Onnozele Trump geeft dictator Kim Jong Un een podium om te shinen

Vannacht is wederom vast komen te staan dat de Amerikaanse president geen verstand heeft van diplomatie. Als hij dat wel had, zou hij nooit Kim Jong Un hebben uitgenodigd tot een “historisch” overleg.

Groot nieuws in de Verenigde Staten: president Trump heeft een uitnodiging van Noord-Korea geaccepteerd om te komen praten met de doodenge communistische leider Kim Jong Un. Waar en wanneer de ontmoeting precies zal plaatsvinden is nog niet bekend, alleen dat het vermoedelijk in mei zal plaatshebben. Voor het eerst in decennia zullen Noord-Korea en de Verenigde Staten elkaar dan op het hoogste niveau ontmoeten.

Mooi nieuws? Wel als je werkt in het Witte Huis en onder vuur ligt vanwege het Mueller-onderzoek naar oneigenlijke banden met Rusland. Deze pikante ontmoeting leidt daar mooi de aandacht van af.

Maar wie hoopt op een spoedig einde van het Noord-Koreaanse regime of een einde aan de nucleaire ambities van Pyongyang heeft helemaal niets aan een aankomend topoverleg van Trump en Kim. Want wat de VS doet met zo’n overleg is Kim niet minder, maar juist méér legitimiteit geven als dictatoriaal leider van een ministaatje. Reken maar dat de nationale Koreaanse propaganda-tv groot zal uitpakken met beelden van de ontmoeting. Met daarbij de impliciete en expliciete boodschap: kijk, deze man mag aanschuiven bij de groten der aarde. Die heeft het ver geschopt!

Ach, zou je kunnen tegenwerpen, baadt het niet dan schaadt het ook niet. Wellicht dat Trump zijn Noord-Koreaanse ambtgenoot dan eindelijk écht kan overtuigen te stoppen met die nucleaire raketten. Vergeet het maar: het groffe wapentuig is de laatste decennia een enorm succesvolle hit geweest. Het is voor Kim Jong-Un dé veiligheidsbuffer die zorgt dat niemand zijn land wil aanvallen. Want, zo is de stellige overtuiging, het Kim-regime is niet per sé lastig om militair te verdrijven, maar de rakettenregen, die binnen enkele dagen honderdduizenden doden aan Zuid-Koreaanse zijde zal laten vallen, is geen prijs die een gemiddeld mens wil betalen.

Kortom: die wapens zijn niet alleen in militair, maar ook in geop0litiek opzicht iets dat Noord-Korea absoluut niet kan prijsgeven. Men zal simpelweg wel moeten vasthouden – sticking to their guns, zouden de Amerikanen zeggen – aan hun kernraketten, omdat het de laatste veiligheidslinie is van een crimineel regime dat door de hele wereld gehaat wordt.

Die ontmoeting van Trump en Kim is dus volslagen zinloos: echte en betekenisvolle toegevingen van de Noord-Koreanen moet je niet verwachten. Wel gaat hier om wat plaatjes schieten met als bedoeling het gehavende publieke imago van de dictator uit Pyongyang op te vijzelen. Gun de Communistische Partij van Noord-Korea die eer niet, zou ik zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. DolleDries

  Sinds wanner is praten over conflicten onnozel. Heeft Tim liever Obama die direct met bommen gooide en acht oorlogen begon met miljoenen doden

  1. Pit

   @DD: Acht oorlogen? Tja… Barack Hoessein Obama is natuurlijk van de islam en veel islamieten weten over het algemeen goed de wapens en de bommen te vinden.

   1. Kodi

    In de Islam is het altijd groot feest als er veel andermans bloed vloeit.
    https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

    Ben benieuwd wat daar vandaag op de traditionele vrijdag bommendag weer aan zal worden toegevoegd. We vernemen de berichten uit Somalië, Iraq, Afghanistan vandaag vanzelf wel weer.

    1. DolleDries

     Grote delen van Azië zijn onderworpen door de Islam door middel van immigratiejihad, Hijra. Als de mohammedanen met genoeg zijn dan start het geweld tegen de oorspronkelijke bewoners. Het is altijd hetzelfde proces, al 1400 jaar. In Myanmar zijn de boeddhisten het mohammedaanse geweld zat en sturen de soldaten van allah, de Rohingya, terug naar huis. Nu hebben ze er in Sri Lanka ook genoeg van en willen ze terecht dat de aanhangers van de terreurideologie opzouten.

     Sri Lanka blokkeert sociale media tijdens moskee-aanvallen
     Sri Lanka heeft social-messaging-netwerken zoals Facebook gisteren gesloten om geweld gericht tegen de moslimminderheid te beheersen, zeiden functionarissen, zelfs na het instellen van de noodtoestand op het eiland met de boeddhistische meerderheid.
     De spanning tussen de twee gemeenschappen in Sri Lanka is het afgelopen jaar toegenomen, waarbij sommige hardlijn boeddhistische groepen moslims ervan beschuldigen mensen te dwingen zich tot de islam te bekeren en boeddhistische archeologische vindplaatsen te vernielen, meldde Reuters.
     Sommige boeddhistische nationalisten hebben ook geprotesteerd tegen de aanwezigheid in Sri Lanka van moslims Rohingya-asielzoekers uit voornamelijk boeddhistisch Myanmar.

     De politie stelde een avondklok in voor onbepaalde tijd in het centrale district Kandy, waar het geweld sinds zondag na de dood van een boeddhistische jongere na woordenwisseling met een groep moslims is gecentreerd.
     Boeddhistische menigten vielen moskeeën en bedrijven die tot moslims behoorden’s nachts aan, zelfs nadat president Maithripala Sirisena op dinsdag zeven dagen lang de noodtoestand instelde om het geweld onder controle te krijgen.
     Woordvoerder Ruwan Gunasekara van de politie zei dat er dinsdagnacht “verschillende incidenten” waren geweest in het Kandy-gebied, beroemd om zijn theeplantages. “De politie arresteerde zeven mensen, drie politieagenten raakten gewond door de incidenten”, vertelde hij aan Reuters.
     Gisteren zei de overheid gisteren dat Facebook, Viber en WhatsApp drie dagen lang in het hele land geblokkeerd zouden worden.

     Sri Lanka geneest nog steeds van een 26-jarige burgeroorlog tegen Tamil-separatisten die eindigde in 2009, met meldingen van rechtenmisbruik aan beide kanten. Moslims vormen 9 procent van de 21 miljoen inwoners, de kleinste minderheid na etnische Tamils, van wie de meesten hindoes zijn.
     VN-mensenrechtencommissaris Zeid Ra’ad al-Hussein zei dat hij gealarmeerd was door de terugkerende episoden van geweld tegen etnische en religieuze minderheden in Sri Lanka en leuterde nog wat over verantwoordelijkheid.

     Buitenlandse regeringen, waaronder de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, hebben reiswaarschuwingen afgegeven na de afkondiging van de noodtoestand, meldt Agence France-Presse.
     In een reisadvies van gisteren zei het ministerie van Buitenlandse Zaken dat Singaporezen geadviseerd worden om alle niet-essentiële reizen naar Kandy uit te stellen totdat de situatie zich stabiliseert.
     Singaporezen in Kandy worden geadviseerd om waakzaam te zijn, alle nodige voorzorgsmaatregelen te treffen voor hun persoonlijke veiligheid, het nieuws nauwlettend te volgen en aandacht te schenken aan de instructies van de lokale autoriteiten, aldus het advies.

     Bron:
     http://www.straitstimes.com/asia/south-asia/sri-lanka-blocks-social-media-amid-mosque-attacks

     1. Kodi

      Boeddhisten in Sri Lanka zijn het geweld van mohammedanen zat en vechten terug

      Voor de link naar het betreffende artikel in Fenixx (Die hier wordt geautocensureerd; Kan iemand mij ook uitleggen waarom?) even een tinyyurl link aangemaakt:
      https://tinyurl.com/y9rpw9c5

     2. Kodi

      Even een beetje achtergrond over deze bloedige grens van de Ummah:

      The history of conflict between Buddhism and Islam in Sri Lanka is however unlike that of the countries mentioned above. Having been under the strife of Tamil separatism till recently, Buddhist nationalists in that island nation have entered into a conflict with Muslims only recently. The Sinhalese-Buddhist nationalist Bodu Bela Sena (BBS) has similar aims to that of the 969 Movement in Myanmar, and is led by Galagoda Aththe Gnanasara. Sectarian strife has increased in Sri Lanka over the course of the last few years, with riots in 2014, and recent incidents of violence against mosques and Muslim-owned businesses. During this period, the BBS was successful in getting the halal certification system abolished in the country.

      Gnanasara alleges that Buddhist heritage sites are being destroyed by Muslim settlers, and declares his fight to be against Islamic radicalisation, much like Wirathu in Myanmar.

      https://swarajyamag.com/world/buddhism-vs-islam-emergency-in-sri-lanka-and-a-tinderbox-south-east-asia

    2. Kodi

     En ja hoor, het is weer vrijdag bommendag in de Islam. Het was weer gezellig in Afghanistan.

     Doden door aanslag bij moskee in Kabul

     KABUL – Door een zelfmoordaanslag bij een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn vrijdag zeker zeven mensen om het leven gekomen. Op het plein voor de al-Sara moskee waren honderden mensen bijeengekomen voor een herdenking van een belangrijke sjiitische leider.

     De terrorist blies zichzelf op enkele honderden meters van de bijeenkomst op nadat veiligheidsmensen hem in de gaten hadden gekregen. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is niet opgeëist.

     In oktober kwamen door een aanslag in dezelfde wijk meer dan zeventig mensen om.

     https://www.telegraaf.nl/nieuws/1768071/doden-door-aanslag-bij-moskee-in-kabul

     1. Pit

      @Kodi: Ben benieuwd hoelang de islam-zuigtrollen hun kanis kunnen houden.

      #islamzuigtrollen

   2. Stanly2000

    En niet te vergeten “de Nobelprijs voor de Vrede”. Ook de EUSSR ontving deze prijs geheel ten onrechte.

 2. fusilier

  Die dwerg kim weet dat hij aan het kortste eind trekt met deze geweldige president.Laat die ontmoeting maar plaats vinden op het vliegdekschip de U.S.S Gerald Ford.Gewoon om even te laten zien wie er de baas is op deze planeet.

 3. RobertMarsman

  Volgens mij draai het nu helemaal om. Trump heeft Kim Jong Un niet uitgenodigd maar een ontmoeting met hem aanvaard. Het is namelijk Kim Jong Un die Trump heeft uitgenodigd voor een ontmoeting en niet andersom.

  Dit is voor Trump een diplomatieke megaoverwinning. Hij bereikt iets wat geen enkele President ooit heeft bereikt.

  1. Kodi

   Zo is het maar net. Onder Bush sr., Clinton, Bush en Obama bleef het bij vrijblijvend geldzakjes uitdelen aan de Kim junta in ruil voor wat vage toezeggingen waar men in Noord Korea de spreekwoordelijke draak mee stak. En nog niet zo lang geleden werd Trump nog verweten dat hij niet diplomatiek en presidentieel genoeg was.

  2. DolleDries

   Dit natuurlijk belangrijke stap richting vrede. Dan beginnen het wat dwazen hier over een onbetrouwbaar porno sterretje en over hersenspinsels van links in de vorm van Russische banden

   1. Kodi

    Het steekt de trollen natuurlijk dat ze niet mogen meedoen in het grote spel. Zelfs hier op dit informatieve blog krijgen ze geen aandacht en worden ze niet serieus genomen. Terecht natuurlijk.

 4. Babaji538

  Is dat zo?
  Hoe moet het anders, Tim.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Jeetje Petra, je blijft verrassen, alweer een inhoudelijk bijdrage.

  2. Kodi

   Volledig mee eens dat het anders moet. De aanpak van Donald Trump is derhalve verfrissend. In plaats van het blikje verder vooruit te trappen hakt Donald Trump knopen door.

 5. swetsnek

  Tim Engelbart was erbij die weet van de hoed en de rand hahaha

 6. Guus Geluk

  “Wel als je werkt in het Witte Huis en onder vuur ligt vanwege het Mueller-onderzoek naar oneigenlijke banden met Rusland. Deze pikante ontmoeting leidt daar mooi de aandacht van af.”

  Ja, dat doet ‘ie wel handig.

  1. swetsnek

   trump zou zo les gehad kunnen hebben van onze zeer gewaardeerde Rutte hahahah

   1. Guus Geluk

    Met Rutte tel ik mijn zegeningen. Naast Merkel waardeer ik hem als regeringsleider het meeste.

    1. Kodi

     Is er nog iemand die twijfelt aan dat Guus Geleuter aan de verkeerde kant staat en rijp is voor de Waalsdorpervlakte?

     1. swetsnek

      nee ik twijfel absoluut niet

   2. Pit

    @Swetsnek: Word jij ook een beetje misselijk?

    https://www.youtube.com/watch?v=RTxeGpXlDKM

    1. swetsnek

     Ja het komt al aardig omhoog puuuuuu nou effe goed slikken misschien gaat het nog over

  2. Ni28

   Het mag nooit goed gaan. Als dit een afleiding is hoort Kim tot zijn vrienden. Dat geloof je toch zelf niet. Jullie haat is verblindend en ziekelijk

   1. Guus Geluk

    Ik citeer Tim, Ni28, en soortgelijke theorieën worden tig keer over Rutte verkondigd. Jullie haat is verblindend en ziekelijk.

   2. Pit

    @Ni28: Word jij ook een beetje misselijk?

    https://www.youtube.com/watch?v=RTxeGpXlDKM

    1. Guus Geluk

     – Pit
     – Rechtsaf
     – Siemien
     – Abri079
     – eRik2017.

     1. Rechtsaf

      @guus onze islamslikker

    2. eRik2017

     Mwwwwwooeoooeehahahahhahahah
     Ik lig in een deuk! WIMMMMMM

     #partijwim

     1. Guus Geluk

      – Pit
      – Rechtsaf
      – Siemien
      – Abri079
      – eRik2017

      Alias, alias, alias.

     2. eRik2017

      Heeeeyyy Guusje, van jou heb ik ook nog een filmpje!
      Heb je van het weekend nog een festivalletje? Pilletje erbij?

      You Rock Guusje!
      https://www.youtube.com/watch?v=mfJ3gYFbjE8

    3. Ni28

     Helaas is Rutte niet vergelijkbaar met Trump. Een roeper tegenover een doener.

 7. Pindas

  Who cares?We weten toch wat politiek is??Het smerigste spel dat ooit te spelen is op deze aarde!Toch??

 8. Paaldanseres

  Nounou Tim… het onderste uit de fles azijn, is in de meeste gevallen het zuurst… tjeetje.

 9. sonar

  Wederom een bagger stukje van de onnozele Tim Engebart.

  1. Guus Geluk

   Straks zeg je nog dat Tim zit te trollen :-).

   1. sonar

    Klopt helemaal Gans

    1. Guus Geluk

     ;-).

 10. Ernst Quispel

  Trump moet tussen de bedrijven door ook nog de gevolgen van een door hem veroorzaakte handelsoorlog, een gerechtelijk onderzoek naar zijn collaboratie met de Russen en een smoezelige affaire met een pornoster oplossen.

  1. bifbof

   Inderdaad ! Kun je nagaan wat een kanjer het is he !

  2. Paaldanseres

   Dat noemen ze ook wel… multitasken. Iets wat links zeker niet kan.

  3. eRik2017

   Goh @ernst, heb je nou alweer iets gevonden dat te maken heeft met porno?
   Het is wel een obessie van je he?
   Porno bij Trump, seksfeestjes bij Oxfam, Vereniging Martijn die niet verboden had mogen worden, seksdatingsites, een fetisj van kelen afsnijden…… Het gaat maat door bij jou

   #seksfeestjes #datingsites #fetisj #porno

  4. DutchDropveter

   Brussel is begonnen met import heffingen dit is een oorzaak gevolg kwestie.

 11. Appelstroop

  Lekker gekleurd stukje weer Tim, je mag dan geen fan van de beste man zijn maar een beetje objectiviteit zou je sieren. Heb liever dat ze met in elkaar in gesprek gaan ipv oorlog, ongeacht wat je van Trump mag denken.

 12. Uiterst Links

  Wat een kolder stuk maar gelukkig ben ik nog niet naar de wc geweest dus nu heb ik weer eens wat om mijn reet mee af te vegen

  Wat zou de alternatief zijn denk je? Massamoord op het schiereiland? Nucleaire oorlog? Zou je dit wellicht willen?

  Ik moet toegeven dat deze actie van Trump respect verdient. Laten we hopen dat hij voet op stuk houdt en dat er eindelijk eens dialoog komt. Zo kan er een deal worden gesloten waarmee de wereld een stuk veiliger kan worden.

 13. Kodi

  Ik ben eigenlijk meer geïnteresseerd in wat de Koreanen zelf vinden van wat er op het Koreaanse schiereiland op handen is dan de trollen of andere schreeuwerds die menen het van achter het toetsenbord allemaal beter te weten. Want het gaat om de Koreanen zelf.

  Zuid-Korea verwacht resultaat top Trump-Kim
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1767425/zuid-korea-verwacht-resultaat-top-trump-kim

  De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in gelooft dat de geplande topontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump kan leiden tot de volledige ontmanteling van het Noord-Koreaanse nucleaire programma.

  De top, die mogelijk in mei zal plaatsvinden, moet leiden tot verwijdering van kernwapens en het stoppen van de kernproeven op het Koreaanse schiereiland. Beide Korea’s hebben de afgelopen dagen gesprekken hierover gevoerd en de afspraak was dat Zuid-Korea de uitkomst van die gesprekken bekend zou maken aan de Amerikaanse regering.

 14. Kodi

  Top Trump en Kim op voorhand historisch
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1767650/top-trump-en-kim-op-voorhand-historisch

  De voorgenomen ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is op voorhand historisch. Het is niet eerder voorgekomen dat de leiders van beide landen elkaar in de ogen keken.

  De top heeft een lading die valt te vergelijken met de ontvangst van Richard Nixon door Mao Zedong in China (1972) of de gesprekken tussen Ronald Reagan en Michael Gorbatsjov in IJsland (1985). De vraag is waar Trump en Kim elkaar voor het eerst de hand zullen schudden.

  De kans is groot dat de ontmoeting op relatief neutraal terrein plaatsvindt. Trump zal Kim geen foto’s in Pyongyang gunnen en de Noord-Koreaanse leider wil geen vragende partij in de Verenigde Staten zijn, zeggen analisten.

  Een ontmoeting in Zuid-Korea of de gedemilitariseerde zone tussen de twee Korea’s is mogelijk. Ook China, Japan of de Verenigde Naties in Genève kunnen zich opwerpen als gastheer.

  In het verleden zijn dergelijke gevoelige toppen ook wel gehouden aan boord van een schip. De Amerikaanse president George Bush ontmoette de Sovjetleider Gorbatsjov op een schip in een haven van Malta.

  Het is alleen niet bekend of Kim bereid is naar het buitenland te reizen. Hij heeft dat niet gedaan sinds hij in 2011 aan de macht kwam.

 15. Ni28

  Goed dat Trump op het gesprek met Kim in gaat want niemand kan zeggen dat Trump hem ontloopt of van kwade wil is. En de sancties duren voort en zijn niet opgeschort door deze charme offensief van dictator Kim. Het gaat uiteindelijk over beide Korea’s waar het volk dupe van is, vooral het Noorden.Er komt vast geen snelle oplossing maar een opening voor normalisatie is er misschien wel. Trump is zeker niet onnozel.

 16. Ni28

  Trump moet ook tussendoor democratische trollen bevechten. Wat hem lukt is geen democraatische voorganger gelukt.

 17. Stanly2000

  En niet te vergeten “de Nobelprijs voor de Vrede”. Ook de EUSSR ontving deze prijs geheel ten onrechte.

 18. Ritter

  Met alle respect voor Tim; zelden zo’n onzinnig artikel gelezen.

  Juist door het effectieve beleid van Trump word er nu gepraat.

  Onder Obama kon NK haar gang kon gaan en het atoom programma kon ontwikkelen waar de wereld nu last van heeft.

  Trump heeft de nodige druk uitgeoefend en NK laten weten dat het niet zo verder kan en nu word er gepraat.

  Overingens zijn de critici van Trump hypocriet; toen er niet werd gepraat werd er gezegd dat Trump moest gaan praten met Kim. Nu er gepraat word zeggen dezelfde critici dat er niet gepraat moet worden met Kim.

  Kennelijk kan Trump geen goed doen; wat Trump ook doet het is nooit goed.

  Trump heeft in 8 maanden tijd afgerekend met het kalifaat van ISIS; samen met de Russen. Obama is dat in 4 jaar tijd niet gelukt.

  Toch word er op Trump kritiek uitgeoefend en niet op Obama.

 19. Ritter

  Trump is een President die niet uit is op oorlog of “regime change”.

  Trump wil handel drijven en geen oorlog maken. Dat is de rode draad in zijn beleid.

  Dus als het mogelijk is en NK zich redelijk opstelt kan er gepraat worden.
  ————

  Trump-Kim summit plan draws positive reactions from key players
  http://www.foxnews.com/politics/2018/03/09/trump-kim-summit-plan-draws-positive-reactions-from-key-players.html

 20. Ritter

  “Mooi nieuws? Wel als je werkt in het Witte Huis en onder vuur ligt vanwege het Mueller-onderzoek naar oneigenlijke banden met Rusland. Deze pikante ontmoeting leidt daar mooi de aandacht van af.”

  Het Mueller onderzoek heeft niets opgeleverd over de (vermeende) samenwerking tussen de Russen en Trump tijdens de verkiezingen.

  Ondertussen is zowat iedereen er van overtuigt dat er geen enkele samenwerking heeft plaatsgevonden tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen.

 21. Heinz

  We gaan de goede kant op. Tot voor kort nog bijna dagelijks een veer in zijn achterste geplugd. Nu breekt de tijd aan om hem onnozel te noemen. Gek dat niemand dat eerder heeft gezien c.q. opgemerkt. Bij deze dan. Kim komt niet meer bij van de lach.

 22. Het Heden

  “Ach, zou je kunnen tegenwerpen, baadt het niet dan schaadt het ook niet. Wellicht dat Trump zijn Noord-Koreaanse ambtgenoot dan eindelijk écht kan overtuigen te stoppen met die nucleaire raketten. Vergeet het maar: het groffe wapentuig is de laatste decennia een enorm succesvolle hit geweest. Het is voor Kim Jong-Un dé veiligheidsbuffer die zorgt dat niemand zijn land wil aanvallen. Want, zo is de stellige overtuiging, het Kim-regime is niet per sé lastig om militair te verdrijven, maar de rakettenregen, die binnen enkele dagen honderdduizenden doden aan Zuid-Koreaanse zijde zal laten vallen, is geen prijs die een gemiddeld mens wil betalen.”

  Sorry hoor maar dit vind ik echt gigantisch krom, want evengoed zal een gemiddeld mens ook niet denk van ‘Kijk! Kim heeft z’n nucleaire wapens afgestaan, tijd honderdduizenden noord-Koreaanse mensen om zeep te helpen.’ Dan ben je toch ook achterlijk bezig of niet? Zo’n gesprek is wat mij betreft dan ook beter dan niets doen en de spanningen verder laten oplopen. Misschien is ’t zelfs mogelijk om Kim nog ’n beetje bij verstand te brengen met zo’n gesprek. Tis wel overduidelijk dat Kim geen gemiddeld mens, maar dat zou dmv gesprek wel kunnen veranderen!

 23. Rosasolis

  Een grote komedie van zowel Trump als Kim Jong Un. Eerst keiharde woorden van Trump enkele weken geleden, met de dreiging van “Fire and Fury” tegen Noord-Korea. En de dreiging van Kim dat de raketten van N. Korea kunnen makkelijk de west-kunst van Amerika bereiken. Waarschijnlijk hebben de sancties tegen N. Korea gewerkt. En moet Kim een beetje bescheiden doen tegen Zuid-Korea, wegens de samenwerking tussen die 2 landen gedurende de Olympics. Want het zou ondenkbaar zijn, dat Amerika een kernbom zou gooien op N. Korea. Wegens nog meer raket proven, die steeds dichter naar Amerika komen. N. Korea realiseert kennelijk dat een kernbom zou de hele Korea vernielen. Dus kennelijk hebben die 2 zeer onstabiele leiders eindelijk elkaar gevonden om een grote ramp te voorkomen, wie weet? Wat heel merkwaardig is, is dat beide leiders een heel originele kapsel hebben! En wat ook merkwaardig is dat een paar dagen geleden alweer een van Trump’s top adviseur’s uit zijn ploeg is gestapt. Het wordt steeds duidelijker dat niemand kan met dit man samenwerken.
  Zowel Kim als Trump zijn dictators die altijd hun zin moeten krijgen. Misschien is het wegens dit gemeenschappelijke karaktertrek dat zij nu elkaar “respect” tonen…
  Voor hoelang?

 24. fusilier

  Rosasolis Trump een dictator ? Leg dat even uit S.V.P

  1. Rosasolis

   @fusilier. Trump is een dictator omdat hij altijd zijn zin moet krijgen, en kan met weinig
   van de collega’s in zijn eigen partij samenwerken. Velen hebben reeds afgetreden sinds
   hij president werd.

 25. gimmeMystack

  Hier zit zo bizar slimme zakelijke tactiek achter, logisch dat je dat niet zomaar snapt Tim.
  De reden van deze strategische zet zal nog wel duidelijk worden.

 26. maartenvasbinder

  Gelukkig mag Tim Engelbart met Trump naar bed. Diplomatie, Tim, is de pest voor de wereldvrede. heeft alleen maar ellende gebracht. Kim Jung Un, achter wiens billen ik ook een plaatsje voor je kan regelen heeft ontzag voor Trump, die niet zoals alle presidenten vanaf Clinton, voor de familie Oen beeft. We krijgen nu een detente tussen Noor en Zuid-Korea, waarmee er weer een stukje spanning weg is. Dat jij liever oorlog wilt, is tot daar aan toe. Maak je geen zorgen. Die oorlog krijg je thuis bezorgd in de EU. Hoef je ook niet verder dan je neus lang is, te kijken. het beste met je katten. Houden die ook van gebakken lucht, sorry, aardappelen?

 27. Dollaert

  President Trump is een held en zeker niet onnozel. Ik heb vanaf het begin zijn campagne gevolgd. Hij zegt iedere keer een Christen te zijn. Dat betekent dus , dat hij weet , dat hij na dit leven een verantwoording moet afleggen voor zijn daden.
  Tot nu toe vind ik , dat hij zijn beloftes nakomt. En als het niet lukt en hij tegenwerking ondervindt is dat niet zijn schuld. Als hij daadwerkelijk vrede met de Noord Korea kan bewerkstelligen is dat dat een zegen voor de planeet. Vooral voor het volk van Noord Korea! Dat wens ik de Noord Koreanen van harte toe! Zij hebben genoeg te lijden gehad , ook van de Amerikanen.

  1. Ernst Quispel

   Deze christen heeft nog wel een akkefietje af te wikkelen over het betalen van zwijggeld aan een pornoactrice waar hij mee vreemd ging.

   Hij heeft vast een sterke smoes bij de Hemelpoort.

   🙂

   1. Rechtsaf

    @#ernst jij als zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam zal alles in het werk stellen om het christendom door het slijk te halen.
    Zoals ik altijd gezegd heb, het is maar weer heel duidelijk dat jij een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers bent van de islam, je zal het verdedigen met alles wat in je zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken,nog veel sterker!!!!!!, je aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

   2. Dollaert

    @ Ernst . Welke partij of stroming is volgens jou dan de beste. Je weet altijd zo goed anderen terecht te wijzen. Ik wacht op je goede raad. Misschien kan ik er nog iets van leren?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.