Typisch: ‘Limburgse’ jihadist moet alsnog de cel in, maar niét om zijn radicale verleden

Want ‘verward’ enzo.

Dames en heren: we hebben er weer eentje hoor. Het gaat hier om de zogenaamde homo confusus, oftewel de ‘verwarde man’. Het is een soort die zich de afgelopen jaren bijzonder wijd verbreid lijkt te hebben in Nederland en Europa. Wat doe je ertegen, vraag je je af hè?

Neem nou dit geval in Maastricht. Mohammed G., afkomstig uit Irak en tegenwoordig woonachtig in Limburg, is deze week vereerd met een bezoekje van een arrestatieteam, dat hem per direct mee wilde nemen naar het bureau. Waarom, denk je misschien? Nou, redenen genoeg om uit te kiezen. Deze haatbaard probeerde meerdere keren naar Syrië af te reizen, om zich daar bij de gewapende jihad aan te sluiten. Daarnaast probeerde hij een vals paspoort aan te schaffen, en zei hij ‘een martelaarsdood te willen sterven’. Gezellige vent, hè?

Dus, welke van die redenen heeft het Openbaar Ministerie uiteindelijk aangedragen? Geen van allen. Je leest het goed: al die wandaden waren kennelijk niet genoeg om deze jihadist als gevaarlijk voor Nederland aan te merken. Nee, in plaats daarvan is hij vanwege een ‘geweldsmisdrijf’ van zijn bed gelicht. Meer informatie geeft het OM vooralsnog niet, maar dit kan veel verschillende dingen betekenen. Aan de ene kant kan het zijn dat hij in de lokale supermarkt in een gehaaste bui een oud vrouwtje omver heeft gelopen, en dat men hem dat kennelijk zwaarder aanrekent dan zijn salafistische gekkigheden. Anderzijds zou het hier ook om een groter iets kunnen gaan mét terroristisch oogmerk, wat niet als zodanig wordt aangemerkt. Want: zijn daad zou ‘vooralsnog niets met terreur te maken hebben’.

Oftewel: óf het OM neemt deze kerel niet serieus genoeg, óf ze stoppen wat in de doofpot. Kiest u zelf maar wat u het minste zou verbazen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Rechtsaf

  Waarom schopt men dit soort randdebielen nou toch niet gewoon het land uit, oprotten met die gasten, wegwezen

  1. Pit

   @RA: Racisme, discriminatie, islamisme, zelfcensuur.

   #kansloos

 2. Babaji538

  Ik noem namen, als Ali B, Griet Op de Beeck,
  Gordon en Waylon.
  Mijn vader wil best (nog) wat voor zijn allerliefste
  dochtertje laten welgevallen, met hakbijl, snoeischaar
  of houtkachel.
  Ik weet nu immers en inmiddels wat het is, voor groot
  goed, om agressie te beheersen, niet laten heersen,
  tot vrede!

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, met hakbijl, snoeischaar of houtkachel.

   1. Rechtsaf

    @Pit liefst alle 3

   2. buitenbeentje

    Ik mis het glijmiddel, zo droog als een zandbak.

 3. Ruud562

  Het OM, een instituut vol gesmoemel en absurd politiekcorrect gedrag.
  Tja, wat wil je dan nog…

  1. Rechtsaf

   @ruud het is eigenlijk te triest voor woorden..dat dit kan anno 2018

 4. poison

  L1 teletext: De man had waandenkbeelden en daarom TBS onder voorwaarden opgelegd gekregen. Welke voorwaarden het zijn is niet vermeld. Volgens de reclassering was hij in staat een aanslag te plegen. In het huis van het Leger des Heils waar hij woonde zijn een kruisboog en zwaarden aan getroffen.

  1. Rechtsaf

   @poison ja maar het is een zielige man en hij is echt het slachtoffer in deze zaak en oh ja hij is zielig, euh oh dat had ik al gezegd, hij kan er toch niets aan doen dat er ineens een kruisboog en zwaarden in zijn huis lagen

   1. poison

    @Rechtsaf: Kruisboog om beren te schieten en zwaarden om beren te villen. Een goed excuus. Alleen; er zijn geen beren in Maastricht, dus lage suikerspiegel, ook een goed excuus.

    1. buitenbeentje

     weet je wel hoe gevaarlijk teddyberen zijn volgens de islam.

 5. sjun

  Het zal vast toeval zijn dat het weer eens om ene Mohammed gaat die uit dank voor geboden kost onderdak en kansen besloot zijn leefomgeving te terroriseren. Verstandige mensen bepleiten kritischer toelating en opvang in de regio van herkomst voordat er burgeroorlog ontstaat.

 6. Gerlos

  Gratis kost en inwoning met champagne en eens in de twee weken een escort dame van 21 jaar, moet natuurlijk wel een islamitische dame zijn. Enorm gastvrij in het brons groen Limburg.

  1. DirkSteen

   Wij zijn toch zo verschrikkelijk ziek in dit land, dat wij dit allemaal toelaten hier!!!!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.