YouTube verwijdert ‘per ongeluk’ opzettelijk rechtse politieke kanalen en video’s

Oeps, sorry. Foutje bedankt!

Nu.nl bericht vandaag dat YouTube de afgelopen dagen “per ongeluk rechtse video’s en kanalen” verwijderd heeft. Hoewel de Amerikaanse bron van het Nu-verhaal, Bloomberg, behalve InfoWars (dat te horen heeft gekregen dat het bij nog een video waarover geklaagd wordt geband wordt) niet precies om welke specifieke kanalen het gaat, maar het is wel bekend waar de video’s en kanalen over gingen: het vrije bezit van vuurwapens.

Natuurlijk vraag je je af hoe het in vredesnaam kan dat video’s rond dat thema “per ongeluk” verwijderd zijn. Dat is immers toch een beetje gek, dat ze allemaal over hetzelfde onderwerp gaan en dan ook nog eens vanuit hetzelfde perspectief. En wat blijkt? Dat “per ongeluk” blijkt “opzettelijk” te zijn:

De video’s en kanalen werden verwijderd door nieuwe beheerders op YouTube, die de regels verkeerd zouden hebben toegepast. “We zullen video’s die ten onrechte zijn verwijderd weer terugplaatsen”, aldus een woordvoerder.

“Naarmate we ons moderatieteam uitbreiden in 2018, zullen nieuwe leden soms fouten maken en per ongeluk materiaal verwijderen.”

Ah ja. Dus eigenlijk was het helemaal niet per ongeluk. Het was een bewuste actie van (nieuwe) beheerders om politiek onwelgevallige meningen de mond te snoeren. Het enige “per ongeluk”-gedeelte eraan is dat de top van YouTube begrijpt dat zoiets in pr-opzicht niet door de beugel kan en ingreep.

Je vraagt je af hoe het toch kan dat die nieuwe beheerders dachten dat het hun opdracht was om rechtse mensen het zwijgen op te leggen. Nou, eigenlijk is dat helemaal niet zo verwonderlijk. YouTube heeft namelijk een lange geschiedenis van het “demonitizing” van rechts vloggers: als je iets roept dat rechts is en je video goed bekeken wordt krijg je meteen een mailtje van YouTube dat ze de advertenties bij je video verwijderd hebben omdat mensen er zogenaamd aanstoot aan zouden kunnen nemen. Gek genoeg hebben linkse vloggers daar nooit last van.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Pedrito

  Waarom links nooit last heeft van verwijderde berichten? Nou het linkse fascisme heeft de wereld nog steeds in haar greep door o.a. onnadenkend stemgedrag en daardoor de linkse dictatoriale bestuursvorm in stand blijft

 2. DutchDropveter

  De natte droom van “sociaal”-nederland

 3. Original NL

  Ja…filmpjes van pat condell werden ook van youtube geflikkerd…
  De linkse censuur begint beangstigende vormen aan te nemen.

 4. Babaji538

  Shakira zijn ze, per ongeluk, vergeten.

  Petra Hermans

 5. Kodi

  Youtube? Jihad Tube zal je bedoelen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.