Sid Lukkassen: “Door de emotionele migratiediscussie worden er geen rationele besluiten genomen”

Door de emotionele migratiediscussie worden er geen rationele besluiten genomen, zegt filosoof Sid Lukkassen. Hij hekelt het gedrag van progressieve organisaties om het debat rond de vluchtelingencrisis zo zuiver op de emotie te spelen.

AJ+ plaatste een video van Amnesty. Hij heet “Beyond Borders” met als ondertitel: “Studies suggest it takes four minutes of direct eye contact for strangers to fall in love. Here’s what happens when refugees participate.” Het gaat om vriendschap en liefde tussen migranten en Europeanen.

“Wie kan er nu tegen migratie zijn” is de boodschap. “Want wie kan nu tegen liefde zijn?” Het voelt fijner om een video te laten eindigen in een hartverwarmende verzoening, dan om een video te maken over hoe het uiteindelijk toch beter is om de eigen identiteit te verdedigen. Wie smelt er niet weg bij een typische Hollywoodfilm, waarin de wederzijdse vooroordelen worden overwonnen?

Dan blijkt: AJ+ is een filiaal van Al Jazeera. De Qatarese staatszender promoot deze ‘progressieve’ boodschap, terwijl zijzelf nogal conservatief zijn. Dat moet toch te denken geven. Is die boodschap over het ‘in het hart sluiten van de buitenstaander’ wel wederzijds? Of hebben wij hier van doen met een stukje kolonisatie?

Denk terug aan een eerdere discussie: in de rijke islamitische oliestaten stonden duizenden tenten met airconditioning leeg. Daar hadden vele vluchtelingen terechtgekund – het is wat we noemen opvang in de regio. “Deze vluchtelingen passen niet bij onze leefwijze”, verklaarden de sjeiks destijds bij monde van de Kuweitse veiligheidsambtenaar Fahad Al Shalami. “Wel kunnen we bijdragen door moskeeën te bouwen in Europa. Dan hebben de migranten een spiritueel thuiskomen.”

Steeds is het weer do as I say, not as I do. De Europese elite werkt er continu aan mee – om het volk te laten volgen worden dit soort emotionele video’s verspreid. Het doet denken aan de kritiek van een Turk op buitenlandse AKP-stemmers, in 2015 gepubliceerd op de Facebook-pagina Aleviyim. “Jullie stemmen in de verkiezingen van de Europese landen zo links mogelijk. Om te profiteren van uitkeringen en hoge lonen en zodat de rechtse partijen jullie niet kunnen wegsturen. Maar voor Turkije stem je precies het tegenovergestelde: rechts-autoritair, kapitalistisch en conservatief. Jullie willen een sterk Turkije en een zwakke EU.”

Hoe progressiever de Europeanen worden, hoe zwakker wordt hun geopolitiek. Europa – met name West-Europa – voelt zich verplicht om het lijden van de wereld op zich te nemen. Maar achter het vluchtelingenvraagstuk zitten grote belangen. Van de mensensmokkelaar tot de advocaat die geld verdient aan een beroep tegen een uitzettingsprocedure. Maar ook goedkopere werknemers voor het grootkapitaal om lonen omlaag te drukken. Vele NGO’s lobbyen voor mensenrechten en dus voor een ruimhartig toelatingsbeleid: zij weten dat Westerse landen hier gevoeliger voor zijn dan niet-Westerse. Het vluchtelingenvraagstuk is feitelijk industrie – de filosoof Wim Rietdijk noemt dit de “zieligheidsindustrie”. Deze belangen worden nu verpakt en opgedrongen in een emotioneel jasje.

Mensen zullen tegenwerpen dat deze conclusie de individuele migrant ‘dehumaniseert’. En het klopt dat een vriendelijke blik in de ogen veel helpt – de kortste afstand tussen twee mensen is de lach. Desondanks is het tegenovergestelde het geval: door het humaniseren van de migratiediscussie worden er geen rationele besluiten meer genomen. Steeds als de politiek op het punt staat om een knoop door te hakken over migratie, wordt er wel een Mauro uit de hoge hoed getoverd. Deze besluiten worden niet gemaakt door de ‘onderkant van de samenleving’ die direct met de gevolgen te maken krijgt; maar door de kosmopolitische elite, die zich de luxe van emotie kan veroorloven.

Stemt u deze elite weg bij de verkiezingen, dan worden uit dezelfde netwerken weer nieuwe kosmopolieten gerekruteerd. Gaat u er met uw mening tegenin, dan is er het risico dat uw reacties worden verwijderd of uw account geshadowbanned. Kennelijk bent u dan een ‘racist’.

Degenen die wat te verliezen hebben en er niets voor voelen om hun ziel aan dit systeem te verkopen, zullen in de komende decennia verhuizen naar Centraal- en Oost-Europa. De achterblijvers zijn mensen die niet weg kunnen, afhankelijk zijn van staatssteun of weinig te verliezen hebben, met daarnaast een bovenklasse die zich opsluit in kosmopolitische enclaves. Veilig afgegrendeld met dure technologie terwijl buiten die enclaves ‘de ene helft van de armen, de andere helft afmaakt’. Strooptochten zoals voorkomen in Zuid-Afrika, zijn dan ook in Europa niet uitgesloten. Het is nu al zo dat metropolen als Londen, New York en Amsterdam zich meer met elkaar verbonden voelen dan met het achterland in de eigen regio.

De logica van de video ‘Beyond Borders’ is de typische logica van een student die op stage gaat in Bangladesh om straatkinderen te helpen, terwijl in de eigen straat vereenzaamde ouderen wonen. Maar onze elites hoor je hier niet over – hun kinderen gaan zelf op dergelijke stages. Als ze al kinderen hebben, want ook dat is tegenwoordig een privilege: het stichten van een gezin, in een tijd waar vaste contracten schaars blijven ondanks economische groei. Maar in plaats van die kinderwens te faciliteren pompt onze elite meer migranten naar binnen. “Nieuwkomers maken wij zelf”, zo luidt een wijs gezegde.

“Studies suggest it takes four minutes of direct eye contact for strangers to fall in love. Here’s what happens when refugees participate.”

Als dit als argument zou kloppen, dan was er überhaupt geen migratiebeleid nodig. Dan zou iedereen moeten kunnen binnenkomen, ongeacht taalbarrières, cultuurverandering en de druk op de sociale voorzieningen van een land. Dat zou dan allemaal niet meer meetellen want de welwillende blik van ‘de Ander’ volstaat om al die factoren te overstijgen en toe te treden tot de universele broederschap van mensen die het goed met elkaar voorhebben.

Maar hoe zit het dan met de daders en slachtoffers van Keulen? Waarom werden de aanranders niet in het experiment van Amnesty betrokken – we kunnen ons afvragen hoeveel liefde er dan in de wederzijdse blikken had doorgeschenen. Misschien dat deze radicalen, moslim of niet, een lesje empathie kunnen gebruiken – niet de slachtoffers.

Conclusie: iedere vluchteling verdient een huis. Moslim of niet, Syriër of niet. De vraag is of dat huis in Europa moet zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Pit

  Conclusie: iedere vluchteling verdient een huis. Moslim of niet, Syriër of niet. De vraag is of dat huis in Nederland moet zijn.

 2. Floris

  “Denk terug aan een eerdere discussie: in de rijke islamitische oliestaten stonden duizenden tenten met airconditioning leeg. Daar hadden vele vluchtelingen terechtgekund – het is wat we noemen opvang in de regio. “Deze vluchtelingen passen niet bij onze leefwijze”, verklaarden de sjeiks destijds bij monde van de Kuweitse veiligheidsambtenaar Fahad Al Shalami.”
  ————————————————————————————
  Waarom ze, hoofdzakelijk moslims, niet in hun (islamitische) leefwijze zouden passen blijft onduidelijk.

  Wat wél duidelijk is, is dat ze niet bij ONZE leefwijze passen.

  Maar het verwekelijkte westen, volkomen tandeloos gemaakt door de linkse gutmensch, pikt het allemaal en offert zich stukje bij beetje op. Virtue signaling is voor deze linkse hypocriete lafbekken belangrijker dan de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

  1. Ernst Quispel

   Floris is niet zo van de ‘verwekelijkte’ aanpak. Hij schreef hier eerder:

   “Ik pleit niet voor vervolging, maar voor een verbod. De hier aanwezige moslims staan dan voor de keuze: emigreren naar een moslimland of dat fascistoïde geloof afzweren.
   Het verbod betreft alle uitingen in de openbare ruimte alsmede het sluiten van de haath*tten.”

   Dat kun je moeilijk een ‘verwekelijkte’ insteek noemen. Dat is meer de methode van de nazi’s om de moslims hier weg te krijgen.
   Uiteraard voor de toekomst van onzer kinderen en kleinkinderen.

  2. Rechtsaf

   @Floris

   Ernst, is een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam, het is een echte islamlover, ook wel islamprostituee genoemd, die alles in het werk stelt om af te leiden en de islam te verdedigen, telkens weer opnieuw.
   Hij zal het verdedigen met alles wat in hem zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken,nog veel sterker!!!!!!, hij aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

   1. Floris

    Virtue signalling (een kwalijke vorm van zelfpijperij) is voor Ernst-Wim belangrijker dan de toekomst van Nederland.

    Met dit soort mensen hebben we tegenwoordig te maken.

    “Een natie kan z’n dwazen overleven, en zelfs de ambiteuze. Maar het kan verraad van binnenuit niet overleven. Een vijand aan de poorten is minder formidabel want hij is bekend en draagt zijn vaandel openlijk. De verrader beweegt zich vrij onder de mensen binnen de poort, zijn sluw gefluister ruist door alle steegjes, om vervolgens gehoord te worden in de zalen van de overheid zelf.
    De verrader lijkt geen vijand te zijn, hij spreekt in dialecten die bekend zijn voor de slachtoffers, en hij draagt hun gezicht en deelt hun argumenten, zijn beroep van laagheid, dat ligt diep in de harten van alle mensen.
    Hij rot de ziel van een volk, hij werkt in het geheim en als onbekende in de nacht om de pijlers van een stad te ondermijnen, hij infecteert het politieke lichaam, zodat het zich niet meer kan verweren. Een moordenaar is minder te vrezen want de verrader is als de Pest.”

    – Cicero

    1. Ernst Quispel

     Floris is erg begaan met de toekomst van Nederland en verklaarde met trots al dertig jaar niet meer in dit land te willen wonen.

     Hoe ernstig kun je jezelf voor lul zetten?

     1. Rechtsaf

      @ernst jij ziet Nederland liever islamiseren nsb-er dat je bent en dan anderen de maat nemen..

      @Ernst=islamlover

    2. Floris

     Ik ben een Europeaan. Nederland maakt deel uit van Europa en in alle landen speelt zich hetzelfde drama af.

     Met dank aan schoften zoals jij.

     1. Ernst Quispel

      Kijk eens aan, Floris is meer van de Europese gedachte. Het gaat hem helemaal niet om Nederland, dat bekrompen landje is hij al 30 jaar geleden ontvlucht.
      Hij schold hier mensen die niet van Nederland houden wel uit voor landverrader maar dat moeten we dus ruim zien.

      Onthullend, zo op de late avond.

      🙂

     2. Floris

      Ja Wim, mensen die vanuit totaal misplaatste virtue signalling pleiten voor tolerantie voor de meest intolerante religie ter wereld en daarmee de toekomst van Europa op het spel zetten beschouw ik als verraders. Je kinderen (als je die al hebt) zullen je erom vervloeken.

     3. Floris

      Ik zag vandaag nog een aardig artikeltje in je favoriete krant:

      “Van een onzer verslaggeefsters AMSTERDAM – Allochtonen zijn in de grote steden oververtegenwoordigd onder de zedendelinquenten. Volgens gegevens van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland maken zij 75 procent uit van de verkrachters en 69 procent van de aanranders.”

      https://www.trouw.nl/home/driekwart-van-verkrachters-in-grote-steden-is-allochtoon~a6e74840/

      Het artikel is al oud (1996). Tegenwoordig wordt zoiets niet meer gepubliceerd hoewel het in de lijn der verwachtingen ligt dat het nóg erger is geworden.

     4. Pit

      @Floris: De Volkskrant, ja die publiceren alleen voor islamofoben, toch?

      #ontwimmen

     5. Beukman

      Floris schrijft:
      “Allochtonen zijn in de grote steden oververtegenwoordigd onder de zedendelinquenten.”

      Je linkt naar een stukkie van 22 jaar oud, maar het is waar. Wat wel te denken geeft, is dat de grootste groep zedendelinquenten zich bevindt onder Antillianen, christenen dus. Wat leert ons dit over de relatie tussen religie en zedendelinquentie?

     6. eRik2017

      Ik geloof niet meer in die mensen die van vroeg in de ochtend tot laat in de avond #wimzin verkondigen op een site.
      Succes DDS met je site. Omarm je trollen!

     7. Floris

      @ Beukman: de overeenkomst tussen Antillianen en moslims is hun macho-cultuur.

      Het verschil is dat de islam die cultuur theologisch legitimeert, hetgeen gewetenloosheid tot gevolg heeft.

      Al gehoord van het schandaal in Telfort?

      http://nieuws.***.nl/2018/03/11/opnieuw-groot-misbruikschandaal-groot-britannie-moslimdaders-ongemoeid-gelaten-want-racisme/

      Je weet waar de 3 sterretjes voor staan.

 3. Ni28

  “Wel kunnen we bijdragen door moskeeën te bouwen in Europa. Dan hebben de migranten een spiritueel thuiskomen.”
  In hun eigen land hebben zij een echte thuis met moskeeën en dictators al. Alles wat zij willen en hier niet hebben.

  1. Steve Van der Vekens

   Als zij dan zelf hun moskee’s uit frustratie opblazen, moeten ze niet komen janken.

 4. Gerlos

  Het is triest allemaal die vluchtelingen, naar helaas je kan ze in Europa niet allemaal meer opvangen, zo ook in ONS LAND, vol en geen woningen en vooral onze so finale stelsel staat op springen met al die kansloze. Enigste optie opvang in de regio en vooral de syriers kunnen weer gaan opbouwen van hun thuisland.

 5. Steve Van der Vekens

  Geef ze allemaal een iglo in Alaska.

 6. Beukman

  Sid Lukkassen schrijft:
  “door het humaniseren van de migratiediscussie worden er geen rationele besluiten meer genomen. Steeds als de politiek op het punt staat om een knoop door te hakken over migratie, wordt er wel een Mauro uit de hoge hoed getoverd.”

  Het dilemma is dat het onder vluchtelingen wemelt van de Mauro’s. De behoefte om problemen van massa’s een menselijk gezicht te geven is, hoe kan het ook anders, menselijk.

  Beelden van concentratiekampen vol uitgemergelde joden raken ons minder dan het verhaal van één joods meisje dat in Amsterdam een dagboek bijhield voor ze aan haar einde kwam. We vinden één hond dat met zijn poot onder een auto is gekomen zieliger dan een hele fokkerij vol met mishandelde varkens.

  De menselijke maat is die van het individu. Dat er regelmatig een Mauro in de strijd wordt geworpen om de abstractie van het massale vluchtelingenprobleem voelbaar te maken, vindt Sid Lukkassen een kwalijke zaak. Ik krijg de indruk dat hij dit vooral vindt omdat zijn geweten opspeelt. Een geweten dat hem in de weg zit, wat op een bepaalde manier voor hem pleit.

  Het “humaniseren van de migratiediscussie” klinkt als iets onwenselijks, een beetje zoals de Big Shots in het Derde Rijk niet ophielden om te benadrukken dat het humaniseren van het leed van de individuele jood in een vernietigingskamp vooral niet mocht afleiden van het hogere doel.

  Laten we toch vooral dit dilemma in de ogen durven zien, en erkennen dat zich onder vluchtelingen ontelbare Mauro’s bevinden.

  1. Floris

   “Beelden van concentratiekampen vol uitgemergelde joden raken ons minder dan het verhaal van één joods meisje dat in Amsterdam een dagboek bijhield voor ze aan haar einde kwam.”
   ———————————————————————————–
   Beukman verzint ze waar je bij staat.

   1. Beukman

    @Floris
    Ach man. Voor het Anne Frankhuis staat dagelijks een rij van vele honderden meters. Een Duitse scholiere snikte na een bezoek aan het AF-huis: “Maar haar hadden we toch we kunnen laten leven?”

    Het staat buiten kijf dat het leed van een individu harder binnenkomt dan dat van een massa. Niets menselijks is ons vreemd. Kijk ook eens naar de zieligheidsopgefoktheid rond de dood van een paar zogenaamde grazers op de Oostvaardersplassen, en zet die af tegen de reacties op de eerste de beste varkensfokkerij.

    1. Floris

     Anne Frank is een symbool.

     Als ik de foto’s van uitgemergelde gevangenen in concentratiekampen zie word ik bijkans onpasselijk. Maar misschien ben ik een uitzondering.

     1. CheikhRedo

      @Rechtsaf. Leg mij nu even uit WAAROM ik eem islam trol ben? Als het argumemt niet sterk genoeg is, zal ik echt niet meer met jou discussieren! Geloof me! Je noemt mij een trol? Waar heb IK dat aan verdiend? Drie keer links is ook rechts!!!!!!!onthou dat!

  2. Floris

   “Laten we toch vooral dit dilemma in de ogen durven zien, en erkennen dat zich onder vluchtelingen ontelbare Mauro’s bevinden.”
   ———————————————————————————
   En ontelbare parasieten en vijanden van het westen.

   Opvang in de regio is het sleutelwoord.

   Zit jij in de zieligheidsindustrie, Beukman?

   Ik las dat je kinderen hebt. Grote kans dat ze op je graf zullen pissen.

   1. Beukman

    Mijn kinderen plassen niet op graven, @Floris. Ook niet in urnen trouwens. Jouw zoon wel? Hopelijk heb je hem beter opgevoed.

    1. Floris

     Je begrijpt wel wat ik bedoel, Beukman. Nederland (West-Europa) wordt in rap tempo steeds onleefbaarder door de massale immigratie.

     De jonge generatie gaat daar een zeer hoge prijs voor betalen en dat gaan ze de gutmenschen (waar jij deel van uitmaakt) die daar verantwoordelijk voor zijn niet in dank afnemen.

     1. Beukman

      Je verdraait mijn woorden, @Floris. Ik ontken helemaal niet dat het geen goed idee is om iedereen Europa in te laten.
      Ik zeg slechts dat je dan ook het lef moet hebben om de kinderen, vrouwen en mannen die je tegenhoudt of terugstuurt eerst in de ogen te kijken.

   2. Rechtsaf

    @Floris Beukman is ook een islamprostituee, hij is net als Ernst, Guusje en inmiddels ook cheikradijsje een dikke vette islam trol

    1. Beukman

     Sodemieter toch eens een eind op, @Rechtsaf. Ik respecteer en waardeer Floris als een gesprekspartner waarmee enige uitwisseling van argumenten mogelijk is, daar wij allebei waarheidsvinding als ideaal hebben.

     Van jou kan dit niet worden gezegd. Jij bent hier de trol. Je draagt amper tot niet bij aan iets inhoudelijks, verder dan een beetje stoken met eindeloos gerecyclede en afgesleten riedels kom je niet. Ken je plaats, @Rechtsaf, en bemoei je niet met de discussie tussen twee heren.

     1. Rechtsaf

      @Beukstra ja hoor gesprek tussen 2 heren laat mij niet lachen.

      “Mijn kinderen plassen niet op graven, @Floris. Ook niet in urnen trouwens. Jouw zoon wel? Hopelijk heb je hem beter opgevoed.”

      Je bent een zuigtrol pur sang die het vooral met islamlover(s) wim, Guusjes, Ernst eens is.

      En uiteraard blijf ik jullie bestoken met het feit dat jullie zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers van de islam zijn en alles in het werk stellen om de islam te verdedigen, telkens weer opnieuw, sterker nog, jullie moedigen het aan, verheerlijken het, nog veel sterker!!!!!!, jullie aanbidden het en vinden het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..
      Jullie spugen op Nederland.

     2. Floris

      “Jullie spugen op Nederland.”
      ———————————-
      Van Beukman wil ik dat zeker niet zeggen.

      Beukman onderschat de problematiek enorm. Hoe dat komt weet ik niet. Het zal een combinatie zijn van ideologie en een soort van aangeboren optimisme.

 7. eRik2017

  DDS mag zich zijn eigen bestaansrecht afvragen zolang hier zelfvermeende top-debaters als Hoofdwim @Ernst-Wim en Toprugdekker @Guusje rondhangen.
  Ik kwam even kijken en ging weer. Wim en Guus hebben daar geen probleem mee. Ze hebben liever luidschreeuwend trolrecht. Ik gun het ze van harte!

 8. CheikhRedo

  Floris@. Ik hoop dat je intillegent genoeg bent om te constateren dat het met rijkdom te maken heeft. Hoe rijker, hoe kouder! Hoe armer hoe warmer het hart is! Dus hoe socialer? Sociaal wil niet per definitie zeggen dat je links bent, maar rijken zijn wel vaker egoistischer. Het heeft ook te maken met opvoeding, intilligentie en levens ervaringen te maken. Dus wat je een goed mens maakt is überhaupt sociaal zijn? Toch! Overigens heeft dit niks met socialisme te maken dat is een ander begrip!

  1. Floris

   “Hoe rijker, hoe kouder!”
   ——————————-
   Dat geldt zeker voor de rijke arabieren die hun geloofsgenoten keihard in de steek laten.

   ““Denk terug aan een eerdere discussie: in de rijke islamitische oliestaten stonden duizenden tenten met airconditioning leeg. Daar hadden vele vluchtelingen terechtgekund – het is wat we noemen opvang in de regio. “Deze vluchtelingen passen niet bij onze leefwijze”, verklaarden de sjeiks destijds bij monde van de Kuweitse veiligheidsambtenaar Fahad Al Shalami.”

   Wie kan er weer voor opdraaien? Het westen. En wat krijgen ze ervoor terug? Karrevrachten met stront van mohammedanen zoals jij.

   Vraag je niet af waarom steeds meer mensen jouw soort uitkotsen. Jullie zijn er zelf de oorzaak van.

 9. CheikhRedo

  @BEUKMAN!!!!!!! !!! EEN 10 EN EEN GRIFFEL! PRACHTIG GESCHREVEN!

 10. CheikhRedo

  @Floris, je bent niets maar dan ook niets waard om dit prachtig geschreven stuk op zo een manier van repliek te dienen! Dit had minstens een prachtig antwoord verdiend! Dat kan jij dus niet betalen! Een grootse toonbeeld van Armoede?

  1. Rechtsaf

   Hoor ik hier een #wimmetje

   1. Pit

    @Rechtsaf: Zou nog nét kunnen, Wim gaat omstreeks 23:15 zijn tanden (kunstgebit) poetsen en ná 23:30 is hij feitelijk niet meer online. Een enkele uitzondering daargelaten.

    #ontwimmen

 11. WorajaiP

  Wat mij betreft niet in Europa, dus. I’m white and I’m proud. En ik houd van mijn cultuur. Waarom is het dikke prima als een neger dat zegt, of een Maori, of een Jood? Ben ik soms minder? Mag ik niet van Jordanese muziek, Zwarte Piet, verjaardagen in een kringetje en stamppot houden?
  Ik heb mij voorbereid, er zijn enkele enclaves waar de moor nooit doorgedrongen is. Dat dit maar lang zo moge blijven.

 12. HierBenIk

  Ik ben het helemaal met je eens Floris, wat is zorgelijk vind is dat de mensen het niet zien. Maar goed, wat wil je met de hedendaagse media waarin iedereen voor de gek wordt gehouden. Over 50 jaar, of misschien zelfs nog wel (veel) eerder, dan zullen de mensen het inzien. Het is dan echter TE LAAT. Zoals al vaker door mij gezegd, de mensen moeten het boek van Machteld Zee – Heilige Entiteiten, eens lezen. Mensen open uw ogen voordat het te laat is, de Islam is letterlijk het Paard van Troje. WAKE UP!

  1. HierBenIk

   wat is zorgelijk = wat ik zorgelijk

  2. Ernst Quispel

   Voor meer informatie over het politieke en islamofobe pamflet van Machteld Zee: https://jalta.nl/politiek/de-seculiere-jihad-van-machteld-zee/

  3. Rechtsaf

   @hierbenik mensen horen/zien het wel maar zijn geestelijk blind, immers als men vleselijk kijkt ziet men het geestelijke niet..

 13. Frits Jansen

  Als je maar een béétje mensenkennis hebt zie je dat die Sid Lucassen niet spoort. Sneue types als hij denken dat ze baat hebben bij de aandacht die ze krijgen als een soort Wilders-light.

  Als intelligente lezer, links of rechts, heeft u natuurlijk al lang gezien dat migratie en hier wordt gelijkgesteld aan vluchten. Lang niet elke migrant is een asielzoeker.

  1. Beukman

   @Frits
   Ik heb een paar hoofdstukken van Sids bekende boek over het cultuurmarxisme gelezen, tot ik er genoeg van had.

   Sid is een intelligente jongen met een al te associatief brein. Hij heeft veel gelezen maar weinig gezien. Door alles met alles te verbinden – dat is zijn ding – ontstaat er als vanzelf een warboel van paranoïde complottheorieën die niet te weerleggen zijn.

   Ik kan hem aanraden om eens een tijdje een vluchteling in huis te nemen. Gewoon om het vluchtelingenprobleem een gezicht te geven.

   1. Floris

    Wat ik van Lukassen heb gezien (oa café Weltschmerz) is qua mondelinge communicatie niet sterk. Hij springt teveel van de hak op de tak en werkt z’n punten onvoldoende uit.

    Dat neemt niet weg dat hij op veel punten volkomen gelijk heeft. Ook in dit artikel heeft hij dat.

    Dat er een rode draad loopt van het cultuurmarxisme van de jaren 30 (gerevitaliseerd in de jaren 60) tot aan de politieke correctheid en de identity politics van nu is aantoonbaar. Waarom dit door links als een complottheorie wordt aangemerkt is mij een raadsel.

   2. Ernst Quispel

    Als je wilt snappen waarom Sid Lukassen niet serieus is te nemen en ook de onzin van het cultuurmarxistische complot (waar sommige reaguurders hier ook heilig in geloven) helder wilt doorgronden dat kunnen we het beste Sid Lukassen zelf aan het woord laten in dit hilarische gesprek.

    https://www.youtube.com/watch?v=rPGzJrYWgSU

   3. Beukman

    Floris schrijft:
    “Dat er een rode draad loopt van het cultuurmarxisme van de jaren 30 (gerevitaliseerd in de jaren 60) tot aan de politieke correctheid en de identity politics van nu is aantoonbaar. Waarom dit door links als een complottheorie wordt aangemerkt is mij een raadsel.”

    Sid en anderen behandelen het cultuurmarxisme zelf als een complottheorie. Bekijk de link van Ernst, én het 2e deel (link hieronder) van dit inderdaad hilarische interview met dit sympathieke warhoofd en kamergeleerde.

    https://www.youtube.com/watch?v=564qv8od-ok

    1. Floris

     Ik heb dat programma gezien en ik herinner me dat zijn opponent de verwijzing naar het cultuurmarxisme als een complottheorie bestempelde, niet Lukassen zelf.

     Waar zegt Lukassen dat in dit filmpje volgens jou?

     1. Beukman

      Uiteraard noemt Lukkassen het niet zelf een complottheorie, maar de suggestie dat er een groot plan ligt met een min of meer centrale aansturing is duidelijk aanwezig.

     2. Floris

      Nee Beukman, helemaal niet. Lukassen geeft gewoon een duiding hoe het huidige linkse cultuurdenken historisch is ontstaan.

      Hij heeft het over the counter culture van de jaren 60 die weer z’n wortels heeft in de Frankfurter Schule.

      Dat dit denken op grote schaal aansloeg bij linkse intellectuelen is geen kwestie van een vooropgezet complot maar van een natuurlijk proces. Links cultuurdenken was (en is nog steeds) de norm in die kringen.

      Dat is zelfs zo sterk geworden dat er sprake is van een kuddementaliteit. Wie daarvan afwijkt wordt al snel weggezet als een warhoofd. Overigens is Lucassen in dit filmpje beter in vorm.

 14. Babaji538

  Ongewild is mij veel macht toebedeeld,
  hetgeen ik weet te hanteren.
  Kracht is kracht.
  Petra Hermans

 15. Annemijn

  Lukkassen brengt zijn argumenten met kracht en rede. Altijd scherp verwoord, heldere bronverwijzingen en alles wat hij zegt is navolgbaar, traceerbaar en transparant. Dat geldt zowel voor de verbale communicatie van Lukkassen als voor de schrijfstijl, waarvan zowel dit artikel als ‘Avondland & Identiteit’ getuigt.
  Dit negatieve azijnpissen is typisch weer de rancune van de massa. Die neerkijkt op anderen die wetenschappelijke resultaten aanleveren. Zij willen enkel hun eigen negativisme bevestigd zien. Met ad hominems gericht aan de auteur om zo de aandacht af te leiden van de echte discussie. Voor een echte degelijke en grondige onderbouwing over cultuurmarxisme, zie deze video, die alle negatieve onzin die hier staat opgeschreven in één klap weerlegd:

  https://www.youtube.com/watch?v=ukLC2bYVmq8
  Als je meent dat mensen van de hak op de tak springen, snap dan dat de media tegenwoordig zo werken. En dat, zoals ik het zie, die video’s vooral bedoeld zijn om aandacht te triggeren en mensen meer grondige stukken te laten lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.