Typisch: 'Limburgse' jihadist moet alsnog de cel in, maar niét om zijn radicale verleden

Geen categoriemrt 03 2018, 19:00
Want 'verward' enzo.
Dames en heren: we hebben er weer eentje hoor. Het gaat hier om de zogenaamde homo confusus, oftewel de 'verwarde man'. Het is een soort die zich de afgelopen jaren bijzonder wijd verbreid lijkt te hebben in Nederland en Europa. Wat doe je ertegen, vraag je je af hè?
Neem nou dit geval in Maastricht. Mohammed G., afkomstig uit Irak en tegenwoordig woonachtig in Limburg, is deze week vereerd met een bezoekje van een arrestatieteam, dat hem per direct mee wilde nemen naar het bureau. Waarom, denk je misschien? Nou, redenen genoeg om uit te kiezen. Deze haatbaard probeerde meerdere keren naar Syrië af te reizen, om zich daar bij de gewapende jihad aan te sluiten. Daarnaast probeerde hij een vals paspoort aan te schaffen, en zei hij 'een martelaarsdood te willen sterven'. Gezellige vent, hè?
Dus, welke van die redenen heeft het Openbaar Ministerie uiteindelijk aangedragen? Geen van allen. Je leest het goed: al die wandaden waren kennelijk niet genoeg om deze jihadist als gevaarlijk voor Nederland aan te merken. Nee, in plaats daarvan is hij vanwege een 'geweldsmisdrijf' van zijn bed gelicht. Meer informatie geeft het OM vooralsnog niet, maar dit kan veel verschillende dingen betekenen. Aan de ene kant kan het zijn dat hij in de lokale supermarkt in een gehaaste bui een oud vrouwtje omver heeft gelopen, en dat men hem dat kennelijk zwaarder aanrekent dan zijn salafistische gekkigheden. Anderzijds zou het hier ook om een groter iets kunnen gaan mét terroristisch oogmerk, wat niet als zodanig wordt aangemerkt. Want: zijn daad zou 'vooralsnog niets met terreur te maken hebben'.
Oftewel: óf het OM neemt deze kerel niet serieus genoeg, óf ze stoppen wat in de doofpot. Kiest u zelf maar wat u het minste zou verbazen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten