Rutte spreekt Bolkestein meteen weer tegen: ‘Nee, ik ben NIET van plan naar Brussel te gaan!’

Wéér laat een VVD-prominent weten dat Mark Rutte best wel eens zou kunnen azen op een r

Het is één van de hardnekkigste geruchten die momenteel in Europa rondgaan. Donald Tusk moet op termijn het veld ruimen als voorzitter van de Europese Raad, en één man in het bijzonder wordt gezien als zijn gedoodverfde opvolger: onze eigen premier Mark Rutte. Zelf ontkent hij dit, telkens met de boodschap dat hij het wel ‘prima naar zijn zin heeft’ als Nederlandse premier. Nouja, dat kan hè, zullen we maar zeggen.

Toch spreekt er veel tegen het verhaal van de VVD’er. Zoals De Dagelijkse Standaard vanochtend al berichtte, heeft VVD-coryfee Frits Bolkestein een boekje opengedaan over de lobby die hij zelf graag zou opzetten om Rutte naar Europa te krijgen. Volgens hem is de man ‘geknipt’ voor de taak, en zouden onze ambassadeurs in Europese landen zo snel mogelijk moeten beginnen met lobbyen om regeringschefs zo ver te krijgen dat ze hem als Tusk’s opvolger kiezen. Het is duidelijk dat men binnen de ‘liberale’ partij niet kan wachten om Rutte één van de hoogste posten in Europa te zien bekleden.

En weet je: waarom ook niet. Je kunt veel zeggen over onze premier, maar er zijn in Europa veel ergere kandidaten voor die post te vinden. Een Nederlander aan de top in Brussel valt moeilijk een slecht ding te noemen, en het zou dan ook echt geen schande zijn als de VVD-leider de optie openhoudt. Maar dat doet hij dus niét: Mark Rutte is er vandaag weer als de kippen bij om de nieuwe geruchten van de hand te wijzen. Lees maar mee:

Premier Rutte is voorlopig niet beschikbaar voor een hoge post in Europa. “Ik ga deze periode mooi afmaken”, zegt hij. Rutte wil in de zomer van 2020 bekijken of hij nog een periode VVD-partijleider wil zijn, maar “geen Europa, nee”.

De premier vindt het “ontzettend lief” dat Bolkestein hem noemt, maar blijft erbij dat hij de rit met dit kabinet wil uitzitten, wat betekent dat hij tot 2021 minister-president is.

Rest te zien of hij zich aan zijn woord houdt. Als hij écht elk aanbod, hoe mooi en goedbetaald dan ook zal afwijzen, dan siert hem het natuurlijk de minister-presidentiële rit uit te willen zitten. Mocht hij na twintigduizend keer ontkennen echter tóch naar Brussel vertrekken, dan vervalt hij in zijn favoriete hobby: de draaikont spelen. In dat geval valt het te verkiezen dat hij nu gewoon eerlijk is, en toegeeft zijn opties open te houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Ernst Quispel

  Een heldere uitspraak. Baudet staat voor lul.

  1. denk eens na

   Goed leren lezen : hij is niet van PLAN maar als het zo uit komt is het over na te denken . Wat ik altijd al zeg, denk eens na

 2. Ni28

  En Rutte spreekt altijd waarheid. Op zijn Rutte’s dan. Hij was gisteren uitzonderlijk blij met de komst van Unilever naar Rotterdam Het zou dus kunnen dat ie daar verdwijnt. Het wordt dus een gevecht tussen Rotterdam en Brussel. Brussel kan zich niet een betere marionet wensen. Hij knikt naar alle kanten net hoe het nodig is en sputtert tegen alleen voor de bühne. En dat hoeft in Brussel niet eens. Ben benieuwd maar liefst zie ik hem uit de politiek verdwijnen.

  1. Ni28

   Rutte is meer iemand voor wasmiddelen promotie. Hij heeft al een lange ervaring met leugens witwassen.

 3. Siemien

  Natuurlijk gaat Rutte naar Brussel

  1. Ernst Quispel

   Laten we hopen dat hij zijn woord breekt.

   1. corfo

    @ Kwispel.
    De smeerlap doet niet anders !
    Hij handelt in de geest van jou zelf, toch ?
    Liegen, bedriegen, wegkijken en moslims likken.

    1. Rechtsaf

     @Corfo Rutte is een Eurofiel een echte junckerlover saampjes met Timmermans, verder is het zo dat niet vraag is of hij naar Europa gaat maar wanneer?
     En Rutte’s antwoord heeft zovele open vragen..

     1. corfo

      @ Rechtsaf.
      Helemaal juist.
      Natuurlijk gaat die vent naar Brussel ! Geen twijfel over.
      Inderdaad : een Juncker- én moslimlover !
      Een man zónder enig principe en van een zeer laag allooi.

 4. Guus Geluk

  Volgend jaar komt zowel de positie van Voorzitter van het EC als die van de Europese Raad vrij. Als het kabinet er dan nog zit, blijft hij premier.

  Bolkestein heeft wel gelijk: deze staatsman is prima geschikt voor de job. En hoe eerder Juncker zijn biezen pakt, hoe beter.

  1. corfo

   @ Guus G,
   Rubberen Rutje vergelijken met een staatsman is hetzelfde als vertellen dat Jan Kloot Juncker lid is van de z.g. “groene knoop”.
   Als je jouw redenatie écht meent ben je nog gekker als ik al wist !
   De laatste staatsman in NL was dhr. W.Drees, daarna is er niemand meer geweest die dat predicaat verdiende.
   Jij bent in staat om Willem Holleeder voor te dragen voor de Nobelprijs voor de Vrede en Naastenliefde.
   Laat je nazien Guus.

   1. Guus Geluk

    Ja, Drees heeft veel gedaan voor Nederland, maar Rutte is nochtans een goed premier. Zeker in het verdeelde en politiek verbrokkelde Nederland.

    1. corfo

     @ Guus G.
     Wát hij heeft gedaan verdient absoluut niet het predicaat “Staatsman”.
     Een “staatsman” die liegt en bedriegt, die uitslagen van referenda naast zich neerlegt, die een straalbezopen z.g EU-“leider” op de been houdt en die zuipschuit óók nog durft te verdedigen, dan ben je een KRULLENJONGEN, een SLIPPENDRAGER, méér niet, Guus.

     1. Guus Geluk

      Referenda zijn niet neergelegd en Juncker wordt vooral gedragen door zijn eigen commissie. Het blijft overigens onbegrijpelijk dat Dronkenlap Juncker nog niet naar huis is gestuurd.

 5. Tinneke

  Rutte……..aan zijn eerste leugen niet gebarsten en voor zijn tweede niet opgehangen!

  1. van Urk

   Rutte wordt gewoon de nieuwe directeur van Unilever.

 6. Ben Zine

  Rutte zou gewoon weer voor de klas moeten gaan staan, en lesgeven aan kinderen in het basisonderwijs. Kan ie de hele dag z’n stalen grijns opzetten voor al die jongens en meisjes. Het premierschap is helaas wat te hoog gegrepen voor deze lichtgewicht met de ruggengraat van een weekdier. Voor het premierschap heb je visie nodig, moet je ergens voor staan, moet je een plan hebben, een concept, een strategie. Moet je betrouwbaar zijn, moet men op je woord kunnen rekenen, integer zijn, oprecht en vooral: Eerlijk.
  Allemaal zaken die niet van toepassing zijn op onze Pinocchio, de man die alles “om te lachen” vindt.

  1. denk eens na

   Het liefst zie ik hem niet met kinderen omgaan, een Novib ervaring rijker

   1. corfo

    @Ben Zine/denk eens na.
    Voor een geschiedenisleraar lijkt mij een z.g. V.O.G. zeer gewenst. (Verklaring Omtrent Gedrag). Een dergelijke verklaring krijgt Rubberen Rutje nóóit.
    Iemand die doorlopend liegt en bedriegt en een vals voorkomen heeft, komt voor een V.O.G. niet in aanmerking.
    Zo’n figuur zou een geheel verkeerde invloed op kinderen hebben, dus a.u.b. géén baantje bij Oxfam-Novib.
    Het beste lijkt mij, om deze minkukel uit je gedachten te verbannen.

 7. denk eens na

  rutte verkoopt zijn eigen moeder nog , kinderen heeft hij niet , dus geen zorgen om het nageslacht doen niet ter zaken, ruutte in de eu is alsde pastoor of een moslim in een kindergarden, dit moet je niet willen.

 8. a.wolb

  Rutte zou een perfekte voorzitter zijn voor de EU in Brussel!
  Want dat hele zooitje daar, hangt ook van leugen en bedrog aan elkaar!
  Waar drank gelag orgie,stelen,en geld verkwisting de gewoonste zaak van de wereld is.
  En de salarissen zijn ook niet mis daar, en je kunt de rest van je leven op je louween rusten als je met je 50ste op pensioen gaat, wie wil dat nu niet?
  Dus laat hem maar vertrekken naar Brussel, want hij heeft Nederland toch al naar de bliksem geholpen met zijn huichelachtige lach.
  Deze man kan noch harder liegen dan een F16 kan vliegen!
  Heel Nederland hangt de vlag uit bij zijn vertrek, voor mijn part naar een onbewoond eiland!

 9. ayreonaut

  Tot zover de VVD Leider, onder het motto DOEN

 10. H.Vaes

  Over 1 jaar als Rutte is geïnstalleerd in Brussel ….horen we hem zeggen….dat hij de uitspraak van destijds….zich niet meer kan herinneren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.