VIDEO Nieuwe terreurdaad in Frankrijk: terrorist houdt mensen in gijzeling in Franse supermarkt

Leek het allemaal wat rustiger te worden als het gaat om aanslagen, worden we toch weer herinnerd aan de verschrikking die islamitische terroristen kunnen teweegbrengen. In Zuid-Frankrijk heeft een terrorist een gijzeling in gang gezet met als doel om een andere terrorist vrij te krijgen, Salah Abdeslam. De enige terrorist die nog leeft na de aanslagen in Parijs in 2015.

 Een gewapende man die beweert van Islamitische Staat te zijn heeft in een supermarkt in het Zuid-Franse Trèbes acht mensen kort in gijzeling gehouden. Daarbij zijn volgens Franse media twee doden gevallen: volgens de burgemeester is de slager van de supermarkt één van hen.

Het gebied is helemaal afgezet, rond de 300 agenten zijn opgetrommeld. De gijzelaar zou een of meer granaten bij zich hebben en hebben geroepen: „Ik ben een IS-soldaat!”. De politie heeft het gebouw omsingeld.

Frankrijk staat hierdoor weer op scherp en verandert steeds meer in een politiestaat, om op die manier de veiligheid te waarborgen van haar burgers. Het gaat hier om een Marokkaan, waarbij de discussie rondom islamitische vluchtelingen en migranten weer oplaait. Frankrijk heeft veel last van migranten en vluchtelingen, waardoor onder andere een tentenkamp was ontstaan in Calais en in Parijs veel overlast is van migrantenkampen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Ritter

  Honderd rechtse en linkse Franse intellectuelen luiden noodklok over islamisme

  ‘Islamisme is het nieuwe totalitarisme’

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/franse-intelligentsia-luidt-noodklok-tegen-islamisme-597764/

 2. Feit

  Ernst, voor jou hier een taalvout.

  Dan hoef je niet inhoudelijk te reageren op de aanslag.

  Graag gedaan 😉

  1. Ni28

   Het was natuurlijk de schuld van Wilders.

 3. Michel69

  Niks aan de hand de vrienden van ernst,guust,kong eucookie zijn gewoon aan het vergaderen!

 4. Frits Jansen

  Oud nieuws. De gijzelnemer is inmiddels doodgeschoten.

  1. Original NL

   Das goed nieuws!

 5. Vit

  Gelukkig heeft het niets met de islam te maken, maar naar verluid is dat genetische onkruid onderweg naar zijn maagd van 72, jammer genoeg heeft hij geen stoffelijke attributen en hormoonhuishouding meer.

  Godver, weer dodelijke slachtoffers.

 6. Stanly2000

  Met de sleepwetnet zou het niet gebeurd zijn, toch? Het zou gaan om een 25-jarige inwoner van Carcassonne van Marokkaanse origine, gekend en gevolgd door de inlichtingendiensten voor radicalisering.

 7. Ni28

  De ongecontroleerde moslim invasie, de ongecontroleerde moslim enclaves en het ontbreken van een toekomst voor deze mensen, dat is er schuld van deze ellende. De islamisering van Europa moet gestopt worden door drastisch in te grijpen. Grenzen bewaken en een paspoort politiek instellen. De politieke correctheid moet plaats maken voor realiteit.

 8. Bloem

  Dhr. Q staat klaar om te ontkennen dat het aan de islamitische achtergrond van de terrorist kan liggen. Let op, hij krijgt eerst nog even zijn medicatie

 9. Bloem

  Groen Links en de VVD in Amsterdam hebben al aangekondigd dat er ruimte is voor nog meer kansenparels

  1. Heinz

   En de reactie van het Forum is…?

   1. robroy

    Dat jij moet verhuizen we hebben je toko nodig dusssss op gepleurd

 10. denk eens na

  ALLE familieleden van de dader oppakken en tot ongewenst vreemdeling verklaren ook oom s en tantes, dat is de oplossing voor dit tuig . De Israel methode.

 11. Ernst Quispel

  Ik durf blind te stellen dat de sukkel die deze gijzeling uitvoerde nooit in de moskee kwam en zijn leven niet lekker op orde had.

  1. Beukman

   Dat lijkt mij ook niet.
   Zojuist op het journaal:

   “De 26-jarige dader was een kleine crimineel die niet bekend stond als een moslimradicaal die op het punt stond om een aanslag te plegen.”

   Het zijn bijna altijd jonge mannen en/of kruimeldieven met een strafblad die weinig te verliezen hebben, en hun moment of fame grijpen door aan te geven dat ze in opdracht van IS handelen. Terwijl IS zelf van niks weet overigens.

   Uiteraard is IS wel zo slim om later de verantwoordelijkheid op te eisen.

   1. Ernst Quispel

    Ik denk dat de tientallen idioten die in de V.S. op scholen honderden slachtoffers maken christelijker zijn dan dit soort sukkels islamitisch zijn.

    1. sonar

     Kwippie probeer je er weer een draai aan te geven samen met Beukenoot , jullie stinken nog erger dan een gierput wat er uit jullie bek komt.

     1. Pit

      @Sonar: Pavlov, pure Pavlov. Zodra het over islam gaat probeert Wimpie een ‘maar-zij-ook-je’ te doen om ons af te leiden van de leringen van Mohammed die de wereld bepaaldelijk geen prettiger oord hebben gemaakt.

      Wim is een volleerd islampleitbezorger, laat letterlijk geen mogelijkheid voorbijgaan om zijn geliefde ideologie kracht bij te zetten. Landverraders bediende zich van dezelfde methodieken.

     2. Ernst Quispel

      Wie is Wim?

   2. Floris

    Zojuist op het journaal:

    “De 26-jarige dader was een kleine crimineel die niet bekend stond als een moslimradicaal die op het punt stond om een aanslag te plegen.”
    ——————————————————————————-
    Ah, het journaal. Nou, dan zal het wel kloppen.

    Zijn eis was dat een andere terrorist, Salah Abdeslam, vrijgelaten zou worden. Wat zegt jou dat, Beukman?

    Dit soort gasten hoeft niet religieus te zijn om het westen te haten en in de hand die ze voedt te bijten. Een hater als Abou Jahjah is niet eens moslim maar kiest wel zeer fel hun partij. Hij noemt zich “cultuurmoslim”. Dat is eigenlijk best een goede term. Het geeft aan hoe deze mensen denken: anti-westers, daar is hun cultuur van doordrongen. Daarbij maakt het niet uit of ze naar de moskee gaan of niet.

    Uiteraard komt het gif oorspronkelijk uit de islam, die altijd anti-westers is geweest. Deze vijandige houding bestaat al 1400 jaar en daarom is het ook zo dom geweest om hier überhaupt moslims toe te laten.

    1. Ernst Quispel

     Ja, dat ze het Westen haten kan ik me wel voorstellen. We bombarderen, bezetten, koloniseren en beroven het Midden Oosten al sedert het begin van de vorige eeuw en tot op de huidige dag maken we er het tienvoudige aan burgerslachtoffers van het aantal slachtoffers dat een paar islamistische terroristen hier weten te scoren.

     De hypocrisie, moordzucht en kwaadaardigheid van het Westen jegens islamitische landen is met geen pen te beschrijven.

     Ik veroordeel terroristische aanslagen maar zeker ook onze acties die ze veroorzaakten.
     In het stupide gewauwel over de islam die ter zake niets verklaart ga ik niet mee.

    2. Beukman

     @Floris
     Je bevestigt min of meer mijn woorden. Het heeft allemaal niet zo gek veel met de islam te maken, en de daders van deze aanslagen zijn allerminst vroom noch koranvast, maar zoeken in hun vaak wat miezerige leventje hun moment of fame. Het is kortom naar mijn mening wat al te simpel gedacht om “de islam” overal de schuld van te geven.

     Verder wat Ernst schrijft. Van een beetje zelfreflectie is nooit iemand doodgegaan.

     1. Floris

      Nee Beukman, ik bevestigde jouw woorden niet. Ik verklaarde waarom ook niet of minder vrome moslims aanslagen plegen. Religie en cultuur zijn communicerende vaten, zeker binnen islam. Bontkraagjes haten joden. Waar komt dat vandaan?

      Het gaat er bij mij niet in dat iemand uit frustratie met z’n miezerige bestaan een zelfmoordaanslag pleegt. Daar zit een sterkere motivatie achter.

      “Verder wat Ernst schrijft. Van een beetje zelfreflectie is nooit iemand doodgegaan.”
      ———————————————————————–
      Een overdosis zelfreflectie is ook niet goed. Zeker niet als de tegenpartij niet aan zelfreflectie doet.

      De islamitische wereld heeft in de laatste 100 jaar twee grote decepties moeten slikken: de val van het Ottomaanse Rijk en de stichting van de staat Israël. Sinds 1948 hebben ze het diverse keren militair geprobeerd maar ze werden steeds verpletterend verslagen. Daarna, in de jaren 70, begon de terreur. Niet alleen in Israël maar ook in het westen met de plaag van de vliegtuigkapingen. We zitten nog steeds in die terreurfase.

      Dit kwaad komt voort uit de islam. Het is namelijk de islamitische leer die verbiedt dat land dat ooit islamitisch is geweest opgegeven wordt. En al zeker niet aan joden. Anders was er allang vrede geweest.

     2. Floris

      “Zijn eis was dat een andere terrorist, Salah Abdeslam, vrijgelaten zou worden. Wat zegt jou dat, Beukman?”
      ————————————————————————–
      Deze vraag heb je niet beantwoord. Abdeslam is een islamfundamentalist (zie Wikipedia).

      Ziedaar de link tussen een (zogenaamde) cultuurmoslim en een radicale moslim.

     3. Floris

      Beukman, je zat er weer naast.

      “Vriendin van terrorist Lakdim stond ook als geradicaliseerd geregistreerd (Fiche S sinds 2017). Ze beweert dat ze niets wist, maar de aanslag volledig steunt. Het spijt haar wel dat er niet meer doden zijn gevallen. Houden jullie het een beetje bij @NOS”

      https://www.geenstijl.nl/5141333/teefje/#comments

     4. Floris

      Zojuist op het journaal:

      “De 26-jarige dader was een kleine crimineel die niet bekend stond als een moslimradicaal die op het punt stond om een aanslag te plegen.”
      ——————————————————————
      Daar stond hij dus wél om bekend (was geregistreerd als radicaal.

      Ziehier hoe de NOS nepnieuws verspreid en hoe naïeve mensen als Beukman (en de trollen) dat voor zoete koek slikken.

   3. Vit

    Ohh dan is het goed, gelukkig maar want ik dacht echt dat het wat met de islam te maken had, toch wel fijn dat wij jou hier hebben Beuk om ons bij te spijkeren.

    Je moet overigens wel wanhopig zijn als je van tevoren weet dat je het niet overleefd, maar dat komt natuurlijk omdat ze weinig te verliezen hebben zoals jij schrijft, behalve hun leven dan.

 12. Rosasolis

  Hoe veilig is het nog om rustig 1 of 2 keer per week naar je supermarkt te gaan voor een paar boodschappen te doen, zonder vrees te krijgen dat het niet meer zo veilig is? Of binnen andere bekende grote winkels hetzelfde gevoel te krijgen? Daarom staat veiligheid hoog op het agenda van de CDA. Meer politie in winkel centrums, en meer
  camera’s binnen en buiten alle supermarkten en winkels. Hoewel onze AIVD werkt optimaal, moet er beter grenscontrole komen in verschillende zuid-Europese landen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.