Donald Tusk dreigt met een blokkade van de Brexit-besprekingen door Ierse grensproblematiek

Geen categoriemrt 08 2018, 21:00
De Europese Unie is nog niet klaar met het pesten van de Britten. Op de oppervlakte lijkt het een onderhandeling, maar net daaronder is het een peuterspeelzaal geworden. Een spelletje van jij-wel-jij-niet wordt gespeeld op politiek topniveau en dan bedoel ik het niet qua kwaliteit. Als de Britten niet met een oplossing komen voor het Ierse grensprobleem, dan zal Tusk misschien de stekker uit de onderhandelingen trekken.

De EU-president verzekerde de Ierse premier Leo Varadkar opnieuw van zijn steun. ,,Het vermijden van een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland is geen zaak tussen de Ieren en Britten, maar tussen de EU-27 en de Britten”, aldus Tusk. Hij waarschuwde May dat zij niet moet denken verder te kunnen onderhandelen zonder voortgang op dit voor Brussel cruciale punt. ,,Voor mij geldt: Ierland eerst.”

Op dit moment is er nog niet veel vooruitgang in die onderhandelingen over de grens. Dit betekent dat de toch al bizar slechte onderhandelingen over de Brexit misschien niet doorgaan. Dat zou catastrofaal zijn voor de Britten, ook al hebben ze gedreigd met 'no deal is better than a bad deal'. De Europese Unie zal doorgaan met dreigen en elke mogelijkheid aangrijpen om de Britten dwars te zitten.
Hieronder alles nog eventjes uitgelegd:
https://www.youtube.com/watch?v=hLQQK_QrRlM
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten