Volkskrant liegt dat FVD zaken deed met controversiëel Cambridge Analytica. Geeft fout toe, maar rectificatie komt pas NA de gemeenteraadsverkiezingen

vlcsnap-2017-07-04-14h33m06s41
Foto: Thierry Baudet in zijn studeerkamer. Bron: Screenshot Thierry Baudet / Twitter.

Want stel je voor dat je Forum voor Democratie niet te kijken zet voor verkiezingsdag.

Zoals wij gisteren berichtten ligt het campagnekantoor Cambridge Analytica onder vuur. Undercoverjournalisten van het Britse Channel 4 hebben met de hoge bazen van het bedrijf gesproken en die gesprekken vast gelegd op camera. Uit die gesprekken blijkt dat CA maar al te graag bereid is om immorele handelingen te verrichte om cliënten te helpen. Eén van die cliënten was, natuurlijk, de Trump campagne.

In een artikel over deze materie sleepte De Volkskrant Forum voor Democratie er bij de haren bij. Volgens de linkse krant is die partij namelijk ook een cliënt van Cambridge Analytica… en zijn Theo Hiddema en Thierry Baudet dus op oneerlijke wijze in het parlement gekomen.

Helaas voor de dames en heren nepjournalisten is er één probleem: Forum voor Democratie zegt dat dit de grootst mogelijke onzin is. Oh ja: en die ontkenning wordt bevestigd door Cambridge Analytica zelf.

Dus wat doe je dan als Volkskrant zijnde? Een rectificatie plaatsen, natuurlijk. Maar: als linkse, FVD-hatende krant doe je dat natuurlijk wel pas na de gemeenteraadsverkiezingen. Want je wil natuurlijk wel dat het verhaal wat electorale schade veroorzaakt voor die partij. Een snelle rectificatie maakt dat wat lastig.

Triest natuurlijk, maar zo rolt het linkse, eurofiele en conservatisme-hatende mediakartel nu eenmaal. Want de Volkskrant is niet de enige die FVD even snel door het slijk haalde. Twitteraars laten weten dat EenVandaag precies hetzelfde deed.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

41 reacties

 1.   

  Het zal nu uit de hoek van Ollongren wel oorverdovend stil blijven.

 2.   

  Volkskrant, is dat niet dat linkse blaadje waar af en toe goeie artikelen in staan?

  https://www.volkskrant.nl/opinie/opinie-links-is-slachtoffer-van-waanbeeld-dat-nieuwkomers-vanzelf-progressief-worden~a4582455/

 3.   

  Bij gemaskerde demonstraties van links die in veel
  gevallen op geweld uitdraaien zijn daar heel veel
  mensen onder die bij een krant of andere media
  werken dit om een duidelijk LINKS signaal tegeven .
  Zij kunnen dit doen dank zij de maskers hierdoor
  worden zij niet herkent denken zij .
  Echter een bron heeft zich tussen hen weten
  tescharen die niet LINKS is maar enkeld de waarheid
  wil laten zien van LINKS terreur .

 4.   

  Het Zweedse dagblad Expressen heeft vandaag een zogeheten “uniek overzicht” gepubliceerd van mannen die tussen 2016 en 2017 door een rechtbank zijn veroordeeld voor groepsverkrachting. Bijna allemaal hebben ze een buitenlandse achtergrond.
  Het dagblad Expressen heeft nu in kaart gebracht welke mannen het zijn die groepsverkrachtingen begaan in Zweden.
  Het onderzoek bevat 32 gevallen die in de periode 2016-2017 door een rechtbank veroordeeld zijn. Het gaat in totaal om 43 overtreders.
  De daders waren gemiddeld 21 jaar oud op het moment van de overtreding en 13 van hen waren jonger dan 18 jaar. 32 procent waren al eerder veroordeeld voor een misdaad in Zweden.
  Bijna alle mannen zijn van buitenlandse afkomst.
  32 van de mannen zijn geboren in een ander land. Tien zijn geboren in Zweden met één of beide ouders in het buitenland geboren, en slechts één in Zweden geboren met twee ouders die ook zijn geboren in Zweden. 42 van de 43 veroordeelden hebben zodanig een buitenlandse afkomst.
  Expressen accentueert de “inferieure sociale status” ten opzichte van etnische Zweden, “structurele negatieve discriminatie” en zowel “vooroordelen” van de Zweedse samenleving als de “moeilijkheden om van het oorsprongsland los te komen” als oorzaken van de oververtegenwoordiging van immigranten in de criminaliteit.
  Expressen heeft er ook voor gekozen om de naam en foto van meerdere van de veroordeelde mannen te publiceren.
  Een van hen is de Gotenburgse restauranthouder Navid Atlassi, die in maart 2012 samen met de “party planner” Bardiya Pajouhi, twee 16-jarige meisjes gedrogeerd en verkracht heeft. Voor die misdaad werd hij veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf.
  Pajouhi werd door dezelfde rechtbank veroordeeld tot negen jaar cel. De verkrachting van de twee 16-jarige meisjes was slechts één in een reeks van seksuele misdaden die hij heeft begaan. Volgens het vonnis heeft Pajouhi systematische meerdere jonge meisjes verkracht. In aanvulling op de ruwe verkrachting van de twee 16-jarige meisjes werd hij ook veroordeeld voor twee andere verkrachtingen, seksuele dwang en krenkende fotografie.
  In het artikel is een interview met Stina Holmberg, onderzoekster van de Misdaad Preventie Raad (Brå). Ze is niet verrast door wat Expressen in zijn artikel publiceert.
  – Wij verrichten geen onderzoek in deze richting, maar de cijfers verbazen me niet.
  De krant heeft ook gesproken met een “expert” die zegt dat de allochtone achtergrond niet de verklaring is:
  – Meer mensen, echter nog steeds een minderheid van de totale allochtonengroep, hebben een risicofactor die de kans op buitensporig gedrag doet toenemen, ongeacht of men immigrant is of niet. Het handelt zich bijvoorbeeld om anti-sociaal gedrag, gebrek aan emotionele controle, en criminele vrienden, zegt Niklas Långström, professor en analist bij de Forensische Geneeskunde, tegen Expressen.

 5.   

  Nepnieuws! Op die zwarte EU lijst met dat linkse demoniseer- en deugvodje!

 6.   

  @ DolleDries,

  Heb je de memo gemist, we zouden het daar niet over hebben!!

  1.   

   Sorry, ik begreep wel dat we niet meer over het Penthouse van Prethouse66 mogen zeuren

 7.   

  Dit is duidelijk hoe onze msm maffia werkt, schaamteloos.

 8.   

  Ja, Philippe Remarque en andere Marcel Gelauff typetjes waken over ons en de waarheid. Gelukkig is bij hen waarheidsvinding de heilige opdracht in de journalistiek.
  Met het juiste nieuws en wereldbeeld is onze democratie gewaarborgd. Als je dan ook nog de burger wijs kan maken dat hij te dom is om zelf over ingewikkelde zaken na te denken, dan kan er helemaal niks meer mis gaan. Ik vraag mij af wat de familie Witteman hier wel niet van denkt?

 9.   

  Tja.
  Uit een artikel in FTM van vorig jaar:

  “Het enige moment waarop de campagnestrategie van het FvD echt ter sprake kwam, was toen Baudet vertelde over de eigen peilingen die de partij houdt onder haar achterban. Volgens Baudet verricht het FvD dagelijkse ‘benchmarks’ onder ‘honderdduizenden mensen’ op sociale media.
  [….]
  Maar wat voor bijzondere methode gebruikt het Forum voor Democratie dan? Waar haalt Baudet zijn vertrouwen vandaan?

  Afgelopen donderdagnacht — de avond voor zijn optreden bij Pauw en Jinek — lichtte Baudet in een café in de Amsterdamse Jordaan hoogstpersoonlijk een tipje van de sluier op. ‘Forum voor Democratie wordt de grote verrassing van de verkiezingen,’ zei hij losjes met een pilsje in zijn hand tegen FTM-hoofdredacteur Eric Smit. ‘En ik ga, zodra de uitslag bekend is, uit de doeken doen hoe we dat voor elkaar hebben gekregen.’
  ‘We doen het net als Trump,’ voegde hij daar kordaat aan toe.

  Hoe? Nou zo, want veel was er op het late tijdstip niet voor nodig om de borrelende Baudet aan het praten te krijgen. Op de vraag of hij toevallig de diensten van de Britse firma Cambridge Analytica had ingeroepen, antwoordde hij bevestigend.”

  https://www.ftm.nl/artikelen/thierry-baudet-net-als-trump?share=1

  1.   

   Beukman,
   je hebt nog een reactie van mij tegoed. die ligt waarschijnlijk nog bij de moderator ter beoordeling?

   1.   

    @Henkie
    Zou kunnen. Zitten er twee of meer links in je reactie?

    1.   

     Ja inderdaad, dat klopt. Is dat de reden?

     1.   

      Yep @Henkie. Als een reply meer dan 1 linkje bevat, krijg je de geautomatiseerde mededeling dat ie eerst moet worden goedgekeurd. Wat vervolgens niet gebeurt.

      Tip: ctrl-c elke reply voor je hem verstuurt. En als je meerdere links wil delen, stop ze dan in even zoveel replies.

     2.   

      Ok dank je voor de tip

  2.   

   Beukman,
   die website die jij vermeldt heb ik niet gezien indertijd! Hij is van 14 maart 2017.
   Als ik via google ga zoeken op “cambridge analytica baudet” vind ik maar 3 relevante berichten:
   – de door jouw genoemde
   dd 14 maart 2017
   https://www.nieuwskoerier.nl/news/267790-de-digitale-strategie-van-thierry-baudet-
   cambridge-analytica-net-als-trump
   dd 15 maart 2017 hetgeen niets anders is dan een verwijzing naar de door jouw
   vermelde site
   https://www.ftm.nl/tag/cambridge-analytica
   dd 5 maart 2017

   De laatste is verbazingwekkend:
   Een site van 5 maart 2017 met daarin een link naar de door jouw vermeldde site dd 14 maart 2017 waarbij ook nog is vermeld dat het een site is dd 14 maart 2017.

   Opmerkelijk.
   Laat je niks wijs maken!

   1.   

    @Henkie
    Ik kan er zo snel niet wijs uit worden, maar hou er rekening mee dat niet alle webpagina’s (goed) door Google worden geïndexeerd.
    Wat data betreft: zeker krantenpagina’s worden vaak bijgewerkt. De pagina waar ik naar verwees bijv., uit 2017, kreeg op 14 maart 2018 een update. Zie helemaal onderaan die pagina.
    Misschien verklaart dit wat je bedoelde.

    1.   

     Ach Beukman,
     Dan is ook niets meer te verifieren, is het echt onmogelijk om de timestamp en betrouwbaarheid van een site op internet vast te stellen?

 10.   

  Waar Thierry Baudet bang voor was.
  —————————————-

  Meldingen van Turkse ’waarnemers’ in stemhok

  Een stemlokaal op Amsterdam Centraal.
  AMSTERDAM – Turkse ’waarnemers’ zouden stemmers in Amsterdam vergezellen in het stemhokje en alles in het Turks uit te leggen. Daarvan wordt melding gemaakt op Twitter. De gemeente onderzoekt de meldingen.

  VARA-caberetier Johan Goossens‏:
  Ik voorspel een grote overwinning voor Denk in mijn wijk Bos en Lommer in Amsterdam. In het stemlokaal geven ze namelijk persoonlijk stemadvies in het Turks en gaan zelfs met je mee het hokje in… Ik zei er wat van maar niemand greep in.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1817170/meldingen-van-turkse-waarnemers-in-stemhok

  1.   

   Bij gemeenteraadsverkiezingen mogen ook buitenlanders stemmen die al langer in Nederland verblijven. De uitoefening van dat democratische recht mag uiteraard niet gehinderd worden door een taalbarrière. Dus helpen Turken Turken.

   Baudet vindt alles vreselijk wat niet typisch Nederlands is, maar dan moest hij zelf ook maar snel optiefen want zijn familie komt uit België.

 11.   

  Je kunt het nederlandse politieke landschap verdelen in 2 kampen, voor of tegen europa.
  De voor europa is een pot nat, gekwezel over niemandalletjes, wat door de media word uitvergroot, maar uiteindelijk gaat het nergens over.
  De dividend belasting, het leger wat word uitgekleed, de verzorgingsstaat word afgebroken, word genoemd, maar er is geen reporter die daar te ver op in gaat, want die moet ook zijn hypotheek betalen en wil graag zijn baan behouden.
  De media, krant ,tv, pro europa, en ook grotendeels gefinancieerd door belanghebbenden in europa, dus verwacht daar niet teveel van.

  De partijen die tegen europa zijn worden weggezet als populisten en op allerlei manieren gedemoniseerd en in diskrediet gebracht, inhoud in die kritiek is ver te zoeken.

  Ik hoop dat Baudet het gaat doen zoals Trump, Het 2partijen stelsel was en is zo corrupt als het maar kan, en die bevolking was daar klaar mee, die mensen stemden niet op Trump, maar hij was het enige alternatief om eindelijk eens uit het theater van dat 2partijen stelsel te komen.

  De paniek is groot, het kaartenhuis stort langzamerhand ineen, mensen doorzien het en pikken het niet meer, Gelukkig.

  1.   

   @Fender
   De paniek is helemaal niet groot, hoe kom je daar nou toch bij.
   Nederland heeft geen tweepartijenstelsel. Bovendien is de Nederlandse politiek amper corrupt te noemen. Ook loopt er geen scherpe scheidslijn tussen pro- en anti-Europese partijen. Tot zover de vergelijking tussen Nederland en de VS.

   Baudet is geen politicus maar een romantische dromer, die meent dat het in Nederland in de 2e helft van de 19e eeuw beter toeven was dan nu.
   Onze Franse Ezel droomt over een kenniskabinet, maar hij zegt er niet bij hoe.

   Nee, ik zou maar niet te veel hoop stellen in Baudet. Het is gewoon de zoveelste profeet die met zijn praatjes in een behoefte voorziet.

   1.   

    Beukman heeft een half jaartje in een staatshotel gelogeerd, maar nu is hij als betaalde overheidstrol weer helemaal terug.

    1.   

     @Holland
     Typisch toch dat de knakkers die helemaal niet in Nederland wonen, het meest last hebben van paranoïde wanen.

     1.   

      Je. Bent. Een. Betaalde. Overheidstrol. Beukman.

      Daar is niks paranoia aan. Altijd treed je op als rugdekker van Ernst en Guus, de twee andere Soros-trollen. En de baarlijke nonsens die je spuit wordt met de keer deplorabeler, smeriger en onsamenhangender.

     2.   

      Kun je me even vertellen wat er in mijn functieomschrijving staat, beste @Holland?

     3.   

      @Holland ik schaar Beukman onder Ernst/Guusjes/Henk/Kong allen zijn tevens warme pleitbezorgers van de islam, ook wel islamlovers genoemd..

   2.   

    zoals gewoonlijk doet onze plaatselijke idioot ook weer een duit in het zakje rot op man met je klink klare onzin

  2.   

   Als we een verkapt tweepartijenstelsel zouden hebben, zouden formaties een peulenschil zijn. De werkelijkheid is anders.
   Om dezelfde reden is het onzin om van HET partijkartel te spreken.

  3.   

   Je kunt wel “tegen Europa” zijn, maar geografisch ligt ons land absoluut in Europa. Helemaal!

   Als je consequent bent moet je dan ook tegen “Den Haag” zijn, want door de stuitende expansiedrift van Den Haag verloren de Zeven Vereenigde Neerlanden stuk voor stuk een groot deel van hun soevereiniteit.

   mijn overgrootvader, een vooraanstaand man, had een speciaal paspoort waarmee hij vrij door heel Nederland kon reizen. Ik ben er voor dat ook binnen Nederland een eind komt aan het beleid van open provinciegrenzen – wat ertoe leidt dat een Limburger duidelijk zonder affiniteit met Holland in De Haag de boel op stelten kan zetten.

 12.   

  We hebben een verkapt 2partijen stelsel, voor en tegen europa, natuurlijk word het niet zo gebracht in de pers, dat zou te doorzichtig zijn.

  1.   

   @Bender
   Het zou vooral te kortzichtig zijn, want ver bezijden de waarheid.

 13.   

  Als je op zoek bent naar waarheid moet je vooral bij de grote partijen zijn

  1.   

   Naieve gedachte, @Fender.

   1.   

    de dromer denkt het allemaal te weten hoor wanneer zit je de rest van je straf uit ???

 14.   

  Dat is het probleem ook , de morele superieure attitude van de linkse guttmensch, daarbij het politiek correcte geweten, gooi het in een potje, en je krijgt… wat je nu ziet in de politieke partijen.
  Op een of andere manier denkt u en de uwen dat Baudet de held is voor andersdenkenden, of wilders, integendeel, ze laten het geluid horen dat er bij andere partijen niet word uitgedragen.

  Baudet mag voor mij in een lavendelweiland gaan grazen, Wilders laat hem met zijn pussy,s gaan spelen, het zal me een zorg zijn.

  Het gaat om de boodschap
  En wie dat niet aanstaan zal mij ook een zorg zijn, beste mensen.

 15.   

  Linkse media wat kan je daar anders van verwachten

 16.   

  Als ik zo nu en dan ga winkelen
  in Nederlandse steden, raakt men
  de Nederlandse krant niet kwijt
  aan de straatstenen.

  Obsessief taalgebruik zegt nìets
  over de werkelijke waarde van taal.

  Petra Hermans

  1.   

   Jij mag in mijn poesie-album schrijven.

 17.   

  CA zou CA niet zijn als ze Baudet niet ook aan een waterdicht lijkende smoes helpen.

  Maar al maanden zo niet jaren is het een publiek geheim dat CA een essentiële rol heeft gespeeld bij de verkiezing van Trump, het Brexit referendum en de spectaculaire opkomst van Baudet. Dat ze ook iets met de Partij voor de Dieren te maken hebben zou me niets verbazen. Beestachtige methoden!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!