“Opheffen die bende!” Wilders reageert woedend op nieuws dat euro’s het raam uitvliegen om luxeleven Europarlementariërs te betalen

Binnenkort schiet het budget door de grens van twee miljard euro per jaar. 

Belachelijker dan dit wordt het niet: het Europees Parlement kost de Europese belastingbetaler steeds meer bakken met geld. Over niet al te lange tijd zullen die kosten maar liefst twee miljard euro per jaar bedragen. Twee miljard. En dus alleen voor het parlement.

In een ronduit schokkend artikel legt De Telegraaf uit waar dit enorme bedrag aan besteed wordt:

Een eigen chauffeursdienst met 110 chauffeurs? Het Europees Parlement draait er zijn hand niet voor om. Of het laten invliegen van drieduizend journalisten voor de Europese verkiezingen? Ook dat kan allemaal, betaald uit de begroting van het Parlement.

Dit jaar kost dat belachelijke nepparlement ons al 1,95 miljard euro. Aangezien er in 2011 300 miljoen euro minder nodig was om de europarlementariërs hun luxueuze leventje te geven is de kans dus groot dat we in 2019 al door de grens van twee miljard breken.

Twee miljard euro. Voor een rubber stamp parliament. Een fopparlement, dat doet wat de Europese Commissie wil… en dat bevolkt wordt door leden die zelfs in eigen land volstrekte onbekenden zijn.

Geert Wilders komt met de enige logische en passende reactie op deze waanzin:

Zijn partijgenoot en mede-Tweeder Kamerlid Vicky Meijer heeft meteen Kamervragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken “over de euro’s die het raam uitvliegen voor het betalen van het luxeleven van Europarlementariërs”:

Zoals Maeijer terecht stelt is het niet uit te leggen dat Europarlementariërs niet alleen €8484 euro per maand betaald krijgen, maar daarnaast ook nog eens de beschikking hebben over een eigen chauffeursdienst én allerlei onkostenvergoedingen ontvangen. Zoals de €4342 bijvoorbeeld die ze maandelijks krijgen voor ‘kantoorkosten.’ Oh, en daar hoeven de parlementariërs natuurlijk geen verantwoording over af te leggen. Gewoon lekker bijschrijven, die inkomsten. Elke maand weer.

Ondertussen moet de gemiddelde Nederlander kromliggen om voor zijn gezin te zorgen.

Kennen die eurofielen dan werkelijk geen schaamte?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. DolleDries

  Het is te vergelijken met het derde rijk waar de kopstukken zich ook rijkelijke vet mestte.

  1. corfo

   ’t Is volkomen schaamteloos wat dat Brusselse geteisem steeds opnieuw flikt.
   Zichzelf verrijken, niks presteren, alleen maar “bla bla bla” komt eruit.
   Wij, de gewone mensen, worden toch op gemeentelijk-, provinciaal-, landelijk- én Europees niveau doorlopend besodemieterd door de z.g. “elite”.
   Hoor héél toevallig van een debat op radio Soest, betr. een Stichting (wordt door burgers geleid) die mensen helpt om een plaats in de maatschappij (o.a. werk) te vinden. De gemeente zegde jaren geleden toe om dat soort mensen aan te melden bij die stichting. Kwam helemaal niks van terecht. (Stichting ontvangt géén subsidie). Nu blijkt een wethoudster met een véél te grote bek (excusez le mot) de stichting terecht te wijzen. Toen zij, in het debat werd gewezen op de gemeentelijke tekortkomingen was haar enige antwoord : “U gedraagt zich niet sjiek” !
   Met dat soort achterlijke opmerkingen probeert men de attente burger de mond te snoeren. Indien iets goed gaat, staat dat soort onderkruipsels zichzelf op de borst te slaan, als een burger de overheid op een fout wijst wordt men afgepoeierd. En dát soort “zeer bekwame bestuurders” vertelt aan ons, gewone burgers, hoe én wat we moeten doen. De hele zooi deugt van geen kant. Ik kan me hier vreselijk kwaad om maken. Ik zal het NIET doen, maar kan ’t wél !!
   We worden “geregeerd” door de maffia en haar aanhangers !!!

  2. Mart

   Iedere ”club” aan de top graait,of het nu koninklijk,republiek of alleen heerser is….zit in de genen.

   1. corfo

    @ Mart.
    Het is dus een erfelijke “belasting” ?

 2. Ernst Quispel

  Ik heb ook wel eens gedacht dat het beter zou zijn de bende van de PVV op te heffen.

  1. DutchDropveter

   Weetje wat het is Ernst:

   1. je kijk op de wereld is 180 anders dan de meeste hier op DDS
   2. je loop te drammen met meningen welke hier niet gedeeld worden
   3. je onderbouwing is vaak een mening en geen feit
   4. je verdedigd standpunten welke hier juist bekritiseerd worden
   5. je standpunten hebben af en toe dergelijke twist dat ik je ook al een trol zie
   6. Wij snappen dan ook niet wat je doel hier is met je reacties die vaak nergens op slaan
   7. de meeste mensen snappen dan ook niet dat je naar andere fora gaat ipv als een ezel 20.000x tegen de zelfde steen op te lopen
   8. mijn advies er zal vast ergens een Pro-vvd blogje zijn met gelijk gestemde ga daar dan lekker zitten want anders ben je toch echt zelf aan het trollen.

   1. Ernst Quispel

    “je verdedigd standpunten welke hier juist bekritiseerd worden”

    Dat zie je vaak bij discussies. Als je daar bezwaar tegen hebt kun je beter gaan figuurzagen of zoiets.

    1. DutchDropveter

     Je weet donders goed wat ik daar mee bedoel.
     Het artikel van DDS is in een bepaalde richting geschreven een richting die ik deel. Jij niet jij bent het met 80% niet eens en op die 20% waar je het wel mee eens bent reageer je niet (krak, door de mand)

     Maar de rest van de punten (in je hoofd) even nalopen is te moeilijk? Wat is je doel? waarom ga je door en denk je nou werkelijk dat je mensen op een andere gedachte kunt krijgen dus het is een discussie zonder eind op een blog dat niet op jou gedachte aansluit. Dan houd de discussie toch op? of ga je nou dus echt die ezel uithangen en 2000x die steen proberen te beuken?

     jeetje…

     1. Ernst Quispel

      Ik ben inderdaad geneigd op standpunten waar ik het niet eens ben te reageren en minder op standpunten waar ik mee kan instemmen.

      Dat zie je vaak in discussies.

      Ik geloof echt dat figuurzagen of kantklossen voor jou een beter idee is dan hier het debat te zoeken.

     2. DutchDropveter

      @ernst en hier bevestig je dus zelf dat je niet een discussie zoekt maar een confrontatie.. .chapeau!

     3. Siemien

      @Ernst het structureel nergens mee eens zijn, het schofferen van je eigen land noemt men trollen, sarren, uitlokken, gniffelen in je kleine vuistje, dat is geen discussie voeren maar aandacht zuigen..

      Buiten het feit dat je saampjes met je rugtufvriendjes Guusje,Henk,Kong,Beukstra islam verheerlijker bent waarmee je weet dat jij schoffeert en zuigt, ben je gewoon een vervelend ventje..

     4. Ernst Quispel

      Ik zoek de inhoudelijke discussie, Dropveter, en dat zouden er hier meer moeten doen.

     5. Siemien

      @ernst jij zoekt helemaal geen discussie, je bent een trol die continue zijn trollenkop laat gelden onder het mom discussie…

      #islamlover

     6. Roughwood

      OK, inhoudelijk dan Quisling. Wat vindt u van die exorbitante geldverkwisting en -smijterij?

     7. Ernst Quispel

      Dat Siemien de inhoudelijke discussie mijdt als de pest lijkt me u wel duidelijk.

     8. Roughwood

      @EQ, dan kunt u Siemien een hand geven. Mijn vraag blijft staan: Wat vindt u van die exorbitante geldverkwisting en -smijterij?

     9. Siemien

      @ernst zoals ik al zeg, je zoekt geen discussie, je zuigt en treitert, irriteert mensen, en dat weten trollen maar al te goed, bent compleet tegenstrijdig met alles dat hier gezegd wordt.
      Je schoffeert het Nederlandse volk tot op het bot, ik benoem enkel feitelijkheden die inhoudelijk niet te zijn weerleggen door je, je bent, behalve dat je de aandacht verlegd door IQ erbij te halen of vooral denigrerend te reageren, een islamverheerlijker bij uitstek..

      Roughwood made my point

     10. Guus Geluk

      Siemien (= Erik, Pit, Rechtsaf, Abri079) is zelf goed in het provoceren, treiteren en trollen en hij weet het.

     11. Roughwood

      Bemoei je er niet mee Guus (of moet ik Ernst zeggen)? @EQ: we zijn in belangstellende afwachting van uw INHOUDELIJKE reactie. Weet dat dit moeilijk voor u is, maar doe een poging. Maak ons blij!

     12. van Urk

      “Ik ben inderdaad geneigd op standpunten waar ik het niet mee eens ben te reageren en minder op standpunten waar ik mee kan instemmen” Naar aanleiding van een mindere bijdrage op een standpunt lijtk Ernst het wel goed te vinden dat zijn belastinggeld door Europarlementariers gebruikt wordt om de luxe bloemetjes buiten te gaan zetten.

     13. Justus Maximus

      Het lijkt me toch duidelijk dat de trollen hier, het clubje van Ernst, oorlog zitten te voeren. Ze zijn niet uit op een discussie. Het zijn activisten. Misschien van Denk of GL.

      Dit doen ze omdat ze als de dood zijn voor de ontwikkelingen in de wereld en ze kunnen er niet van slapen.

      Dat is hun drijfveer.

      Ik snap niet dat er mensen op reageren. Ze staan zo voor gek als je ze negeert. En zo moeilijk is het niet. In reallife zou je ze ook negeren.

     14. Roughwood

      We zijn weer eens collectief getuige van de lege huls Ernst Quisling. Zonder INHOUDELIJK antwoord waarvan je wist dat het NIET zou komen…

     15. Pit

      @DDV: Wim is een zuigtrol die kun je maar beter negeren en doodzwijgen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor zijn rugdekkers.

      #doodzwijgen

   2. Vit

    Ik begrijp werkelijk niet dat je nog op die halve tamme reageert, zonde van je energie.

    1. DutchDropveter

     Er komt een knak moment voor deze twee ezeltjes. Prive weet ik al heel wat van ze ik hoop alleen dat ik de link naar een politieke partij niet hoef te leggen… oftewel betaalde trollen.

    2. Vit

     Als je denkt hem te kunnen overtuigen kun je inderdaad beter gaan figuurzagen of kantklossen.

     1. DutchDropveter

      Ik heb een ander doel; Betaalde trollen ontmaskeren de opdrachtgever voor lul zetten.

     2. Vit

      Wat Wim betreft die wordt door de overheid betaald, dat heeft hij jaren geleden zelf toegegeven, Guus/Beukman kennen hem privé.

   3. tomygun

    DD,
    Wim en z,n kwik kwek en kwak zijn niet pro vvd
    maar 100% pro islam en pro eu .
    Mooi he Nederland in de eu linkse mafklappers zo als
    wim zeggen wel even dat het goed is zonder ooit
    1 cent daar aan tehebben bijgedragen aan hun droom .

    1. DutchDropveter

     dat klinkt pro-vvd 😉

     1. tomygun

      DD,
      Zeker maar ook GL , denk , pvda excetera .
      Het is de erdo trein hoe maakt niet uit als je
      maar op je bestemming komt .
      Een nieuw voorstel bij de EP ieder met een
      bijstands uitkering ( geen WW ,WAO ,AOW )
      moet 10 % van het bruto bedrag aan Brussel
      afdragen voor de gestegen kosten die zij hebben .

   4. Kees

    Ik moet bij kwispel altijd denken aan iemand die luistert naar muziek die hij niet leuk vindt. Heel zielig. Maar als je hem nou voortaan negeert, dan heb je hem pas goed te pakken, probeer het maar eens een tijdje!

    1. Pit

     @Kees: Ik ben sinds enkele weken ontwimd, dat is een opluchting hoor, alsof je een dikke hoop stront neerlegt na een avond stevig bunkeren in de plaatselijke wok.

     #ontwimmen

  2. Frits Jansen

   … en dan besparen we de miljoenen voor de beveiliging van Wilders die het raam uitvliegen. Hatzaaiers horen niet in de politiek, al was het maar omdat dit te duur is.

   1. sjun

    Het is nog duurder om haat en onaanspreekbaarheid te importeren. Al jaren wordt daarvan de rekening versluierd en naar de toekomst doorgeschoven.

 3. Guus Geluk

  Dat is geen verstandig idee, want dan kan het EC niet meer voldoende worden gecontroleerd. Het EP zou juist méér bevoegdheden moeten krijgen.

  (Bedoelt de PVV ook haar eigen MEP’S?)

  1. DutchDropveter

   Weetje wat het is Guus:

   1. je kijk op de wereld is 180 anders dan de meeste hier op DDS
   2. je loop te drammen met meningen welke hier niet gedeeld worden
   3. je onderbouwing is vaak een mening en geen feit
   4. je verdedigd standpunten welke hier juist bekritiseerd worden
   5. je standpunten hebben af en toe dergelijke twist dat ik je ook al een trol zie
   6. Wij snappen dan ook niet wat je doel hier is met je reacties die vaak nergens op slaan
   7. de meeste mensen snappen dan ook niet dat je naar andere fora gaat ipv als een ezel 20.000x tegen de zelfde steen op te lopen
   8. mijn advies er zal vast ergens een Pro-vvd blogje zijn met gelijk gestemde ga daar dan lekker zitten want anders ben je toch echt zelf aan het trollen.

   1. Siemien

    @DDv wat je zegt over Guusje/Ernst/Wimsülsün/Kong e.c is een understatement

   2. Guus Geluk

    Heb je een inhoudelijke reactie te melden of kom je hier om te trollen?

    1. DutchDropveter

     Dit is inhoudelijk, persoonlijk en als je niet even oppast gevolgen voor uw portemonnee 😉

     1. Guus Geluk

      Ik schreef: “Dat is geen verstandig idee, want dan kan het EC niet meer voldoende worden gecontroleerd. Het EP zou juist méér bevoegdheden moeten krijgen.”

      Heb je een inhoudelijke reactie? En kom niet met “jij bent een trol” aanzetten. Het is eenvoudigweg totaal onverstandig om het EP op te heffen.

     2. DutchDropveter

      beter loop je even dat lijstje af. Als je dan nog niet kritisch naar jezelf wordt kun je toch echt spreken van en een trol. Maar die struisvogel tactiek komt me bekend voor 😉

     3. Guus Geluk

      Kennelijk dus niet.

      Jammer.

     4. Siemien

      @Guusje wat een onzin, er zitten juist enorm veel voordelen aan het opheffen van de United states of Europe ook wel EP genoemd.
      En geloof mij het is een leugen dat alles verkeerd zou gaan, wij Nederlanders zijn ondernemers ons land is ondernemend “WIJ” hebben het EP echt niet nodig, sterker nog al die miljarden die Nederland verkwist, daar kun je echt serieus betere dingen van doen IN Nederland..

     5. Guus Geluk

      ” er zitten juist enorm veel voordelen aan het opheffen van de United states of Europe ook wel EP genoemd.”

      Ik zie ze niet. De macht wordt nóg meer bij de Commissie gelegd en de schaarse controle van het EP is volledig verdwenen. De nadelen zijn legio.

    2. tomygun

     GG ,
     onverstandig ? zonder hen ging het veel beter
     ok voor de geen die werkte .

     1. Guus Geluk

      Maar nu het EP er wel is, kun je het niet afschaffen.

 4. Frits Jansen

  Goh, zou dit Wilders helpen de gemeenteraadsverkiezingen te winnen? Het was Wilders Watschers opgevallen dat hij niet meer zo handig is in de aandacht naar zich toe te trekken, ook omdat de mensen Wilders-moe worden.

  Maar nu komt hij bij de gemeenteraadsverkiezingen met het Europees Parlement aanzetten. Een stap voorbij de lieden die terecht kritiek krijgen met landelijke thema’s te komen aanzetten bij de gemeenteraadsverkiezingen.

  Ja, alle democratie kost geld. Ik denk dat de kosten van het Europees Parlement trouwens best meevallen als je bedenkt dat er een half miljard EU-burgers zijn.

  Maar het is heel simpel: Wilders is in essentie tegen democratie. Kijk hoe hij zijn partij, pardon, beweging heeft georganiseerd: niet te veel democratie want daar krijg je maar gedonder van. Wat kan er niet bespaard worden op de verkiezingen voor de gemeenteraden! En ons nationale parlementsgebouw moet na 25 jaar alweer helemaal gerenoveerd worden, voor miljarden.

  De beloning van Europarlementariërs is overigens gekoppeld aan wat hun nationale collegae krijgen. En dat verschilt flink.

  1. buitenbeentje

   Frits Jansen
   “De beloning van Europarlementariërs is overigens gekoppeld aan wat hun nationale collegae krijgen. En dat verschilt flink.”

   Het salaris van een Europarlementarier bedraagt per 1 juli 2016 ca. 98 duizend euro. Daarnaast hebben zij recht op allerlei vergoedingen van kosten die zij als parlementarier maken. Dit zijn bijvoorbeeld onkostenvergoedingen voor de huur van kantoorruimtes, dagen dat zij aanwezig zijn bij vergaderingen en het op en neer reizen.

   In juni 2005 ging het Europees Parlement akkoord met een uniforme beloningsregeling voor Europarlementariërs. Dit maakte een einde aan de grote verschillen in de salarissen van Europarlementariërs. Er was al jarenlang veel kritiek op de systematiek en het gebruik van presentie- en reiskostenvergoedingen. Nederlandse delegaties hebben zelf eigen gedragscodes afgesproken waarin regels zijn vastgelegd over dagvergoedingen en reiskosten.

   Je loopt 13 jaar achter, als je die hebt ingehaald kun je graag weer langskomen.

   1. Frits Jansen

    Dank voor de correctie, ik kan hier waarachtig wat leren.

  2. tomygun

   Kijk kijk henk z,n broer mag ook buiten spelen .
   Voor hen is buiten als zij niet meer met riempjes
   aan hun bed vastgebonden zijn .

   1. Henk-Jansen

    Doe eens normaal, idioot dat je bent.

 5. Meester Kong

  Wilders is een hypocriete ….
  Zijn partij levert zelf Euro P’s die gewoon uit hun neus eten en kapitalen verdienen.
  Onder het mom van, EU van binnen uithollen, hahaha

  Tegenstemmen als opheffing Strass- Bruss ter stemming komt.
  Oja Geert klaagt over gebrek aan financiën, dan geef je toch een deel aan de partijkas.

 6. Ben Zine

  “Kennen die eurofielen dan werkelijk geen schaamte?”

  Nee. Die zakkenvullende zelfverrijkende eurofiele parasieten kennen inderdaad geen enkele vorm van schaamte.

  1. van Urk

   Dat is toch algemeen bekend als mensen dollartekens (bij deze Euro,s) in de ogen beginnen te krijgen. Dan is de schaamte voorbij en kan de gewone man verrekken in zijn armzalig stulpje.

  2. Henk-Jansen

   Wilders’ partij doet precies hetzelfde, zij zitten ook geld op te strijken in het EU-parlement. Ik ben het met je eens dat de bedragen die momenteel betaald worden te gek zijn maar dat is geen reden om het gehele parlement maar op te heffen.

 7. Beukman

  Er zal ongetwijfeld geld over de balk worden gegooid door het Europarlement.
  Wilders roept op om de hele zooi maar op te doeken.
  Je vraagt je onwillekeurig af: als hij tegen dit circus is, waarom zit hij er dan zelf in, met vier man zelfs?

  En als hij tegen geldverspilling is, waarom heeft het ENF, dat onder meer bestaat uit PVV en FN, dan een half miljoen aan subsidies verkeerd besteed, en €54.000 kwijtgemaakt?

  Qua geloofwaardigheid misschien een idee om deze twee zaken eerst op te helderen.

  1. van Urk

   “Wilders doet precies hetzelfde”. We hebben het niet alleen over Nederlandse parlementariers hoor. De vraag is in hoeverre de gedragscode ligt bij de andere Europarlementariers.

 8. Rosasolis

  Een eigen chauffeur dienst! Wil dat zeggen dat iemand die lid is van de EU commissie,
  en woont bijv. in een van onze noordelijke provincies, een eigen chauffeur krijgt om hem of haar heen, en weer terug naar Brussels of Strasbourg, Frankrijk te brengen?! Kunnen deze mensen niet met hun eigen auto komen, of reizen eerste klas met de Int. trein? Wat een vreselijke geld verspilling. De EU gebouw in Frankrijk zou dicht moeten. Waarom moet er een in Belgie en een 2de EU gebouw in Frankrijk. Dit is ook geld verspilling. Als een 2de gebouw echt nodig is, dan zou die naar een land in oost-Europa moeten gaan.

  1. Guus Geluk

   “Waarom moet er een in Belgie en een 2de EU gebouw in Frankrijk.”

   Een eis van de Fransen. Ja, erg stompzinnig.

   1. van Urk

    Tja..Wat de Gaullisten of de moffen wensen. En wij maar klakkeloos denken dat Nederland ook een aandeel heeft over de EU. Wacht maar als Martin Selmayr aan het roer komt.

    1. Guus Geluk

     Om in de EU een rol te spelen, moet je coalities sluiten, zoals Hoekstra thans doet en Rutte met “the frugal four” heeft gedaan. Zonder de Engelsen als tegenwicht op het Frans-Duitse blok én trouw politiek bondgenoot, is dat iets moeilijker geworden.

   2. Beukman

    @Guus
    En gesteund door de PVV, als enige Nederlandse partij.

    1. Guus Geluk

     Is dat zo? Dat wist ik niet.

     1. Beukman

      @Guus
      “Het Europees Parlement vergadert momenteel zowel in Brussel als in Straatsburg. Dat leidt terecht tot groot onbegrip van de belastingbetaler over de verspilling van belastinggeld. De PVV heeft dan ook altijd gepleit voor het opheffen van Straatsburg. De PVV is echter ook voorstander van de vermindering van de macht van het Europees Parlement. Een parlement dat niets bijdraagt aan een democratisch bestuur van de EU.”

      Aldus de PVV destijds om deze merkwaardige draai te rechtvaardigen.
      Probeer het maar niet te begrijpen, want dat gaat je niet lukken.

      Nou, misschien tenzij je bedenkt dat Front National, bondgenoot van de PVV, óók voor het behoud van Straatsburg stemde.

     2. Guus Geluk

      Draaikonterij van de PVV.

 9. Siemien

  Ik ben uiteraard voor het opheffen van de United States of Europe een nexit en de gulden weer terug, dichte grenzen, het intrekken van uitkeringen die aan het buitenland worden verstrekt..etc etc..

  1. Fortiori

   Liquidatie van onze economische samenwerking in breed verband met omringende landen bedoelt U? Terug naar de jaren 50 van de vorige eeuw? De gulden terug en opnieuw valuta onrust op financiële markten, omslachtige douane formaliteiten en meer? Onwerkbare concurrentie tussen de landen onderling, grensblokkades van boze boeren, transporteurs enz.

  2. Pit

   @Siemien: Fortiori = Wim

 10. Ni28

  Weet u wat corruptie kost? Heel veel in ieder geval en de kosten groeien steeds door. De inkomens van de parlementariërs zijn wat minder dan de directeur van de ING maar het scheelt niet veel voor wat zij eigenlijk doen. De zaak zou inderdaad opgedoekt moeten worden en dan opnieuw beginnen. En een paar toontjes lager zingen met een kleinere bezetting dat is veel goedkoper. En al die corrupte koppen er uitgooien. Misschien wordt dan men nog warm voor de zaak. En geen overheersing binnen de EU door twee landen. En niet zomaar uitbreiden door landen die er niet in horen en steeds onderhouden moeten worden. En weg met de euro, de splijtzwam van de unie. Nu zijn die enkele resterende gemakken voor de burger een te dure aangelegenheid.

 11. Duckday

  Ja wederom heeft Wilders weer een punt om zo snel Nl exit te doen Maar DDR66 zou wel weer commentaar hebben

 12. rosmalen53

  Waar is GEDVER DERRY nu, zeker ook z’n zakken aan het vullen samen met advocaatje leef je nog

 13. Ni28

  De trollen doen een “inhoudelijke” triootje volgens afspraak.

 14. Stanly2000

  Ik kan me nog een reportage herinneren van Tom Staal over het EUSSR-parlement. Ik vraag me af of die wantoestanden nog bestaan of dat men hier lessen uit heeft getrokken en er wat aan heeft gedaan. Ik heb mijn twijfels hierover. En wat “de zuinige vier betreft: Zodra Brussel zich roert betaalt Rutte.

 15. Luwadder R1

  Tja de Europese Clan, als je het allemaal leest zou je denken dat het een criminele organisatie is. De boel opheffen??? over een aantal jaar heft het zich vanzelf wel op. Met Roemenie misschien in de Euro en 6 economisch instabiele Balkan-landen in de Unie dan stort die hele Clan als een kaartenhuis in elkaar. Ook een NEXIT!!!!! ja dat is aan de kiezers, kies niet op partijen die klaarkomen op EU,Brussel, Europese Commissie.
  Het referendum is dan wel de nek omgedraaid, maar Nederland is destijds zonder referendum lid geworden van de Europese Clan, met dank aan Wim K dan kan je er ook zonder referendum uit lijkt mij. Maar nogmaals het is aan de kiezers.

 16. sjun

  Na NExit is dat zonnekoningengedrag afgelopen omdat niemand het meer betaalt.

  1. Ernst Quispel

   Dat is niet het enige dat na een Nexit is afgelopen.

   🙂

 17. Babaji538

  “Transformation, transparency, modesty
  and simplicity.”

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog and simplicity

 18. Pescador

  Nee, die euroflikkers kennen geen schaamte. In heel europa moeten de mensen door werken tot ze 68 jaar zijn en hun gaan op hun 50 ste met pensioen en schrijven er dan ook nog even € 3500,00 elke maand bij . Domme eikels

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.