Schaüble waarschuwt Duitsland voor groeiend antisemitisme door islamitische migranten

Wolgang Schaüble, ooit minister in de regering van Angela Merkel en nu president van de Duitse Bondsdag, heeft in Duitsland een aantal wenkbrauwen laten optrekken. Na Angela Merkel’s ”Islam hoort thuis in Duitsland”, waarschuwt hij juist voor islamitische migratie en de daarbij behorende antisemitische ontwikkeling.

‘Er zijn groeiende zorgen over radicale moslims in Europa, die een boodschap van antizionisme en irrationele haat tegen joden verspreiden,’ zegt Schäuble, ‘Dat gebeurt vooral in Frankrijk, maar ook in Duitsland.’ In Frankrijk werd deze week een 85-jarige joodse vrouw Mireille Knoll vermoord, die de razzia’s tijdens de Tweede Wereldoorlog had overleefd. De politie gaat ervan uit dat de moord werd gepleegd met antisemitisch motief.

Dat zijn harde woorden voor een Duitse politicus. Het Duitse politieke debat zit muurvast als het gaat om de islam en de islamitische immigratie. De collectieve historische schuld van de Duitsers vormt een obstakel in het ontwikkelen van goed en rationeel beleid, zonder al te veel emotionele inmenging. Schaüble laat zien dat de verbale strijdt nog niet gestreden is en dat de komende jaren het debat zich nog zal ontwikkelen en verhitten.

Zegt de Duitse Bondsdagpresident alleen maar goede dingen? Nee, want in een ander stuk stelt hij zich op als de culturele pacifist zelve:

Iedereen moet het erover eens worden dat de islam een deel van de geschiedenis van Duitsland is geworden. ‘Duitse moslims moeten zich erbij neerleggen dat ze in een land wonen dat niet is gevormd door islamitische tradities,’ zegt Schäuble, ‘en de rest van de bevolking moet accepteren dat er een groeiend aantal moslims in Duitsland woont.’

Alsof het een deterministisch proces is waar niets tegen gedaan kan worden. Mooi Schaüble als je duidelijke problemen benoemt, maar met zo een houding komt het natuurlijk niet goed.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Ni28

  Schauble moet zijn mond houden. Samen met Merkel vond hij de moslims zo grote verrijking voor Europa. Zij hebben ze met grote getallen binnengehaald en nu beweren zij dat zij bij Duitsland zouden horen. Niets is minder waard. Duitsland en Europa zijn niet door moslims opgebouwd maar door christenen. Europa heeft de scheiding van kerk en staat bereikt wat voor de moslims onbegrijpelijk. Islam is een dominante cultuur die geen ander erkent dus die hoort niet bij Europa. Alleen de zwakkelingen zoals hij en Merkel laten het toe.

  1. DirkSteen

   Mooier had U het niet kunnen opschrijven!!!

 2. Ritter

  “Wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn. Het is jammer, maar waar: de strijd tegen de Joden hoort bij de islam.

  De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

  1. Nasrani

   Doe niet zo gek. Dit heeft volgens een paar reageerders hier niet met de islam te maken.

 3. Rechtsaf

  Islam is een ideologie die niet past in het Europa van nu, erger nog, die strontvertegenwoordigers denken dat ze, terwijl ze in hun ivoren toren zitten, de juiste keuzes maken.
  Ik vraag mij af waarom ze dit doen, hebben ze een dubbele “verborgen” agenda, ze irriteren de bevolking enorm en blijven maar doorgaan..

 4. Ernst Quispel

  Het heeft iets vervreemdens, het land dat de Holocaust organiseerde waarschuwt voor antisemitisme.

  1. Bloem

   Dat land draagt sindsdien de schaamte en de gevolgen

  2. Bloem

   Iedereen op dit forum kent inmiddels uw antisemitische inborst. In deze discussie staat u bij voorbaat buitenspel

   1. Ernst Quispel

    Stupide schelden zonder onderbouwing is schoolpleingedrag.

   2. Pit

    @Bloem: Het beste laat men deze trol links liggen, waar hij hoort.

   3. WimsulsumCode

    En alweer verwees @Ernst-Wim naar Mein Kampf. Wim is een beetje eng!

  3. WimsulsumCode

   “Het heeft iets vervreemdens, het land dat de Holocaust organiseerde waarschuwt voor antisemitisme.”

   Ik snap niet hoe je dit kan zeggen! Vrijwel elke Duitser die vandaag leeft kan niets met de holocaust te maken hebben. Jij gaat vandaag nog even een land veroordelen!
   Als jij nog een keer tot ongewenst persoon van elke EU lidstaat wordt veroordeeld, dan zal mij dat niets verbazen.

  4. Nasrani

   @EQ. Sommigen leren van hun fouten, dat kan niet iedereen zeggen.

 5. Gerlos

  Prachtige woorden in Duitsland en vorige week in Denemarken, maar ik ben bang dat het allemaal bij woorden blijft die islamieten blijven in hun eigen achterlijke wereld leven en hebben schijt aan de normen en waarden van de landen waarin ze leven.

 6. Guus Geluk

  Radicale moslims verspreiden haat tegen iedereen, zelfs tegen moslims die niet “streng” genoeg in de leer zouden zijn.

  Er wordt weer eens een open deur in getrapt.

  1. denk eens na

   50% van de moslims is voor de sharia

   1. Steve Van der Vekens

    Een vorm van landverraad.

 7. J.C.

  Volgens mij krijgt ook de Duitse elite er met de grenzeloze en ongebreidelde migratie zo langzamerhand de schurft in……………

 8. DolleDries

  Het was weer raak gisteren in Merkelland. The Express berichtte:
  Horror in de straten van Duitsland: de noodtoestand is uitgeroepen als 60 man elkaar te lijf gaan met machetes.
  Een gruwelijk straatgevecht tussen 60 man bewapend met machetes en metalen pijpen dwingt de noodtoestand uit te roepen in Duisburg…

  De politie werd naar het Altmarkt-gebied van de stad geroepen vanwege de massale geweldsuitbarstingen.
  Officieren gebruikten CS-gas om de vechtende mannen onder controle te houden.
  De bendes van mannen maakten ook gebruik van telescopische wapenstokken in de strijd in Duisburg, dat zich in het westen van Duitsland bevindt.
  De politie zei dat ze werden bespuwd en voorwerpen naar hen werden gesmeten.
  Ongeveer 50 mensen werden gearresteerd en toeschouwers legden de brutaliteit vast in schokkende foto’s.
  De gearresteerden weigerden uit te leggen wat de aanleiding vormde voor het gevecht en 30 mensen werden later vrijgelaten.

  Een politieambtenaar vertelde de krant Der Westen: “Er zijn drie rivaliserende groepen, het kan een conflict zijn tussen Turken, Libanezen en Koerden.
  “Anders dan bij een demonstratie van die omvang, hebben we geen contactpersoon, niemand wil met de politie praten.”
  Hij voegde eraan toe: “De officieren kregen de situatie onder controle voordat het escaleerde.”

  Tussen de 20 tot 30 mensen waren aan elke kant van de strijd betrokken bij het incident van maandagavond en de politie zei dat de meerderheid van de gearresteerden een Libanese achtergrond had.
  De woordvoerder van de politie zei dat soortgelijke incidenten de vorige nacht en de week ervoor ook hadden plaatsgevonden. De politie onderzoekt of er een verband is.

  1. Steve Van der Vekens

   Thx Dries.

 9. Hermann

  Alsof antisemitisme beperkt is tot de Islam… ik zou in dit geval bij het Cidi langsgaan om meer inzicht te krijgen.

  1. Ernst Quispel

   Het antisemitisme is een smerige vorm van racisme, in de kern niet verschillend van negerhaat en moslimhaat. Het is een ziekte die de mens aankleeft.

   Er is inderdaad sprake van een virulent antisemitisme in het Midden Oosten. De ironie wil dat ze die oppikten van Europa en het ook voeden met Europese geschriften, zoals Mein Kampf en de Protocollen van de Wijzen van Zion.

   Voor de slachtoffers, in dit geval de Joden, maakt de legitimering van het antisemitisme niet veel uit maar er is wel een verschil tussen de eeuwenlang aanhoudende Jodenvervolging in Europa, uitmondend in de Holocaust en het actuele antisemitisme in het Midden Oosten: daar wordt het gevoed door een politieke achtergrond, namelijk het symbool van de Westerse kolonie Israel, het symbool van de Westerse onderdrukking van de landen in die regio. In Europa was het plat racisme, in het Midden Oosten is het vermengd met en wordt het in leven gehouden door een politiek motief.

   1. Floris

    “Er is inderdaad sprake van een virulent antisemitisme in het Midden Oosten. De ironie wil dat ze die oppikten van Europa.”
    ————————————————————————
    Ernst-Wim zegt de koran te hebben gelezen. Daarin is al sprake van virulente jodenhaat.

    De eerste islamitische pogrom vond dan ook eerder plaats dan de eerste Europese pogrom.

    Ernst-Wim is zichzelf weer compleet belachelijk aan het maken.

    1. Ernst Quispel

     Floris, de uit eeuwen latere bron beschreven twisten tussen Mohammed en de Joden van zijn tijd een ‘pogrom’ noemen is een bizar anachronisme en mist bovendien feitelijke historische grond.

     https://ghurabalbayn.wordpress.com/2013/08/23/mohammed-en-de-joden/

    2. Hermann

     U doet er goed aan om bij uzelf er een geheugen bankje bij te laten plaatsen, schept wat ruimte om Uzelf wat meer te kunnen verdiepen in vervolging van de joden. Bijv. de Sefardim, Portugese Joden, ook Spanje die naar ons land vluchtten.

    3. Floris

     Wim glijdt weer eens uit over z’n eigen onkunde:

     “In het Islamitische Fez in Marokko vond in 1033 een grote pogrom plaats met duizenden doden. In 1276 [6] werden in dezelfde stad opnieuw Joden vermoord.

     1066: De eerste grote pogrom op Europese bodem was in 1066 in Granada in Andalusië. Moslims moordden toen het grootste deel van de joodse gemeenschap uit met enkele duizenden doden als gevolg. De joodse vizier Joseph ibn Naghrela werd gekruisigd en de joodse wijk verwoest. In 1011 was er in Córdoba al een kleinere islamitische pogrom geweest.

     In de middeleeuwen zijn er in West-Europa talloze pogroms geweest. In 1096, bij het begin van de Eerste Kruistocht, werden onder meer de joodse gemeenten van Mainz en Worms vernietigd.”

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Pogrom

     De moslims waren ons voor, Wim. Daarom is je stelling dat de moslims hun antisemitisme oppikten uit Europa volkomen absurd.

     1. WimsulsumCode

      @Floris
      Eigenlijk weten we het alk. je miet niet op Wim reageren.
      Zelfs in de meest stuitende nazi propaganda wordt anders beweerd als Ernst-Wim zegt.
      Maar ja. hij hoort duidelijk bij het “weg met ons” clubje.

      Gooi ook onze geschiedenis ten grabbel. Weg met Michiel de Ruyter.
      We met de bedrijven die winst willen maken. Het geld groeit toch wel aan de boom.

     2. Floris

      @ WimsulsumCode:

      Soms is reageren wel goed, zoals nu. Hij gaat weer eens keihard op z’n plaat en dan moet er iemand zijn die dat aanschouwelijk maakt.

      Dit soort afgangen raken hem diep, want het kwetst z’n enorme ego.

      Negeren werkt trouwens bij hem niet. Hij gaat toch niet weg.

     3. Ernst Quispel

      Ik doel op het huidige antisemitisme in het Midden Oosten, Floris, die sterk gevoed wordt door de staat Israel en inhoudelijk gevoed met de genoemde Europese bronnen.

     4. WimsulsumCode

      @ Floris
      Ik geloof ook wel dat hij nu wel zenuwachtig is. Waarschijnlijk staat hij nu de avondzuster uit te foeteren om af te reageren.
      Hij heeft zo weinig tegenargumenten dat zelfs zijn partij Wim clubleden niet van stal worden gehaald.

     5. Floris

      Het antisemitisme is er in de islam altijd geweest, Wim. DAAR gaat het om.

      Dat het veel erger is geworden nadat de staat Israël is gesticht is evident. Dat ervaren moslims over de hele wereld als een klap in hun gezicht.

     6. Ernst Quispel

      In het christendom is het antisemitisme evenzeer een constante en met aanmerkelijk bloediger resultaat, Floris.

     7. WimsulsumCode

      Dat was 100 jaar geleden Ernst-Wim Daar heeft een escalatie tussengezeten. Kom je nog met een antwoord op mijn vraag?

     8. WimsulsumCode

      @Ernst-Wim = een oude eenzame man die alleen beschuldigd en veroordeeld en de pot de ketel verwijt!

      Probeer een beetje beleefd te zijn naar mensen die voor jou morgen misschien een eitje hebben verstopt om je gelukkig te maken. En snauw ze niet meteen af!

     9. Floris

      Het christendom is een afsplitsing van het jodendom en stond in het begin niet agressief tegenover het jodendom. Dit in tegenstelling tot de islam die dat reeds vanaf de Medinaanse verzen wél was. Dat er later binnen het christendom sprake is geweest van ernstige jodenhaat, met een piek in de tijd van Luther, is zeker waar.

      De Holocaust heeft niets met het christendom te maken. De nazi’s verachtten het christendom.

      Inmiddels leven we in een tijd waarin binnen het christendom geen sprake meer is van antisemitisme, maar binnen de islam juist wel.

      Dat zijn de feiten.

     10. Rechtsaf

      @floris Ernst doet er alles aan om de islam uit de wind te houden, Ernst doet er ook alles aan om de aandacht steeds te verleggen.
      Ernst is een antisemiet en warm pleitbezorger van de islam..

     11. Ernst Quispel

      Floris, het christendom startte met het zich afzetten tegen het Jodendom. Dat verklaart de antisemitische passages in de Evangeliën.
      Vanaf de start was het christendom antisemitisch vanuit het idiote argument dat de Joden Christus hebben vermoord.

      Daarmee heeft het christendom in zijn oorsprong een sterke legitimatie gevonden om de racistische gevoelens jegens de Joden te volgen. De gevolgen zijn bekend.

     12. Rechtsaf

      @Floris en dan doet Ernst er nog even een schepje bovenop natuurlijk, gewoon omdat Ernst het fijn vindt..

     13. Floris

      “Floris, het christendom startte met het zich afzetten tegen het Jodendom. Dat verklaart de antisemitische passages in de Evangeliën.”
      ——————————————————————–
      Is het Ernst-Wim bekend dat de eerste christenen allemaal joods waren?

      Die enkele “antisemitische passages” in de evangeliën vallen in het niet bij die in de koran en de vraag is sowieso in hoeverre de romeinen (die het christendom gekaapt hebben) daar de hand in hebben gehad. Het waren de romeinen die uiteindelijk het nieuwe testament hebben geredigeerd.

      Paulus kan beschouwd worden als de stichter van het christendom en zijn missie was om een soort judaïsme light geaccepteerd te krijgen onder de grieken en romeinen. Dat is hem gelukt zonder zich noemenswaardig af te zetten tegen het oude judaïsme.

      De islam (geen afsplitsing van het jodendom door joden, maar plagiaat door arabieren) zette zich vanaf de Medinaanse verzen al af tegen zowel het judaïsme als het christendom.

      Dat verschil is essentiëel.

     14. Ernst Quispel

      Floris, de essentie van het christendom is het zich afzetten tegen het Jodendom, het was in de kern een ketterse sekte binnen het Jodendom. Jezus had die drijfveer zelf niet, die had de ambitie het Jodendom ‘te vervullen’, hij wilde het vernieuwen.
      De eerste christenen waren Joden die door Joden werden vervolgd. Zoals bekend breidde het christendom zich uit naar niet-Joden die in de kruisdood van Christus een verwijtbaar handelen zagen, “Zijn bloed kome over ons en onze kinderen”, zoals Mattheus het verwoordt.

      De islam is van 6 eeuwen later en de overlevering meldt dat Mohammed de Joden (de mensen van het Boek) aanvankelijk hoogachtte, met name omdat ze monotheïstisch waren, maar later in conflict met hen raakte omdat ze zijn nieuw uitgevonden religie niet werd gewaardeerd.

      Het antisemitisme in beide groepen heeft dus een ander legitimerend verhaal.

     15. Pit

      @Floris: Laat die kansloze leugenaar toch kletsen.

     16. Ernst Quispel

      Pit, je kunt niet meedoen aan de inhoudelijke discussie. Blijf er dan ook buiten.

   2. WimsulsumCode

    Dat ze die oppikten in Europa? Waar dan?

    1. Hermann

     Vroeg hij onbevangen, niet benauwd om zijn beperkingen prijs te geven in de discussie over dit onderwerp.

     1. WimsulsumCode

      Voor wie was jouw lijn bedoeld? Ik ben contrawimmer!

      #contrawimmen

     2. Holland

      Een nieuwe betweter heeft de gelederen versterkt. Aan wie doet ie me ook al weer denken?

     3. robroy

      tis in ieder geval een duitser daar gaat het al mis lol

    2. WimsulsumCode

     Het is erg jammer dat @Ernst-Wim geen inhoudelijke reactie kan geven op deze vraag. (net als altijd)

     1. Holland

      Ernst-Wim is een verwarde man. Van verwarde mannen mag je geen coherente reactie verwachten.

     2. WimsulsumCode

      @Holland
      Hoofdwim Ernst-Wim kennende is hij op dit moment aan het googlen naar vage sites waar een alinea beshrijft waarmee hij zijn standpunt wil staven.
      Dat kenen wij van überWim Ernst-Wim.
      Mijn vader had mij bij mijn orgen door de kamer gesleept als ik nepargumenten over de holocaust zou verspreiden.
      Wim lijkt er zelf trots op!

     3. Ernst Quispel

      Jammer dat deze draad weer ontspoort in getrol.

     4. Hermann

      Uit Historiek.net (maart 2017) bijvoorbeeld, een detail > Onder het bewind van dictator Ion Antonescu vonden in 1941 in Boekarest en Iasi gruwelijke pogroms plaats, gevolgd door systematische moordpartijen in Bukovina, Moldavië (toen Bessarabië geheten), Odessa en Transnistrië. Volgens onderzoek van een overheidscommissie, onder leiding van Nobelprijs-winnaar Elie Wiesel, zijn 500.000 Joden en Roma door Roemenen omgebracht<

     5. WimsulsumCode

      Getrol Ernst? Ik stelde jou een eenvoudige vraga….. net zoals jij die ook aan anderen stelt.

      “Dat ze die oppikten in Europa? Waar dan?”
      Wees een vent en geef er een antwoord op.

 10. Ben Zine

  „Die Abschottung ist doch das, was uns kaputtmachen würde, was uns in Inzucht degenerieren ließe. Für uns sind Muslime in Deutschland eine Bereicherung unserer Offenheit und unserer Vielfalt.”

  Bovenstaand onthutsend citaat (vooral: “was uns in Inzucht degenerieren ließe”) is afkomstig van Wolfgang Schäuble, hij zei dat tijdens een interview uit 2016.

  De opmerking van Schäuble over toenemend antisemitisme grenst werkelijk aan debiliteit, wat een hersenloze zak is dat toch… Eerst 2 miljoen moslims in Duitsland importeren, en vervolgens gaan klagen dat het antisemitisme toeneemt. Dat is echt een gotspe, en dat nog wel in het land waar de holocaust zich nog maar 8 decennia geleden voltrok. Zijn redenatie komt ongeveer neer op het in brand zetten van je huis, en dan gaan klagen over rookoverlast. Het toont aan dat Merkel en Schäuble volkomen impulsief hebben gehandeld, toen zij besloten om in September 2015 de grenzen wagenwijd open te zetten, en dat zij geen moment stil hebben gestaan bij de mogelijke consequenties van deze massale volksverhuizing. Impulsief, ondoordacht en onvoorbereid. En nu is het lijden in last. Wat een waardeloze “leiders”… Hun incompetentie is echt tenenkrommend.

  1. Ernst Quispel

   Je zou het een vorm van integratieminister noemen: het autochtone antisemitisme in Duitsland blijkt springlevend en in opmars. Daar sluiten allochtone antisemieten dan naadloos op aan.

   1. springmaarachterop

    Men zou alle moslims uit de EU moeten deporteren en dan eens kijken of het antisemitisme afneemt, ik durf te wedden van wel!

   2. Ben Zine

    “het autochtone antisemitisme in Duitsland blijkt springlevend en in opmars.”

    Ik respecteer ieders standpunt Quispel, dus ook het jouwe, maar ik heb nu even geen flauw idee waar je het over hebt. Maar als ik het goed begrijp is de huidige opleving van antisemitisme in Duitsland volgens jou dus niet toe te schrijven aan de 2 miljoen immigranten, maar aan de autochtone Duitsers zelf ? De waarheid volgens Ernst. 🙂

 11. Steve Van der Vekens

  We moeten dit, we moeten dat…
  We moeten net zoals de Belgische Koning na de moslimaanslagen ‘teder’ zijn.
  Zijn woorden.

 12. Babaji538

  Het zou, misschien, eens goed zijn
  om te beseffen, welk een krachttoer
  ik heb neergezet in het jaar 2016, na december 2015.
  Petra Cecilia Maria Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, het zou, misschien, eens goed zijn.

 13. Frits Jansen

  Dit gaat over Israël en Palestina, en heeft niets te maken met ant-semitisme.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.