen die weggelopen zijn.
    Dat zijn de schuldigen, die de ruimte voor nieuwkomers gemaakt hebben.
    De politiek staat er dus buiten, volgens ons licht Ni28.

    1. nogmaals

     EUkok is niet zo’n licht als hij/zij wellicht zelf denkt te zijn. Probeert iemand anders te beledigen, maar zonder succes. Hij/zij laat alleen duidelijk blijken er niets van te snappen. Als je oorzaak en gevolg gaat omdraaien, ben je geen licht !

     1. Pit

      @Nogmaals: Het staat hooguit in de schaduw van de Jostiband, overigens niets ten nadele van deze geweldige groep muzikanten…

      #triangelkampioen

  3. robroy

   Als we dan alle schildersnamen weg halen @Ritter misschien dat de wijk dan plotsklaps veel beter is, vernoemen we de straten naar eu kok guus ernst nou ja je kent het wel al onze trollen wat zal het dan een fijne buurt worden,zou er ook zo willen wonen dan.

 2. Archetype01

  Ah een burgemeester vrouw zonder ruggegraat.

  wat een verassing.

  Van de VVD nogwel, een zogenaamde rechtse partij.. liever zwijgen we hier over dan dat we hier iets aan doen. want het zal vast wel een knuffelmarrokaan geweest zijn en daar mag je je niet over uitlaten want dan ben je gelijk een racist

  1. Rechtsaf

   @01 vrouwenquota!!

 3. EllyD18

  Heel misschien is ze ervan geschrokken.

 4. Vit

  De Schilderswijk is altijd wel een wijk geweest voor Hagenezen, maar nu verworden tot een no-go zone, vroeger kwam ik nog wel eens op de markt (vlakbij de Hobbemaplein), toen was je gulden nog een daalder waard maar tegenwoordig mag je blij zijn als je je portemonnee nog hebt.

  1. Vit

   De Hobbemaplein moet ‘het’ zijn, sorry.

   1. Pit

    @Vit: Geen punt joh, alleen taalneuqertjes vallen daarover. 😉

 5. meijer61200

  Wat vindt de salafistenlover Von Aarsen hier nu van??

 6. Ni28

  Is de kalifaat in de Schilderswijk dan nog niet uitgeroepen?

 7. EU kok

  Wat een l*lverhaal eerste klas.
  Overduidelijk geschreven door iemand die de schilderwijk en haar geschiedenis niet kent.
  Voor alle duidelijkheid: de Haagse schilderswijk is altijd al een criminele achterbuurt geweest.
  Bevolkt door de onderkant van de maatschappij, werkend in de WW en/of WAO.
  De huidige bestuurders de schuld geven van een situatie, die er zeker al vanaf 1950 heerst in typisch DDS.

  1. Vit

   “werkend in de WW en/of WAO”

   De schurken.

   1. EU kok

    Inderdaad, zo noemde de lokale aso’s dat.

  2. Rechtsaf

   @EU nu is het een islamitische criminele buurt, er is niets Nederlands meer bij, en daarbij weten we dat jij, Ernst, Guusje e.c graag dit soort situaties bagatelliseren..

   1. EU kok

    Sorry Gollem, gaat u maar ergens anders spelen.

   2. Pit

    @Rechtsaf: Sssttt, je maakt de rugdekkertjes wakker, zie hierboven.

   3. Guus Geluk

    Ik constateer dat Gollem weer uit zijn grot is gekomen.

   4. Pit

    @Rechtsaf: Ik zie dat het gebruik van de term golies zich begint aan te dienen, wellicht ter overweging?

    1. Rechtsaf

     @Pit 🙂 inderdaad een vooruitziende blik back in the 80’s

     1. Pit

      @RA: Afgesproken!

 8. DolleDries

  Fiasco als Burgemeester in Arnhem daarna verschillende mislukte baantjes en toen maar via het VVD vrienden circuit in Den Haag gekwakt

 9. Ni28

  De burgemeester bestelen is zelfs een eer voor die gasten. Koekje van eigen deeg want ook de VVD praat de islamisering goed. De dief heeft zich verrijkt en dat is de enige verrijking die het brengt. Verder is het een dure aanslag op de samenleving.

  1. Stanly2000

   Ze is niet alleen burgemeester, maar ook hoofd van de Haagse politie. De dader zal in eigen kring behoorlijk wat status krijgen.
   Schandalig is ook dat dit geheim moest blijven. I.v.m. verkiezingen misschien?

 10. Ni28

  De trollen reacties graag overslaan!

  1. Guus Geluk

   Zullen we doen, Ni28.

   1. Ni28

    wat ga je dan doen vandaag nog? Fijn dat je je zelf herkent overigens.

    1. Guus Geluk

     Ik herken mijzelf daar geenszins in, Ni28.

     1. Ni28

      Dan had ik niet gereageerd.

    2. robroy

     Deze dag nog @ni28 morgen zit die lamzak weer vooraan in de kerk is het hier tenminste weer rustig

 11. Ni28

  Beste Tim Engelbart, u schrift dus onzin volgens de trollen die uw blog op het forum beheersen. Heeft u ook een echte verhaal om deze positief te stellen? De EU kok, Quispel en andere Joop lieden zullen u dankbaar zijn, schat ik zo.

  1. Ni28

   schrift = schrijft

  2. EU kok

   Oh, wat zou Ni28 toch graag een ban uitdelen.
   Wat heeft hij toch een hekel aan mensen met een andere mening.
   Zijn comfort-zone is duidelijk.

   1. Rechtsaf

    @EUgolie andere mening? is wat anders dan zeggen dat iets onzin is..

    #EUban

 12. Babaji538

  “Two Clocks”, September 30, 2017
  “A Double Genius”, September 16, 2017
  “A Triple Genius”, September 16, 2017;

  https://worldpoet546.wordpress.com

  Gratitude is One.
  Understanding gratitude makes Two.
  Petra Cecilia Maria Hermans

 13. robroy

  doet me deugd de hele toko van dat gespuis moeten ze leeg jatten

 14. Rosasolis

  Jaren geleden waren de Schilders- en Transwaal wijken zeer geliefd voor de arme bevolking van Den Haag. Waar ik als uitwisseling studente een kamertje had kunnen huren. Heerlijk was de grote markt dat die 2 oude wijken met elkaar verbond. Maar ik heb begrijpen dat er nu weinig over is van de 2 oude, bekende wijken. De meeste Nederlanders zijn vertrokken naar andere wijken, steden, of dorpen. Die 2 oude Haagse wijken zijn nu Salafistische moslim gebied. Waarschijnlijk waren die heftige, gevaarlijke
  radicaal moslim demonstraties van ruim 3 jaar geleden, de reden dat alle gewone Haagse volk vertrok, zo gauw mogelijk uit dit grote gebied uit Den Haag….Hoeveel
  meer oude wijken in andere steden zullen totaal overgenomen door alleen moslims?
  De gemeente besturen zouden alles moeten doen voor integratie van bevolkingsgroepen, in plaats van “moslim no-go zones” te laten ontwikkelen, en dit bevolking groep de oude wijken laten overnemen!

 15. Duckday

  Het kalifaat zal een oplossing zoeken

 16. Baron von Munchhausen

  En de afgetreden Burgemeester v Aartsen, 2 jaar geleden: “schilderswijk is geen probleembuurt”!!!!!
  De huidige Burgemeester, van tasje beroofd, wil niet zeggen dat het een “verrijkende criminele Moslim-Marokkaan” was; want…….. dan zijn “wij niet correct!”
  Als het een blanke Nederlander was? DWDD, PAUW, NPO en Volkskrant in volle aanval op de blanke ( oeps,………. witmens) Nederlander!
  Wat een ontzettende huichelarij van de “correcte linkse wegkijkende Moslim-knuffelaars!!!”

 17. Baron von Munchhausen

  De “verrijkende criminele Moslim-Marokkaan” wil zijn eigen kamelen-woestijn cultuur behouden!
  Laten we dit aub toestaan: Marokkaanse justitie naar Nederland laten komen!
  En…….. Marokkaans straffen:
  Eerst bijna doodslaan,
  dan in het cachot,
  bij elke grote mond weer een pak slaag,
  verhoren met slaan,
  3 maanden wachten op gerechtelijke uitspraak (IN HET CACHOT)
  advocaat met goedkeuring Marokkaanse justitie,
  uitspraak, voor b.v. tasjesdief, 2 jaar cachot in een cel met meerdere criminelen!
  PS:
  Ik vind dit 100% sociaal; ze behouden immers hun identiteit!
  Waarom zijn de linkse wegkijkers ( bv Gr-Lnks) niet zo sociaal????????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.