Rotterdam heeft de oplossing; toch geen koopavond op 4 mei

Het AD komt eindelijk met goed nieuws dat controleerbaar is. Het hele debacle rondom 4 mei en de koopavond in Rotterdam is opgelost! Dit jaar valt 4 mei op een vrijdag en dat is de dag dat er in Rotterdam koopavonden zijn. In eerste instantie bleef de koopavond gewoon doorgaan en was zelfs de dodenherdenking geen reden om winkels te sluiten.

Nu zijn de koopavonden in Rotterdam alleen in december druk dus kan er een keer besloten worden om eerder te sluiten of de koopavonden niet door te laten gaan. Het werd vorige week nog spannend of dat dit laatste ook zou gebeuren. De gemeente kreeg veel kritiek en moest dus een ‘passende oplossing’ bedenken, want de gemeente zat in een lastig pakket. Die oplossing is toch niet zo moeilijk?

De gemeente in Rotterdam heeft na herhaaldelijke klachten en kritiek van veel mensen toch besloten om de winkels om 19:00 dicht te doen. Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam zei dat de net geïnstalleerde gemeente het niet zal laten gebeuren dat de koopavond op 4 mei door gaat. Dit zou zeer respectloos zijn en dat is niet de bedoeling. Het voelt inderdaad niet lekker om op je gemak te winkelen terwijl er op dat zelfde moment duizenden tot miljoenen slachtoffers worden herdacht.

Bovendien zijn de winkels in Rotterdam iedere dag van de week open dus veel winstverlies zal er door 1 uur eerder te sluiten nu ook weer niet zijn. De gemeente Rotterdam heeft zich in deze kwestie dus toch niet de les laten lezen door NIDA en DENK.

Goed zo Rotterdam! Stapje voor stapje.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. RobertMarsman

  Jaja wat een onzin, Dus voor 1 minuut moeten de winkels maar 1 uur eerder sluiten ?

  1. sonar

   Robert het gaat niet om die minuut,het gaat erom dat we uit respect voor diegene gevallen zijn voor onze vrijheden 1X per jaar dat uitdragen .
   Normen en waarden toepassen in deze maatschappij is al moeilijk genoeg.

   1. RobertMarsman

    Waarom zou je geen respect tonen als je je winkel wel openhoudt? Dit is toch pure betutteling? Omdat er winkeliers zijn die het ongepast vinden moet elke winkel maar sluiten dus? He als je het ongepast vindt sluit je winkel dan maar ga niet lopen verplichten dat elke winkel dan maar moet sluiten. Geef winkeliers gewoon de vrijheid om dat zelf in te vullen. Iedereen tevreden.

    En waarom moeten winkels wel sluiten maar mag de horeca wel gewoon open blijven? Of is het wel ongepast dat iemand een boodschap doet bij de blokker maar is het niet ongepast dat iemand van zijn pilsje aan het genieten is in zijn stamcafé ?

    1. sonar

     Robert je wordt je hele leven al betutteld door de ene na de andere regering en dat accepteren we met zijn alle dan kan 4 mei dat toevallig op vrijdag val er ook nog wel bij.
     Of moeten we Nida en Denk hun zin geven,zij hebben al niets met Nederlanders ,gewoon alle winkels dicht ook van moslims.

     1. RobertMarsman

      Jaja dus ik begrijp het. Het heeft dus niets te maken met respect tonen maar met islam. Maar mag ik je er dan misschien gewoon op wijzen dat wat je ook onderneemt de gemiddelde moslim nooit en te nimmer respect zou kunnen opbrengen voor de gevallenen tijdens WO2. En al zeker als het om joden gaat.

      Dus wat denkt Leefbaar hier nu mee te bereiken. Niets. Dat zit al 16 jaar in de raad en inmiddels wonen er meer niet westerse allochtonen als Nederlanders. Die hebben altijd lopen pappen en nathouden.

      Of kunnen ze nu ineens na 16 jaar wel hun tandjes laten zien nu de PVV met 1 zetel in de raad zit?

 2. Babaji538

  ‘Geen reden’.

  Petra Hermans

 3. EllyD18

  Wat een onzin. Waarom zou er geen koopavond mogen zijn op dodenherdenking ?

 4. Bon-vivant

  Waarom worden NIDA en DENK hierbij gesleept? Hadden die gepleit voor het doorgaan van de koopavond?

 5. Frits Jansen

  Tanya Hoogwerf is zo’n populistische Kenau die nu moord en brand schreeuwt omdat er op 4 mei WEL een koopavond zou zijn, maar die evengoed razend zou zijn geworden als meteen was besloten dat die NIET door zou gaan.
  Een handig bestuur misbruikt zulke tegendraadsheid door eerst voor te stellen wat ze NIET willen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.