VIDEO Nieuwe terreurdaad in Frankrijk: terrorist houdt mensen in gijzeling in Franse supermarkt

Geen categoriemrt 23 2018, 15:00
Leek het allemaal wat rustiger te worden als het gaat om aanslagen, worden we toch weer herinnerd aan de verschrikking die islamitische terroristen kunnen teweegbrengen. In Zuid-Frankrijk heeft een terrorist een gijzeling in gang gezet met als doel om een andere terrorist vrij te krijgen, Salah Abdeslam. De enige terrorist die nog leeft na de aanslagen in Parijs in 2015.

Een gewapende man die beweert van Islamitische Staat te zijn heeft in een supermarkt in het Zuid-Franse Trèbes acht mensen kort in gijzeling gehouden. Daarbij zijn volgens Franse media twee doden gevallen: volgens de burgemeester is de slager van de supermarkt één van hen.

Het gebied is helemaal afgezet, rond de 300 agenten zijn opgetrommeld. De gijzelaar zou een of meer granaten bij zich hebben en hebben geroepen: „Ik ben een IS-soldaat!”. De politie heeft het gebouw omsingeld.

Frankrijk staat hierdoor weer op scherp en verandert steeds meer in een politiestaat, om op die manier de veiligheid te waarborgen van haar burgers. Het gaat hier om een Marokkaan, waarbij de discussie rondom islamitische vluchtelingen en migranten weer oplaait. Frankrijk heeft veel last van migranten en vluchtelingen, waardoor onder andere een tentenkamp was ontstaan in Calais en in Parijs veel overlast is van migrantenkampen.
https://www.youtube.com/watch?v=HumIbyDb4To
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten