VVD toont zich weer aartscorrupt: geeft €50.000 belastinggeld uit aan afscheidsfeestje dijkgraaf Van Haersma Buma

Geen categoriemrt 16 2018, 14:00
Hé, er is weer eens een VVD'er in opspraak omdat hij heeft zitten grabbelen in de staatskas. Ditmaal gaat het om Michiel van Haersma Buma, scheidend dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Delfland. Zijn opstappen betekent dat er €50.000 belastinggeld mag worden uitgegeven aan een spetterend afscheidsfeest. Bizar!
Wat krijgt ú als u vertrekt bij uw huidige baas? Een handdruk, een flesje wijn en wellicht mag u nog een persoonlijk aandenken van uw bureau mee naar huis nemen? Zoiets zal het zijn.
Maar dat is niet de code die geldt voor opstappende VVD-bestuurders. Die mogen nog even anderhalf modaal jaarsalaris uitgeven aan een absurd luxe afscheidsfeest. Om precies te zijn: €50.000 mag het Hoogheemraadschap Delfland uitgeven aan het vertrek van Michiel van Haersma Buma. Tien jaar lang is de man dijkgraaf geweest, en dat betekent dat je heus wel een beetje met belastinggeld mag smijten... toch?
Het Hoogheemraadschap vindt van wel:

"In mei staat een groot spektakel op het programma met onder andere een afscheidsontbijt met de circa 350 medewerkers. De bijeenkomst vindt plaats in het recent voor bijna negentien miljoen euro en onder architectuur verbouwde pand aan de Phoenixstraat/Oude Delft. Vervolgens vindt er een gezamenlijk etentje plaats met de Verenigde Vergadering.

Klap op de vuurpijl is een receptie voor de vele externe relaties op donderdag 31 mei. Aanvankelijk zou dit feestje in het eigen pand worden gevierd, maar vanwege de verwachte toeloop – er worden 350 gasten verwacht - heeft de feestcommissie het evenement naar een andere locatie verplaatst. Dit zou overigens goedkoper zijn, omdat anders extra tenten, toiletgroepen en beveiliging ingehuurd moesten worden."

Met als totaal prijskaartje dus een halve ton. Voor één avondje. Omdat één man van baan verandert. Want hé: zo is de VVD. Tijdens verkiezingscampagnes belastingverlagingen beloven, maar gedurende de rest van de tijd vooral veel geld over de balk smijten. En dan niet eens aan mislukte projecten of ongelukkige investeringen: nee, aan feestjes voor mensen die werkzaam zijn voor de overheid. Waarop wij ploeterende belastingbetalers niet welkom zijn; dat spreekt uiteraard voor zich. Wij mogen alleen betalen, en moeten verder onze klep dicht houden - klaar.
Ondertussen lacht opper-VVD'er Mark Rutte nog een keer hardop in zijn Torentje. Hij zag dat het goed was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten