President Gerechtshof Den Haag wil quota voor allochtone rechters invoeren: ‘Weg met al die blanke rechters!’

Als het aan Leendert Verheij ligt, komen er binnenkort quota in de rechtspraak. Met name voor rechters: daarvan moet binnen afzienbare tijd maar liefst 10% allochtoon zijn. Of, zoals, Verheij dat uitdrukt: “al die blanke rechters” moeten eens plaats maken.

Identiteitspolitiek is allang geen virus meer dat zich louter verspreidt onder mini-partijtjes die meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Nee, ook de hoogste kringen van de Nederlandse rechtspraak komt het voor. Want rechters zijn veel te bleek, zo zegt de zelf eveneens spierwitte Leendert Verheij. Hij wil dat er veel meer rechters met een migratie-achtergrond zullen worden geïnstalleerd. Dat zegt hij tegen De Volkskrant:

“‘Dat aantal moet omhoog’, stelt Verheij, die voorzitter is van de LSR, de Landelijke Selectiecommissie Rechters. Het werven en binnenhouden van biculturele rechters en juridisch medewerkers verloopt volgens hem ‘moeizaam’. Uit promotie-onderzoek blijkt dat ook hoogopgeleide rechters, zonder het zelf te beseffen, geregeld een goedbedoelde opmerking of grapje maken, die bij de ander soms als uitsluitend wordt ervaren. Verheij noemt als voorbeeld de opmerking tegen een moslim: ‘Jij gaat zeker niet naar de vrijdagmiddagborrel, hè?’ ‘Blijkens het onderzoek zien we mensen met een migratieachtergrond onbewust als mensen met een achterstand’, zegt Verweij. ‘We moeten niet hen, maar onze eigen zienswijze veranderen.'”

U snapt wat het werkelijke probleem in Nederland is: er worden teveel grapjes over vrijdagmiddagborrels gemaakt tegen moslims. Dat zijn kwetsende en grievende opmerkingen, en daarom moet de hele rechtspraak dwingende quota opgelegd krijgen. Die diversiteit zal en moet er komen, desnoods door alles gewoon door te drukken.

Er is natuurlijk geen enkele reden om te veronderstellen dat allochtonen die hun rechtenstudie met vlag en wimpel hebben afgerond slechtere rechters zouden zijn dan autochtonen in diezelfde positie. Maar om nu rechters op kleur te selecteren? Dat is gevaarlijk, zo legt Sietske Bergsma ook al subliem uit:

En daar is natuurlijk helemaal niets op af te dingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Ritter

  Je ziet het helaas op vele plekken bij de overheid…………mensen worden niet meer aangenomen op basis van bekwaamheid en geschiktheid maar op basis van religie (islam) en huidskleur.

  Competentie is niet meer de belangrijkste factor maar religie ( lees islam) en huidskleur)

  Een zeer slechte ontwikkeling die er alleen maar voor zorgt dat de samenleving verder uit elkaar valt.

  1. corfo

   @ Ritter.
   Het niet meer aannemen van mensen op basis van hun bekwaamheid valt het meest op in de “regering” en in de beide Kamers.

   1. hans-e-pans

    In de Islam kent men geen scheiding der machten, lijkt me dus dat als er rechters komen met, laten we zeggen, een islamitische achter- of ondergrond er dan dus ook een soort van sharia-achtige rechtspraak komt. Ja al die roomblanke rechters zouden eens een zonnebankje moeten nemen om de huid enigszins te ontblanken.

    1. Pit

     @Hans-e-p: Altijd gedacht dat rechters kleurenblind moesten zijn, laat staan dat ze de islam betrekken in de rechtspraak.

     1. hans-e-pans

      “Gedacht”, “zouden zijn” en “laat staan”. Heel vaak gaat het fout, ook bij hoger opgeleiden, als ze gaan “denken” dat iets “zou zijn” en en iets “laten staan”.

    2. Rechtsaf

     @Hans ben jij hier nu shariawetgeving aan het promoten?

   2. Ni28

    🙂

   3. Ni28

    En rechter hoort geen politieke kleur te hebben maar is het wel zo?

    1. Pit

     Veel Rechters schijnen lid te zijn of te sympathiseren met D33 van Penthouse Pechtold.

    2. hans-e-pans

     Van rechters wordt verwacht dat ze hun politieke kleur niet leidend laten zijn, ook niet zijn geloof. Maar rechters zijn ook mensen.

 2. corfo

  Potverdikkeme ! Dan zou er wel eens een “rechter” kunnen komen te zitten die de sharia-rechtspraak uitvoert.
  Dus, als je over enige tijd mensen ziet fietsen met maar één hand, dan zou dat kunnen betekenen, dat de andere hand is afgehakt omdat zij géén richting aangaven op de fiets, waarop zo’n parasieten-rechter oordeelt : “Als je geen hand uitsteekt heb je ‘m óók niet nodig dus……afhakken die klauw !”
  Dit, uiteraard, met toestemming van @ Guus G, @ Kwispel, @ Kong en meer van die dwaze, ongeletterde figuurtjes.
  Nederland is/wordt inderdaad een zéér rijk landje.

 3. nienke

  Het is toch de bedoeling dat heel Europa islamitisch wordt?
  Weg met al dat blanke gedoe.
  Dit soort mensen die zo denken zijn landverraders, hun eigen land naar de kloten helpen.

 4. Pit

  Ja beledigen… Nou wat een grieven zeg!

  Ik drink zelf geen alcohol en ik vind de vrijdagmiddagborrel bij uitstek geschikt om eens even informeel bij te kletsen. Nou ja, dat doe ik zonder alcohol en ik prefereer Spa rood want dat hebben ze ook.

  Dat de gemiddelde moslim die bijeenkomsten wellicht mijdt komt denk ik eerder doordat de president van het gerechtshof aan zelfislamisering doet, een soort vooropgezette zelfcensuur. Als je mee wil doen dan ga je naar de borrel en dan drink je Spa rood, of cola, of sinas of van mij part Marokkaanse thee.

 5. Ni28

  Quota’s zijn de ziekte van deze tijd.

 6. henkie

  Als die vrijdagmiddag borrels kwetsend zijn of niet-inclusief, dan is het problem toch eenvoudig opgelost door die borrels op te heffen!

  Als dat nou alles is.

 7. henkie

  Als alle rechters een loonsverlaging van 30% krijgen. Dan gaan ze staken, en willen ze onderhandelen. Dan wordt de UWV gevraagd toestemming te verlenen aan massa ontslag, hetgeen binnen 5 minute wordt toegekend.

  Dan kunnen ze met hangende pootjes terug in dienst komen voor hun gereduceerde loon. De groep die dat vertikt moet dan vervangen worden, en dan krijg je een solicitatie procedure met gelegaliseerde discriminatie.
  Tja en wil je dan de juiste binnen halen, dan zul je toch wat ruimhartiger moeten belonen.

  1. EU kok

   Schorsing en ontslag rechters
   Rechters moeten onafhankelijk uitspraak kunnen doen. Daarom zijn ze voor het leven benoemd. Rechters kunnen daarom niet worden ontslagen omdat mensen het niet eens zijn met een uitspraak, ook niet door de regering, het parlement of hun eigen rechtbank. Dat staat in de Grondwet. Alleen de Hoge Raad kan in uitzonderlijke situaties rechters ontslaan of schorsen.

 8. springmaarachterop

  Ach, als die man wat geduld betracht krijgt hij vanzelf zijn zin, de homeopathische verdunning doet zijn werk wel……

 9. Paaldanseres

  Echt… HE-LE-MAAL van de diversiteitspot gerukt… wat is het volgende… allemaal dobbernegertjes in de schoolklassen… man, man, man…

 10. EllyD18

  Ook weer zo’n mafkees.

 11. EU kok

  Leendert Verheij, de vertrekkende president van het Gerechtshof Den Haag, heeft het nergens over rechters met een islamitische achtergrond.
  Helaas is dat de enige gedachtegang welke het gros der reageerders hier heeft zodra er over niet blank wordt gesproken.

 12. buitenbeentje

  Weg met al die politiek correcte D66 rechters, the useful idiots.
  Wordt het niet ook hoog tijd voor PVV rechters? Vraag voor Timmerfrans.

  1. van Urk

   Ik denk niet dat mijnheer Verheij vanwege zijn achtergrond D66 stemt. Ik vindt het ook een bizarre idee van een toch zeer opmerkelijke man: https://www.rd.nl/meer-rd/samenleving/mr-leendert-verheij-stelt-salomo-en-jethro-als-voorbeeld-1.1359331

  2. EU kok

   Wordt het niet ook hoog tijd voor PVV rechters?
   Mogelijk hier voor u de verklaring waarom er weinig tot geen PVV rechters zijn..
   https://www.rechtersenadvocaten.nl/rechters/hoe-word-je-rechter/

 13. denk eens na

  Een ding is wel makkelijk , die moslim rechters zijn wel makkelijk om te kopen

 14. Michel69

  Op naar de Sharia!

 15. Supernoodle

  10% van de rechters moet van allochtone afkomst zijn.
  Verdachten zijn 90% van allochtone afkomst.
  Het cirkeltje is rond.

 16. henk vintage

  Dan krijg je straffen zoals twee geiten of naar gelang de hoogte van de straf twee kamelen schenken aan de benadeelde.

  1. corfo

   @ henk v.
   Ik zit in alle reclamefoldertjes te zoeken of er al een supermarkt is die bijv. kamelen verkoopt, om te schenken aan een door mij benadeelde persoon.
   Je zal maar islamiet zijn met slechts één geit, en die geit moet je schenken aan een benadeelde !
   Wát moet een islamiet zónder geit beginnen ?
   Kan niet beter enige energie worden gestoken in het zoeken naar capabele rechters van Nederlandse origine ? Het zijn Nederlandse rechtbanken enz. waar NL-recht wordt gesproken, daar hoort geen sharia-rechter tussen; verder zou ik graag willen dat álle kaalhoofdige rechters worden vervangen, want, zoals bij Leendert blijkt komt er niet veel goeds uit die figuren.

 17. poldi

  Wanneer houdt deze onzin nu eindelijk op?
  Ik ken er nog wel een paar: te weinig zwarte piloten, te weinig zwarte vishandelaren, te weinig zwarte bloemenhandelaren, te weinig zwarte sinterklazen (hahaha) en te weinig zwarte kapiteins op vissersschepen.
  Voorlopig kunnen we nog jáaaren vooruit.

  1. robroy

   maar daar in tegen zitten er zat zwar,ten in de dru’gs handel

 18. nienke

  Ach ach wat gaat er toch met ons land gebeuren.
  Laten wij het zomaar afpakken door een stelletje landverraders, woestijnratten, linkse hufters en wij Nederlanders laten ons naar de slachtbank leiden.
  Waar blijft onze vechtlust om ONZE democratie te behouden, ONZE vrijheid van meningsuiting waar onze ouders en voorouders zo voor gevochten hebben.
  Laten we nu echt alles afpakken door door een ideologie die de hele wereld wilt veroveren???????

  1. Pit

   @Nienke: Waakzaamheid geboden inderdaad.

   Wilders missie zit er nog lang niet op, getuige deze dwaling!

 19. Duke

  Identiteitspolitiek is discriminatie. Je geeft daarmee aan dat mensen met huidskleur A niet gelijkwaardig zijn aan mensen met huidskleur B.
  Wat is de volgende stap, alleen berecht worden door iemand met dezelfde huidskleur, want anders wordt je gediscrimineerd? Dat is apartheid.
  Dit plan moeten ze daarom snel naar de prullenbak verwijzen.

 20. A3aan

  ‘Tuurlijk mijnheer Leendert Verheij, waarom zou je een rechter benoemen die over de juiste “papieren” beschikt, de juiste kennis, daadkracht. Minder Nederlanders in de publieke sector, meer allochtonen, hun kennis doet er niet toe als het maar uit verweggistan komt, een ander kleurtje heeft, een ander taaltje spreekt.

  Vandaag of morgen wordt er iemand aangesteld die liever de islam in zijn rechtspraak integreert, kwantiteit boven kwaliteit stelt. Om Snert Kwispeldoor te citeren, “het moet niet gekker worden!”.

 21. Duckday

  Slap gelul die man had er veel eerder uit gemoeten Dus als je een **** bent krijg je de voorkeur Het is normaal dat de beste de baan krijgt maar niet voor zijn leven zolang hij of zij de beste blijft is de baan voor hem of hij (of genderneutraal) Die H**** die nu aan de macht zijn verpesten alles vandaar dat ze met zoveel onzin komen

 22. Farn

  Je zou bijna denken, hoe hoger op de ladder , hoe stommer.

 23. Floris

  Volkomen van de pot gerukt. Dit soort mensen maken Europa kapot.

 24. Ernst Quispel

  Het is een volstrekt logisch streven om de rechterlijke macht een afspiegeling van de multiculturele samenleving te laten zijn. Allochtonen moeten er op kunnen vertrouwen dat de rechterlijke macht ook hen vertegenwoordigt.

  1. Holland

   De rechterlijke macht heeft geen kleur en is neutraal. Het hoort te gaan om competentie en kwaliteiten. Niet om pamperen en voortrekken.

   1. Ernst Quispel

    “De rechterlijke macht heeft geen kleur en is neutraal.”

    Zou je zo vriendelijk willen zijn dit even aan je vriend Geert Wilders uit te leggen?

  2. Rechtsaf

   @Ernst jij moet je islamitische rotsmoelbek houden, jij zet Nederlandse rechters neer als onbetrouwbaar

 25. Gerlos

  Weer zo’n idioot die niet door heeft wat in ONS LAND speelt.

 26. Ruud562

  Die vent is net zo gestoord als de te vele deugmensen die dit land kend!
  Dit is Nederland en als jij over voldoende en de geschikte kwaliteiten beschikt ligt elke carriere voor je open!
  Maar ja, het slachtofferen van allochtonen en dan specifiek moslims is trendy!

  En EQ, een goede rechter vertegenwoordigt wél degelijk al zijn of haar clientele, ongeacht of die allochtoon of autochtoon zijn! Zonder enig onderscheid des persoons!
  Eh, … er is toch wél één uitzondering, … en die heet Wilders!

 27. sjun

  Ik vermoedde al dat Leendert Verheij met zo’n voorstel zou komen tegen de tijd dat zijn actieve carrière er zo’n beetje op zat. Nog even politiekcorrect scoren bij deugmensen en na hem de zondvloed.

  1. Ernst Quispel

   Ja, als hij dit soort dingen zegt in actieve dienst wordt hij levend opgevreten door de islamofiele meute die er met vee tamtam bewijs in ziet dat hij een moslimknuffelaar in toga is.

   1. Rechtsaf

    Ja en dat vindt jij natuurlijk als islamprostituee verschrikkelijk

 28. Rechtsaf

  Even een wit voetje halen bij de “nieuwe” Nederlanders en politiek correct geneuzel

 29. Bes Tolen

  Het tempo van uiteenvallen van de maatschappij is de laatste jaren gaandeweg verhoogd. Het laatste jaar is er zo meer gescoord dan ooit tevoren. Nu dan Leendert Verheij. Duidelijk is dat hij het geluk heeft gehad zijn hoge positie te bereiken door zijn aangepastheid als aan de multicult. Schaamteloosheid verdient verachting. Nu maar hopen dat er een president komt met iets beters, de overtuiging namelijk dat kwaliteit voor moet gaan. We zijn dat daar al te lang kwijt.

 30. Willem Alexander

  Waarom moet er eerst gezegd worden “heb respect voor de rechterlijke macht” alvorens aanmerkingen te maken?
  Er is helemaal geen respect voor het krankzinnig overbetaald circus “justitie” in Nederland. Een aanfluiting.
  “staatsloterij”, “wilders” “opvang isis gangers”, “deportatie illegalen”… om er maar een paar te noemen en nu moeten we aardappel Leendert volgen om het een en ander wat meer sharia compliant te maken. Verachtelijk.

 31. Seneca

  Sietske Bergsma schrijft dat hij respect voor de rechterlijke macht heeft. Dan ben ik blijkbaar een uitzondering, dat vertrouwen ben ik reeds lang geleden kwijt geraakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.